22 Aralık 2011 Perşembe

Barcelona 9 - 0 Hospitalet

Kral Kupası, 4. tur rövanş karşılaşmasında Barcelona, Hospitalet'i dağıttı.

Karşılaşmanın 11. dakikasında Pedro Rodriguez'in golüyle 1-0 öne geçen Barcelona, Iniesta ve Thiago'nun golleriyle 23. dakikada skoru 3-0'a taşıdı. 36'da Xavi ve 43'te de Cristian Tello'nun golleriyle Barcelona, ilk 45 dakikayı 5-0 önde kapattı.

Guardiola'nın öğrencileri gollerine ikinci yarıda da devam eti. 49. dakikada Isaac Cuenca, farkı 6'ya çıkartan golu atarken, 54. dakikada kazanılan penaltı atışında Thiago skoru 7-0'a taşıdı. Cristian Tello ve Isaac Cuenca'nın golleriyle karşılaşmadan 9-0 galip ayrılan Barcelona, kupada 5. tura yükseldi.

18 Aralık 2011 Pazar

Santos 0-4 Barcelona Maç Özeti Golleri İzle

FIFA Dünya Kulüpler Kupasında, Santos takımını 4-0 yenen Barcelona şampiyon oldu.

Dünya Barçalandı. Santos 0-4 Barcelona

FIFA Dünya Kulüpler Kupasında, finalde Brezilya'nın Santos takımını 4-0 yenen İspanya'nın Barcelona takımı şampiyon oldu. 
Beklendiği üzere top hakimiyetini eline alan Barcelona sabırla sürdürdüğü pas oyununun sonucunu almak için çok beklemedi. 16. dakikada Xavi'nin pasıyla savunmanın arkasına sarkan Messi, şık bir aşırma ile ilk golü kaydetti: 0-1. Dakikalar 23'ü gsterirken bu kez asisti yapan Dani Alves, golü atan Xavi'ydi: 0-2. Baskısını sürdüren Barça, 38. dakikada Fabregass'ın direği bulan vuruşu ile gole bir kez daha yaklaştı. 44. dakikada ise Barça rakip kaleyi ablukaya aldı, Iniesta'nın kaleciden dönen vuruşunu Fabregas tamamladı: 0-3. Bu gol ilk yarının skorunu ilan etti.

İkinci yarıda galibiyeti değilse bile iyi bir mücadeleyi hedeflemiş görünen Santos daha rahat pas yapar göründü. Brezilya kulübünden Borges 54. dakikada yakaladığı fırsatta Valdes'i geçemedi. İki dakika sonra ise gecenin suskun ismi Neymar vuruşunu yaptı, ama Valdes gole geçit vermedi. 
Bu dakikadan sonra Barcelona oyunun kontrolünü yeniden eline alıp pozisyonlara girmeye başladı. Maçta her zamanki çalışkanlığı ile göz dolduran Dani Alves, Pedro'nun topu çizgiden geriye çıkardığı pozisyonda düzgün vurdu, ama kale direğine takıldı. 82. dakikada rakibi çıldırtan pas oyununu sürdüren Barça'da Dani Alves çabuk bir pasla Messi'yi ceza sahasına soktu, kaleciyle karşı karşıya kalan Arjantinli yıldız ağları buldu: 0-4. Santos'un işkencesi bu golle sonlandı.

15 Aralık 2011 Perşembe

Barça'da Şok: David Villa Sakatlandı

FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda  Al Sadd ile oynanan mücadelede, 37. dakikada, iki rakibinin arasında ters basarak acılar içinde yerde kalan David Villa sedyeyle kenara gelmek zorunda kalmış ve yerini Alexis Sanchez'e bırakmıştı.

Barcelona kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, yapılan ilk kontrolde 30 yaşındaki futbolcunun sol kaval kemiğinde kırık meydana geldiğinin saptandığı bildirildi.

İki rakibiyle birlikte ceza sahasına giren Villa'nın, herhangi bir darbe almamasına karşın vücut ağırlığının sol bacağına binmesi üzerine kaval kemiği kırıldı.

Yokohama Rose Hastanesi'ne kaldırılan İspanyol yıldızın yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalmasının beklendiği ve sezonu kapattığı ifade edildi.

Barcelona teknik direktörü Josep Guardiola ise yaptığı açıklamada, "David Villa Barcelona'ya dönecek ve en yakın zamanda ameliyat olacak. Hepimiz onun için çok üzgünüz. Muhteşem bir kişilik ve onun yokluğu takımımız için büyük darbe. Uzun süre aramızda olamayacak. Tam olarak ne kadar bilmiyorum ancak böylesine bir sakatlıktan dönmek uzun zaman alır" dedi.

Al Sadd 0-4 Barcelona

Al Sadd 0-4 Barcelona

FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda yarı final maçında Katar'ın Al Sadd takımıyla karşılaşan Barcelona, sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı ve Japonya'da düzenlenen Dünya Kulüpler Kupası'nda adını finale yazdırdı.

Japonya'da düzenlenen şampiyonanın yarı finalinde Katar takımı Al Saad ile eşleşen Katalan ekibi, maçın 25'inci dakikasında Brezilyalı Adriano'nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk devre boyunca rakibine büyük bir üstünlük kuran Barça, devrenin sonlarında ise farkı ikiye çıkardı.
Barcelona adına yeniden sahneye çıkan Adriano, 43'te durumu 2-0 yaptı ve ilk 45 dakikanın skorunu belirledi.
İkinci yarıya ise Al Saad, eski Fenerbahçeli Mamadou Niang ve eski Galatasaraylı Abdul Kader Keita'nın gol arayışları ile daha etkili başladı.

Ancak dakikalar ilerledikçe, kontrolü yine ele alan Barcelona, 64'üncü dakikada Seydou Keita'nın golüyle 3-0 öne geçti. 81'inci dakikada Maxwell'in golü ise karşılaşmanın skorunu belirledi.
Mücadele Barcelona'nın 4-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından adını Dünya Kulüpler Kupası'nda finale yazdıran Barça, final de ise Brezilya ekibi Santos ile karşılaşacak.
Barcelona-Santos finali pazar günü saat 18:00'de başlayacak.

10 Aralık 2011 Cumartesi

Real Madrid 1-3 Barcelona Maç Özeti İzle

Real Madrid 1-3 Barcelona Maçın özetini ve gollerini izleyin.

Eğer videoyu izleyemiyorsanız buraya tıklayın.

Real Madrid 1-3 Barcelona - KRAL BENİM

Real Madrid 1-3 Barcelona
İspanya La Liga'da Barcelona, Santiago Bernabeu'da Real Madrid'i 3-1 mağlup etti ve bir El Clasico'dan daha galibiyet sevinci ile ayrıldı. Barça, bu sonuçla La Liga'da da 1 maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Rakibine son yıllarda büyük bir üstünlük sağlayan Barcelona, Benzema'nın golüyle 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen, Alexis Sanchez, Xavi ve Fabregas'ın golleriyle zafere ulaştı.

'El Clasico' adeta golle başladı. Maçın henüz ilk saniyelerinde gelen Real Madrid presi karşısında büyük bir hata yapan kaleci Victor Valdes, pasını Angel Di Maria'nın önüne attı. Arjantinli'nin ara pasında araya Barcelona savunması girse de top, Mesut'un önünde kaldı. Mesut Özil de kaleyi denedi, Barça savunmasından seken top bu kez Benzema ile buluştu. Çok müsait durumdaki Fransız golcü de, güzel bir vuruşla Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi. Eflatun-beyazlılar, maçın 20'inci saniyesinde öne geçmeyi başardı.

Golün şokunu üzerinden çabuk atan Barcelona, Messi ile 6'ıncı dakikada gole çok yaklaştı. Sergio Ramos'un kayarak, düşmesi ile topu kapan Arjantinli süper yıldız, savunmayı çalımladı ve uzak köşeye vuruşunu yaptı. Ancak kaleci Casillas, inanılmaz bir hamle ile kornere çeldi.
Üstünlük sayısını bulduktan sonra oyunu kendi sahasında kabul eden ve hızlı hücum oyuncuları ile kontra atak arayan Real Madrid, maçın 25'inci dakikasında Portekizli yıldızı Ronaldo ile önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Sol kanatta hücumu başlatan Benzema, ceza sahasına yaklaşan Ronaldo'yu topla buluşturdu. Önü açık kalan Ronaldo'nun vuruşu ise Valdes'in bakışları arasında az farkla auta gitti.

Dakikalar ilerledikçe, alışılagelmiş futbolunu sahaya yansıtmaya başlayan Barcelona, maçın 30'uncu dakikasında da beraberlik golünü buldu. Kendi yarı sahasında topla buluşan Messi, 4 Real Madridli oyuncuyu çalımladı ve ara pasında Alexis Sanchez'i savunmanın arkasına kaçırdı. Alexis, zor durumda olmasına rağmen sağ çaprazdan çok düzgün bir vuruş yaptı ve Katalan ekibi adına beraberliği sağladı.
37'inci dakikada sarı kart gören Messi, ilk yarının son dakikalarında birkaç defa kırmızı kartın eşiğinden döndü. Santiago Bernabeu tribünleri, Messi'nin her yaptığı tehlikeli hareketin ardından ayağa kalksa da, Arjantinli devreyi atılmadan tamamladı.

İkinci yarıya ise, ilk yarının aksine konuk takım Barça daha iyi başladı. Orta sahadaki klasik pas akışını sağlayan Katalanlar, 53'üncü dakikada da maçta skor üstünlüğünü yakaladı. Real Madrid ceza sahası içinde etkili bir biçimde paslaşmalar sırasında araya Madridli savunma oyuncuları girdi. Ceza sahası dışına seken top, Xavi'nin önüne düştü. Xavi, hiç bekletmeden gelişine çok sert vurdu ve Marcelo'nun ayaklarına çarpan top, Casillas'ın tüm çabalarına rağmen filelerle buluştu.
El Clasico'nun kırılma anı ise 65'te Ronaldo'nun kaçırdığı pozisyon oldu. Sol taraftan ceza sahasına etkili bir orta yapan Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo'ya adeta 'al da at' dedi. Ancak bomboş durumdaki Portekizli yıldız, topu kafayla auta gönderdi.

Bu pozisyonun dönüşünde ise Barcelona'nın 3'üncü golü geldi. Iniesta ve Messi'nin bireysel yetenekleri ile başlayan hücumda top, sağ kanattan hareketlenen Dani Alves'e kadar geldi. Alves'in adrese teslim ortasında ise arka direkte Fabregas, kafayla ağları buldu. Bu golle Barcelona, 65'inci dakikada 3-1 öne geçti.

Maçın kalan dakikaları ise Real Madrid'in umutsuz gol arayışları ve Barcelona'nın gol kokan kontra atakları ile geçildi. Ancak iki takım da skoru değiştiremedi ve Real Madrid'in favori olarak çıktığı El Clasico, Barcelona'nın 3-1 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonucun ardından Barça, La Liga'da 37 puana yükseldi ve 1 maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

9 Aralık 2011 Cuma

Büyük Kapışma NTV Spor'da

Real Madrid ve FC Barcelona arasında oynanacak muhteşem El Clasico bu akşam saat 23:00'de.
Nefesler Tutuldu...
 Real Madrid - Barcelona
Stad: Santiago Barnebau
Saat: 23:00
Yayın: NTV Spor
Facebook Takip: FC Barcelona

6 Aralık 2011 Salı

Barcelona 4-0 BATE Borisov: Gençler Coştu.

Şampiyonlar Ligi'nde H Grubu'nda mücadele eden Barcelona, genç oyuncuların ağırlıklı olduğu bir kadroyla çıktığı maçta BATE Borisov'u mağlup etmeyi başardı.

BATE'den şaşırtıcı başlangıç
Belarus temsilcisi BATE, maça hızlı başlayan taraf oldu. 15. dakikada Bressan'ın sol kanattan yaptığı ortada top savunmaya çarptı ve yön değiştirdi. Ancak Pinto, hata yapmadı ve topun sahibi oldu. 27'de Bressan'ın sağ kanattan yaptığı ortayı arka direkte Yurevich kafayla tamamlamak istedi ancak araya giren Bartra, topu uzaklaştırdı. 34'te Montoya'nın sağ kanattan kestiği ortayı Roberto şık bir vuruşla ceza sahasında tamamladı ama top üstten auta gitti. 35'te paslarla BATE yarı sahasına giren Barcelona'da savunmadan seken topu önünde bulan Roberto, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. İlk yarıda başka gol olmadı ve Barcelona soyunma odasına mutlu giden taraf oldu.

Barça ağrılığını koyuyor
İkinci yarıda Barcelona, rakibine daha yoğun ataklarla yüklenmeye başladı. 50'de Montoya, sağ kanattan Pedro'ya yerden bir pas gönderdi ancak araya giren Filipenko, mutlak golü önledi. 60'ta Cuenca'nın sağ kanattan sürüklediği atakta ceza sahasında topla buluşan Montoya, farkı ikiye çıkarmayı başardı: 2-0. Bu golden üç dakika sonra sağ kanattan bir kez daha ortayı yapan Cuenca'nın pasını Pedro, şık bir topuk vuruşuyla gole çevirdi: 3-0. 88'de Valadzko, ceza sahasına giren Cuenca'yı düşürünce Katalan ekibi penaltı kazandı. Topun başına geçen Pedro, Barcelona kariyerinin 50. golünü attı: 4-0. Kalan sürede başka gol olmadı ve Barcelona, üç puanla grup aşamasını tamamladı.

Bu sonuçla 16 puana yükselen Barcelona, H Grubu'nun lideri olarak bir üst tura yükseldi. BATE ise iki puanla grubu son sırada tamamladı.

3 Aralık 2011 Cumartesi

Barcelona 5-0 Levante

Barcelona 5-0 Levante
Barça esti...

İspanya La Liga'da Barcelona, NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanan Nou Camp'ta konuk ettiği sezonun flaş ekiplerinden Levante'yi 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve lider Real Madrid'i takibini sürdürdü.

Henüz 4'üncü dakikada Iniesta'nın nefis topuk pası ile ceza sahasında topla buluşan Cesc Fabregas, yerden bir vuruşla Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. Fabregas, maçın 33'üncü dakikasında yeniden sahneye çıktı ve takımını 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. Xavi'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşa, ceza sahasında çok iyi yükselen Fabregas, Katalan ekibine iki farkı getirdi.

Barcelona, Levante karşısında boğucu baskısını ilk yarının son dakikalarına kadar sürdürdü. 37'inci dakikada Messi'nin sağ kanattan getirdiği topu, yine çok şık bir topuk pasıyla hücum hattına servis eden Iniesta, Cuenca'nın golünün hazırlayıcısı oldu. Sol çaprazda topu önünde bulan genç Cuenca, sağ ayağının içiyle uzak köşeye, çok güzel bir plase bıraktı ve Barcelona adına durumu 3-0 yaptı.
Katalan ekibinin büyük üstünlüğü ile geçen ilk yarı, 3-0'lık Barcelona üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya da orta sahadaki ezici üstünlüğü ve yüksek pas yüzdesi ile başlayan Barcelona, 55'inci dakikada ise Messi'nin golüyle 4-0'ı yakaladı. Dani Alves'in ara pası ile topla buluşan Arjantinli süper yıldız, sol ayağının içiyle Barcelona'nın 4'üncü golünü kaydetti.

Baskısını sürdüren Barcelona, 61'inci dakikada 5'inci golü de buldu. Messi'nin sürüklediği atakta, son olarak topla buluşan Alexis Sanchez, şık bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Savunmaya da çarpan top, 5'inci kez Levante ağları ile buluştu.

Karşılaşmanın son dakikalarında Iniesta'nın attığı gol, hakem tarafından iptal edildi ve Barcelona, sahasında konuk ettiği Levante'yi 5-0 mağlup etti. Bu galibiyetin ardından La Liga'da puanını 34'e çıkaran Barça, maç fazlasıyla Real Madrid ile arasındaki puan farkını da 3'e indirdi.

İspanya La Liga'da Barcelona, önümüzdeki hafta Santiago Bernabeu'da Real Madrid ile karşılaşacak. El Clasico, 10 Aralık Cumartesi akşamı saat 23:00'ten itibaren NTV Spor ekranlarından canlı olarak yayınlacak.

29 Kasım 2011 Salı

Barcelona 4-0 Rayo Vallecano Özeti İzle

La Liga'da 17'inci haftada oynayacağı Rayo Vallecano maçını, Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılacağı için bu akşam oynayan Barça, NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanan mücadeleyi 4-0 kazandı.


Getafe mağlubiyetinin moral bozukluğu ile maça başlayan Katalan ekibi, maçın ilk bölümünde oldukça etkisizdi. Orta sahada da istediği kadar topa sahip olamayan Barça, üstünlük sayısı için Rayo Vallecano savunmasını zorlayamadı.

Maçın ilk 20 dakikalık bölümünün ardından oyuna ağırlığını koymaya başlayan Barcelona, 29'uncu dakikada Alexis Sanchez'in harika golüyle 1-0 öne geçti. Ceza sahasının sol tarafından topla buluşan Şilili oyuncu, uzak direğe muhteşem bir vuruş yaptı ve direğe çarpan top ağlarla buluştu.

Bu golle rahatlayan Barcelona, aşılmış oyununu sahaya yansıtmaya başladı. 41'inci dakikada Messi'nin güzel ara pası ile ceza sahasına giren Xavi, topu kontrol edemedi ve sektirdi. Ancak seken top, Alexis Sanchez'in önünde kaldı ve Şilili oyuncu, takımını güzel bir vuruşla 2-0 öne geçirdi.

Rakibinin direncini tamamen kıran Barça, 43'te ise farkı 3'e çıkardı. Pique'nin ara pasıyla hareketlenen Dani Alves, kaleye vurmak yerine David Villa'yı topla buluşturdu ve Villa, Barcelona'yı 3-0 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı da ev sahibinin 3 farklı üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarı da golle başladı. Dani Alves'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Messi, savunmayı kolay geçti ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sol ayağı ile uzak direğe bırakan Arjantinli, maçın 50'inci dakikasında skoru 4-0'a getirdi.

4 farklı üstünlüğü yakalayan Barcelona, oyunun temposunu ikinci yarı boyunca düşük tuttu. Villa ile bazı pozisyonlar da yakalayan ev sahibi, bu tehlikeleri değerlendiremedi. Nou Camp'ta zorlanmadan 4-0 kazanan Barcelona La Liga'da puanını 31'e çıkardı.
Barcelona 4-0 Rayo Vallecano Maçın Özetini İzle.

26 Kasım 2011 Cumartesi

Getafe 1-0 Barcelona Özeti İzle

Barcelona La Liga'da geçen yılın nisan ayından bu yana ilk defa mağlub oldu.


La Liga'da 13. hafta mücadelesinde Barcelona, deplasmanda Getafe'ye 1-0 mağlup oldu.

İlk yarıda oyunun kontrolü Barcelona'nın elindeydi. 2. dakikada Villa ve 3. dakikada Abidal yakın mesafeden iki önemli fırsatı değerlendiremedi. 13. dakikada Messi'nin ceza sahası içinden vuruşunda defans araya girerek mutlak bir golü önledi. 25'te Villa ve 27'de Alexis Sanchez'in ceza sahası dışından vuruşlarında ise top kaleyi bulmadı.

37. dakikada Dani Alves'i pasında topla buluşan Sanchez, altı pas üzerinden vuruşunu yaptı ancak kaleci gole izin vermedi. 42. dakikada gelişen Getafe atağında ise Diego Castro'nun şutu az farkla auta gitti ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya da Barcelona etkili başladı. David Villa 49 ve 51. dakikalarda yakaladığı iki önemli fırsatı değerlendiremedi. 56. dakikada Messi'nin ceza sahasına girerken çektiği şut kalecide kaldı. 67. dakikada ev sahibi ekibin geliştirdiği ender ataklardan birinde top kornere gitti. Sarabia'nın kullandığı köşe vuruşunda Juan Valera topu kafayla ağlara gönderdi ve Getafe 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra Barcelona beraberlik için rakip kalede baskı kurdu. 79 ve 81. dakikadalarda Pedro'nun sağ çaprazdan yaptığı vuruşlarda kaleci Moya başarılıydı. 84. dakiada Daniel Alves'in uzaktan çektiği şut da kalecide kaldı. Getafe kalan dakikalarda da rakibine gol şansı tanımadı ve maç 1-0 sona erdi.


Getafe 1-0 Barcelona Maçın Golünü İzleyin.

23 Kasım 2011 Çarşamba

Milan 2-3 Barcelona Maç Özeti İzle

Şampiyonlar Ligi H Grubu

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Milan'ın konuğu olan Barcelona, iki takım açısından da son derece büyük önem taşıyan mücadeyi 3-2 kazanmayı bildi.
San Siro'da nefes kesen maçta Barça kaçtı Milan kovaladı.
İlk yarı nefes kesti
Maçın ilk yarısında tempo son derece yüksekti ancak maçın genel hakimi Barcelona oldu. Milan ise daha çok ani hücumlarla rakip kalede etkili olmak istedi ve zaman zaman bunu başardı.

1. dakikada maçın ilk tehlikeli pozisyonunda Barcelona golü buldu. Bu dakikada ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan Abidal'ın kale ağzına yerden çevirdiği top Mark Van Bommel'e çarparak Milan ağlarına gitti: 0-1.
19. dakikada sol kanatta topla buluşan Ibrahimovic'in arka direğe ortaladığı topu Boateng bekletmeden altıpas içersinde bomboş durumdaki Robinho'ya çıkardı. Ancak Brezilyalı oyuncu zor olanı yaparak topu üstten auta gönderdi.

Bu pozisyonun hemen bir dakika sonrasında ise Milan beraberliği yakaladı. Sol kanatta topla buluşan Seedorf, şık bir dokunuşla pasını ceza sahası içine koşu yapan Ibrahimovic'e aktardı. İsveçli golcü de müsait pozisyonda yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı: 1-1.



Penaltı tekrar edildi
29. dakikada Messi'yle yaptığı verkacın ardından ceza sahasına sokulan Xavi, Aquilani'nin müdahelesiyle yerde kalınca maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi, topu ağlara yolladı ama kaleciyi şaşırttığı gerekçesiyle atış tekrar edildi. Arjantinli oyuncu sağ köşeye sert bir vuruş yaparak tekrar ağları buldu: 1-2.

33'te Messi'nin şık pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Villa'nın sol ayağıyla yaptığı vuruşta top auta çıktı ve ilk 45 dakika 2-1'lik Barcelona üstünlüğüyle sona erdi.

Milan direndi ama...
Karşılaşmanın ikinci yarısı da oldukça yüksek tempoda başladı. 54. dakikada Zambrotta'nın soldan yaptığı ortada Mascherano'nun uzaklaştıramadığı top Boateng'in önünde kaldı. Boateng de Abidal'den sıyrılarak ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşla skora dengeyi getiren golü attı: 2-2.
63. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Lionel Messi, ceza sahasına doğru koşu yapan Xavi'nin önüne inanılmaz bir yolladı. Deneyimli futbolcu da müsait pozisyonda yaptığı düzgün vuruşla bu güzel pası golle tamamladı: 2-3.
69'da Thiago'nun kullandığı serbest vuruşta ön direkteki Alexis Sanchez zor pozisyonda topa dokunarak kaleyi yokladı ama Abbiati son anda köşeye giden topu çelmeyi başardı.

Maçın geri kalan bölümlerinde ise tempo oldukça düşerken, 90 dakika sonunda gülen taraf skor avantajını korumayı bilen Barcelona oldu.
Bu sonuçla Barcelona puanını 13'e yükselterek gruptan lider olarak çıkmayı garantilerken, Milan ise 8 puanda kaldı.

19 Kasım 2011 Cumartesi

FC Barcelona 4-0 Real Zaragoza Mac Özeti İzle

FC Barcelona 4-0 Real Zaragoza

La Liga'da Real Madrid'i takibini sürdüren Barcelona, 12. hafta maçında alt sıralardaki Zaragoza'yı ağırladı.

Maç başladıktan 9 dakika sonra Barcelona ilk tehlikeli atağını sakatlıktan dönen Alexis Sanchez ile yakaladı, ama Şilili oyuncu Fabregas'ın ortasıyla zor bir açıda buluştuğu topu ağlara gönderemedi. Barça 11. dakikada sakatlıklardan muzdarip kaptan Puyol'un kornerden gelen topa vurduğu kafa ile gole yaklaşsa da sonuç alamadı. Beklenen gol 18. dakikada kullanılan kornerden, bir başka savunmacı Pique'den geldi: 1-0. Konuk ekip 25. dakikada yine bir kornerle karşılık vermek istedi, ama Maurizio Lanzaro kafa vuruşunda kaleyi tutturamadı. 27. dakikada serbest vuruş kullanan Xavi ise topu az farkla auta gönderdi. Maçın 29. dakikasından itibaren Messi show yaşandı, ama Arjantinli oyuncu iki dakika içinde yakaladığı üç pozisyonda da golü bulamadı. Bu dakikalarda iyice bunalan Zaragoza kalesini son yoklayan Alexis Sanchez oldu. 32. dakikada uzun süredir forma şansı bulamayan Maxell sol taraftan sert bir şut çıkardı, ama kaleci gole geçit vermedi. 35 ile 40. dakika arasında üst üste pozisyonlar yakalayan Barça, 43. dakikada Fabregas'ın pasını iyi değerlendiren Messi ile farkı artrdı: 2-0. Bu gol ilk yarının skorunu belirledi.

Maçın ikinci yarısı da Barcelona akınıyla başladı. 48. dakikada Messi'nin ara pasıyla ceza sahasının ortasında topla buluşan Fabregas golü bulamadı. Oyuna ikinci yarıda giren Lafita 51 ve 52. dakikalarda iki pozisyon yakaladı, ama Zaragoza adına farkı azaltamadı. Kaptan Puyol 54. dakikada ileri çıktı, ilk olarak Keita'dan gelen kafa pasına ayakla vurdu, sonuç alamadı, ama aynı dakikada kullanılan serbest vuruşta kaleye yakın mesafede topa kafayla vurdu: 3-0. Oyunu tamamen kontrol altına alan Barcelona, rakibi çaresiz bırakan pas oyununu sabırla sergilemeye başladı ve rakip defansta açık kovaladı. Bunun meyvesini de 75. dakikada David Villa ile aldı: 4-0. Dakilar 90'ı gösterirken Thiago'nun ara pasıyla ceza sahasına dalan Messi, çizgide topu geriden gelen Cuenca'ya çıkardı, ama topun yerde sekmesi oyuncunun istediği vuruşu yapmasını engelledi. Karşılaşmada başka gol olmadı.

Barcelona bu skorla puanını 28'e yükselterek zirve takibini sürdürürken, Zaragoza 10 puanda kaldı.

FC Barcelona 4-0 Real Zaragoza Mac Özeti İzle

9 Kasım 2011 Çarşamba

İspanya Kral Kupası Hospitalet 0-1 Barcelona

İspanya Kral Kupası Maçları

FC Barcelona Kral Kupası karlışalmasında  Hospitalet takımına konuk oldu. 

Barça maça ağırlıklı olarak yedek kadro ile başladı, maç boyu kontrolü elinde tutan Barça ilk yarının 42. dakikasında Andres İniesta'nın attığı muhteşem golle maçı 1-0 kazandı.

Maçta barcelona kontrolü elinde tuttu ve rakibi fazla zorlamadan topa sahip düşük tempolu bir oyunla maçı tamamladı.
Barcelona vs Hospitalet Rövanş maçı 21 Aralık 2011 tarihinde Nou Camp stadında oynanacak.

İşte Hospitalet 0-1 Barcelona maçın mükemmel golü.

6 Kasım 2011 Pazar

Athletic Bilbao 2-2 FC Barcelona Maç Özeti İzle

Athletic Bilbao 2-2 FC Barcelona
Barcelona, son 2 maçında da hattrick yapmayı başaran Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin gol atamadığı ender deplasmanlardan biri olan Athletic Bilbao'ya konuk oldu. Maç yoğun yağmur altında başlamasına rağmen konuk ekip oyunu ilk dakikalarda Athletic Bilbao yarı sahasına yıkmayı başardı. Maçın 13. dakikasında yakalanan pozisyonu kötü bir vuruşla Herrera değerlendiremedi. 

Oyunu kendi sahasında kabul eden ev sahibi ekip 20. dakikada Barcelona savunmasının az adamla yakaladığı pozisyonda Ander Herrera'nın golüyle 1-0 öne geçti ve Barcelona'nın 897 dakikadı gol yememe rekorunu daha da geliştirmesine izin vermedi. Golden sadece 4 dakika sonra Abidal'in sol kanattan açtığı ortayı şık bir vuruşla ağlara gönderen Fabregas skoru tekrar beraberliğe getirdi. Kalan sürede net gol pozisyonu yakalayamayan iki tarafta 1-1'lik eşitlikle soyunma odalarına gitti.

İkinci yarıya sağanak yağışın etkisiyle iki tarafta tutuk başladı. Barcelona'nın geliştirdiği ataklar ıslak zeminle birlikte eriyip gitti. 50. dakikada ev sahibi ekibin orta sahada topu kaptırmasıyla Inesta topu bir an için önünde buldu. Kaleci Iraizoz'un önde olduğunu farkeden oyuncu aşırtma bir vuruş denedi fakat topa istediği gibi vuramayan ve biraz da zeminin azizliğine uğrayan Iniesta topu kalecinin kucağına yolladı.

Barcelona, ikinci yarıda rakip kalede istediği pozisyonları yakalayamadı. Alexis Sanchez ve David Villa'nın oyuna girmesiyle biraz olsun ivme kazanan Katalan ekibin ataklarının yarısına rakip savunma diğer yarısına da ıslak ve ağır zemin izin vermedi. 78. dakikada Messi'nin top kaptığı pozisyonda açrığı ortada kimse topa vuramazken Athletic Bilbao, Mascerano'nun 60 metrelik geri pasında top kornere gitti. Kullanılan kornerde inanılmaz bir hata yapan Abidal, Pique'yi zor durumda bıraktı ve zeminin de azizliğine uğrayan Pique 80. dakikada topu kendi ağlarına gönderdi ve skoru ev sahibi ekibin lehine 2-1'e getirdi. Golden sonra tüm hatlarıyla rakip kaleye giden Barcelona, 83. dakikada David Villa'nın şutu kalecinin kucağında kaldı. Maçın son dakikalarda kalecinin hatasıyla top Messi'nin önünde kaldı ve usta oyuncu topu ağlara yolladı. Lionel Messi'nin Athletic Bilbao deplasmanında attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti.

Son dakikaları Bilbao kalesinde geçen maçta başka gol olmadı ve Barcelona yenilmezlik serisini sürdürdü.

Bu maç sonunda Barcelona  puanını 25 çıkarırken, Athletic Bilbao puanını 14'e çıkardı. Real Madrid puan farkını 3'e çıkartarak liderliğini sürdürdü.

1 Kasım 2011 Salı

Viktoria Plzen 0-4 FC Barcelona Özeti İzle

Şampiyonlar Ligin'de Lionel Messi Rüzgarı.

Messi Hattirck yapmaya devam ediyor.

FC Barcelona Şampiyonlar Ligi H grubu 4. maçında Viktoria Plzen takımını Fabregasın golü ve Lionel Messi'nin 3 gol atarak hattrick yaptığı ve maçta 4-0 mağlup edip grupta 1. sıraya yerleşti ve şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura yükselmeyi garantiledi.


işte H grubunda 4. maçlar sonucu oluşan puan durumu.
 
1 Barcelona              10     
2 AC Milan                8
3 BATE Borisov          2
4 Viktoria Plzen         1    
 Şampiyonlar Ligi
Viktoria Plzen 0-4 FC Barcelona Maçın Özetini İzleyin

29 Ekim 2011 Cumartesi

Barcelona 5-0 Mallorca Maçın Özetini İzle

Barcelona 5-0 Mallorca

FC Barcelona LA Liga'da bu hafta sahasında konuk ettiği Mallorca takımını 5-0 gibi net bir skorla mağlub etmeyi başardı.


Barça teknik direktörü Josep Guardiola, Isaac Cuenca ve Gerard Deulofeu gibi genç oyunculara forma şansı tanıdı.

Lionel Messi'nin 3 gol atarak hattrick yaptığı maçta Mallorca takımı hücumda herhangi bir varlık güstermezken maça ilk 11 de başlayan Isaac Cuenca 50. dakika Barça adına İspanya Premier Liginde çıktığı 2. maçında ilk golünü kayadetti ayrıca Dani Alves 90. dakikada mükemmel bir gol attı ve Barça rahat kazandı.

Barcelona 5-0 Mallorca Maçin Özetini İzle

25 Ekim 2011 Salı

Granada 0-1 FC Barcelona Maçın Golünü İzle

La Liga: Granada 0-1 FC Barcelona

Barcelona, Granada deplasmanında 3 puanı, 1-0 ile aldı ve maç fazlasıyla yeniden liderliğe yükseldi.

Katalan ekibine galibiyeti getiren gol, maçın 35'inci dakikasında Xavi'den geldi.

İlk dakikalarda rakibi karşısında oldukça üstün olan Katalan ekibi, buna rağmen tamamiyle kapanan Granada savunması karşısında gol pozisyonu üretmekten zorlandı.

İlerleyen dakikalarda Messi ve Fabregas ile tehlikeli gol pozisyonları yakalayan Barcelona, aradığı golü ise maçın 35'inci dakikasında Xavi'nin frikik golüyle buldu. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Xavi, harika bir vuruşla kaleci Roberto Fernandez'i mağlup etti.

İlk yarı boyunca iki takım da başka gol bulamadı ve Barcelona devreyi 1-0 üstünlükle tamamladı.

İkinci yarıya da baskılı giren Barça, farkı artırmak için rakip savunmada boşluklar aradı. Karşılaşmanın 53'üncü dakikasında ise ev sahibi Granada, 10 kişi kaldı. Jaime Gomez, Maxvell'e yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu dakikadan sonra Barcelona daha da rahat oynamaya başladı. 59'da Villa'nın pası ile Granada ceza sahasına giren Messi, kalecinin üzerinden güzel bir vuruş yaptı ancak kale çizgisi üzerinden defans oyuncusu Diego Mainz Garcia çıkardı.

Maçın geride kalan dakikalarında tempo iyice düştü. Barcelona, 10 kişi kalan Granada karşısında çok önemli bir gol pozisyonuna giremezken, ev sahibi Granada maçın 90'ıncı dakikasında 9 kişi kaldı. Daniel Benitez de ikinci sarı karttan, kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

Sevilla beraberliği ile zirvede yara alan Barcelona, Granada deplasmanında zorlansa da 3 puanı, 1-0'lık skorla aldı.

Katalan ekibi bu galibiyetle 21 puana yükseldi ve maç fazlasıyla yeniden La Liga'da liderlik koltuğuna oturdu.
İşte Xavi'nin Attığı Gol:

22 Ekim 2011 Cumartesi

FC Barcelona 0-0 Sevilla

FC Barcelona 0-0 Sevilla

La Liga'nın yenilgisiz iki takımının mücadelesinde Barcelona ile Sevilla golsüz berabere kaldı.

La Liga'nın 8. haftasında Nou Camp'ta karşılaşan Barcelona ile Sevilla, golsüz berabere kaldı.

Hakemin başlama düdüğünden itibaren Barcelona, rakip kaleye yüklenirken savunmaya yaslanan Sevilla kontrataklarla pozisyon aramayı planladı.

Maçın ilk ciddi atağı 10. dakikada ev sahibinden geldi. 10. dakikada Adriano'nun getirdiği topta Iniesta, beş Sevilla'lı arasından altıpas civarından şutunu çekti ancak isabet bulamadı. İlk yarının ilerleyen bölümünde Messi, Villa ve Iniesta ile etkili olan Katalanlar, Sevilla kalecisi Javi Varas'ı geçemeyince karşılaşmanın ilk 45 dakikası golsüz sona erdi.

İkinci devreye daha baskılı başlayan Barcelona, sağlı sollu ataklarla Sevilla kalesine yüklendi. Takım halinde ceza sahasına hapsolan konuk ekip, bir türlü hücuma çıkma şansı bulamadı. İlerleyen dakikalarda baskısını iyice artıran Katalanlar, yaptıkları tam saha presle rakiplerinin yarı sahayı geçmesine izin vermedi.

Son dakikalar adeta tek kale şeklinde geçti. Barcelona, maçın uzatma dakikalarında Iniesta'nın ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı. Hakemin bu kararınını ardından futbolcular arasında çıkan kavgada Sevilla'lı Kanoute kırmızı kart gördü. Penaltıyı kullanan Messi, topu maçın kahramanı Javi Varas'a nişanladı. Konuk ekipte Navarro 90+4'te gördüğü kırmızı kartla takımını dokuz kişi bıraktı. Kalan sürede iki takım da gol atamayınca karşılaşma golsüz sona erdi.

Bu beraberliğin ardından Barcelona 18, Sevilla 16 puana yükselirken iki ekip de ligdeki yenilmezlik unvanlarını korudu.

19 Ekim 2011 Çarşamba

Barcelona 2-0 Viktoria Plzen Maç Özeti İzle

FC Barcelona Şampiyonlar Ligi H grubundaki 3. maçında sahasında konuk ettiği Viktoria Plzen takımını Andres İniesta (10.dk) ve David Villa'nın (82.dk) attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

Barcelona 2-0 Viktoria Plzen Maçın Özetini İzleyin:

Barcelona - Viktoria Plzen Maçı

Barcelona - Viktoria Plzen Maçı

Şampiyonlar Ligi H grubu 3. maçında FC Barcelona sahasında Çek Cumhuriyeti takımlarından Viktoria Plzen takımını konuk ediyor.
Bu maç için Galatasaray'ın Çek savunması Thomas Ujfalusi şöyle konuştu:" Galibiyeti hayal etmeyin. Çünkü konuk takım oyuncuları, Nou Camp'ta birer kukladır. 30 ya da 40. dakikada 3-0 ya da 4-0 yenik duruma düşersiniz. Bir de bakarsınız ki maçın bitmesine daha 1 saat var! Başınız döner. Korkarsınız.
Nou Camp'taki ilk maçımda 6-1 yenilmiştik. Tek kelimeyle korkunçtu.

-Stattaki atmosferi anlatmak kolay değil. Yaşamanız gerekir. Avrupa'daki en büyük stat. Ama Barcelona sadece Nou Camp'ta değil her yerde tehlikeli. Kazanmayı düşünmeyin.
-Plzen'in Milan maçını izledim. Gol atamadılar ama iyi oynadılar. Ama Milan ile Barcelona kıyaslanmaz bile. Onlara karşı adam adama savunma yapmak intihar olur. Blok halinde savunma yapmak kesin çözüm olmasa bile daha mantıklı.

-Barcelona'nın rakibi olan teknik direktörler, kaybetmemek için elinden geleni yaparlar. Ama son 3 yılda bunu başarabilen teknik direktör sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Real Madrid bile oradan kurtulamıyor."

15 Ekim 2011 Cumartesi

FC Barcelona 3-0 Racing Santander Özeti İzle

FC Barcelona 3-0 Racing Santander Maçın
Özeti
İspanya La Liga'nın yedinci haftasında Barcelona, Racing Santander'i Camp Nou'da 3-0 yendi.

Maçta ilk gol 11. dakikada geldi. Lionel Messi, ceza sahasına hareketlenen Andres Iniesta'ya pasını aktardı; daha sonra Iniesta'nın etrafındaki savunmacılara rağmen kendisine geri verdiği topu müthiş bir hareketle etrafındaki dört savunmacıyı alt ederek kurtardı, rakip kaleciyi de geçip sağ ayağıyla topu ağlara gönderdi: 1-0.

27. dakikada Pedro soldan rakip ceza sahasına girdi, karşısındaki savunmacıyı geçip ortasını yaptı, onun ortasını Xavi kafasıyla ağlara gönderdi: 2-0. 32. dakikada ceza sahasına hareketlenen Pedro, topu iyi kontrol edemedi ve mutlak gol şansını kaçırdı. 39. dakikada Messi'nin ara pasına hareketlenen David Villa, kaleciyi geçti fakat topu auta attı. İlk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarıdaki gol 68. dakikada geldi. Messi'nin pasıyla buluşan Iniesta, şık hareketlerle karşısındaki savunmacıları geçerek sol ayağıyla şutunu çekti. Iniesta'nın direkten dönen şutunu Messi sağ ayağıyla tamamlayarak maçın skorunu ilan etti: 3-0.

Böylece Barcelona puanını 17 yaparken, Racing dört puanda kaldı.
Maçın Özetini İzleyin:

9 Ekim 2011 Pazar

Ertem Şener Lionel Messi'yi Anlatıyor

Ertem Şener, Katıldığı bir televizyon programında Lionel Messi'nin hayatını ve Lionel Messi ile olan bir anısını anlatıyor.

Sandro Rosell: "Guardiola'yı ölsem bırakmam"

Sandro Rosell: "Guardiola'yı ölsem bırakmam"

Barcelona Başkanı Sandro Rosell, teknik dierktör Pep Guardiola'yı takımda tutmak için her şeyi yapacağını söyledi.

40 yaşındaki teknik adamın son günlerde takımdan ayrılacağı şeklinde basına yansıyan haberlerle ilgili La Repubblica'ya açıklamalarda bulunana Rosell, "Kulüp olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Takımın şu an ona ihtiyacı var ve daha uzun süreler onunla birlikte çalışmak istiyoruz. Ben burada olduğum sürece başka bir takıma gidemez" dedi.

Guardiola'yı bırakma gibi bir niyetleri olmadığını belirten Rosell, "Bence o, kulüp tarihinin en iyi teknik direktörü. Karakter olarak da Barcelona imajıyla çok iyi örtüşüyor. Bu yüzden basında ayrılacağı şeklinde çıkan haberlerin hiçbirini ciddiye almıyoruz" şeklinde konuştu.

5 Ekim 2011 Çarşamba

La Liganin en iyi futbolcusu: Lionel Messi

La Liganin en iyi futbolcusu: Lionel Messi seçildi.

Marca gazetesi, La Liga'da artık gelenekselleşen ödülleri dağıttı. Geçen sezonun en iyi futbolcusu, bir kez daha Lionel Messi seçildi. En golcü oyuncuya verilen Pichichi Ödülü Cristiano Ronaldo'ya giderken, yılın en iyi teknik direktörü ödülüne ise Jose Mourinho layık görüldü.

 La Liga'da, Barcelona'nın şampiyonluğu ile sonuçlanan 2010-11 sezonunun yıldızları, Marca gazetesinin organize ettiği geleneksel törende ödüllendirildi. Katalan ekibinin yıldızı Lionel Messi, üst üste 3. kez ligin en iyi oyuncusuna verilen Alfredo Di Stefano ödülüne layık görüldü.

Sezonun gol kralına verilen Pichichi Ödülü, Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'ya verildi.

Portekizli oyuncu, geçen sezon 41 gol atarak La Liga tarihinin bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu unvanını eline geçirmişti. Ronaldo ödül töreninde yaptığı konuşmada, rekorunu daha  da geliştirebileceği konusunda iddialı konuştu.

En az gol yiyen kaleciye verilen Ricardo Zamora Ödülü ise 3. sezon üst üste Barcelona'nın kalecisi Viktor Valdes'e gitti. Geçen sezon toplam 18 gole izin veren Valdes kadar Barcelona'nın takım savunmasının da ödülde payı büyüktü.

En iyi teknik direktör ise Real Madrid çalıştırıcısı Jose Mourinho seçildi. Henüz ilk sezonunda Miguel Munoz ödülünü kazanan Mourinho mutluydu. Söz konusu ödül, önceki 2 sezon Barcelona çalıştırıcısı Pep Guardiola'ya verilmişti.

En golcü İspanyol futbolcuya verilen Zarra Ödülü’nün sahibi ise Sevilla forması giyen Alvaro Negredo oldu. Negredo geçen sezon 20 kez fileleri havalandırmıştı.

2 Ekim 2011 Pazar

Sporting Gijon 0-1 Barcelona Maç Özeti

Sporting Gijon 0-1 Barcelona Özet Golü İzle
FC Barcelona deplasmanda Sporting Gijon takımını Adriano'nun attığı golle 1-0 mağlub etti.

28 Eylül 2011 Çarşamba

BATE Borisov 0-5 Barcelona Özeti İzle

BATE Borisov 0-5 Barcelona Özeti İzle

BATE Borisov 0-5 Barcelona

BATE Borisov 0-5 Barcelona
İlk maçında Milan ile berabere kalarak taraftarlarını şaşırtan Barcelona, BATE Borisov deplasmanında farklı bir galibiyet alarak kendini affettirdi.
Şampiyonlar Ligi'nde H Grubu'nda BATE Borisov'a konuk olan Barcelona, 5-0'lık skorla rahat bir galibiyet aldı.

Gol perdesi açıldı
Maçın başında BATE'nin geride kurduğu savunma hattı dikkat çekti ancak Barcelona'nın bu hattı kırması gecikmedi. 20. dakikada Alves'in savunmanın arkasına attığı topa Messi hareketlendi. Arjantinli oyuncuyla mücadeleye giren Volodko, topu kendi ağlarına gönderdi: 0-1. Bu golden iki dakika sonra Villa'nın pasını alan Pedro, düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 0-2. 38'de Pedro'nun ortasında kaleci Gutor topu kaçırınca Messi, durumu 3-0'a getiren golü attı: 0-3. İlk yarıda başka gol olmadı.

Kaldığı yerden devam

İkinci yarıda da Barcelona bariz bir şekilde üstünlüğünü ortaya koydu. 56'da Alves'in yaptığı bindirme sonrasında top Messi'nin önünde kaldı. Messi'nin sol ayağıyla çektiği sert şut Gutor'u çaresiz bıraktı: 0-4. 70'te Adriano'nun soldan yaptığı ortayı Puyol tamamlamak istedi ancak sonuç alamadı. 88'de savunmadan topu kapan Villa, maçın skorunu ilan eden golü attı: 0-5. Kalan sürede başka gol olmadı ve Barça üç puanın sahibi oldu.

Bu sonuçla Barcelona, dört puana yükselirken; BATE, bir puanda kaldı.

26 Eylül 2011 Pazartesi

Bate Borisov - Barcelona Maçı

Şampiyonlar Ligi H Grubu 
Bate Borisov - Barcelona Maçı 

Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci maçında FC Barcelona Bate Borisov deplasmanına gidiyor. 

Grup'taki ilk maçta her iki takım'da oynadıkları maçlarda berabere kaldılar.

Barcelona Milan ile  sahasında 2-2 gibi bir skorla ve BATE Borisov takımıda deplasmanda Viktoria Plzen takımı ile 1-1 berabere kaldı.

Bate Borisov - Barcelona Maçı  Hangi Kanalda 
Şampiyonlar Ligi Bate Borisov - Barcelona Maçı Dsmart kanalında yayınlanacak.

Bate Borisov - FC Barcelona 

Maçın Tarihi: 28.09.2011 - Çarşamba
Maçın Başlama Saati: 21:45
Canlı Yayın: D-Smart - Euro Futbol
Dijital uydu alıcınız HD desteklemeli.

24 Eylül 2011 Cumartesi

Barcelona 5-0 Atletico Madrid Maç Özeti

La Liga 5. hafta mücadelesinde FC Barcelona Atletico Madridi darma dağın etti.
Barcelona 5-0 Atletico Madrid Maç Özetini ve Golleri İzle

Barcelona 5-0 Atletico Madrid

Barcelona 5-0 Atletico Madrid

FC Barcelona İspanya Ligi'nin 5. haftasında Arda'lı Atletico Madrid takımını sahasındak konuk etti.

Barcelona maça rüzgar gibi başladı henüz maçta 9. dakikada David Villa'ya atılan mükemmel ara pasıyla David Villa Barcelona'yı Atletico Madrid karşısında öne geçirdi. Golden sonra Barça klasik oyununa devam etti bu kez Messi'nin ceza sahası içerisine taşıdğı topla 15. dakikada golü buldu Messi'nin vuruşuyla kaleciden seken top Atletico Madrid'li Joao Miranda'ya çarparak ağlarla buluştu ve Barça 2-0 öne geçti.
Barcelona rüzgarı hız kesmeden Atletico Takımı'na sahayı dar etti adeta.  Bu kez 26. dakikada Lionel Messi sahneye çıktı ve Barcelona'nın 3. golünü kaydetti. İlk yarı Barça'nın atakları ile devam etti ve bu ataklardan sonuç gelmeyince ilk yarı Barcelona'nın 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya Arda değişikliği ile başlayan Atletico Madrid karşısında Barcelona kontrollü başladı ilk yarıya oranla daha yavaş bir top oynayıp topu ayağında tutan Barça ataklarına devam etti. İkinci yarıda Messi rüzgarı devam etti, 78.dakikada Lionel Messi  rakiplerini geçerek mükemmel bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Barcelona'nın 4.golünü attı bitmedi Messi bu kez 90.dakikada sahneye çıktı ve Atletico Madrid karşısında Hattrick yaparak kendisinin 3. takımının 5.golünü attı bu golden sonra hakem  son düdüğü çaldı ve maçı bitirdi.

Barcelona 5-0 Atletico Madrid

22 Eylül 2011 Perşembe

Barcelona - Atletico Madrid Maçı

FC Barcelona Atletico Madrid Maçı
 Barcelona İspanya Liginin 5.haftası sahasında Atletico Madrid takımını konuk ediyor bu maç 24 Eylül Cumartesi Türkiye saati ile saat 23:00'de  oynanacak.

Barcelona Atletico Madrid  Maçı Hangi Kanalda ?
Maç Ntvspor'dan canlı olarak yayınlanacak. Maçı Saat 23:00'den itibaren canlı izleyebilirsiniz.

Barcelona - Atletico Madrid
Stad: Nou Camp
Canlı yayın: NtvSpor
Tarih: 24 Eylül 2011 - 24.09.2011
Saat: 23:00

21 Eylül 2011 Çarşamba

Valencia 2-2 Barcelona Maç Özeti

Valencia 2-2 Barcelona Maç Özetini İzle 21.09.2011

Valencia 2-2 Barcelona

Valencia 2-2 Barcelona

Barcelona 4. hafta deplasmanda karşılaştığı Valencia ekibi ile 2-2 berabere kaldı. 
Maça hızlı başlayan taraf alışmışın aksine bu kez valencia takımı oldu. 12.dakikada Soldan gelişen Valencia atağında içeriğe açılan ortada Eric Abidal ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi valencia sahasında 1-0 öne geçti bu pozisyondan sadece iki dakika sonra sahneye pedro çıktı ve bareberliği sağladı.

Barcelona'nın gelişen atağında Messi topu pedroya bıraktı pedro köşeye güzel bir vuruşla durumu 1-1 e getiren golü attı.  Valencia atakları hızlı gelişmeye başladı özellikle sol kanadı etkili kullanan Valencia takımı bu sefer Pablo Hernandez ile bir gol buldu ve 2-1 öne geçti.

İlk yarıda karşılıklı ataklar gol getirmeyince ilk yarı Valencia'nın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya Barcelona daha arzulu başladı Pedro'nun yerine 57. dakikada David Villa oyuna dahil oldu. İlerleyen dakikalarda her iki takımda gol pozisyonlarına girdi. Barcelona 77.dakikada Messi'nin mükemmel ara pasıyla topla buluşan Fabregas'ın vuruşu sayesinde 2-2 beraberliği yakaladı. Bu golün ardından oyunun kontrolü Barcelonadaydı ve Barça çok net pozisyonlar kaçırdı. 90.dakika Valencia takımında Jordi Alba rakibine topsuz alanda yaptığı müdahale sonucu yan hakemin uyarısı ile kırmızı kart gördü Valencia takımı 10 kişi kaldı. 

90+2 de Messi'nin ceza sahası içerisinde David Villa'ya verdiği akıllara ziyan pasında Villa karşı karşıya topu kalecinin üzerine vurdu çok net pozisyon kaçtı. Son dakikalarda Messi ceza sahası içerisinde 2 Valencialı oyuncu tarafından yere düşürüldü yapılan net müdahaleyi hakem görmedi ve davam kararı verdi ve maç bu skorla tamamlandı.

Valencia - Barcelona Maçı Canli İzle




Valencia - FC Barcelona Maçı Canlı İzle

Bu akşam oynanacak Valencia - Barcelona maçını sitemizden Canlı olarak yayınlıyoruz. 

Valencia FC Barcelona maçı türkiye saati ile saat 23:00'de oynanacak. 
Maçı Ntvspor yayınlayacak fakat maçı izleyemeyecek takipçilerimize maçı internetten izleme fırsatı sunacağız. Maç saatinde burada olunuz.


19 Eylül 2011 Pazartesi

La Liga 4.hafta Maçları İspanya Ligi

20/09/2011 ve 21/09/2011 tarihleri arasında oynanacak İspanya Ligi maç listesi.

İspanya La Liga'da 4.hafta heycanı hafta için oynanacak maçlar ile devam ediyor.
FC Barcelona - Valencia deplasmanına gidiyor bu maç çarşamba gecesi türkiye saati ile 23:00'de.

20/09/2011 Salı Akşamı Oynanacak La Liga Maçları 

21:00    Osasuna            vs   Sevilla
21:00    Real Sociedad   vs   Granada 74
23:00    Villarreal      vs   Mallorca

21/09/2011 Çarşamba Akşamı Oynanacak La Liga Maçları

21:00    Atletico Madrid      vs  Sporting Gijon  
21:00    Malaga      vs  Athletic Bilbao  
21:00    Racing Santander  vs  Real Madrid      
21:00    Rayo vsallecano      vs  Levsante   
23:00    Valencia      vs  Barcelona  

17 Eylül 2011 Cumartesi

Barcelona 8-0 Osasuna Özeti Golleri İzle

Maçın Özeti
Barcelona 8-0 Osasuna Özeti Golleri İzle

Barcelona 8-0 Osasuna

FC Barcelona La Liga 3.hafta mücadelesinde Osasuna takımını konuke etti.
Barcelona Osasuna'yı 8-0 gibi farklı bir skorla darma dağın etti.
 17.09.2011 
Maç sonu
Barcelona 8-0 Osasuna 
Maça rüzgar gibi başlayan katalan ekibi Barcelona 5.dakikada messi ile golü buldu. Bu golün ardından hız kesmeyen barça 13. dakikada Cesc Fàbregas ile farkı ikiye çıkardı. henüz 13 dakikada kalesinde 2 gol gören osasuna takımı neye uğradığını şaşırdı.

Barselona fırtınası hız kesmedi.

Bitmedi. 34'te bu sefer Eric Abidal muhteşem bir asist yaptı. Fransız sol bekin pasını iyi değerlendiren David Villa skoru 3-0'a getirdi. 39'da 


Villa yine sol taraftan bindirdi.
İspanyol yıldızın vuruşunda top önce kaleciden sekti ardından Roversio'ya çarptı ve ağlarla buluştu. Henüz bir dakika sonra bir muhteşem gol daha geldi. Xavi ceza sahasındaki Fabregas'ı gördü, topla seri bir şekilde dönen Fabregas topu Messi'ye bıraktı ve dünyanın en iyi futbolcusuna topu köşeye göndermek kaldı. İlk yarı 5-0 Barcelona üstünlüğüyle tamamlandı.

Barça mesajı verdi

Ev sahibi ekip ikinci yarıya Abidal - Adriano değişikliğiyle başladı. 55. dakikada ise kaptan Puyol, yerini Maxwell'e bıraktı. Katalanlar bu yarıda da durmadılar.

56'da Messi yine son derece klas bir şekilde topun dibine girdi ve savunma arkasına sarkan Xavi'ye topu kalecinin üstünden aşırtmak kaldı. 75'te maçın en iyilerinden Cesc Fabregas topla birlikte ceza sahasına hareketlendi.

Osasuna savunmasının hatasını iyi değerlendiren Cesc, topu kale önündeki Villa'ya çıkarttı ve golcü oyuncu skoru 7-0'a getirdi. 78'de Messi ve Cesc yeniden bire iki oynadılar, Arjantinli topu aldı ve savunmanın arkasına o klasik koşularından birini yapıp kaleciyi mağlup etti.

Maç boyunca, son iki beraberlikten sonra yapılan yorumlara nazire edercesine muhteşem oynayan Barcelona, bu mücadeleden 8-0'lık farklı bir sonuçla galip ayrılmayı başardı.

Bu sonucun ardından Barcelona puanını 7'ye yükseltirken, Osasuna 4 puanda kaldı.



15 Eylül 2011 Perşembe

Barcelona - Milan Maç Öncesi Atmosfer

Şampiyonlar Ligi H gurubu ilk maçında Barcelona'nın sahasında Milan takımını konuk ettiği ve 2-2 sona eren maçtan önceki mükemmel atmosfer.

Barcelona Osasuna Maci Hangi Kanalda

La Liga - FC Barcelona Osasuna Maçı

FC Barcelona bu hafta (17.09.2011) Cumartesi sahasında osasuna takımını konuk edecek.
Bu maç türkiye saati ile 21:00'da NTVSPOR kanalında yayınlanacak.

Stad: Camp Nou
Saat: 21:00
Kanal Yayını: NTV Spor

Xavi Hernandes Barça TV'ye Konuk Oldu.

Xavi Hernandez Barça TV'ye konuştu

Geçtiğmiz salı günü Barça TV e konuk olan Barcelona'nın yıldız orta sahası oyuncusu Xavi Milan karşısında alınan 2-2 sonucuna "kızgın ve bıkkın" olduğunu söyledi.
Xavi bu sezon oynanan ilk Şampiyonlar Ligi maçı analizini konuk olduğu Barça TV nin "El Marcador" programında yaptı. Maçın ilk 30 ile son 30 saniyesi bu sokru tayin etti diyen Xavi önümüzeki hafta cumaretsi oynanacak Osasuna maçına değindi.

Biz Artık Kazanmak Zorundayız. 
Geçtiğimiz hafta alınan Real Sociedad beraberliği ve bu maçtan 4 gün sonra alınan Milan beraberliği Barça'nın canını epeyce sıktı. 
iki maçta'da 2-2'lik skorlarla sahadan ayrılan Barcelona'da artık galibiyetin zamanı geldi.FC Barcelona cumartesi sahasında Osasuna takımını konuk edecek.



13 Eylül 2011 Salı

Barcelona 2-2 Milan Golleri Özeti İzle

Şampiyonlar Ligi 13.09.2011 
Barcelona 2-2 Milan Golleri Özeti İzle

FC Barcelona 2-2 AC Milan 13.09.2011

 Şampiyonlar Ligi H Grubu Barcelona 2-2 Milan

Barcelona evinde ağırladığı Milan ile 2-2 berabere kaldı.20. saniyede Pato'nun bireysel yetenekleriyle götürdüğü kendi topu ile golü buldu. 
Barça yediği bu şok golü atlatmaya çalışarak yavaş yavaş milan yarı alanına yüklenmeye başladı. 36. dakika Messi'nin milan defansunu darma dağın edip ceza sahası içerisine çıkardığı pası Pedro tamamladı durum 1-1 oldu ilk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan takım Barcelona 50. dakikada serbest vuruştan gol buldu. 
David Villa'nın kaleci Abbiati'yi adeta uçurduğu pozisyonda topu 90 diye tabir edilen ölü noktaya gönderdi Barcelona 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti geriye kalan dakikalarda her iki takımda atak geliştirdi ancak Barça milanı adeta sahasına yıktı maçın böyle biteceği beklenirken 90.dakikada Thiago Silva ile güldü, Böylece şampiyonlar ligindeki ilk maçta her iki takımda 1'er puanla yetindi.

Gecenin diğer maçları şöyleydi.


 Şampiyonlar Ligi - 1. Tur E Grubu
Chelsea 2-0 Bayer Leverkusen
Genk 0 - 0 Valencia

Şampiyonlar Ligi - 1. Tur F Grubu
Borussia Dortmund  1 - 1   Arsenal
Olympiakos   0 - 1   Marsilya


Şampiyonlar Ligi - 1. Tur G Grubu
Apoel Nicosia    2 - 1    Zenit St. Petersburg
Porto 2 - 1  Shakhtar Donetsk


Şampiyonlar Ligi - 1. Tur H Grubu
 Apoel Nicosia   2 - 1  Zenit St. Petersburg
Barcelona  2 - 2  AC Milan

Barcelona Milan Maçın Yorumu

FC Barcelona - AC Milan Maçın Yorumunu Seçiyoruz
 Yorumlarınızı Yayınlıyoruz.

 Evet arkadaşlar bugün oynanacak Barcelona ve Milan Şampiyonlar Ligi H gurubu ilk maçı için maçın yorumunu seçiyoruz. Maçın skor tahmini kadrolarınız veya oynanacak futbolu yansıtan yorumlarınızı aşağıda bulunan yorum kutusundan bizlere bildirin maç sonu görüşleriniz tutar ya da yakın bulunursa görüşlerinizi haftanın tahmin'i bölümünde yayınlayalım.

Yorum yazabilmek için aşağıdaki alanı kullanınız. ve ya şuradan Facebook adresimizden yorum yazınız.

11 Eylül 2011 Pazar

Barcelona Milan Maçı Hangi Kanalda

Şampiyonlar Ligi 
FC Barcelona - AC Milan Maçı

FC Barcelona Şampiyonlar Ligi Grub maçlarına sahasında AC Milan takımını konuk ederek  başlıyor.

Maç bu sefer beklendiği gibi star tv de değil Şampiyonlar Ligi Yayın haklarını elinde bulunduran Dsmart'ta yayımlanacak.

Euro Futbol D-Smart 82. kanalda!

Maçın Tarihi: 13.09.2011 - Salı
Maçın Başlama Saati: 21:45
Canlı Yayın: D-smart - Euro Futbol




Alexsis Sanchez 8 Hafta Yok

Alexsis Sanchez 2 ay yok.

Dün akşam Barcelona ve Real Sociedad arasında oynan lig maçının 32. dakikasında sakatlanan Alexsis Sanchez'in en az 8 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. 

2 ay gibi bir süre sahalarda olamayacak olan Sanches'siz Barcelona en az 13 maç oynayacak. 

Yeni transferinin bu şok sakatlığı Guardiola'yı forvet yönünden epey düşündürmeye başladı.

10 Eylül 2011 Cumartesi

Real Sociedad 2-2 Barcelona Maç Özeti İzle

Real Sociedad 2-2 Barcelona 
 Barcelona'nın Sociedad maçında ligin ikinci haftasında berabere kaldığı maç.

Real Sociedad 2-2 Barcelona



Barcelona Sociedad deplasmanında 2 puan bıraktı.
Geçen sezon 2. maçta Hercules takımına evinde 0-2 mağlup olan barça bu sezonun 2. haftasında da bu sefer deplasmanda puan kaybı yaşadı maçın sonucu. Real Sociedad 2-2 Barcelona
Şimdi bu maça kısa kısa değinelim.

Barça maça hızlı ve dengeli başladı.
10. dakikada Barcelona golü'de buldu. Cesc Fabregas'ın aşırtma pasında Alexis Sanchez topla buluştu ve hemen kale ağzındaki Xavi'yi gördü. Xavi rahat bir gol attı 0-1.

2. Dakikada 2. gol geldi.
12. dakikada barça bir gol daha buldu ve farkı iki ye çıkardı. Fabregas'ın verdiği pasta Pedro'nun şutu rakip kaleci Claudio Bravo'dan döndü kaleciden dönen topu Fabregas tamamladı ve Barça'nın 2.golünü attı.

Sanchez Sakatlandı.
Alexsis Sanchez dakikalar 32'yi gösterdiğinde rakibiyle girdiği ikili mücadele  soncunda sakatlanarak yerini David Villa'ya bıraktı. Maçın ilk yarısı hem oyun anlamda hem de skor anlamda Fc Barcelona'nın üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci Yarı Sociedad Biraz Daha Hareketliydi.
59. dakikada Xabi Prieto'nun ortasını Imanol Agirretxe kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve durum 1-2 oldu.
61. dakikada ise David Villa'nın kaleci  Valdes'e vermek istediği geri pasın yere çarpıp ters sekmesinin etkisiylede top Real Sociedad Agirretxe'de kaldı; onun vuruşu Sergio Busquets'in de elle müdahalesi sonucunda direkten dönse de dönen topta Antoine Griezmann kafa vuruşuyla topu boş ağlara göndererek durumu eşitledi: 2-2.

Pep Guardiola, 63. dakikada Lionel Messi'yi Thiago Alcantara'nın yerine oyuna aldı.
Geri kalan dakikalarda gol olmadı ve maç Real Sociedad 2-2 Barcelona skoruyla tamamlandı.
Maçta David Villa'nın oyuna girdiği dakikadan itibaren etkisiz olduğu görüldü ve Saidou Keita'nın yaptığı pas hataları gözlerden kaçmadı.

Real Sociedad vs Barcelona Maci

Real Sociedad vs FC Barcelona Maçı
İspanya ligin'de ilk hafta başladıktan sonra araya milli maçlar nedeniyle 1 hafta tatil girmişti, bu tatilin sonunda 10 Eylül 2011 Cumartesi akşamı fc barcelona Real Sociedad deplasmanına gidiyor. 
 
Barcelona'da Carles Puyol, Adriano Correia ve İbrahim Afellay sakat oldukları için Villarreal ile oynanan Barcelona'nın 5-0 üstünlüğüyle tamamlanan maçta forma giyememişlerdi. Sakatlıkları geçen Carles Puyol, Adriano Correia ve İbrahim Afellay üçlüsünden Puyol ve Adriano bu akşamki maçta forma giyecek gibi görünüyorlar.
 
Real Sociedad vs FC Barcelona Maçı Hangi Kanalda ?
Kanal: NTV SPOR
Tarih:  10.09.2011 - Cumartesi
Saat: 19:00


29 Ağustos 2011 Pazartesi

Barcelona 5-0 Villarreal

La Liga: Barcelona 5-0 Villarreal

Thiago Alcantara'nın iki asist, bir golle damgasını vurduğu ve Guardiola'nın taktisyenlikteki yeteneğine sahne olan maçta Barcelona, Villarreal'i 5-0 yendi.

La Liga'nın açılış haftasında Barcelona Villarreal'i Camp Nou'da 5-0 yendi.

Guardiola'dan farklı bir diziliş

Barcelona'nın 3-4-3 dizilişiyle sahaya çıktığı maçta, altıncı dakikada Alexis Sanchez, Lionel Messi'nin pasında topla buluştu ve şutunu çekti ama savunmadan seken şut Villarreal kalecisi Diego Lopez'de kaldı. 12. dakikada Messi neredeyse Lopez'le karşı karşıya kalacaktı fakat tecrübeli kaleci erkenden çıkarak topa sahip oldu. 17. dakikada Barcelona'nın kullandığı kornerde Sergio Busquets'in kafa vuruşu az farkla auta çıktı. 


Thiago açılışı yaptı

19. dakikada Messi'nun uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta Lopez falso alan topu kolaylıkla kontrol etti. 21. dakikada Fabregas savunmanın arkasına sarkarken Messi onu ara pasında kaleciyle karşı karşıya bırakmaya çalıştı ama savunma araya girerek topu dışarı gönderdi. 24. dakikada Barcelona aradığı golü buldu. Thiago'nun sürüklediği atakta Barcelona Villarreal'i hazırlıksız yakaladı; arkadaşlarına pas vermek yerine kaleye vurmayı tercih eden genç yıldızın sol ayağıyla yerden yaptığı vuruş ağlarla buluştu: 1-0.

Fabregas'tan ilk lig golü

38. dakikada Barcelona savunmasının geri pası Giuseppe Rossi'de kaldı, İtalyan yıldızın şutunu Victor Valdes müthiş bir refleklse kurtardı, sonra da çizgiden çeldi. Barcelona 45. dakikada farkı ikiye çıkardı. Savunmanın arkasına sarkan Fabregas, Messi'nin ara pasında topla buluştu ve kaleciyi geçip topu yerden düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve Barcelona'daki ilk lig golünü attı: 2-0. İlk yarı bu skorla bitti.

Alexis Sanchez de siftah yaptı

Barcelona ikinci yarıya golle başladı. 47. dakikada Thiago Alcantara'nın ayağının dışıyla attığı muhteşem pasta Alexis Sanchez, Lopez'i avlayarak Barcelona'daki ilk golünü attı: 3-0. Sanchez golden sonra formasını çıkardığı için sarı kart gördü. 52. dakikada Andres Iniesta'nın sol ayağıyla verdiği topu Messi, Lopez'i geçtikten sonra sağ ayağıyla ağlara gönderdi çevirdi ve farkı dörde çıkardı: 4-0. 74. dakikada Messi Thiago'ya pasını verdi ve ceza sahasına koşusunu yaptı; sonra da Thiago'nun pasını kale ağzına gole çevirdi: 5-0. 87. dakikada Javier Camunas Barcelona ceza sahasının dışından sert bir şut çıkardı, bu şutu Valdes kurtardı. Maç bu skorla bitti.

26 Ağustos 2011 Cuma

Barcelona 2-0 Porto Süper Kupa Barça'nin

Süper Kupa Barça'nın

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Barcelona ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Porto, Avrupa'nın en büyüğünü belirlemek üzere Süper Kupa maçında karşı karşıya geldiler.

Porto'nun dirençli başladığı karşılaşmada Barcelona alışıldık bol pasa dayalı oyununu sergilemekte ilk başta zorlandı. Ama kısa sürede pas trafiğini yoğunlaştıran Katalanlar, açık bir gol pozisyonuna girmek için sabır gösterdiler. 39. dakikada Guarin'in hatası pahalıya maloldu. Portolu oyuncu rahat pozisyonda topu ayağından kaçırınca, arkada bekleyen Messi topu kaptı, kaleciyi çalımlayarak Barça'yı öne geçirdi: 1-0. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda Porto beraberliği yakalamak için büyük mücadele sarfetti. 51. dakikada Moutinho'nun şutunda Valdes topu güçlükle dışarı çeldi. 54. dakikada Guarin ceza sahasının dışında çok sert bir şut çıkarıp hatasını telafi etmeye çok yaklaştı, ama direği geçemedi. Oyunda dengeyi yeniden sağlayan Barça daha sonraki dakikalarda top hakimiyetini eline geçirdi, ama net pozisyon yaratmakta sıkıntı yaşadı.

85. dakikada Messi'yi düşüren Rolanda ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Porto'yu 10 kişi bıraktı. Messi 87. dakikada Fabregas'a ustaca bir pas verdi, Arsenal'dan bu sezon transfer olan oyuncu bu fırsatı boşa çıkarmadı: 2-0. İlk golde büyük hata yapan Guarin, 89. dakikada Mascherano'ya kayarak müdahele edince direkt kırmızı kart gördü. Maç Barça'nın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Barcelona - Porto Süper Kupa Maçı

Süper Kupa Finali Bu Akşam Oynanacak.

Futbolda 37. UEFA Süper Kupa, İspanya'nın Barcelona ile Portekiz'in Porto takımları arasındaki bugünyapılacak maç sonucu sahibini bulacak.

Geçen sezon Avrupa'nın kulüpler bazında iki büyük kupasını kazanan takımları karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa maçı, Monaco'da yapılacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götüren Porto takımları, şimdi de Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele edecek.

Karşılaşma Monaco'daki 2. Louis Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak. Karşılaşma Star TV'den yayınlanacak.

25 Ağustos 2011 Perşembe

Yılın Futbolcusu: Lionel Messi

Barcelonalı futbolcu Lionel Messi UEFA'nın düzenlediği "Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü"nü aldı.

Monaco'da gerçekleştirilen Şampiyonlar Ligi kura çekiminde "Yılın Futbolcusu Ödülü" sahibini buldu.

İlk etapta 10 adayın olduğu ödülde Rooney, Pique, Xavi, Iniesta, Ronaldo, Messi, Falcao, Vidic, İbrahimovic, Neuer gibi isimler yer alıyordu.

Ancak bu listenin 3'e düşürülmesinin ardından Xavi, Messi ve Ronaldo arasında oylama yapıldı.

Michel Platini'nin açıkladığı oylama sonucunda Arjantinli yıldız Lionel Messi ödülü kazanan isim oldu.