6 Kasım 2011 Pazar

Athletic Bilbao 2-2 FC Barcelona Maç Özeti İzle

Athletic Bilbao 2-2 FC Barcelona
Barcelona, son 2 maçında da hattrick yapmayı başaran Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin gol atamadığı ender deplasmanlardan biri olan Athletic Bilbao'ya konuk oldu. Maç yoğun yağmur altında başlamasına rağmen konuk ekip oyunu ilk dakikalarda Athletic Bilbao yarı sahasına yıkmayı başardı. Maçın 13. dakikasında yakalanan pozisyonu kötü bir vuruşla Herrera değerlendiremedi. 

Oyunu kendi sahasında kabul eden ev sahibi ekip 20. dakikada Barcelona savunmasının az adamla yakaladığı pozisyonda Ander Herrera'nın golüyle 1-0 öne geçti ve Barcelona'nın 897 dakikadı gol yememe rekorunu daha da geliştirmesine izin vermedi. Golden sadece 4 dakika sonra Abidal'in sol kanattan açtığı ortayı şık bir vuruşla ağlara gönderen Fabregas skoru tekrar beraberliğe getirdi. Kalan sürede net gol pozisyonu yakalayamayan iki tarafta 1-1'lik eşitlikle soyunma odalarına gitti.

İkinci yarıya sağanak yağışın etkisiyle iki tarafta tutuk başladı. Barcelona'nın geliştirdiği ataklar ıslak zeminle birlikte eriyip gitti. 50. dakikada ev sahibi ekibin orta sahada topu kaptırmasıyla Inesta topu bir an için önünde buldu. Kaleci Iraizoz'un önde olduğunu farkeden oyuncu aşırtma bir vuruş denedi fakat topa istediği gibi vuramayan ve biraz da zeminin azizliğine uğrayan Iniesta topu kalecinin kucağına yolladı.

Barcelona, ikinci yarıda rakip kalede istediği pozisyonları yakalayamadı. Alexis Sanchez ve David Villa'nın oyuna girmesiyle biraz olsun ivme kazanan Katalan ekibin ataklarının yarısına rakip savunma diğer yarısına da ıslak ve ağır zemin izin vermedi. 78. dakikada Messi'nin top kaptığı pozisyonda açrığı ortada kimse topa vuramazken Athletic Bilbao, Mascerano'nun 60 metrelik geri pasında top kornere gitti. Kullanılan kornerde inanılmaz bir hata yapan Abidal, Pique'yi zor durumda bıraktı ve zeminin de azizliğine uğrayan Pique 80. dakikada topu kendi ağlarına gönderdi ve skoru ev sahibi ekibin lehine 2-1'e getirdi. Golden sonra tüm hatlarıyla rakip kaleye giden Barcelona, 83. dakikada David Villa'nın şutu kalecinin kucağında kaldı. Maçın son dakikalarda kalecinin hatasıyla top Messi'nin önünde kaldı ve usta oyuncu topu ağlara yolladı. Lionel Messi'nin Athletic Bilbao deplasmanında attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti.

Son dakikaları Bilbao kalesinde geçen maçta başka gol olmadı ve Barcelona yenilmezlik serisini sürdürdü.

Bu maç sonunda Barcelona  puanını 25 çıkarırken, Athletic Bilbao puanını 14'e çıkardı. Real Madrid puan farkını 3'e çıkartarak liderliğini sürdürdü.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder