15 Aralık 2011 Perşembe

Barça'da Şok: David Villa Sakatlandı

FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda  Al Sadd ile oynanan mücadelede, 37. dakikada, iki rakibinin arasında ters basarak acılar içinde yerde kalan David Villa sedyeyle kenara gelmek zorunda kalmış ve yerini Alexis Sanchez'e bırakmıştı.

Barcelona kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, yapılan ilk kontrolde 30 yaşındaki futbolcunun sol kaval kemiğinde kırık meydana geldiğinin saptandığı bildirildi.

İki rakibiyle birlikte ceza sahasına giren Villa'nın, herhangi bir darbe almamasına karşın vücut ağırlığının sol bacağına binmesi üzerine kaval kemiği kırıldı.

Yokohama Rose Hastanesi'ne kaldırılan İspanyol yıldızın yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalmasının beklendiği ve sezonu kapattığı ifade edildi.

Barcelona teknik direktörü Josep Guardiola ise yaptığı açıklamada, "David Villa Barcelona'ya dönecek ve en yakın zamanda ameliyat olacak. Hepimiz onun için çok üzgünüz. Muhteşem bir kişilik ve onun yokluğu takımımız için büyük darbe. Uzun süre aramızda olamayacak. Tam olarak ne kadar bilmiyorum ancak böylesine bir sakatlıktan dönmek uzun zaman alır" dedi.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder