7 Nisan 2012 Cumartesi

Real Zaragoza 1-4 Barcelona

Barça'nın inadı inatBarcelona, geriye düştüğü maçta Real Zaragoza'yı Carles Puyol, Lionel Messi ve Pedro'nun golleriyle geçti.

 Ev sahibi ekip ikinci yarıyı bir kişi eksik oynamak zorunda kaldı.

Mücadele kötü zemin şartlarında oynanırken, son haftalarda yakaladığı form grafiğiyle dikkat çeken Zaragoza rakibine zor anlar yaşattı. Organize olamayan Barça, ilk pozisyonunu 17. dakikada Messi ile buldu ancak savunma kritik bir müdahale ile topu uzaklaştırdı. 23. dakikada gelişen Zaragoza atağında önce Aranda'nın vuruşu direkten döndü, ardından Lafita, Valdes'in müdahalesiyle kendini yere bıraktı ve ev sahibi ekip penaltı kazandı. Topun başına geçen Aranda'nın vuruşunda Victor Valdes golü önledi.

Dakikalar 30'u gösterirken Alvarez'in derin topuna hareketlenen Aranda'nın vuruşu önce Valdes'den döndü ancak top Aranda'nın kafasına çarptı ve Puyol'un çabalarına rağmen ağlarla buluştu. 36. dakikada önce Alexis Sanchez daha sonra Fabregas ile karambolde net fırsatı değerlendiremeyen Barça, takip eden köşe atışında beraberliği sağladı.

Fabregas'ın ortasında kaleci topu elinden kaçırdı ve Puyol tamamlayarak skora denge getirdi. Bu golden 3 dakika sonra gelişen Barça kontratağında Alexis Sanchez'in pasında topla buluşan Messi güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi. 45. dakikada Abraham, Alexis Sanchez'i düşürdü ve ikinci sarı kartla oyundan atıldı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıyla birlikte Barça oyunun başlarında ritmini bulmakta zorlanırken, Zaragoza etkili oldu. 48. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Obradovic, müsait durumda topu auta gönderdi. 63. dakikada Messi'nin pasında Alexis Sanchez karşı karşıya vurdu ama kaleci çıkardı. 74. dakikada Messi yine harika bir pas attı ama Adriano müsait durumda kötü ortaladı. 82. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Messi, kendinden beklenmeyen bir şekilde topu auta gönderdi. 85. dakikada Paredes'in Alexis'i düşürmesiyle kazanılan penaltıda topun başına geçen Arjantinli, bu kez affetmedi ve skoru 3-1 Barça lehine getirdi. Duraklama anlarında Messi'nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Pedro attığı golle maçın skorunu ilan etti ve Barça sahadan 4-1'lik zaferle ayrılmış oldu.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder