23 Kasım 2011 Çarşamba

Milan 2-3 Barcelona Maç Özeti İzle

Şampiyonlar Ligi H Grubu

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Milan'ın konuğu olan Barcelona, iki takım açısından da son derece büyük önem taşıyan mücadeyi 3-2 kazanmayı bildi.
San Siro'da nefes kesen maçta Barça kaçtı Milan kovaladı.
İlk yarı nefes kesti
Maçın ilk yarısında tempo son derece yüksekti ancak maçın genel hakimi Barcelona oldu. Milan ise daha çok ani hücumlarla rakip kalede etkili olmak istedi ve zaman zaman bunu başardı.

1. dakikada maçın ilk tehlikeli pozisyonunda Barcelona golü buldu. Bu dakikada ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan Abidal'ın kale ağzına yerden çevirdiği top Mark Van Bommel'e çarparak Milan ağlarına gitti: 0-1.
19. dakikada sol kanatta topla buluşan Ibrahimovic'in arka direğe ortaladığı topu Boateng bekletmeden altıpas içersinde bomboş durumdaki Robinho'ya çıkardı. Ancak Brezilyalı oyuncu zor olanı yaparak topu üstten auta gönderdi.

Bu pozisyonun hemen bir dakika sonrasında ise Milan beraberliği yakaladı. Sol kanatta topla buluşan Seedorf, şık bir dokunuşla pasını ceza sahası içine koşu yapan Ibrahimovic'e aktardı. İsveçli golcü de müsait pozisyonda yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı: 1-1.



Penaltı tekrar edildi
29. dakikada Messi'yle yaptığı verkacın ardından ceza sahasına sokulan Xavi, Aquilani'nin müdahelesiyle yerde kalınca maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi, topu ağlara yolladı ama kaleciyi şaşırttığı gerekçesiyle atış tekrar edildi. Arjantinli oyuncu sağ köşeye sert bir vuruş yaparak tekrar ağları buldu: 1-2.

33'te Messi'nin şık pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Villa'nın sol ayağıyla yaptığı vuruşta top auta çıktı ve ilk 45 dakika 2-1'lik Barcelona üstünlüğüyle sona erdi.

Milan direndi ama...
Karşılaşmanın ikinci yarısı da oldukça yüksek tempoda başladı. 54. dakikada Zambrotta'nın soldan yaptığı ortada Mascherano'nun uzaklaştıramadığı top Boateng'in önünde kaldı. Boateng de Abidal'den sıyrılarak ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşla skora dengeyi getiren golü attı: 2-2.
63. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Lionel Messi, ceza sahasına doğru koşu yapan Xavi'nin önüne inanılmaz bir yolladı. Deneyimli futbolcu da müsait pozisyonda yaptığı düzgün vuruşla bu güzel pası golle tamamladı: 2-3.
69'da Thiago'nun kullandığı serbest vuruşta ön direkteki Alexis Sanchez zor pozisyonda topa dokunarak kaleyi yokladı ama Abbiati son anda köşeye giden topu çelmeyi başardı.

Maçın geri kalan bölümlerinde ise tempo oldukça düşerken, 90 dakika sonunda gülen taraf skor avantajını korumayı bilen Barcelona oldu.
Bu sonuçla Barcelona puanını 13'e yükselterek gruptan lider olarak çıkmayı garantilerken, Milan ise 8 puanda kaldı.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder