12 Mayıs 2012 Cumartesi

Real Betis 2-2 Barcelona

Bu sezon ligi Real Madrid'in ardından 2. sırada bitiren Barcelona, 2011-2012 sezonunun son maçında Real Betis deplasmanına konuk oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Barcelona, 9. dakikada kazandığı ilk korner atışında golü buldu. Xavi'nin kullandığı kornerde, ön direğe hareketlenen Sergio Busquets isabetli bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.


 Üstün oyununu sürdüren Barcelona, 20. dakikada Xavi ile ikinci gole çok yaklaştı. Kazanılan serbest vuruşta, topun başına geçen Xavi, şık bir vuruş çıkardı ancak meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti. İlk yarıda başka gol sesi çıkmayınca, soyunma odasına Barcelona 1-0'lık üstünlükle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısına daha istekli başlayan Real Betis, rakip kalede etkili olmaya çaıştı. Karşılaşmanın 53. dakikasında Montero'yu düşüren Dani Alves, karşılaşmadaki ikinci sarı kartını gördü ve oyundan ihraç edildi. Bu dakikadan itibaren orta sahada etkili olan Real Betis, 71. dakikada Ruben Castro'nun şık golüyle skora eşitlik getirdi. Golün hemen 3 dakika ardından, Benat'ın ara pasına hareketlenen Castro, bir gol daha kaydetti ve Betis'i karşılaşmada 2-1 üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. 90+1'de Messi'nin vuruşu direkten döndü ve Barcelona beraberlik şansını değerlendiremedi. Bitime saniyeler kala oyuna sonradan dahil olan Montoya'nın harika ortasına iyi yükselen Keita maçın skorunu ilan etti. 2-2

Bu sonuçla, Barcelona ligi 91 puanla bitiriken Betis de 47 puanla sezonu kapatmış oldu.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder