20 Mart 2012 Salı

Barcelona 5-3 Granada Messi 'Rekorların Efendisi'

 
Ligde 5 maç üst üste kazanan Barcelona, Messi'nin şov yaptığı gecede Granada'yı 5-3'lük skorla yenmeyi başardı.
Messi, 232. golünü atarak Cesar Rodriguez ile gol sayılarını eşitledi.

Maça hızlı başlayan Katalanlar 4. dakikada Xavi'nin golüyle öne geçmeyi başardı. Lionel Messi'nin verdiği kafa pasında topla buluşan Xavi, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla kaleciyi avlamayı başardı. 11. dakikada topla buluşan Sanchez, topu Arjantinli yıldızla buluşturmayı başardı. Topu sol ayağıyla ağlara göndermek isteyen Messi'nin şutuna kaleci Cesar engel olmayı başardı. Kanattan gelişen atakta Cuenca, topu Messi'ye göndermeyi başardı. Topa isabetli bir şekilde bulan Messi ise takımının 2. golünü attı. Barcelona forması altında toplamda 232 gole ulaşan yıldız oyuncu, efsane isim Cesar Rodriguez'in rekoruna da ortak olmuş oldu. İlk yarının son saniyelerinde Messi, topu Isaac Cuenca ile buluşturmayı başardı. Şut açısını bulamayan Cuenca defans engelini geçemedi ve ilk yarının skoru 2-0 Barcelona lehine sonuçlandı.

İlk yarıya sert başlayan Barcelona'da Keita, sarı kart gören oyuncu oldu. 51. dakikada ceza sahasına girmek isteyen Messi, son anda topu Cuenca ile buluşturmak istedi, fakat savunma oyuncuları araya girdi. Granada kalesine akın akın yükleyen Barcelona'da Cuenca, topu Messi ile buluşturmayı başardı. Ceza sahasında topla buluşan Messi istediği gibi bir vuruş yapamadı ve topu auta yolladı. 54. dakikada serbest vuruşu kullanan Martins, topu Mainz'a yollamayı başardı. Savunma oyuncuların arasından topa çok iyi yükselen Mainz ise Valdes'i avlayarak farkı 1'e indiren golü attı.

Messi, 233. golünü atarak Cesar Rodriguez'i geçmeyi başardı

58. dakikada serbest vuruşu kullanan Xavi, topu ceza sahasına yolladı. Pique'nin yaptığı vuruş ise kaleci Cesar'ı çok zorlamadı. 50. dakikada rakibini yere indiren Dani Alves penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına geçen Guillherme Siqueira, Valdes'i avlamayı başardı ve topu filelerle buluşturdu. Udinese'den kiralık gelen oyuncu bu sezon 4. golünü de atmış oldu. 64. dakikada topla buşuşan Uche, isabetli bir vuruş yapamadı ve takımını öne geçirme şansını değerlendiremedi. 66. dakikada Dani Alves'in pasında topla buluşan Messi, yine klasik plaselerinden birini yaptı ve topu filelerle buluşturdu. Messi bu golü ile birlikte Cesar Rodriguez'i geçerek Barcelona tarihinin en çok gol atan oyuncusu ünvanını ele geçirmeyi başardı.

75. dakikada Messi'nin harika pasında topla buluşan Tello, kaleciden sıyrılmayı başardı, fakat açısını kaybetti ve topu filelere yollayamadı. Iniesta'nın hazıraldığı pozisyonda kaleye çok sert bir şut gönderen Messi'nin şutu kaleci Cesar'dan döndü ve Tello'nun önüne düştü. Plase ile topu gönderen Tello, takımının 4. golünü atmayı başardı. 85. dakikada topla buluşan Messi, dar açıdan kaleyi çok güzel gördü ve topu tekrar ağlarla buluşturarak hat-trick'e imza attı. 87. dakikada yine aynı pozisyonda rakibini yere düşüren Dani Alves, bir kez daha penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına tekrar geçen Guillherme Siqueira, çok şık bir vuruşla Valdes'i bir kez daha avlamayı başardı. Kalan sürede başka gol olmadı ve Barcelona 3 puanı hanesine yazdrımayı başardı.
 

Rekorlu maçın özetini izleyin.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder