15 Ocak 2012 Pazar

Barcelona 4-2 Real Betis


Barcelona, Camp Nou'da terledi


 Barcelona 4-2 Real Betis

Barcelona sahasında ilk 12 dakikada bulduğu gollerle 2-0 öne geçmesine rağmen daha sonar 2-2 yi yakalayan Real Betis'e karşı zorlansada maçı 4-2 kazandı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Barcelona, aradığı golü 10. dakikada tecrübeli yıldızı Xavi ile buldu. Alexis Sanchez’in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Fabregas’ın vuruşunda top direkten geri geldi. Pozisyonu çok iyi takip eden Xavi, topu Real Betis ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sadece 2 dakika sonra Katalan ekibi farkı 2’ye çıkardı. Alexis Sanchez’in sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada boş pozisyonda topla buluşan Messi, kaleci Barriga’yı mağlup ederek skoru 2-0’a getirdi. 

Barcelona oyunu rakip sahaya yıkmasına rağmen kontrataklarla ev sahibi takımın kalesine zaman zaman etkili gelen Real Betis, 32. dakikada Castro’nun attığı golle durumu 2-1’e getirerek yeniden umutlandı: 2-1. 

Barcelona savunması ofsayt bekletisi içinde duraksarken, ceza sahası içinde topu önünde bulan ve bekletmeden vuruşunu yapan Castra Barcelona filelerini havalandırdı. İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmazken, Barcelona soyunma odasına 2-1 önde gitti. 


Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan taraf Real Betis oldu. Konuk takım, Iniesta’nın 52. dakikada orta sahada yaptığı top kaybını çok iyi değerlendirdi ve skoru 2-2 yaptı. Ceza sahasının hemen dışında topu kontrol eden Santa Cruz, çok şık bir vuruşla kaleci Victor Valdes’i mağlup ederek skora 2-2 eşitlik getirdi.

Puan kaybına tahammülü olmayan Barcelona, bütün hatlarıyla Real Betis kalesine yüklenirken, konuk ekipte Mario Alvarez 71. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı.

Real Betis’in sahada 10 kişi kalmasıyla birlikte rakip kaleye daha etkili gelmeye başladı. Barcelona aradığı golü 75. dakikada Alexis Sanchez ile buldu. Xavi’nin ara pasıyla ceza sahası içine hareketlenen Şilili futbolcu, topa çok sert vurudu. Top kaleci Barriga’nın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 3-2.

Karşılaşmanın 86. dakikasında Barcelona, penaltı vuruşu kazandı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Lionel Messi, kaleciyi ve topu farklı köşelere göndererek golünü attı ve soru 4-2 yaptı. Kalan sürede başka gol olmazken, Barcelona maçı 4-2’lik skorla kazandı. 

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder