17 Mart 2012 Cumartesi

Sevilla 0-2 Barcelona

İspanya La Liga'da lider Real Madrid'i takibini sürdüren Barcelona, Xavi ve Messi'nin harika golleriyle Sevilla'yı 2-0 mağlup etti.

Lider Real Madrid'in 10 puan gerisinde bulunan Barcelona, Ramon Sanchez Pizjuan'da konuk olduğu Sevilla karşısında mücadeleye hızlı başladı. 18'inci dakikada ceza sahası çizgisinin yarım metre önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Xavi, harika bir vuruşla Barça'yı 1-0 öne geçirdi.

Farkı artırmak için baskıyı sürdüren Barcelona'da sahneye Messi çıktı. 26'ıncı dakikada orta sahada atağı başlatan Messi, ceza sahasına girerken yeniden topla buluştu. Çok şık bir çalımla Sevilla defansını çalımlayan Arjantinli yıldız, kaleci Palop'un üzerinden muhteşem bir vuruş yaptı ve skoru 2-0'a getirdi.

Barcelona bu gollerle ilk yarıyı, 2-0 önde tamamladı.
İkinci yarıda da rakibine göre daha iyi oynayan Barcelona, skoru korumak adına zaman zaman tempoyu düşürdü. Barça'nın konsantrasyonunu kaybettiği anlarda çok net fırsatlar bulan ev sahibi Sevilla, bu pozisyonlardan ise Manu del Moral ve Kanoute ile yararlanamadı.
Kalan dakikalarda da kontrolü elden bırakmayan Barcelona, sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı ve ligde üst üste 5. galibiyetini aldı. Bu sonucun ardından Barcelona, La Liga'da puanını 63'e çıkardı.
Maç Özeti.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder