28 Mart 2012 Çarşamba

Milan 0-0 Barcelona

Böyle 0-0'a can kurban! Şampiyonlar Ligi Milan 0-0 Barcelona

İki takım da maça çok hızlı ve üretken başladı. Henüz üçüncü dakikada gelişen Milan atağında Boateng'in ceza sahası dışından çektiği şutta savunmadan seken top yükseklik kazandı. Ibrahimovic, bu topu arka direkteki Robinho'ya indirdi. Brezilyalı oyuncunun müsait pozisyondaki volesinde top farklı bir biçimde auta gitti.

15'te Ambrosini'nin Messi'ye yaptığı faul sonrasında Barcelona, yaklaşık 30 metreden bir serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Xavi, yerden bir pasla Busquets'i gördü. Busquets'in tek topla savunmanın arkasına attığı pası Alexis aldı. Vuruş yapmak isterken dengesini kaybedip yerde kalınca atak sona erdi.

17'de Messi'nin gönderdiği pası alan Xavi, bekletmeden sağ kanattan kaçan Dani Alves'i gördü. Alves'in arka direğe yaptığı ortayı Messi, tek vuruşla ağlara yolladı ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı.

20'de Ibrahimovic, maçın en net pozisyonu harcadı. Ambrosini'nin presi sonrasında kaptığı topu Seedorf, şık bir ara pasıyla savunmanın arkasına gönderdi. Bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Ibrahimovic'in çektiği şutta Valdes topun sahibi oldu.

31'de sol kanatta topla buluşan Iniesta, Xavi ile paslaşarak ceza alanına sokuldu. Ara pasını alan Alexis, topuk pasıyla topu Xavi'nin önüne bıraktı. Xavi'nin bekletmeden çektiği sert şutta top Nesta'dan sekti ve tehlike oluşturmadı.

İlk yarının sonuna kadar iki takım da eşitliği bozamayınca Barcelona, bu sezon ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında ilk yarıda öne geçmeyi başaramadı.

Fırtına diniyor
İkinci yarıda iki takım da ilk yarıya oranla daha sakin bir oyun tarzıyla sahaya çıktılar. 67. dakikada Emanuelson, oyuna girer girmez net bir pozisyonu harcadı. Ibrahimovic'in sağ kanada açtığı pası alan Emanuelson, ceza sahasına girdi ancak şut çekmek yerine topu düzeltmeye çalışınca Pique araya girdi.

73'te Alexis'in pasını yay üzerinde alan Xavi, soldan kaçan Tello'yu gördü. Genç oyuncu, Antonini'den sıyrıldıktan sonra şutunu çekti ancak top yan ağlara takıldı.

77'de sol kanatta uzun pası kontrol eden Tello, topu içeriye çevirdi. Messi, ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ancak savunmadan seken top kornere gitti.

88'de Barcelona adına maçın en net pozisyonu yaşandı. Xavi'nin ara pasını alan Messi, Mesbah'ın düşüşüyle önünü bomboş buldu. Çektiği şutu Abbiati güçlükle çeldi. Boşta kalan topu arka direkte Tello tamamladı ancak son anda kayarak müdahale eden Antonini, golü önledi.

90+2'de Messi'nin pasını alan Xavi'nin yay üzerinden çektiği şut da yandan auta gidince maç başladığı gibi sona erdi.

Barcelona, bu sezon ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında gol atamadı. Rövanş, 3 Nisan'da Camp Nou'da oynanacak.

 

 

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder