Gerard Piqué, Ibai Gómez -- FC Barcelona vs Athletic Club de BilbaoLa Liga'da 30. hafta mücadelesinde Barcelona, sahasında Athletic Bilbao'yu 2-0 mağlup etti.
İlk yarıda Barcelona adeta tek kale oynadı. 5. dakikada Dani Alves'in ceza sahası dışından vuruşunu kaleci kurtardı. 25. dakikada bu kez Messi'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruş kalecide kaldı. 28. dakikada Iniesta'nın ceza sahası içinden yaptığı vuruşu kaleci kornere çeldi. Kornerden gelen topa Busquets'in vuruşunu ise yine kaleci kurtardı. 

Barcelona'nın aradığı gol 40. dakikada geldi. Messi'nin pasında topla buluşan Iniesta, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu:1-0. 41. dakikada Messi ve 44. dakikada Adriano'nun vuruşlarından sonuç çıkmadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya Athletic Bilbao iki oyuncu değiştirerek başladı ancak Barcelona'nın oyundaki hakimiyeti değişmedi. 55. dakikada Tello'nun çaprazdan vuruşunda top kalecide kaldı. 


57. dakikada bir kez daha ceza alanına sokulan Tello, Javi Martinez'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi, güzel bir vuruşla farkı 2'ye çıkarttı:2-0. Bu golden sonra oyunun temposu düştü. 69. dakikada Pique'nin kafa vuruşundan sonuç çıkmadı. 80. dakikada gelişen Athletic Bilbao atağında Muniain'in şutunu defans çizgiden çıkarttı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Barcelona maçı 2-0 kazandı.
Maçın Özetini İzleyin 

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder