8 Şubat 2012 Çarşamba

Barcelona 2-0 Valencia - Kral Finalde Kupasını Bekliyor.

 
Barcelona, 1-1'lik maçın rövanşında Valencia'yı 2-0'la geçerek İspanya Kral Kupası'nda Athletic Bilbao'nun rakibi oldu.
Maça baskılı başlayan Katalan devi, ilk yarıda çok net fırsatlar bulmasına rağmen kaleci Alves'in müthiş performansının katkısıyla yalnızca bir gol bularak devreyi kapattı.

16. dakikada savunmanın arkasına iyi sarkan Cesc Fabregas, düzgün bir vuruşla Alves'i mağlup ederek takımını öne geçiren golü attı: 1-0.

Golün hemen üç dakika sonrasında Adil Rami'den şık bir hareketle sıyrılarak ceza sahasına sokulan Lionel Messi'nin vuruşunda Alves gole izin vermedi. 32. dakikasında rakip savunmanın hatasını iyi değerlendiren Fabregas'ın müsait pozisyondaki vuruşunda Alves güçlükle topu çelmeyi başardı.

38. dakikada Xavi'nin ceza sahası yayı üzerinden yaptığı vuruşta Alves bir kez daha gole izin vermedi ve ilk 45 dakika 1-0'lık Barcelona üstünlüğüyle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında da kontrol Barcelona'nın elindeydi. Ancak 46. dakikada Valencia gole çok yaklaştı. Pique'den sıyrılan Jordi Alba'nın ceza sahası içinden yaptığı vuruşta Pinto'dan dönen topu Aduriz kafayla kaleye göndermek istedi ama Pinto bir kez daha topa uzanarak golü önledi.

55. dakikada topla birlikte hareketlenen Messi, kalabalık Valencia defansının arasından sıyrılarak sert bir şutla şansını denedi ama Alves bu pozisyonda da başarılıydı. 76'da Valencia'da Feghouli ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu dakikadan sonra daha da rahatlayan Barcelona, 81. dakikada Xavi'nin sahneye çıkmasıyla farkı ikiye çıkarttı: 2-0. Bu gol, 90 dakikanın sonucunu belirleyen gol oldu ve Barcelona adını finale yazdırdı.
 

Maçın Özetini İzleyin.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder