7 Mart 2012 Çarşamba

Barcelona 7-1 Bayer Leverkusen


Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Barcelona, ikinci turda 3-1'in rövanşında ağırladığı Bayer Leverkusen'i 7-1'lik skorla mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Bir Messi resitali
Maça etkili başlayan taraf Barcelona oldu. 11. dakikada Fabregas, savunmanın arkasına sarkan Messi'ye aşırtma bir pas gönderdi. Messi, sağ çaprazdan şutunu çekti ancak top Leno'dan sekti. Messi boşta kalan topu Pedro'ya çevirdi. Pedro'nun gelişine çektiği şutta top savunmadan döndü. 

24'te Xavi'nin serbest vuruştan yaptığı ortayı Pique kafayla tamamlasa da Leno topu rahatça kontrol etti. 25'te gelişen Barcelona kontratağında Xavi, savunmanın arkasına sarkan Messi'yi topla buluşturdu. Topu kontrol eden Messi, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı aşırtma vuruşla Leno'yu alt etti: 1-0. 42'de Iniesta'nın pasını alan Messi, sağ çaprazda topla buluştu. Ceza sahasında ters kanada kat eden Messi, penaltı noktası üzerinde sol ayağıyla çektiği şutla farkı ikiye çıkardı: 2-0. Kalan sürede başka gol olmadı ve soyunma odasına mutlu giden taraf Barcelona oldu.

İlk yarı hiçbir şey görmemişiz!
Maçın ikinci yarısında Messi çok daha dominant bir performans göstermeye başladı. 49'da Fabregas, orta sahanın ortasında kontrol ettiği topu aşırtma bir pasla Messi'ye gönderdi. Messi bomboş pozisyonda ceza sahasında aşırtma bir vuruşla Leno'yu ilk goldekine benzer bir şekilde avladı: 3-0. 55'te Valdes'in uzun kale vuruşuyla başlattığı atakta Fabregas, soldan kaçan Tello'yu gördü. Genç oyuncu ceza sahasına girdikten sonra sol ayağıyla düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 4-0. 

58'de kısa kullanılan kornerde Messi topu aldı ve Fabregas'la ver kaça girdi. Sıfıra inip Leno'dan sıyrılan Messi'nin şutunda top direkten sekti ve ağlarla buluştu: 5-0. 62'de Dani Alves, soldan kaçan Tello'ya şık bir pas yolladı. Genç oyuncunun ceza sahasına girdikten sonra çektiği şuta Leno müdahale etti ancak golü engelleyemedi: 6-0. 84'te Keita'nın tek topunu ceza yayı üzerinde kontrol eden Messi, sol ayağıyla çektiği sert şutla Leno'yu beşinci kez mağlup etti: 7-0. Maçın son anlarında sol kanatta Rolfes'le ver kaça girerek ceza sahasına giren Bellarabi'nin sert şutu maçın skorunu ilan etti: 7-1.

Bu skorla Barcelona, Bayer Leverkusen'i eleyerek çeyrek finale yükseldi.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder