5 Mayıs 2012 Cumartesi

Barcelona 4-0 Espanyol - Messi Tarih Yazdı

Barcelona, La Liga'nın 37. haftasında sahasında Espanyol'u ağırladı.

Barcelona ataklarıyla başlayan maçın 9. dakikasında, Iniesta Messi'nin pasını değerlendirmek istedi ancak şutu savunma tarafından kontrol edildi. 11. dakikada Victor Sanchez'in Messi'ye yaptığı faulden bir serbest vuruş kazadı ve yıldız oyuncu sol ayağıyla şık bir şekilde vurduğu topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. 15. dakikada ise Espanyol Joan Verdu ile gola yaklaştı ancak top dışarı gitti. Ataklarına hız veren Barcelona'da Iniesta birden fazla gol şansı yakaladı ancak hiçbirini değerlendiremeyince ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Barcelona'da Lionel Messi hemen ilk dakikada sol ayağıyla serbest vuruştan şansını denedi, ancak top çok az farkla dışarı çıktı. Barcelona Adriano ve Iniesta ile ataklarına devam ederken, 63. dakikada Cristian Gomez'in topa elle müdahalesiyle Barcelona bir penaltı kazandı ve topun başına geçen Messi takımını rahatlatan golü kaydetti: 2-0.


 74. dakikada Espanyol'un dole çeviremediği korner vuruşundan sonra kontaatağa çıkan Barcelona'da Adriano topu Messi'ye gönderdi ve Arjantinli futbolcu kendisinin de takımının da üçüncü golünü kaydederek kariyerinin 14. hat-trick'ini yaptı. 78. dakikada Juan Forlin'in ceza sahasında Sergio Busquets'i düşürmesiyle Barcelona bir penaltı vuruşu daha kazandı. Messi, bu vuruşu da gole çevirerek bu sezon ligdeki 50. golünü kaydetti ve maçın skorunu belirledi: 4-0.

Lionel Messi, maçın sonunda 14 hat-trick ile Barcelona kulüp rekorunu kırarken, bir sezonda 50 gol atarak da bu gol barajını yakalayan ilk futbolcu oldu.

Barcelona ligin son maçındaki bu sonuçla, evinde takımının başında son kez maça çıkan Pep Guardiola'ya anlamlı bir veda etmiş oldu.
 

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder