25 Mayıs 2012 Cuma

Kral Kupası Barcelona'nın

İspanya Kral Kupası Final maçında Barcelona, Athletic Bilbao'yu 3-0 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. Barcelona'nın başında son maçına çıkan Pep Guardiola, bordo mavili ekibe kupayla veda etti.  

Guardiola kupayla veda etti
Barcelona maça hızlı başladı. 26. saniyede Messi'nin ceza alanı önündeki şutunda top çok az farkla direğin dibinden auta gitti. Bu atak erken gelecek golün de adeta habercisi oldu.

3. dakikada kullanılan korner atışında ceza alanında topu uzaklaştıramayan Athletic Bilbao savunması büyük hata yaptı ve top Pedro'nun önünde kaldı. Penaltı noktası üzerinden sert bir şut çeken Pedro, takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

Baskılı oyununu devam ettiren Barcelona, Athletic Bilbao kalesinde pozisyonlar bulmaya devam etti. 16. dakikada sağ kanattan aldığı topla ceza alanına yaklaşan Messi, çaprazdan çektiği şut üst çaprazdan ağlara yönelen topu, kaleci Iraizoz güçlükle kornere çeldi.
Iniesta'nın pasında sağ çaprazda topla uluşan Messi, çalımlarla kaleye yöneldi ve 20. dakikada skoru 2-0'a getiren golü kaydetti.

Barcelona atakları ve golleri üst üste geldi. 25. dakikada ceza alanı önünde topun gelişine güzel bir vuruş yapan Pedro, topu ağlara gönderdi ve takımını 3-0 üstünlüğe taşıdı.
Barcelona'nın 3. golünün ardından oyunda tempo oldukça yükseldi. İki takım da yakaladığı net gol fırsatlarında kalecileri aşmakta zorlandı. Mücadelenin ilk devresinden başka gol sesi çıkmadı ve ilk yarı 3-0 Barcelona'nın üstünlüğü ile sona erdi.

İlk devreyi 3-0 önde kapayan Barcelona, skor avantajının da etkisiyle ikinci devrede tempoyu düşürdü. Athletic Bilbao ise, ikinci devrenin başında savunmanın arkasına iyi sarkan Ibai Gomez'in aşırtma vuruşunda, gole çok yaklaştı ama top yandan auta gitti.
Karşılıklı atakların yaşandığı ikinci devrede skoru değiştirecek gol çıkmadı ve mücadele 3-0 Barcelona'nın üstünlüğü ile sona erdi. Barcelona bu skorla İspanya Kral Kupası'nı 26. kez müzesine götürdü.

22 Mayıs 2012 Salı

Puyol ve Villa Euro 2012'de Forma Giyemeyecek

Barcelona forması giyen David Villa'nın Euro 2012'de oynayıp oynamayacağı uzun süredir tartışılıyordu. 
Barcelona sağlık ekibi, Villa üzerinde yaptığı son testlerde oyuncun Polonya ve Ukrayna'da düzenlenecek olan turnuvaya katılamayacaklarını açıklayarak bu tartışmalara da bir son verdiler.

Bunun ardından Twitter'dan bir açıklama yapan David Villa, "Ben çok çalıştım ancak Euro 2012 için yüzde yüz hazır hale gelemedim." dedi. Villa, gelen desteklere de teşekkür etti. Aynı zamanda İspanya Milli Takımının kaptanı Carles Puyol'da sakatlığı nedeniyle tam olarak hazır olamayacağı için Avrupa Kupasında forma giyemeyecek.

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Altın Ayakkabı Messi'nin

Avrupa'da yılın en golcü oyuncusuna verilen ödül Barcelona'nın Arjantinli forveti Lionel Messi'ye verildi.

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, La Liga'da sezon boyunca attığı 50 golle hem ligin hem de Avrupa'nın gol kralı olmayı başardı.

Ligde en yakın takipçisi Real Madrid'li Cristiano Ronaldo'ya dört gol fark atan Messi, rüya gibi geçirdiği sezonda Altın Ayakkabı ödülünün de sahibi oldu. Messi-Ronaldo ikilisini Arsenal formasıyla Premier Lig'de 30 gol atan Robin van Persie takip etti.

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Lionel Messi'den örnek davranış

Lionel Messi, tıpkı kendisi gibi büyüme hormonu yetersizliğinden muzdarip olan Waleed Kashash'ın tedavi masraflarını üstlendi.

Barcelona'nın dünyaca ünlü yıldız oyuncusu Lionel Messi, saha içindeki alçakgönüllü ve örnek tavrını saha dışında da sürdürüyor.

Tıpkı Arjantinli yıldızın çocukluğunda yaşadığı problem gibi, büyüme hormonu yetersizliği tanısı konulan 12 yaşındaki Waleed Kashash, futbolcu olma hayallerini bu hastalık yüzünden ertelemek zorunda kalmak istemiyor. Faslı gencin bu durumunu Messi'ye bildirme kararı alan Soad al-Affani isminde bir kadın, yıldız golcüden olumlu bir yanıt aldı.


Her 15 günde bir 208 avroluk bir ücret ödemesi gereken 12 yaşındaki gencin tüm masraflarını, 18 yaşına gelene dek Lionel Messi karşılayacak. Kashash'a destek vermekten kaçınmayan Messi, genç isme moral vermek amacıyla üzerinde bir destek mesajının yazdığı tişörtü giyerek fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.

Büyüme hormonu yetersizliği, her 3800 çocuk doğumunda bir görülen, nadir bir hastalık olarak biliniyor. 



12 Mayıs 2012 Cumartesi

Real Betis 2-2 Barcelona

Bu sezon ligi Real Madrid'in ardından 2. sırada bitiren Barcelona, 2011-2012 sezonunun son maçında Real Betis deplasmanına konuk oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Barcelona, 9. dakikada kazandığı ilk korner atışında golü buldu. Xavi'nin kullandığı kornerde, ön direğe hareketlenen Sergio Busquets isabetli bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.


 Üstün oyununu sürdüren Barcelona, 20. dakikada Xavi ile ikinci gole çok yaklaştı. Kazanılan serbest vuruşta, topun başına geçen Xavi, şık bir vuruş çıkardı ancak meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti. İlk yarıda başka gol sesi çıkmayınca, soyunma odasına Barcelona 1-0'lık üstünlükle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısına daha istekli başlayan Real Betis, rakip kalede etkili olmaya çaıştı. Karşılaşmanın 53. dakikasında Montero'yu düşüren Dani Alves, karşılaşmadaki ikinci sarı kartını gördü ve oyundan ihraç edildi. Bu dakikadan itibaren orta sahada etkili olan Real Betis, 71. dakikada Ruben Castro'nun şık golüyle skora eşitlik getirdi. Golün hemen 3 dakika ardından, Benat'ın ara pasına hareketlenen Castro, bir gol daha kaydetti ve Betis'i karşılaşmada 2-1 üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. 90+1'de Messi'nin vuruşu direkten döndü ve Barcelona beraberlik şansını değerlendiremedi. Bitime saniyeler kala oyuna sonradan dahil olan Montoya'nın harika ortasına iyi yükselen Keita maçın skorunu ilan etti. 2-2

Bu sonuçla, Barcelona ligi 91 puanla bitiriken Betis de 47 puanla sezonu kapatmış oldu.

5 Mayıs 2012 Cumartesi

Barcelona 4-0 Espanyol - Messi Tarih Yazdı

Barcelona, La Liga'nın 37. haftasında sahasında Espanyol'u ağırladı.

Barcelona ataklarıyla başlayan maçın 9. dakikasında, Iniesta Messi'nin pasını değerlendirmek istedi ancak şutu savunma tarafından kontrol edildi. 11. dakikada Victor Sanchez'in Messi'ye yaptığı faulden bir serbest vuruş kazadı ve yıldız oyuncu sol ayağıyla şık bir şekilde vurduğu topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. 15. dakikada ise Espanyol Joan Verdu ile gola yaklaştı ancak top dışarı gitti. Ataklarına hız veren Barcelona'da Iniesta birden fazla gol şansı yakaladı ancak hiçbirini değerlendiremeyince ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Barcelona'da Lionel Messi hemen ilk dakikada sol ayağıyla serbest vuruştan şansını denedi, ancak top çok az farkla dışarı çıktı. Barcelona Adriano ve Iniesta ile ataklarına devam ederken, 63. dakikada Cristian Gomez'in topa elle müdahalesiyle Barcelona bir penaltı kazandı ve topun başına geçen Messi takımını rahatlatan golü kaydetti: 2-0.


 74. dakikada Espanyol'un dole çeviremediği korner vuruşundan sonra kontaatağa çıkan Barcelona'da Adriano topu Messi'ye gönderdi ve Arjantinli futbolcu kendisinin de takımının da üçüncü golünü kaydederek kariyerinin 14. hat-trick'ini yaptı. 78. dakikada Juan Forlin'in ceza sahasında Sergio Busquets'i düşürmesiyle Barcelona bir penaltı vuruşu daha kazandı. Messi, bu vuruşu da gole çevirerek bu sezon ligdeki 50. golünü kaydetti ve maçın skorunu belirledi: 4-0.

Lionel Messi, maçın sonunda 14 hat-trick ile Barcelona kulüp rekorunu kırarken, bir sezonda 50 gol atarak da bu gol barajını yakalayan ilk futbolcu oldu.

Barcelona ligin son maçındaki bu sonuçla, evinde takımının başında son kez maça çıkan Pep Guardiola'ya anlamlı bir veda etmiş oldu.
 

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Barcelona 4-1 Malaga

Camp Nou'da sahne Messi'ninİspanya La Liga'da NTV Spor'dan canlı yayınlanan maçta Barcelona, Messi'nin hat-trick yaptığı karşılaşmada Malaga'yı 4-1'li
k skorla geçti. 

Karşılaşmaya hızlı başlayan Barcelona 13. dakikada Carles Puyol ile golü buldu. Puyol'un golü ile öne geçen Barcelona'ya Malaga 25. dakikada Jose Salomon Rondon ile cevap verdi. Gelişen Malaga atağında topla buluşan Rondon güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi:1-1.

1-1'den sonra oyunun kontrolünü eline alan ev sahibi Barcelona 35. dakikada bir kez daha öne geçti. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Messi kaleci Kameni'yi avlayarak skoru 2-1'e getirdi.
İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca ev sahibi Barcelona soyunma odasına 2-1 önde gitti.

İlk yarıya olduğu gibi ikinci devreyede hızlı başlayan Barcelona oyunu rakip alana yıkarak 3. golü aramaya başladı. Aradığı golü yine penaltı atışından buldu. 59. dakikada topun başına bir kez daha geçen Messi takımının 3. kendisinin ise ikinci golünü kaydederek takımını 3-1 öne geçirdi.
Camp Nou'da Barcelona hızını kesmedi ve 64. dakikada Messi üçüncü kez sahneye çıktı ve skoru 4-1'e getirdi. Mücadeledeki üçüncü golünü atarak hat-trick yapan Arjantinli yıldız karşılaşmadaki başarılı performansıyla dikkat çekti.

Karşılamanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Barcelona'nın 4-1 üstünlüğü ile sona erdi.
Bu sonuçla Barcelona puanını 87'ye çıkarırken Malaga ise puanını 55'e yükseltti.

29 Nisan 2012 Pazar

Rayo Vallecano 0-7 FC Barcelona

Barcelona '7' bitirdiLa Liga'nın 35. hafta mücadelesinde Rayo Vallecano, Barcelona'yı konuk etti.
Son haftalarda kötü bir dönemden geçen Katalan ekibi mücadeleye iyi başladı. İlk dakikalardan itibaren oyunu rakip sahaya yıkan Barça, alışıldık oyunuyla etkili oldu. 16. dakikada Alexis'in pasında sağ kanatta topla buluşan Pedro, topu Messi'ye çıkardı ve Arjantinli yıldız takımını 1-0 öne geçirdi. 17. dakikada Trashorras'ın ortasında Diego Costa'nın ortasını kaleci Pinto çıkardı. 

Dakikalar 26'yı gösterirken Keita'nın pasında topa hareketlenen Alexis'in şutunda Rober kendi kalesine topu gönderdi ve fark 2'ye çıktı. 38. dakikada Lionel Messi'nin muazzam asistinde topla buluşan Keita hata yapmadı ve skoru 3-0 yaptı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıyla birlikte konuk ekibin maçtaki üstünlüğü sürdü. 47. dakikada Messi'nin şutu direkt patlarken dönen topu tamamlayan Pedro durumu 4-0'a getirdi. Bu dakikadan itibaren rahat oyununu sürdüren Barcelona, her zamanki top hakimiyetiyle maçı sürdürdü. Rayo Vallecano, 70. dakikada Diamanka ile önemli bir şansı değerlendiremedi. 


72. dakikada Trashorras'ın ortasında Juorge Pulido'nun kafa vuruşunu Pinto çok iyi çıkardı. Dakikalar 77'yi gösterirken Alves'in sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Thiago güzel bir kafa vuruşuyla durumu 5-0'a getirdi. 88. dakikada bir kez daha sahne alan Lionel Messi, bir muhteşem asist daha yaparken topu ağlara gönderen isim Pedro oldu. Süper yıldız 1 dakika sonra bu kez kendi insiyatifini eline aldı. Bu defa Pedro'nun asistinde Messi durumu 7-0 yaptı ve mücadele bu skorla tamamlandı.

Bu sonucun ardından Barcelona puanını 84 yaparken, Rayo Vallecano ise 40 puanla 15. sırada kaldı.

27 Nisan 2012 Cuma

Guardiola'nın yerine Vilanova

Tito Vilanova. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB. 
Barcelona'da Pep Guardiola'nın ayrılacağını açıklamasının ardından yeni teknik direktör de belli oldu.

Barcelona'da sezon sonunda Pep Guardiola'nın takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından yerine yardımcı antrenör Tito Vilanova'nın geçeceği belirtildi.

Uzun süredir beklenen basın toplantısı bugün düzenlendi ve Guardiola, başarılarla dolu Barcelona kariyerini bu sezon sonunda sonlandıracağını açıkladı.
 

Guardiola Takımdan Ayrıldı

Barcelona teknik direktörü, görevinden ayrıldığını düzenlediği basın toplantısı ile resmen açıkladı.

Pep Guardiola, gelecek sezondan itibaren Barcelona'nın başında olmayacağını düzenlediği basın toplantısı ile resmen açıkladı.

2008 yılında Frank Rijkaard'ın yerine göreve gelen teknik adam, başarılarla dolu geçen 4 yıllık Barcelona kariyerine nokta koyacağını basın toplantısından önce oyuncuları ile paylaştı.

 Oyuncuları ile konuştuktan sonra basının karşısına çıkan 41 yaşındaki çalıştırıcı, "Bu kararı almak benim için hiç kolay olmadı. Son bir kaç hafta da yaşanan karışıklıklar nedeniyle herkesten özür dilerim. Ama neden bu kararı aldığımı herkesin anlamasını istiyorum.Ben her zaman kısa süreli sözleşmelerle çalışmak istedim. Çünkü barcelona çok büyük bir takım. Burada futbolcu olarak da görev yaptığım için bunu çok iyi biliyorum." dedi.

4 yıl boyunca çok yorulduğunu sözlerine ekleyen Guardiola, "Eylül, ekim aylarında başkanımıza devam etmek istemediğimi açıkladım. Benden sonra göreve gelecek olan teknik adam benim artık daha fazla veremeyeceğim şeyleri bu kulübe verecektir. Çok önemli bir koltuğu bırakıyor olduğumun farkındayım. Ama bence bu doğru zaman." dedi.

Oyuncularına da teşekkür eden Guardiola, "Burada yakaladığımız her başarıyı onlara borçluyum. Onlarla antrenman yapmak bile çok özeldi. Ama artık enerjim kalmadı. Dinlenmem lazım. Buraya geldiğim ilk günkü duygulara şu an sahip değilim. Barcelona bunu hak etmiyor. Bu yüzden ayrılıyorum." şeklinde konuştu.

4 yıl boyunca yakaladığı başarılarla gurur duyduğunu açıklayan Guardiola, "Buradaki görevimi yaptığımı düşünüyorum. Bununla gurur duyuyorum. Bu kulübün durdurulamaz bir gücü var. Benden sonra göreve gelecek kişi de bu görevin gereklerini fazlasıyla yerine getirecektir." dedi

24 Nisan 2012 Salı

Barcelona 2-2 Chelsea

FCB-Chelsea. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.Şampiyonlar Ligi Yarı Final Rövanş maçında Chelsea, uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Barcelona ile Nou Camp'ta 2-2 berabere kaldı ve İngiltere'de aldığı 1-0'lık galibiyetin avantajıyla finale yükselen taraf oldu. 

Hafta sonu El Clasico'da Real Madrid'e yenilerek La Liga'daki şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Barcelona, Şampiyonlar Ligi'ne de Chelsea karşısında veda etti.
STAR TV'den canlı olarak yayınlanan maçta, Barcelona henüz 3. dakikada gole çok yaklaştı. Alexis Sanchez ile duvar pası yapan Arjantinli, Petr Cech'le karşı karşıya kaldı. Sağ ayağıyla çok sert vurdu ancak topu yan ağlara nişanladı.

Ceza sahasına duvar ören Chelsea'yi aşmakta zorlanan Barcelona, 19'da da Messi ile gole yaklaştı. Yine Sanchez ile duvar pası yapan Messi, bu kez sol ayağıyla daha müsait durumda vuruşunu yaptı ancak kaleci Petr Cech, gole izin vermedi. Dönen topu tamamlamak isteyen Iniesta da Chelsea savunmasını geçemedi.


Barcelona'nın ilk 20 dakikadaki baskısının ardından konuk takım Chelsea, oyunda tempoyu düşürmeyi başardı. Oyunu soğutan İngiliz ekibi, zaman zaman hızlı ataklarla da Barça kalesinde etkili olmaya çalıştı.

Maçın 35'inci dakikasında ise savunmadan çıkan Chelsea, Dani Alves'e topu kaptırdı. Alves'in pasıyla sol tarafta topla buluşan Cuenca, kale sahasına çevirdi. Orda topla buluşan Sergio Busquets, boş kaleye golü yapmakta zorlanmadı ve Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.

Kalesinde gördüğü golün ardından Chelsea'de moraller az da olsa bozuldu. 37'de Chelsea kaptanı John Terry, Alexis Sanchez'e topsuz alanda yaptığı hareketin ardından, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Cüneyt Çakır, hiç tereddüt etmeden Terry'i oyun dışına yolladı.

Npu Camp'ta Barcelona karşısında 10 kişi kalan Chelsea, oyundan tamamen düştü. 1 kişi eksik oynayan rakibi karşısında oyunun kontrolünü tamamen eline alan Barcelona, 43'üncü dakikada farkı 2'ye çıkardı. Messi'nin ara pasıyla hareketlenen Iniesta, düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi.

İlk yarının son dakikalarında 2-0'lık üstünlüğü yakalayan Barcelona, bir anlık rehavetin sonucunu ise kalesinde gördüğü golle ödedi. Lampard'ın pasıyla Barça savunmasının arkasına sarkan Ramires, harika bir vuruşla Alves'i geçti ve 45+1'de skoru 2-1 yaptı. Ramires, bu golle ilk yarının da sonucunu belirledi.

İlk yarının son dakikasında kalesinde gördüğü golün ardından, tur için artık 2 farklı kazanmak zorunda kalan Barcelona, ikinci yarıya ise büyük bir baskıyla başladı. 48'inci dakikada Drogba'nın Fabregas'a yaptığı hareketin ardından Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Messi'nin sert şutu ise üst direkten döndü. Arjantinli, turun kapısını aralayacak fırsatı değerlendiremedi.
Penaltının ardından maç, adeta tek kale oynandı. Sahada 10 kişi olan Chelsea'nin ceza sahası ve etrafında oynanan mücadelede kilidi açacak pozisyonlar çok fazla yaşanmadı. 82'de Iniesta'nın ağlara gönderdiği top, ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmazken, 83'te Messi'nin ceza sahası dışında sert şutu ise direkten döndü.
Nou Camp'ta son dakikalar ise adeta nefes kesti. Son saniyelere kadar kurduğu bunaltıcı baskıyı sürdüren Barcelona, golü bir türlü bulamadı. İspanya'da sonucu ise bir İspanyol belirledi. 90+2'de kontra atağa çıkan Chelsea'de Fernando Torres, kaleci Victor Valdes'i de geçti ve Barcelona ağlarını havalandırdı.

Bu golün ardından Nou Camp'ta tribünler ve oyuncular, adeta donup kaldı. Şampiyonlar Ligi Yarı Final Rövanş maçı, 2-2 beraberlikle tamamlandı ve son şampiyon Barcelona'yı saf dışı bırakan Chelsea, adını finale yazdırdı.

21 Nisan 2012 Cumartesi

Barcelona 1-2 Real Madrid

Liga : Thiago Alcantara vs Cristiano Ronaldo (FC Barcelona vs Real Madrid)La Liga'da şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Camp Nou'da gülen taraf 2-1'lik skorla Real Madrid oldu.

Madrid ekibine galibiyeti getiren goller, Khedira ve Ronaldo'dan geldi.

Maç sonu yorumcuların ortak görüşleri "Guardiola'nın Tello ve Thiago'yu ilk 11'de sahaya sürmesi yanlış bir karardı. Değişikliklerde tercihlerini yanlış kullandı. Pas işleyişini sağlayan Xavi'yi oyundan alması hataydı" şeklinde oldu.

Barcelona'da gözler Salı günü oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Chelsea maçına çevirildi.

18 Nisan 2012 Çarşamba

Chelsea 1-0 Barcelona

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Chelsea, Stamford Bridge’de Barcelona’yı ağırladı.

Chelsea, oyunun kontrolünün büyük ölçüde Barcelona’da olduğu karşılaşmayı Drogba’nın attığı tek golle 1-0 kazandı.

Chelsea bu galibiyetle ikinci maç öncesinde avantajı ele geçirdi.

2 şutu direkten dönen Barcelona ise, avantajı rakibine kaptırdı ve hafta sonunda ligde Real Madrid ile oynayacağı maç öncesinde yara aldı.
Karşılaşmaya ev sahibi Chelsea kontrollü başladı.  Kendi sahasından hızlı çıkarak zaman zaman rakip kalede etkili olan Chelsea, ilk devrenin duraklama dakikalarında Drogba ile golü buldu. 


Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan taraf Barcelona oldu. Kendi sahasına çekilen Chelsea’nin yarı sahasına oyunu yıkmakta zorlanmayan Katalan ekibi, ilk dakikalarda uzaktan atılan şutlarla kaleyi yokladı, ancak kaleci Cech’i geçmeyi başaramadı. 

Oyunun kontrolünü elinde tutmasına rağmen kapanan Chelsea savumasını aşmakta zorlanan Barcelona, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 

İkinci yarıda iki takım da son vuruşlarda başarılı olamazken, Chelsea tecrübeli yıldızı Drogba’nın kaydettiği tek golle sahadan 1-0 galip ayrılarak ikinci maç öncesinde avantajlı bir skor elde etti.

14 Nisan 2012 Cumartesi

Levante 1-2 Barcelona


Pedro Lopez, Thiago, Levante, BarcelonaBarcelona, ligin güçlü ekiplerinden Levante’ye konuk oldu.

Konuk Barcelona ilk yarının genelinde hücum hattında daha etkin bir görüntü sergilese de gol Levante’den geldi.

10. dakikada Alexis Sanchez’in ortasında ceza sahası içinde kafayla son dokunuşu yapamayan Thiago önemli bir fırsattan yararlanamadı.

19. dakikada Messi’nin kullandığı serbest vuruş sonrasında markajdan kurtulan Thiago’nun kafa vuruşu kaleci Munus’ta kaldı. 23. dakikada ceza sahası içinde topa elle müdahale eden Sergio Busquets, Levante’nin penaltı kazanmasına neden oldu. Topun başına geçen Jose Bakero, takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda Barcelona’nın baskısı sonuç vermedi.

Konuk ekip, ikinci yarıda baskıyı arttırdı. 54. dakikada oyuna giren Iniesta, Barcelona formasıyla 400. maçına çıktı. Adriano ve Fabregas ile gole yaklaşan Barcelona, Arjantinli yıldız oyuncusuyla skora denge getirdi. Alexis Sanchez’in asistinde ceza sahası içinde topla buluşan Messi, skoru 1-1’e taşıdı. Barcelona, 72. üstünlük sayısını buldu.

Oyuna sonradan giren Ceunca, Botelho’yla girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi, takımını öne geçiren golü kaydetti 1-2.
Barcelona bu galibiyetle puanını 81’e yükseltirken, Levante 48 puanda kaldı.

12 Nisan 2012 Perşembe

Abidal'e karaciğer nakli yapıldı

Abidal'e karaciğer nakli yapıldı!Barcelona'nın Fransız futbolcusu Abidal'e kuzeninin karaciğerinden alınan parça nakledildi.
Daha önce de karaciğerindeki tümör alınan ve sahalara dönmeyi başaran Abidal'in futbola bu kez ne zaman döneceği bilinmiyor.
Barcelona'nın Fransız futbolcusu Eric Abidal'e karaciğer nakli yapıldı. Barcelona Kliniği'nde yapılan ameliyat yaklaşık 9 saat sürdü ve 32 yaşındaki Fransız futbolcuya kuzeni Gerard'ın karaciğerinden parça nakledildi. 
 
Abidal'in ne kadar sürede iyileşeceği belirsiz ama 8 Haziran'da başlayacak EURO 2012'de forma giyemeyeceği kesin...

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, çok güçlü bir bünyeye sahip olan Abidal'in bunu atlatacağına ve kısa sürede iyileşeceğine inandığını söyledi.

Barcelona Kulübü, 2011'de karaciğerindeki tümör alınan Abidal'in durumunun 3 hafta önce yeniden ele alındığını ve futbolcuya karaciğer nakli yapılacağını açıklamıştı. Abidal, ilk ameliyatın ardından çok kısa sürede iyileşerek sahalara dönmüştü. 

10 Nisan 2012 Salı

Barcelona 4-0 Getafe

İspanya La Liga'da Barcelona, Nou Camp'ta konuk ettiği Getafe'yi 4-0 mağlup etti ve maç fazlasıyla Real Madrid ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi. Katalan ekibine galibiyeti getiren goller, Alexis Sanchez (2), Messi ve Pedro'dan geldi.

Lider Real Madrid ile arasındaki puan farkının 4'e inmesinin ardından, Barcelona bu maça oldukça istekli başladı. İlk dakikadan itibaren Getafe kalesinde gol arayan Katalan ekibi, henüz 13. dakikada Alexis Sanchez ile 1-0 öne geçti. Messi'nin göğüs pasıyla topla buluşan Sanchez, çok net bir vuruşla golü yaptı.

Baskısını devam ettiren Barcelona, 44. dakikada bulduğu golle rahatladı. Messi ile Iniesta'nın harika paslaşmasının ardından Arjantinli ceza sahasına girdi ve muhteşem bir şut çıkardı. Topu, kalecinin uzanamayacağı yere gönderen Messi, skoru 2-0'a getirdi. Maçın ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.
İkinci yarıda biraz tempoyu düşürdü.

Oyuncu değişikliklerinin ardından yeniden hız kazanan Barcelona, 73'üncü dakikada ilk golün sahibi Alexis Sanchez ile 3-0 öne geçti. Cuenca'nın sağdan etkili ortasına, çok iyi yükselip kafa vuruşunu yapan Şilili oyuncu, takımının 3. golüne imza attı.

Bu golden sadece 2 dakika sonra Pedro'nun golü geldi. Messi'nin sağdan kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Pedro, Barcelona'yı maçta 4-0'lık üstünlüğe taşıdı.
Farkı artıran Barça, kalan dakikalarda ise tempoyu iyice düşürdü. Katalan temsilcisi, Nou Camp'ta aldığı 3 puanın ardından, puanını 78'e çıkardı.

7 Nisan 2012 Cumartesi

Real Zaragoza 1-4 Barcelona

Barça'nın inadı inatBarcelona, geriye düştüğü maçta Real Zaragoza'yı Carles Puyol, Lionel Messi ve Pedro'nun golleriyle geçti.

 Ev sahibi ekip ikinci yarıyı bir kişi eksik oynamak zorunda kaldı.

Mücadele kötü zemin şartlarında oynanırken, son haftalarda yakaladığı form grafiğiyle dikkat çeken Zaragoza rakibine zor anlar yaşattı. Organize olamayan Barça, ilk pozisyonunu 17. dakikada Messi ile buldu ancak savunma kritik bir müdahale ile topu uzaklaştırdı. 23. dakikada gelişen Zaragoza atağında önce Aranda'nın vuruşu direkten döndü, ardından Lafita, Valdes'in müdahalesiyle kendini yere bıraktı ve ev sahibi ekip penaltı kazandı. Topun başına geçen Aranda'nın vuruşunda Victor Valdes golü önledi.

Dakikalar 30'u gösterirken Alvarez'in derin topuna hareketlenen Aranda'nın vuruşu önce Valdes'den döndü ancak top Aranda'nın kafasına çarptı ve Puyol'un çabalarına rağmen ağlarla buluştu. 36. dakikada önce Alexis Sanchez daha sonra Fabregas ile karambolde net fırsatı değerlendiremeyen Barça, takip eden köşe atışında beraberliği sağladı.

Fabregas'ın ortasında kaleci topu elinden kaçırdı ve Puyol tamamlayarak skora denge getirdi. Bu golden 3 dakika sonra gelişen Barça kontratağında Alexis Sanchez'in pasında topla buluşan Messi güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi. 45. dakikada Abraham, Alexis Sanchez'i düşürdü ve ikinci sarı kartla oyundan atıldı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıyla birlikte Barça oyunun başlarında ritmini bulmakta zorlanırken, Zaragoza etkili oldu. 48. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Obradovic, müsait durumda topu auta gönderdi. 63. dakikada Messi'nin pasında Alexis Sanchez karşı karşıya vurdu ama kaleci çıkardı. 74. dakikada Messi yine harika bir pas attı ama Adriano müsait durumda kötü ortaladı. 82. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Messi, kendinden beklenmeyen bir şekilde topu auta gönderdi. 85. dakikada Paredes'in Alexis'i düşürmesiyle kazanılan penaltıda topun başına geçen Arjantinli, bu kez affetmedi ve skoru 3-1 Barça lehine getirdi. Duraklama anlarında Messi'nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Pedro attığı golle maçın skorunu ilan etti ve Barça sahadan 4-1'lik zaferle ayrılmış oldu.

4 Nisan 2012 Çarşamba

Messi Şampiyonlar Ligi Rekorunuda Kırdı. SIRADAKİ ?


Lionel Messi, dün takımının Milan'ı 3-1 yenerek elediği Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında attığı 2 golle bu sezon 14 gole ulaştı ve Şampiyonlar Liginde bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanını elde etti. Messi aynı zamanda “Avrupa kupalarında bir sezonda en çok gol atma rekorunu” da egale etti.
 Bu rekor 1962-63 sezonunda Milan’da forma giyen Jose Altafini’ye ait.
Karşılaşmanın 11 ve 42. dakikalarında 2 penaltı golüne imza atan Messi, 12 golle Hollandalı Ruud Van Nistelrooy ile paylaştığı ''Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan oyuncu'' unvanının tek başına sahibi oldu. Van Nistelrooy, Manchester United'da oynadığı 2002-2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 12 gol atmıştı. 

Şampiyonlar Ligi'nde attığı toplam gol sayısını 51'e çıkaran Lionel Messi, son 3 sezonda Şampiyonlar Ligi'nde gol kralı olarak lig tarihine geçmşti. Messi, bu sezon 2. tur maçında Bayer Leverkusen'e attığı 5 golle, Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta 5 gol atan ilk futbolcu unvanını da ele geçirmişti.

Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan futbolcu unvanı ise İspanyol Raul'un elinde bulunuyor. 16 yıl Real Madrid forması giyen ve 2010'da Schalke'ye transfer olan Raul'un Şampiyonlar Ligi'nde 71 golü var.

3 Nisan 2012 Salı

Barcelona 3-1 Milan Maç Özeti İzle

Şampiyonlar Ligi
Barcelona 3-1 Milan 


Barcelona 3-1 Milan


Barcelona 3-1 MilanŞampiyonlar Ligi'nde Barcelona, 0-0'ın rövanşında Nou Camp'ta ağırladığı Milan'ı 3-1 mağlup etti ve yarı final biletini cebine koydu.

Gecenin yıldızı ise 2 penaltı golüne imza atan Arjantinli yıldız Lionel Messi oldu.

Star Tv ekranlarından canlı olarak yayınlanan maça büyük bir baskıyla başlayan Barcelona, henüz ilk dakikalarda Messi ile gole çok yaklaştı. 7. dakikada Fabregas'ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Lionel Messi, müsait durumda vurdu ancak az farkla auta gitti.

Baskısını devam ettiren Barça, 10. dakikada penaltı kazandı. Mexes'in büyük hatası ile pozisyona giren Messi, bu pozisyonu olumlu değerlendiremedi ancak ceza sahasında top, yeniden Messi'nin önüne geldi. Bu Nesta'nın hareketiyle yerde kalan Messi, takımına penaltı kazandırdı. Penaltıda da topun başına geçen Arjantinli, 11'de Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 32'yi gösterirken Nou Camp buz kesti. Ibrahimovic'in harika pasıyla hareketlenen Nocerino, Valdes'in yanından topu filelerle buluşturdu ve Milan'a 1-1'lik beraberliği getirdi.

Bu şok golün ardından çabuk toparlanan ev sahibi Barcelona, yeniden Milan kalesindeki ataklarını sıklaştırdı. Maçın 40'ıncı dakikasında çok ilginç bir olay yaşandı. Barcelona kornerinin ardından yaşanan karambolde, yeniden penaltı kararı çıktı. Topun başına geçen Messi, kendisinin ve takımının ikinci penaltı golünü kaydetti. Bu golle Barcelona, 2-1 öne geçti.
Mücadelenin ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda ise Milan'ın tekrar beraberliği yakalama çabası vardı. Robinho ve Ibrahimovic ile etkili de olan konuk takım, girdiği pozisyonlarda ise kaleci Valdes'i geçemedi.
Milan'ın beraberlik için fazla umutlanmasına izin vermeyen Barcelona, 53'te farkı 2'ye çıkardı. Messi'nin ceza sahası dışında sert şutu, savunmadan sekti ve Iniesta'nın önünde kaldı. Onun vuruşu da ağlarla buluştu ve Barcelona, skoru 3-1'e getirerek oldukça rahatladı.

Maçın kalan dakikaları ise düşük bir tempoda geçti. Rakibinin gol bulup tekrar maça ortak olmasını istemeyen Barcelona, orta sahadaki pas trafiğini artırdı. Uzun dakikalar topun peşinden koşan Milanlı oyuncular da kazandıkları topları olumlu değerlendiremedi.

Son dakikalara kadar Barcelona'nın kontrolünde geçen mücadele, Katalan ekibinin 3-1'lik üstünlüğüyle de tamamlandı. İtalya'da 0-0 sona eren mücadelenin rövanşında 3-1 kazanan Barça, Milan'ı geçerek adını Şampiyonlar Ligi yarı finaline yazdırdı.
Gerard Piqué, Ibai Gómez -- FC Barcelona vs Athletic Club de BilbaoLa Liga'da 30. hafta mücadelesinde Barcelona, sahasında Athletic Bilbao'yu 2-0 mağlup etti.
İlk yarıda Barcelona adeta tek kale oynadı. 5. dakikada Dani Alves'in ceza sahası dışından vuruşunu kaleci kurtardı. 25. dakikada bu kez Messi'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruş kalecide kaldı. 28. dakikada Iniesta'nın ceza sahası içinden yaptığı vuruşu kaleci kornere çeldi. Kornerden gelen topa Busquets'in vuruşunu ise yine kaleci kurtardı. 

Barcelona'nın aradığı gol 40. dakikada geldi. Messi'nin pasında topla buluşan Iniesta, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu:1-0. 41. dakikada Messi ve 44. dakikada Adriano'nun vuruşlarından sonuç çıkmadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya Athletic Bilbao iki oyuncu değiştirerek başladı ancak Barcelona'nın oyundaki hakimiyeti değişmedi. 55. dakikada Tello'nun çaprazdan vuruşunda top kalecide kaldı. 


57. dakikada bir kez daha ceza alanına sokulan Tello, Javi Martinez'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi, güzel bir vuruşla farkı 2'ye çıkarttı:2-0. Bu golden sonra oyunun temposu düştü. 69. dakikada Pique'nin kafa vuruşundan sonuç çıkmadı. 80. dakikada gelişen Athletic Bilbao atağında Muniain'in şutunu defans çizgiden çıkarttı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Barcelona maçı 2-0 kazandı.
Maçın Özetini İzleyin 

28 Mart 2012 Çarşamba

Milan 0-0 Barcelona

Böyle 0-0'a can kurban! Şampiyonlar Ligi Milan 0-0 Barcelona

İki takım da maça çok hızlı ve üretken başladı. Henüz üçüncü dakikada gelişen Milan atağında Boateng'in ceza sahası dışından çektiği şutta savunmadan seken top yükseklik kazandı. Ibrahimovic, bu topu arka direkteki Robinho'ya indirdi. Brezilyalı oyuncunun müsait pozisyondaki volesinde top farklı bir biçimde auta gitti.

15'te Ambrosini'nin Messi'ye yaptığı faul sonrasında Barcelona, yaklaşık 30 metreden bir serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Xavi, yerden bir pasla Busquets'i gördü. Busquets'in tek topla savunmanın arkasına attığı pası Alexis aldı. Vuruş yapmak isterken dengesini kaybedip yerde kalınca atak sona erdi.

17'de Messi'nin gönderdiği pası alan Xavi, bekletmeden sağ kanattan kaçan Dani Alves'i gördü. Alves'in arka direğe yaptığı ortayı Messi, tek vuruşla ağlara yolladı ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı.

20'de Ibrahimovic, maçın en net pozisyonu harcadı. Ambrosini'nin presi sonrasında kaptığı topu Seedorf, şık bir ara pasıyla savunmanın arkasına gönderdi. Bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Ibrahimovic'in çektiği şutta Valdes topun sahibi oldu.

31'de sol kanatta topla buluşan Iniesta, Xavi ile paslaşarak ceza alanına sokuldu. Ara pasını alan Alexis, topuk pasıyla topu Xavi'nin önüne bıraktı. Xavi'nin bekletmeden çektiği sert şutta top Nesta'dan sekti ve tehlike oluşturmadı.

İlk yarının sonuna kadar iki takım da eşitliği bozamayınca Barcelona, bu sezon ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında ilk yarıda öne geçmeyi başaramadı.

Fırtına diniyor
İkinci yarıda iki takım da ilk yarıya oranla daha sakin bir oyun tarzıyla sahaya çıktılar. 67. dakikada Emanuelson, oyuna girer girmez net bir pozisyonu harcadı. Ibrahimovic'in sağ kanada açtığı pası alan Emanuelson, ceza sahasına girdi ancak şut çekmek yerine topu düzeltmeye çalışınca Pique araya girdi.

73'te Alexis'in pasını yay üzerinde alan Xavi, soldan kaçan Tello'yu gördü. Genç oyuncu, Antonini'den sıyrıldıktan sonra şutunu çekti ancak top yan ağlara takıldı.

77'de sol kanatta uzun pası kontrol eden Tello, topu içeriye çevirdi. Messi, ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ancak savunmadan seken top kornere gitti.

88'de Barcelona adına maçın en net pozisyonu yaşandı. Xavi'nin ara pasını alan Messi, Mesbah'ın düşüşüyle önünü bomboş buldu. Çektiği şutu Abbiati güçlükle çeldi. Boşta kalan topu arka direkte Tello tamamladı ancak son anda kayarak müdahale eden Antonini, golü önledi.

90+2'de Messi'nin pasını alan Xavi'nin yay üzerinden çektiği şut da yandan auta gidince maç başladığı gibi sona erdi.

Barcelona, bu sezon ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında gol atamadı. Rövanş, 3 Nisan'da Camp Nou'da oynanacak.

 

 

24 Mart 2012 Cumartesi

Mallorca 0-2 Barcelona

Barça'nın inadı inat!İspanya La Liga'da şampiyonluk için umutlanan Barcelona, zorlu Mallorca deplasmanında 10 kişi kalmasına rağmen 2-0 kazandı ve zirve takibini sürdürdü.

Mücadele düşük bir tempoda başladı. İlk bölümde Barcelona kalesinde gol de arayan Mallorca, 25. dakikada ise golü kalesinde gördü. Ceza sahasının sağ çaprazından Messi'nin kullandığı serbest vuruşta, arka direğe seken top Alexis Sanchez'in önünde kaldı. Şilili oyuncunun son müdahalesi ile top ağlara gitti ve Barça, 1-0 öne geçti.
Golden sonra kontrolü ele alan Barcelona, Mallorca karşısında daha etkili oynamaya başladı. Messi ve Sanchez ile net fırsatlar da yakalayan Katalan ekibi, ilk yarıda başka gol bulamadı ve devreyi 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda da kontrolü elden bırakmayan Barça, 57'de ise Thiago'nun ikinci sarı karttan atılmasıyla 10 kişi kaldı.

Rakibinin 10 kişi kalmasından sonra Mallorca, beraberlik için hareketlendi. Ancak rakibinin savunmada bıraktığı boşlukları iyi değerlendiren Barcelona da önemli fırsatlar buldu.
Son bölüme kadar maçın skoru değişmezken, 80'inci dakikada Barcelona farkı 2'ye çıkardı. Messi'nin sert şutunda top direkten döndü. Dönen topu iyi değerlendiren Gerard Pique, Barcelona'yı 2-0 öne geçirdi.

20 Mart 2012 Salı

Barcelona 5-3 Granada Messi 'Rekorların Efendisi'

 
Ligde 5 maç üst üste kazanan Barcelona, Messi'nin şov yaptığı gecede Granada'yı 5-3'lük skorla yenmeyi başardı.
Messi, 232. golünü atarak Cesar Rodriguez ile gol sayılarını eşitledi.

Maça hızlı başlayan Katalanlar 4. dakikada Xavi'nin golüyle öne geçmeyi başardı. Lionel Messi'nin verdiği kafa pasında topla buluşan Xavi, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla kaleciyi avlamayı başardı. 11. dakikada topla buluşan Sanchez, topu Arjantinli yıldızla buluşturmayı başardı. Topu sol ayağıyla ağlara göndermek isteyen Messi'nin şutuna kaleci Cesar engel olmayı başardı. Kanattan gelişen atakta Cuenca, topu Messi'ye göndermeyi başardı. Topa isabetli bir şekilde bulan Messi ise takımının 2. golünü attı. Barcelona forması altında toplamda 232 gole ulaşan yıldız oyuncu, efsane isim Cesar Rodriguez'in rekoruna da ortak olmuş oldu. İlk yarının son saniyelerinde Messi, topu Isaac Cuenca ile buluşturmayı başardı. Şut açısını bulamayan Cuenca defans engelini geçemedi ve ilk yarının skoru 2-0 Barcelona lehine sonuçlandı.

İlk yarıya sert başlayan Barcelona'da Keita, sarı kart gören oyuncu oldu. 51. dakikada ceza sahasına girmek isteyen Messi, son anda topu Cuenca ile buluşturmak istedi, fakat savunma oyuncuları araya girdi. Granada kalesine akın akın yükleyen Barcelona'da Cuenca, topu Messi ile buluşturmayı başardı. Ceza sahasında topla buluşan Messi istediği gibi bir vuruş yapamadı ve topu auta yolladı. 54. dakikada serbest vuruşu kullanan Martins, topu Mainz'a yollamayı başardı. Savunma oyuncuların arasından topa çok iyi yükselen Mainz ise Valdes'i avlayarak farkı 1'e indiren golü attı.

Messi, 233. golünü atarak Cesar Rodriguez'i geçmeyi başardı

58. dakikada serbest vuruşu kullanan Xavi, topu ceza sahasına yolladı. Pique'nin yaptığı vuruş ise kaleci Cesar'ı çok zorlamadı. 50. dakikada rakibini yere indiren Dani Alves penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına geçen Guillherme Siqueira, Valdes'i avlamayı başardı ve topu filelerle buluşturdu. Udinese'den kiralık gelen oyuncu bu sezon 4. golünü de atmış oldu. 64. dakikada topla buşuşan Uche, isabetli bir vuruş yapamadı ve takımını öne geçirme şansını değerlendiremedi. 66. dakikada Dani Alves'in pasında topla buluşan Messi, yine klasik plaselerinden birini yaptı ve topu filelerle buluşturdu. Messi bu golü ile birlikte Cesar Rodriguez'i geçerek Barcelona tarihinin en çok gol atan oyuncusu ünvanını ele geçirmeyi başardı.

75. dakikada Messi'nin harika pasında topla buluşan Tello, kaleciden sıyrılmayı başardı, fakat açısını kaybetti ve topu filelere yollayamadı. Iniesta'nın hazıraldığı pozisyonda kaleye çok sert bir şut gönderen Messi'nin şutu kaleci Cesar'dan döndü ve Tello'nun önüne düştü. Plase ile topu gönderen Tello, takımının 4. golünü atmayı başardı. 85. dakikada topla buluşan Messi, dar açıdan kaleyi çok güzel gördü ve topu tekrar ağlarla buluşturarak hat-trick'e imza attı. 87. dakikada yine aynı pozisyonda rakibini yere düşüren Dani Alves, bir kez daha penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına tekrar geçen Guillherme Siqueira, çok şık bir vuruşla Valdes'i bir kez daha avlamayı başardı. Kalan sürede başka gol olmadı ve Barcelona 3 puanı hanesine yazdrımayı başardı.
 

Rekorlu maçın özetini izleyin.

18 Mart 2012 Pazar

Abidal'e karaciğer nakli yapılacak

Éric Abidal 

Barcelona'nın deneyimli savunma oyuncusu Eric Abidal bir kez daha bıçak altına yatmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sezon Fransız yıldızın karaciğerinde tümör tespit edilmiş ve Abidal ameliyat masasına yatmıştı. Başarılı bir operasyonun ardından yıldız oyuncu yeniden sahalara dönerek Şampiyonlar Ligi finalinde forma giymişti.
Ancak Katalan ekibinin resmi internet sitesinden kötü bir haber duyuruldu. Eric Abidal'in karaciğer nakli için önümüzdeki haftalarda bıçak altına yatacağı bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Birkaç hafta içinde, oyuncu karaciğer nakli için bir operasyon geçirecek. Bu nakil geçtiğimiz yıl tedavinin başlamasından beri bir seçenek olarak duruyordu. Oyuncumuzun isteği doğrultusunda, Barcelona konuyla ilgili ayrıntı vermeyecek ve oyuncunun mahremiyetine saygı gösterecektir." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan kaptan Charles Puyol takım arkadaşına destek vererek, "Önemli olan şey Abidal'in iyileşmesi. Takım olarak birleştik ve onun tarafındayız. Onun tavrı hepimiz için bir örnektir." dedi.
 

17 Mart 2012 Cumartesi

Sevilla 0-2 Barcelona

İspanya La Liga'da lider Real Madrid'i takibini sürdüren Barcelona, Xavi ve Messi'nin harika golleriyle Sevilla'yı 2-0 mağlup etti.

Lider Real Madrid'in 10 puan gerisinde bulunan Barcelona, Ramon Sanchez Pizjuan'da konuk olduğu Sevilla karşısında mücadeleye hızlı başladı. 18'inci dakikada ceza sahası çizgisinin yarım metre önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Xavi, harika bir vuruşla Barça'yı 1-0 öne geçirdi.

Farkı artırmak için baskıyı sürdüren Barcelona'da sahneye Messi çıktı. 26'ıncı dakikada orta sahada atağı başlatan Messi, ceza sahasına girerken yeniden topla buluştu. Çok şık bir çalımla Sevilla defansını çalımlayan Arjantinli yıldız, kaleci Palop'un üzerinden muhteşem bir vuruş yaptı ve skoru 2-0'a getirdi.

Barcelona bu gollerle ilk yarıyı, 2-0 önde tamamladı.
İkinci yarıda da rakibine göre daha iyi oynayan Barcelona, skoru korumak adına zaman zaman tempoyu düşürdü. Barça'nın konsantrasyonunu kaybettiği anlarda çok net fırsatlar bulan ev sahibi Sevilla, bu pozisyonlardan ise Manu del Moral ve Kanoute ile yararlanamadı.
Kalan dakikalarda da kontrolü elden bırakmayan Barcelona, sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı ve ligde üst üste 5. galibiyetini aldı. Bu sonucun ardından Barcelona, La Liga'da puanını 63'e çıkardı.
Maç Özeti.

11 Mart 2012 Pazar

Racing Santander 0-2 Barcelona

La Liga'da Barcelona, deplasmanda Racing Santander'i 2-0 mağlup etti.


Maçın başlamasıyla birlikte Bacelona oyunu kontrolü altına aldı. 6. dakikada Pedro'nun şutu auta gitti. 16. dakikada Messi'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci gole izin vermedi. 23. dakikada ise Iniesta'nın sol çaprazdan şutunda top direkte patladı. Barcelona'nın aradığı gol 29. dakikada geldi. Fabregas'ın sağ taraftan ceza sahası içine gönderdiği topta Messi'ye sadece dokunmak kaldı:0-1. Kalan dakikalarda oyunun temposu biraz düştü ve ilk yarı 1-0 Barcelona'nın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda da durum değişmedi ve konuk ekip adeta tek kale oynadı. 55. dakikada Santander ceza alanı içinde Cisma'nın Fabregas'a yaptığı hareket sonrasında hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti:0-2. 60. dakikada ceza sahası içinde şık hareketlerle kendisine şut pozisyonu hazırlayan Cuenca'nın vuruşunda top direkten geri döndü. 65. dakikada Messi'nin ceza sahası ön çizgisi civarından yaptığı vuruşta kaleci başarılıydı. 85. dakikada Pedro kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak aşırtma vuruşunda kaleci gole izin vermedi. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca, Barcelona sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Maçın Özeti: 

7 Mart 2012 Çarşamba

Barcelona 7-1 Bayer Leverkusen Maç Özeti İzle

Barcelona'nın Bayer Leverkusen i dağııtı maç.
Messi 5 Tello 2 gol attı.
Video'yu izleyemiyorsanız Buraya tıkalyınız.

Barcelona 7-1 Bayer Leverkusen


Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Barcelona, ikinci turda 3-1'in rövanşında ağırladığı Bayer Leverkusen'i 7-1'lik skorla mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Bir Messi resitali
Maça etkili başlayan taraf Barcelona oldu. 11. dakikada Fabregas, savunmanın arkasına sarkan Messi'ye aşırtma bir pas gönderdi. Messi, sağ çaprazdan şutunu çekti ancak top Leno'dan sekti. Messi boşta kalan topu Pedro'ya çevirdi. Pedro'nun gelişine çektiği şutta top savunmadan döndü. 

24'te Xavi'nin serbest vuruştan yaptığı ortayı Pique kafayla tamamlasa da Leno topu rahatça kontrol etti. 25'te gelişen Barcelona kontratağında Xavi, savunmanın arkasına sarkan Messi'yi topla buluşturdu. Topu kontrol eden Messi, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı aşırtma vuruşla Leno'yu alt etti: 1-0. 42'de Iniesta'nın pasını alan Messi, sağ çaprazda topla buluştu. Ceza sahasında ters kanada kat eden Messi, penaltı noktası üzerinde sol ayağıyla çektiği şutla farkı ikiye çıkardı: 2-0. Kalan sürede başka gol olmadı ve soyunma odasına mutlu giden taraf Barcelona oldu.

İlk yarı hiçbir şey görmemişiz!
Maçın ikinci yarısında Messi çok daha dominant bir performans göstermeye başladı. 49'da Fabregas, orta sahanın ortasında kontrol ettiği topu aşırtma bir pasla Messi'ye gönderdi. Messi bomboş pozisyonda ceza sahasında aşırtma bir vuruşla Leno'yu ilk goldekine benzer bir şekilde avladı: 3-0. 55'te Valdes'in uzun kale vuruşuyla başlattığı atakta Fabregas, soldan kaçan Tello'yu gördü. Genç oyuncu ceza sahasına girdikten sonra sol ayağıyla düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 4-0. 

58'de kısa kullanılan kornerde Messi topu aldı ve Fabregas'la ver kaça girdi. Sıfıra inip Leno'dan sıyrılan Messi'nin şutunda top direkten sekti ve ağlarla buluştu: 5-0. 62'de Dani Alves, soldan kaçan Tello'ya şık bir pas yolladı. Genç oyuncunun ceza sahasına girdikten sonra çektiği şuta Leno müdahale etti ancak golü engelleyemedi: 6-0. 84'te Keita'nın tek topunu ceza yayı üzerinde kontrol eden Messi, sol ayağıyla çektiği sert şutla Leno'yu beşinci kez mağlup etti: 7-0. Maçın son anlarında sol kanatta Rolfes'le ver kaça girerek ceza sahasına giren Bellarabi'nin sert şutu maçın skorunu ilan etti: 7-1.

Bu skorla Barcelona, Bayer Leverkusen'i eleyerek çeyrek finale yükseldi.

3 Mart 2012 Cumartesi

Barcelona 3-1 Sporting Gijon

Barcelona, Lionel Messi'den yoksun çıktığı ve 10 kişi kaldığı maçta Sporting Gijon'u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Barcelona, maça çok iyi bir başlangıç yaptı. Henüz dokuzuncu dakikada Alves'in ortasında Fabregas'tan seken topu Pedro ağlara gönderdi. Ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırarak Barça'lıların sevincini bitirdi. 

14'te Adriano, sol kanattan ilerledi ve Carlos'tan sıyrılıp şutunu çekti. Top üstten auta gitti. 41'de Barcelona klasikleşen gollerinden birini attı. Üst üste pasların ardından Adriano'nun pasını alan Iniesta, düzgün bir vuruşla ilk yarının skorunu ilan etti: 1-0.

İkinci yarı Barça için kabus gibi başladı. 46. dakikada savunmanın arkasına sarkan De las Cuevas'ı düşüren Pique, son adam olduğu için bu faulü sonrasında kırmızı kart gördü. 49'da Barral'ın serbest vuruşunda top barajdan sekti ancak sağ kanattaki Mendy'nin önünde kaldı. Mendy'nin ortasında Barral, ön direkte dokunarak skoru eşitledi: 1-1. Barcelona bu golden sonra daha istekli bir görüntü çizdi. 


79. dakikada Alexis Sanchez'in harika pasında topu alan Keita, harika bir vuruşla Barça'yı yeniden öne geçirdi: 2-1. 87'de Iniesta'nın aşırtma pasında savunmanın arkasına sarkan Xavi, topu köşeye bıraktı: 3-1. Kalan sürede başka gol olmadı ve Barcelona sahadan galibiyetle ayrıldı.

26 Şubat 2012 Pazar

Atletico Madrid 1-2 Barcelona Maç Özeti İzle

Liga BBVA: Atlético de Madrid-Barcelona: Dani AlvesAtletico Madrid karşısında zorlanan Barcelona, Lionel Messi'nin serbest vuruştan attığı golle 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Messi'nin pasında topla buluşan Xavi, topu kaleye gönderdi, fakat top az farkla soldan dışarı çıktı. Maça istekli başlayan Barcelona'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi, toğu elle kontrol ettiği gerekçesiyle hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. İlk yarıdaki Barcelona baskısına hızlı hücumlarla cevap vermek isteyen ev sahibi ekip, son pasları yapmakta oldukça zorlandı ve Barcelona kalesinde etkili olamadı.

19. dakikada ceza sahasının dışında yerde kalan Sergio Busquets, takımına serbest vuruşu kazandırmayı başardı. 20. dakikada serbest vuruşu etkili kullanan Xavi, topu tam köşeye göndermeyi başardı, fakat kaleci de aynı güzellikte topu çelmeyi başardı. 25. dakikada şansını uzaktan deneyen Falcao, etkili bir vuruş yapamadı ve top Valdes'in kucağında kaldı. 36. dakikada Messi'nin sürüklediği atakta, Fabregas'ın güzel pasını iyi değerlendiren Dani Alves, topu ağlarla buluşturmayı başardı ve takımını deplasmanda 1-0'lık skorla öne geçirdi. Golden sonra kalesini gole kapatmayı başaran Barcelona, soyunma odasına önde giden taraf oldu.

İkinci yarıya hızlı başlayan Atletico Madrid, Falcao'nun kalenin önünden yaptığı sert vuruşla skora tekrar denge getirmeyi başardı. İkinci yarıda daha etkili bir futbol oynayan Madrid temsilcisi, rakip kalede bulduğu pozisyonlarla savunma oyuncularına sürekli zor anlar yaşattı. 66. dakikada Alves'in açtığı ortayı Messi ıskaladı. Arka direkte bekleyen Sanchez ise etkili bir kafa vuruşu yapamadı ve topu dışarı yolladı.

68. dakikada Valdes ile karşı karşı kalan Falcao, aşırtma bir vuruş denedi, fakat Valdes topun kaleye gitmesine izin vermedi. İkinci yarıda tutuk bir görüntü sergileyen Barcelona, 81. dakikada Messi'nin golüyle öne geçmeyi başardı. Serbest vuruşta beklenmedik bir anda vuruş yapan Arjantinli yıldız, kaleciyi avlalamayı başardı. 83. dakikada sol kanattan etkili gelen Messi, sol ayağıyla cılız bir vuruş denedi ve etkili olamadı. 87. dakikada rakip yarı sahayı tek başına geçen Messi'yi Miranda engellemeyi başardı. 88. dakikada etkili bir serbest vuruş kullanan Atletico Madrid, Valdes engelini bir kez daha geçemedi. Kalan sürede tüm hatlarıyla yüklenen Atletico Madrid, çabalarının sonucunu alamadı ve kendi sahasından mağlubiyetle ayrıldı.


19 Şubat 2012 Pazar

Barcelona 5-1 Valencia Messi Şov

İspanya La Liga'da Barcelona, NTV Spor'dan canlı yayınlanan maçta Valencia'yı ağırladı.

Barcelona, 1-0 yenik duruma düştüğü maçı Messi(4) ve Xavi'nin golleriyle 5-1 kazandı.

Mücadeleye hızlı giren taraf konuk ekip oldu. Henüz 9. dakikada Feghouli'nin sağ kanattan yaptığı güzel ortaya Pablo Piatti dokundu ve Camp Nou tribünlerini şok eden golü atarak takımını öne geçirdi. Barça golden sonra toparlandı.

22. dakikada Pedro'nun soldan çevirdiği topu Messi iyi takip etti ve zor açıdan topu ağlara göndererek skoru eşitledi. 25. dakikada Valencia'da sakatlanan Miguel'in yerine Ricardo Costa oyuna dahil oldu. 27. dakikada yine soldan gelen ev sahibi ekip, Abidal'in ortasında Messi ile golü buldu ve 2-1 öne geçti.

29. dakikada Fabregas'ın muhteşem ara pasında Alexis Sanchez'in şutunu kaleci çeldi. Bu pozisyondan bir dakika sonra bu kez Fabregas kaleciyle karşı karşıyayken müsait pozisyondan faydalanamadı. 40. dakikada Iniesta'nın güzel pasında Fabregas'ın volesi direkte patladı. İlk yarı 2-1'lik skorla tamamlandı.

İkinci yarıya hızlı giren taraf Katalan ekibiydi. 46. dakikada Alexis Sanchez sağ çaprazdan vurdu ama Alves başarılıydı. 60. dakikada Montoya'nın sağ kanattan ortasına Messi kafayı vurdu ancak top direkte patladı. 63. dakikada gelişen Barcelona kontratağında Montoya'nın vuruşu kaleciden döndü, dönen topa Fabregas gelişine vurdu ancak top üstten farklı bir şekilde auta gitti. 67. dakikada Valencia Feghouli ile gol aradı ancak Victor Valdes başarılıydı.

Dakikalar 76'yı gösterirken sahneye yine Messi çıktı. Tello'nun soldan çektiği top kaleciden dönerken, Arjantinli yıldız hat-trickini tamamlayan golü attı ve skoru 3-1'e getirdi. 82. dakikada Leo Messi'nin harika pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Tello'nun plasesi üstten auta gitti.

Dakikalar 86'yı gösterirken Lionel Messi bir kez daha sahne aldı ve muhteşem bir vuruşla skoru 4-1'e getirdi. 90. dakikada Messi'nin aradan bıraktığı top savunmadan sekti, oyuna sonradan giren Xavi hatayı affetmedi ve maçın skorunu ilan etti: 5-1

Bu sonucun ardından Barcelona puanını 51'e yükseltirken,  Valencia ise 40 puanda kaldı.

Barcelona 5-1 Valencia Messi'nin 4 golle şov yaptığı maçın özetini izleyin.

17 Şubat 2012 Cuma

FC Barcelona Asıl Maç Şimdi THY Reklamı

FC Barcleona'lı futbolcuların Türk Hava Yolları reklam filmi.
Asıl Maç Şimdi
Tek Rakibim Türkish Airlines

15 Şubat 2012 Çarşamba

Lionel Messi'den Bir Rekor Daha

Lionel Messi Şampiyonlar Ligi Bayer Leverkusen maçında bir gol atarak yeni bir rekora ulaştı.

Yıldız oyucu, grup aşamasından sonraki maçlardaki (ikinci tur, çeyrek final, yarı final ve final) 19. golünü atarak 18'er golü bulunan Raul ve Andriy Shevchenko'yu geride bıraktı ve rekorlarına bir yenisini ekledi.

Messi,  Real Madrid (iki), Manchester United (iki), Bayern Münih (iki), Celtic (iki), VfB Stuttgart (iki), Lyon (bir) ve Shakhtar Donetsk karşısında attığı gollerle grup aşaması ve sonraki turlarda en çok gol atan oyuncu ünvanını ele geçirdi. Üstelik bunu Raul ve Sheva 30'lu yaşlarda yaparken, Messi bu rekorları 24 yaşında diğerlerinin yanına eklemeyi başardı.

Raul (71), Ruud van Nistelrooy (56), Thierry Henry (55), Shevchenko (48) ve Inzaghi, Şampiyonlar Ligi'nin en golcü oyuncuları arasında ve Messi'nin yakın gelecekte bu listeyi de ele geçirmesi hiç sürpriz olmayacak. Şimdilik 44 golü var ve Ronaldo ise 31 golle 10. sırada yer alıyor.

14 Şubat 2012 Salı

Bayer Leverkusen 1-3 Barcelona

Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde  Bayer Leverkusen'i deplasmanındaa 3-1 Mağlub Etti.

Mücadeleye hızlı başlayan Katalan ekibi, ilk dakikadan itibaren rakibi üzerinde baskı kurmaya başladı. Erken bir golü hedefleyen Barça, bu gol için 41 dakika beklemek zorunda kaldı. 

41'inci dakikada Messi'nin harika pasıyla hareketlenen Alexis Sanchez, kalecinin yanından topu ağlara gönderdi ve Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı da bu golle tamamlandı.

İkinci yarıya ise ev sahivi Leverkusen daha iyi başlayan taraf oldu. 52'inci dakikada Corluka'nın sağdan ortasına iyi yükselen Michal Kadlec, kafa vuruşuyla takımına 1-1'lik beraberliği getirdi.
Ev sahibinin beraberlik sevinci, sadece 2 dakika sürdü. Fabregas'ın pasıyla hareketlenen Alexis Sanchez, kaleciyi geçti ve ikinci kez Leverkusen filelerini havalandırdı.

Bu golün ardından ise Leverkusen ve Barcelona'nın karşılıklı birer topları direkten döndü. Mücadelenin sonuna kadar rahat bir oyun sergileyen Barça, 89'uncu dakikada Messi ile farkı ikiye çıkardı. Sağ taraftan ceza sahasına giren Alves, Messi'ye ortaladı. Arjantinli'nin vuruşu da skoru 3-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda ise başka gol olmadı ve Barcelona, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından büyük bir avantaj yakalayan Barcelona, 7 Mart'ta rakibini Nou Camp'ta ağırlayacak.

11 Şubat 2012 Cumartesi

Osasuna 3-2 Barcelona

Osasuna-Barcelona maçından karelerLa Liga'da Barcelona deplasmanda kayıp.

Haftaya, lider Real Madrid'in 7 puan gerisinde başlayan Katalan ekibi, NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmada Osasuna'ya deplasmanda 3-2 yenilmekten kurtulamadı.

Mücadele son derece kötü saha şartlarında oynanırken ev sahibi ekip bunun avantajını çok iyi kullanmayı bildi. Henüz 5. dakikada Raul Garcia'nın ara pasında Dejan Lekic, ev sahibi ekibi öne geçiren golü attı. 9. dakikada Barcelona Alexis Sanchez'le eşitliği yakaladı ancak gol ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı. 22. dakikada Alvaro Cejudo sağ kanattan ortaladı ve topa dokunan Lekic skoru 2-0 yaptı. Barcelona kalan bölümlerde farkı indirmeye çalışsa da bunda başarılı olamadı.

İkinci yarıda Puyol ve Pedro, yerlerini Cuenca ve Tello'ya bıraktılar. Barcelona farkı indirmek için rakip kaleye yüklenmeye başladı. 49. dakikada Messi'nin şutunda kaleci başarılıydı. 51. dakikada Cuenca'nın sağ kanattan yaptığı ortaya iyi vuran Alexis Sanchez golü atarak farkı bire indirdi. 56. dakikada Valdes ve savunmanın hatasında Nino soldan ortaladı, Raul Garcia golü atarak skoru 3-1'e getirdi.

73. dakikada Fabregas'ın ara pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Tello, sol ayağıyla güzel vurdu ve farkı yeniden bire indirdi. 78. dakikada Punal'in şutu direkte patladı. 79. dakikada Messi'nin pasında Tello sol kanattan plaseyi vurdu ama kaleci topu çeldi. 81. dakikada Messi'nin ortasında Alexis Sanchez topu ağlara gönderdi ama gol, ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı. Barça, duraklama anları oynanırken Fabregas ile mutlak bir fırsatı değerlendiremedi ve mücadele 3-2 Osasuna üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonucun ardından 48 puanda kalan Barcelona, maç fazlasıyla Real Madrid'in yedi puan gerisinde kalırken, Osasuna puanını 31 yaptı.


Maçın Özetini İzle:

8 Şubat 2012 Çarşamba

Barcelona 2-0 Valencia - Kral Finalde Kupasını Bekliyor.

 
Barcelona, 1-1'lik maçın rövanşında Valencia'yı 2-0'la geçerek İspanya Kral Kupası'nda Athletic Bilbao'nun rakibi oldu.
Maça baskılı başlayan Katalan devi, ilk yarıda çok net fırsatlar bulmasına rağmen kaleci Alves'in müthiş performansının katkısıyla yalnızca bir gol bularak devreyi kapattı.

16. dakikada savunmanın arkasına iyi sarkan Cesc Fabregas, düzgün bir vuruşla Alves'i mağlup ederek takımını öne geçiren golü attı: 1-0.

Golün hemen üç dakika sonrasında Adil Rami'den şık bir hareketle sıyrılarak ceza sahasına sokulan Lionel Messi'nin vuruşunda Alves gole izin vermedi. 32. dakikasında rakip savunmanın hatasını iyi değerlendiren Fabregas'ın müsait pozisyondaki vuruşunda Alves güçlükle topu çelmeyi başardı.

38. dakikada Xavi'nin ceza sahası yayı üzerinden yaptığı vuruşta Alves bir kez daha gole izin vermedi ve ilk 45 dakika 1-0'lık Barcelona üstünlüğüyle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında da kontrol Barcelona'nın elindeydi. Ancak 46. dakikada Valencia gole çok yaklaştı. Pique'den sıyrılan Jordi Alba'nın ceza sahası içinden yaptığı vuruşta Pinto'dan dönen topu Aduriz kafayla kaleye göndermek istedi ama Pinto bir kez daha topa uzanarak golü önledi.

55. dakikada topla birlikte hareketlenen Messi, kalabalık Valencia defansının arasından sıyrılarak sert bir şutla şansını denedi ama Alves bu pozisyonda da başarılıydı. 76'da Valencia'da Feghouli ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu dakikadan sonra daha da rahatlayan Barcelona, 81. dakikada Xavi'nin sahneye çıkmasıyla farkı ikiye çıkarttı: 2-0. Bu gol, 90 dakikanın sonucunu belirleyen gol oldu ve Barcelona adını finale yazdırdı.
 

Maçın Özetini İzleyin.

4 Şubat 2012 Cumartesi

Barcelona 2-1 Real Sociedad

Barcelona'nın Messi'si var!La Liga'da Barcelona, Nou Camp'ta Real Sociedad'ı ağırladığı maçta 2-1 mağlub etti.

Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Barcelona, zirve takibini sürdürdü. Evinde üst üste 6. galibiyetini imza atan Barca, ligdeki galibiyet sayısını da 14'e yükseltti. Barcelona, puanını 48'e yükselterek Real Madrid'in kazandığı gecede, puan farkının daha da açılmasına izin vermedi.

Konuk takım Real Sociedad ise son haftalarda, dış sahada gösterdiği başarılı performansı bu hafta sergileyemedi. Son 4 deplasmanda puan ve puanlarla dönen Sociedad, ligdeki 9. mağlubiyetiyle tanıştı. Konuk takım 24 puanda kaldı.

Barcelona karşılaşmanın 9. dakikasında 1-0 öne geçti. Lionel Messi'nin arapasında ceza alanı içerisinde topla buluşan Cristian Tello, açısının dar olmasına rağmen kaleci Bravo'yu mağlup etti ve skoru 1-0'a getirdi.
Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Karşılaşmanın 51. dakikasında Real Sociedas, Griezmann ile önemli bir pozisyon yakalamasına rağmen, Fransız futbolcu kaleci Victor Valdes'i aşamadı.

Pozisyonlar üretmesine rağmen ikinci golü bulamayan Barcelona, ikinci gole 72. dakikada ulaştı. İlk golün asistini yapan Messi, Alves'in pasında ceza alanı içerisinde topla buluştu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Messi, La Liga'daki 23. golünü attı.

Barcelona'nın sevinci uzun sürmedi. Ev sahibi takım Carlos Vela'nın golüyle 74. dakikada farkı tekrardan bire indirdi. Griezmann'ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Meksikalı oyuncu, Victor Valdes'in yanından topu ağlarla buluşturdu.

Mücadelenin 81. dakikasında sakatlanan Sergio Busquets, sahayı sedyeyle terkederken, yerini Gerard Pique'ye bıraktı.

Son dakikalarda Real Sociedad, skoru eşitlemek için yoğun çaba göstermesine rağmen, Barcelona buna izin vermedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmazken, Barcelona sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Maçın Özet Golleri:

1 Şubat 2012 Çarşamba

Kral Kupası: Valencia 1-1 Barcelona

Copa del Rey: Valencia-Barcelona: Lionel Messi, David Albeldaİspanya Kral Kupası yarı finali ilk maçında Valencia, sahasında kupanın favorisi Barcelona'yu konuk etti.

Maça Barcelona etkili başlarken 7. dakikada Messi'nin şutu kaleci Alves'de kaldı. 17. dakikada Barcelona kalecisi Pinto, ceza sahası dışında topa elle müdehale etmesine rağmen hakem devam dedi ve Pinto olası bir kırmızı kart görmekten kurtuldu. 19. dakikada gole çok yaklaşan Valencia'da Soldado'nun şutu direğin hemen üstünden dışarıya çıktı.

Maçın 27. dakikasında Valencia golü bulan taraf oldu. Mathieu'nun ortasında Jonas topu ağlara gönderen isim oldu 1-0. 34. dakikada Messi'nin şık pasında Alexis Sanchez kaleyi yokladı ama kaleci Alves kornere çeldi. Bu kornerden gelen topu Puyol ağlarla buluşturdu 1-1.

İkinci yarıya Barcelona çok hızlı başladı. 51. dakikada Messi'nin falsolu şutu az farkla dışarıya çıktı. 55. dakikada Valencia ceza sahası içinde yerde kalan Thiago, Barcelona'ya penaltı kazandırdı. Messi'nin kullandığı penaltı atışını kaleci Diego Alves kurtardı.

Maçın 64. dakikasında sol çaprazdan kaleyi yoklayan Abidal'in şutunu Diego Alves kornere gönerdi. 73. dakikada Barcelona atağında Daniel Alves'in sağ çaprazdan şutu direkten döndü. 90. dakikada kornerden gelen topu kaleye gönderen Messi sonuç alamadı. Nefes kesen maç 1-1 beraberlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından Barcelona rövanş maçı için daha avantajlı bir skor yakalamış oldu.

28 Ocak 2012 Cumartesi

Villarreal 0-0 Barcelona - Deplasman kAYIBI

Liga BBVA: Villarreal-Barcelona: Mateo Musacchio, Lionel MessiFC Barcelona deplasmanda kayıp: 0-0

La Liga’nın şampiyonluk adaylarından Barcelona, 20. hafta karşılaşmasında Villarreal’e konuk oldu. İlk 20 dakikalık bölümde konuk Barcelona’nın üstünlüğü vardı. Bu bölümde hücumda etkin olan Katalan devi, ilk yarının geri kalan bölümünde ev sahibi Villarreal’in baskısı vardı.

Konuk ekibin ilk yarıdaki en etkili ismi Dani Alves ve Lionel Messi’ydi. 3. ve 15. dakikada Brezilyalı savunma oyuncusu, Deigo Lopez’i zor duruma soktu. 15. dakikada Xavi’nin sağdan ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Busquets, gole çok yaklaştı.

17. dakikada Lionel Messi kaleyi yokladı ancak çerçeveyi bulamadı. İlk yarının kalan bölümünde Marcos Senna, Marco Ruben, Joselu gibi oyuncularla önemli gol pozisyonları yakalayan ev sahibi Villarreal, istediği üstünlük golünü bulamadı. 35. dakikada Gonzalo Rodriguez’in attığı gol, ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı.

İkinci yarıya da tutuk başlayan Barcelona’da Guardiola oyuna müdahale etti. Alexis Sanchez ve Tello gibi gole dönük isimleri oyuna süren İspanyol teknik adam, istediği sonucu alamadı. 69. dakikada Messi’nin kullandığı serbest vuruş, az farkla dışarı çıktı.

78. dakikada Fabregas’ın yarattığı tehlikede Diego Lopez kalesini gole kapattı. Son bölümde Messi ve Alexis Sanchez ile önemli fırsatlar yakalayan Katalan devi, Lopez’i geçemedi ve bir puana razı
oldu.

Barcelona bu beraberlikle puanını 45’e, Villarreal ise 20’ye yükseltti.

25 Ocak 2012 Çarşamba

Barcelona 2-2 Real Madrid - Barça turu geçti

'El Clasico'da turu geçen Barcelona oldu
İspanya Kral Kupası'nda Barcelona, deplasmanda 2-1 kazandığı maçın rövanşında Real Madrid ile Nou Camp'ta 2-2 berabere kaldı ve finale çıktı. Barça, yarı finalde ise Valencia-Levante eşleşmesinin kazananı ile oynayacak.

Dani Alves ve Pique'nin henüz 20. saniyesinde ortaklaşa yaptıkları büyük hata sonucu, kaleci Pinto ile karşı kaşıya kalan Arjantinli Gonzalo Higuain, müsait durumda topu auta gönderdi ve ilk dakikada Real Madrid'i öne geçirme fırsatını kullanamadı.
Real Madrid, ilk dakikalarda çok istekli ve arzuluydu. Orta sahada yaptığı presle Barcelona'nın pas trafiğini engelleyen Eflatun-beyazlılar, Katalan ekibinin savunmasını da zor durumda bırakacak pozisyonlar buldu.

Ancak Barcelona, 5. dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline geçirdi. Messi ve Fabregas ile gol pozisyonlarını da zorlayan Katalanlar, zaman zaman hızlı gelişen Real Madrid ataklarında da zorlandı.
Karşılaşmanın 25'inci dakikasında ise çok önemli bir gol pozisyonu yaşandı. Mesut Özil, yaklaşık 35 metreden olağanüstü vurdu ancak kaleci Pinto'nun bakışları arasında top, çataldan döndü. Bu pozisyondan sonra maçın ibresi yeniden Real Madrid'e döndü. Pinto'nun hatalı pasıyla topla buluşan Higuain'in vuruşunu savunma güçlükle uzaklaştırdı.

İlk yarının sonlarına doğru, maçın temposu biraz olsun düşmeye başladı. Karşılıklı ataklarla geçilen son bölümlerde, kendisini unutturan Messi çıktı sahneye. Orta sahadan aldığı topla ilerleyen Arjantinli, tüm Real Madrid savunmasını üzerine geçti ve sağ çaprazda Pedro'yu topla buluşturdu. Onun da sert vuruşu, Barcelona'yı 43. dakikada 1-0 geçirdi.

Bu golden sonra sahada gergin dakikalar başladı. Messi'nin Pepe'ye sert hareketinin ardından, Lassana Diarra da Messi'yi ceza sahasının sol çizgisi önünde düşürdü. Kullanılan serbest vuruşta top, Real Madrid savunmasına çarptı ve ceza sahası dışına açıldı. Orada topla buluşan Dani Alves, muhteşem bir vuruşla Casillas'ı avladı ve Barcelona, ilk yarının son dakikasında farkı 2'ye çıkardı.

 İki yarıda Barcelona, oyunun tek hakimiydi. Orta sahada klasikleşmiş pas düzenini kuran ve rakibi sahasına uzun dakikalar hapseden Katalan ekibi, 2-0'lık avantajı korumak için fazla risk almamaya dikkat etti.


İkinci yarının başlarında kullanılan Real Madrid serbest vuruşunda, Sergio Ramos'un kafayla filelere gönderdiği top, faul nedeniyle geçerlilik kazanmadı. Bu pozisyon sonrası Real Madridli oyuncuların, hakeme yoğun bir itirazı vardı.
68'inci dakikada ise Real Madrid'in farkı 1'e indiren golü geldi. Mesut Özil'in güzel ara pası ile hareketlenen Cristiano Ronaldo, Pinto'yu da geçti ve boş ağlara topu gönderdi. Eflatun-beyazlı ekip, bu golle biraz olsun umutlandı.

Bu golden sadece 4 dakika sonra Nou Camp'ta 2-2'lik beraberliği sağladı. Callejon'un kafa pasıyla ceza sahasına giren Karim Benzema, Puyol'u şık bir çalımla geçtikten sonra vuruşunu yaptı ve Madrid'e beraberliği getirdi. Bu golden sonra Nou Camp tribünlerinde, gergin dakikalar yaşanmaya başladı.

Eğer bir gol daha atması durumunda turu geçecek olan Real Madrid, Barcelona karşısında gol bulamayınca, Barcelona, 2-1'in rövanşında 2-2 ile turu geçen taraf oldu.

22 Ocak 2012 Pazar

Malaga 1-4 Barcelona

Lionel Messi - BarcelonaBarça Messi ile coştu.

La Liga'da, daha önce futbolcuların grevi nedeniyle ertelenen ilk hafta mücadelesinde Malaga, Barcelona'yı konuk etti.

Mücadeleye rakibine göre daha istekli ve hızlı giren taraf ev sahibi ekip oldu. 14. dakikada Isco'nun ceza sahası dışından vurduğu şutu Valdes muhteşem çıkardı. Sonrasında gelişen kornerde Isco bu kez de kafa vuruşuyla gole yaklaştı ancak Valdes yine izin vermedi.

Barcelona bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline almaya başladı. 33. dakikada Adriano'nun ortasında topa yükselen Lionel Messi, muhteşem bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Kalan bölümlerde gol olmayınca, ilk yarı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Barcelona, rakibini adeta sahadan silen bir oyun ortaya koydu. Devreye çok hızlı giren Barça 48. dakikada golü bulmayı başardı. Adriano'nun soldan ortasında Thiago'nun şutu kaleciden döndü, ancak Alexis Sanchez tamamladı ve skoru 2-0 yaptı.

Dört dakika sonra pres sonucunda topu kapan Barcelona'da Lionel Messi, savunmayı aciz durumda bırakarak plaseyi bıraktı ve skoru 3-0'a getirdi. 73. dakikada Arjantinli yıldızın frikiği direkte patladı. 81. dakikada orta saha yakınlarında topu kapan Messi, topu muhteşem sürdü ve klasikleşen gollerinden biriyle hat-trick'e imza atarak skoru 4-0'a getirdi.

85. dakikada Malaga, Recio'nun şutunda Valdes'den dönen topu tamamlayan Rondon, takımının tek golüne imza attı ve mücadele 4-1 Barcelona üstünlüğüyle tamamlandı.
Malaga 1-4 Barcelona Maçın Özetini İzleyin:  

18 Ocak 2012 Çarşamba

Real Madrid 1-2 Barcelona Maç Özeti İzle

İspanya Kral Kupası Real Madrid 1-2 Barcelona Maç Özeti İzle

Real Madrid 1-2 Barcelona

İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçında Barcelona, Santiago Bernabeu'da Real Madrid'e konuk oldu.

Karşılaşmanın 11. dakikasında Ronaldo ile öne geçen ve devreyi de aynı skorla üstün kapatan Real Madrid, Barcelona'nın ikinci yarıda kaydettiği gollere engel olamadı. 49'da Puyol, 77'de de Eric Abidal ile sonuca giden Barca, rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skor elde etti.
Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, milli oyuncumuz Halil Altıntop'a ilk 11'de görev verirken, Madrid temsilcisi sahaya Casillas, Hamit, Ramos, Carvalho, Coentrao, Xabi Alonso, Diarra, Pepe, Ronaldo, Benzema ve Higuain'le çıktı.
Hamit Altıntop 90 dakika oyunda kalırken, Mesut Özil de 66. dakikada Gonzalo Higuain'in yerine oyuna dahil oldu.

Barcelona ise Pinto, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas, Messi ve Alexis Sanchez'in 11'yle sahada yer aldı.

Karşılaşmanın gol perdesini Cristiano Ronaldo açtı. 11. dakikada Benzema'nın pasında ceza alanına giren Ronaldo, düzgün ve sert bir vuruşla kaleci Pinto'yu mağlup etti ve takımını 1-0 öne taşıdı.
Golden sonra Barcelona, tehlikeli gelmeye başladı. Önce Iniesta gole yaklaşırken, ardından da Alexis Sanchez'in kafa vuruşunda top direkten döndü. Konuk takım, o dakikaya kadarki en net pozisyonunu elde ederken, beraberlik şansını da değerlendiremedi.


26. dakikada Barcelona, bu kez Messi'yle gole yaklaştı. Soldan ceza alanına giren Messi'nin sert vuruşunda, kaleci Casillas kapattığı köşeden topu çok iyi çıkarttı ve tehlikeyi kornere çelerek uzaklaştırdı.

Skorda 1-0 geriye düşen Barcelona, rakip kalede pozisyonlar bulmasına rağmen skoru değiştirecek golü kaydedemezken, ev sahibi Real Madrid, savunmanın arkasına attığı toplar ve kontra ataklarla Barcelona kalesinde etkili olmaya çalıştı.
Karşılaşmanın ilk yarısı Real Madrid'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Mücadelenin ikinci yarısına Barcelona, golle başladı. Xavi'nin kullandığı korner vuruşunda, ceza alanı içerisinde Puyol, güzel bir kafa vuruşuyla kaleci Casillas'ı mağlup etti ve skoru 1-1'e getirdi.
Skorda eşitliği sağlayan Barcelona, golden 5 dakika sonra direğe takıldı. Fabregas'ın pasında Iniesta, dar açısına rağmen düzgün bir vuruş yaptı. Top önce Ramos'a ardından da kale direğine çarparak oyuna dışına çıktı.

57. dakikada Hamit Altıntop, Iniesta'dan sıyrıldıktan sonra ceza alanı içerisinde Benzema'ya yaptığı ortada, Benzema'nın kafa vuruşunda top direkten dışarı çıktı.
Barcelona aradığı golü bir başka defans oyuncusuyla buldu. Karşılaşmanın 77. dakikasında Messi'nin harika pasında defansın arkasına sarkan ve kaleci Casillas ile karşı karşıya kalan Eric Abidal, topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-1 öne taşıdı.

Kalan dakikalarda üstünlüğünü koruyan Barcelona, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Kral Kupası çeyrek finalinde rövanş maçı 25 Ocak'ta Nou Camp'ta oynanacak.

Maçın Özetini İzleyin.

15 Ocak 2012 Pazar

Barcelona 4-2 Real Betis


Barcelona, Camp Nou'da terledi


 Barcelona 4-2 Real Betis

Barcelona sahasında ilk 12 dakikada bulduğu gollerle 2-0 öne geçmesine rağmen daha sonar 2-2 yi yakalayan Real Betis'e karşı zorlansada maçı 4-2 kazandı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Barcelona, aradığı golü 10. dakikada tecrübeli yıldızı Xavi ile buldu. Alexis Sanchez’in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Fabregas’ın vuruşunda top direkten geri geldi. Pozisyonu çok iyi takip eden Xavi, topu Real Betis ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sadece 2 dakika sonra Katalan ekibi farkı 2’ye çıkardı. Alexis Sanchez’in sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada boş pozisyonda topla buluşan Messi, kaleci Barriga’yı mağlup ederek skoru 2-0’a getirdi. 

Barcelona oyunu rakip sahaya yıkmasına rağmen kontrataklarla ev sahibi takımın kalesine zaman zaman etkili gelen Real Betis, 32. dakikada Castro’nun attığı golle durumu 2-1’e getirerek yeniden umutlandı: 2-1. 

Barcelona savunması ofsayt bekletisi içinde duraksarken, ceza sahası içinde topu önünde bulan ve bekletmeden vuruşunu yapan Castra Barcelona filelerini havalandırdı. İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmazken, Barcelona soyunma odasına 2-1 önde gitti. 


Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan taraf Real Betis oldu. Konuk takım, Iniesta’nın 52. dakikada orta sahada yaptığı top kaybını çok iyi değerlendirdi ve skoru 2-2 yaptı. Ceza sahasının hemen dışında topu kontrol eden Santa Cruz, çok şık bir vuruşla kaleci Victor Valdes’i mağlup ederek skora 2-2 eşitlik getirdi.

Puan kaybına tahammülü olmayan Barcelona, bütün hatlarıyla Real Betis kalesine yüklenirken, konuk ekipte Mario Alvarez 71. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı.

Real Betis’in sahada 10 kişi kalmasıyla birlikte rakip kaleye daha etkili gelmeye başladı. Barcelona aradığı golü 75. dakikada Alexis Sanchez ile buldu. Xavi’nin ara pasıyla ceza sahası içine hareketlenen Şilili futbolcu, topa çok sert vurudu. Top kaleci Barriga’nın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 3-2.

Karşılaşmanın 86. dakikasında Barcelona, penaltı vuruşu kazandı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Lionel Messi, kaleciyi ve topu farklı köşelere göndererek golünü attı ve soru 4-2 yaptı. Kalan sürede başka gol olmazken, Barcelona maçı 4-2’lik skorla kazandı. 

13 Ocak 2012 Cuma

Real Madrid - Barcelona Maçı Hangi Kanalda ?

İspanya Kral Kupası Çeyrek Final ilk maçı Real Madrid - FC Barcelona maçı 18.01.2012 tarihinde Santiago Bernabeu Stadında oynanacak. İkinci maç ise 25.01.2013 tarihinde Nou Camp stadında oynanacak.

Real Madrid - Barcelona
Tarih: 18.01.2012
Saat:23:00
Yayın: TRT Spor - TRT HD

Maçın  Klib Özeti