30 Aralık 2010 Perşembe

David Villa "Bütün kupalari istiyorum"

David Villa
 Barcelona' nın golcü oyuncusu David Villa kulübün hala başarıya aç olduğunu belirtti.
Katalan ekibiyle beraber alabileceği bütün kupaları kaldırmayı istiyor.

Potansiyellerinin farkında olduğunu söyleyen Villa, Sport'a verdiği demeçte, "Geçen ay aldığımız sonuçlar gerçekten çok iyiydi. Güvenimiz yerinde ve bu formumuzu devam ettirmeyi umuyoruz. Bunu başarmak bizim elimizde, daha sıkı çalışarak sezon sonunda mutlu sona ulaşmak istiyoruz" dedi.

Takımın parçası olmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünen İspanyol oyuncu, "İnsanlar bütün kupaları kaldırdığımızı ve artık doyduğumuzu söylüyor. Ben aynı fikirde değilim. İnanılmaz bir potansiyele ve arzuya sahibiz. Daha iyisini yapabiliriz" şeklinde konuştu.

2010 Yilin Golü Lionel Messi'den


Marca.com düzenlediği anketle yılın en iyi gollerini oyladı.
 Kullanıcılarının kararı ise Messi oldu. Barcelona'nın Zaragoza'yı 4-2 yendiği maçta 3 gol birden atan Messi'nin ikinci golü Marca okuyucuları tarafından yılın golü seçildi.
İkincilik Villarreal'e attığı frikik golüyle Cristiano Ronaldo'nun olurken, en iyi üçüncü golün sahibi ise Stoke City'ye attığı vole golüyle Gareth Bale oldu.

İşte Marca'ya göre Yılın Golü

Yükleyen barcelonafan

Guardiola ocakta imza tazeliyor

Barcelona'nın deneyimli çalıştırıcısı, sözleşmesini uzatmak için yönetimle anlaşmaya vardı.

Barcelona'daki geleceği Sandro Rosell'in başkanlığa gelmesiyle tehlikeye giren Pep Guardiola'nın yeni yılın ilk günlerinde sözleşmesini uzatacağı bildirildi.

AS gazetesinde yer alan habere göre 2011 yılının haziran ayında sözleşmesi bitecek olan Guardiola, yönetimle maaş konusunda anlaşmaya vardı. Ocak ayı içerisinde resmi sözleşmeyi törenle imzalayacak olan Guardiola'nın kulüpte kaç yıl daha görev yapacağı öğrenilemedi.

39 yaşındaki Guardiola, göreve geldiği 2008 yılından bu yana Barcelona'nın başında tam sekiz kupa kazanmayı başardı.

27 Aralık 2010 Pazartesi

İbrahim Affelay Barça'da Olduğum İçin Mutluyum

Barcelona'nın yeni transferi İbrahim Affelay, Katalan ekibine transfer olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi

Hollandalı futbolcu İbrahim Affelay, Barcelona formasını giyeceği için çok mutlu olduğunu söyledi.
Barca TV'ye konuşan 24 yaşındaki Affelay, Nou Camp'a gelmenin çok büyük bir ayrıcalık olduğunu, büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.
Futbolcu, Barcelona'daki ilk gününde nasıl hissettiğinin sorulması üzerine, ''Biraz gerginim. Bu normal, çünkü dünyanın en büyük kulübündeyim. Sadece şu anın tadını çıkartıyorum'' diye konuştu.
Barcelona'nın, dünyanın en iyi futbolunu oynadığını ifade eden Affelay, ''Burada oynamak her futbolcunun rüyasıdır'' dedi.

19 Aralık 2010 Pazar

Espanyol 1-5 Barcelona Maçın Gollerini İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da 16. hafta mücadelesinde Katalunya derbisinde Barcelona, Cornella-El Prat Stadı'nda Espanyol'a konuk old ve rakibi farklı mağlub etti.

18 Aralık 2010 21:00:00 EET
Estadi Cornellà-El Prat — Cornellà de Llobregat
Hakem:‬ A. Undiano Mallenco‎
Seyirci Sayısı:‬ 40010‎   
 
Espanyol 1- 5 Barcelona
Goller:
Pedro 19′
Xavi 30′
Pedro 60′
63′ Pablo Osvaldo 
David Villa 76′
David Villa 84′

Maçın Özetini İzle
 

Barcelona yine 5 attı

Katalan derbisinde galip belli: Espanyol 1-5 Barcelona
6 maç aradan sonra ilk kez gol yiyen Barcelona yine şaşırtmadı.

İspanya La Liga 16. hafta mücadelesinde Katalunya derbisinde Barcelona, Cornella-El Prat Stadı'nda Espanyol'a konuk oldu.

Maç öncesi puan durumunda Barcelona 40 puanla liderken, Espanyol 28 puanla 4. sıradaydı.

Henüz 9. dakikada Lionel Messi akıllara zarar bir gol kaçırdı. Arjantinli yıldız gerçekten de klasına yakışmayan bir vuruş yaptı. Ama 19. dakikada bu sefer klasına yakışan bir asist yaptı. Pedro Messi'den gelen pasla kaleciyle karşı karşıya kaldı ve şık bir plaseyle Kameni'yi avlayıp topu ağlarla buluşturdu: 0-1. 30. dakikada Barcelona farkı ikiye çıkardı. Sol kanatta topla buluşan David Villa pasını Pedro'ya aktardı, Pedro topu Messi'ye çıkardı, Messi Xavi'yi gördü, Xavi gelen pası gerilerden hızla kaleye doğru sokulan Dani Alves'e aktardı, Brezilyalı oyuncunun ayağı kayınca top yine Xavi'de kaldı ve tecürübeli oyuncu topu ağlara gönderdi: 0-2. İlk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarı daha durgun başladı. 60. dakikada Messi'nin ceza sahası dışından çektiği şutu Kameni kurtardı, fakat geriden yetişen Pedro topu ağlara gönderdi ve farkı üçe çıkardı: 0-3. Bu gole Espanyol'un cevabı gecikmedi. Mavi-beyazlılar kontra atağa çıktı, Jose Callejon'un derinlerden gönderdiği ara pasıyla Pablo Osvaldo Victor Valdes'le karşı karşıya kaldı, tecrübeli oyuncu Valdes'i avladı ve farkı ikiye indirdi: 1-3. 76. dakikada Barça seri paslarla atağa çıktı, Messi orta saha çizgisinde topu Villa'ya aktardı, yetenekli golcü topu Kameni'nin solundan sağ ayağıyla ağlara gönderdi ve farkı yeniden üçe çıkardı: 1-4. 84. dakikada Villa yine sahneye çıktı, bu sefer asisti yapan bir başkasıydı. Xavi'nin pasıyla Kameni'yle karşı karşıya kalan Villa'nın topunu Kamerunlu kaleci bu sefer neredeyse çıkarıyordu fakat topun ağlarla buluşmasını engelleyemedi ve fark dörde çıktı: 1-5.

Bu sonuçla 6 haftadan ve 31 golden sonra ilk kez gol yiyen Barça 43 puanla liderliğini sürdürürken Espanyol 28 puanla 4. sırada kaldı

13 Aralık 2010 Pazartesi

Barcelona 5-0 Real Sociedad Özeti Golleri İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da 15. Haftada Barça sahasında Real Sociedad takımını dağıttı.

Tarih: 12 Aralık 2010
Saat: 22:00:00 
Stad: Camp Nou, Barcelona — Barcelona
Barcelona   Barcelona 5-0 Real Sociedad  Real Sociedad
 Goller:
9′ David Villa
33′ Andrés Iniesta Luján
47′ Lionel Messi
87′ Lionel Messi
90+1′ Bojan Krkic 

Maçın Özetini İzle

Barcelona Real Sociedad'i 5eşik Gibi Salladı

 Barcelona 5-0 Real Sociedad

İspanya Ligi La Liga'da Barcelona sahasında Real Sociedad'ı konuk etti. NTV Spor'dan canlı yayınlanan maçta Barça, Real Sociedad'ı da 5-0 yenerek farklı galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi.
Katalan ekibi maça hızlı başladı. 9. dakikada sağ kanattan Pedro'nun yaptığı ortaya Villa dokundu ve takımını 1-0 öne geçirdi. 33. dakikada bu kez İniesta sahneye çıktı, sağ çaprazdan ceza sahasına giren İspanyol yıldız sert bir vuruşla durumu 2-0 yaptı.
İkinci yarıya da Barcelona hızlı başladı. Messi orta sahada aldığı topla kaleye kadar ilerledi, Villa'dan aldığı duvar pası sonrasında topu ağlara yolladı ve skoru 3-0 yaptı. 87. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Arjantinli süper yıldız ceza sahasının sağ çaprazında aldığı topla paralel olarak bütün oyuncuları geçti, ve net bir vuruşla durumu 4-0 yaptı. Kapanış golünü ise Bojan 90. dakikada kaydetti.
Barcelona bu galibiyetle puanını 40'a çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Katalan ekibi bu maçta yaptığı 938 pasla rekor kırarken, İspanya Ligi tarihinde 15 maçta en fazla puan toplayan takım oldu.

Barcelona'dan tarihi anlaşma - forma reklami

Geçmişte formasına reklam almayan İspanya'nın Barcelona kulübü, forma reklamı anlaşmalarında bir rekora imza atarak, Katar Vakfı (Qatar Foundation) ile 5,5 yıllığına 165 milyon euro karşılığında anlaşmaya vardı.
Barcelona'nın internet sitesindeki habere göre, Katar şirketi Barça'ya her yıl 30 milyon euro ödeyecek ve anlaşma 2015-2016 sezonu bitiminde sona erecek.
Bu sezonun 2. yarısını da içeren anlaşma sayesinde Barcelona'nın kasasına 165 milyon euro girecek.
TARİHİ ANLAŞMA
Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife El Tani tarafından 1995'te eğitim ve bilimsel araştırma projeleri için kurulan Katar Vakfı'nın Barcelona ile yaptığı anlaşma, bir futbol takımının forma reklamı için imzaladığı en önemli anlaşma oldu.
Katar geçen hafta FIFA'nın oylamasında, 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkı kazanmıştı.
Barcelona kulübü, daha önce formasına gelir amacıyla reklam almamıştı. İspanyol kulübü, formasında sadece BM Çocuk Fonu'nun (UNICEF) logosunu taşıyor ve bu nedenle UNICEF'e yılda 1,5 milyon euro veriyor.
Anlaşmanın ardından, ticari uzmanlar iki logonun da takımın formasında yer almasının yollarını arayacaklar.
Barcelona kulübü sözcüsüne göre, bu konuda çözüm bulunamaması halinde öncelik UNICEF logosunun olacak.

1 Aralık 2010 Çarşamba

Param BARÇA


Resimli Derbi Manşetleri


Barcelona 5-0 Real Madrid Özeti Golleri İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da 13. Haftada Dünyanın beklediği derbide Barça Reali sahadan sildi.

Tarih: 29 Kasım 2010
Saat: 22:00:00 
Stad: Camp Nou, Barcelona — Barcelona
Hakem:‬ E. Iturralde Gonzalez‎
Barcelona Barcelona 5-0 Real Madrid Real Madrid
Goller:
10′ Xavi
 18′ Pedro
 55′ David Villa
 58′ David Villa
 90+1′ Jeffrén Suárez
 
Maçın Özetini İzle

Barcelona 5-0 Real Madrid

 Son söz Barçanın !


Günlerdir beklediğimiz El Clasico'dan zaferle ayrılan taraf ev sahibi Barcelona oldu. Katalan devi Camp Nou'da tarihi bir farka imza attı ve Real Madridi hezimete uğrattı.

Jose Mourinho, El Clasico’dan ağır bir mağlubiyetle ayrıldı. 11 sarı kartın gösterildiği maç, gergin bir atmosferde gerçekleşti.
25 dakika yetti
Maçın ilk ciddi tehlikesi Barcelona’dan geldi. 5. dakikada Puyol ceza sahası içinde topu Messi’ye bıraktı. Arjantinli yıldız dar açıdan harika bir plaseyle topu kaleye gönderdi. Top direkten geri döndü. Katalan devi 10. dakikada golü buldu. Iniesta akıl dolu bir ara pasıyla kaleye hareketlenen Xavi’yi gördü. Savunmadan seken top Xavi’nin önünde kaldı. İspanyol maestro Casillas’ı klas bir vuruşla avladı 1-0. 12. dakikada Xabi Alonso’nun pasıyla sol çaprazda topla buluşan Di Maria, çok etkili bir şut çıkardı. Valdes topu kornere çeldi.
14. dakikada Ronaldo solda hareketlendi. İçerideki Benzema’ya gelmeden araya girmek isteyen Abidal az kalsın kendi kalesine topu gönderiyordu. 18. dakikada Barcelona’nın ikini golü geldi. Sağda topla buluşan Xavi, solda boş kalan David Villa’ya harika bir pas gönderdi. Soldan çizgiye inen Villa, topu içeriye çevirdi. Casillas’ın elinden kaçırması sonrasında Pedro’ya topu boş ağlara göndermek kaldı 2-0.
Pep&Ronaldo gerginliği
İlk 25 dakikalık bölümde Real Madrid’in sezon boyunca övündüğü takım savunmasının çöktüğünü gördük. 28. dakikada Pedro soldan fırtına gibi ceza sahasına girdi. Casillas hızlı davranarak genç oyuncunun açısını kapattı. 31. dakikada Cristiano Ronaldo ile Pep Guardiola arasındaki gerginlik sonrasında saha bir anda karıştı. Guardiola’dan taç atmak için topu isteyen Ronaldo, genç çalıştırıcıyı itince ortalık karıştı.
35. dakikada kaleyi cepheden gören bir serbest vuruş kazandı Real Madrid. Topun başına geçen Cristiano Ronaldo, çok etkili bir vuruşla kaleyi yokladı. Baraja da çarpan top direğin dibinden dışarı çıktı. 42. dakikada Messi’nin baskısı sonuç verdi. Ceza sahasına sağ çaprazdan giren Messi, Pepe’den topu kurtaramadı. İlk yarının son dakikalarında ortam yine gerildi. Carvalho ile Messi arasındaki ikili mücadele sonrasında tansiyon yükseldi.
Lass da yetmedi
Maça ilk onbirde başlayan Mesut Özil, ikinci yarıda yerini Lassana Diarra’ya bıraktı. 48. dakikada orta sahadaki baskısı sonrasında topu kapan Messi, hızla ceza sahasına yöneldi. Ceza yayına paralel ilerleyen Arjantinli yıldızın vuruş savunmadan dönüp, sağ çaprazdaki David Villa’nın önünde kaldı. İspanyol golcünün vuruşu Casillas’tan döndü. 51. dakikada yine sahneye çıkan Messi, mükemmel bir ara pasıyla Xavi’yi ceza sahası içinde topla buluşturmak istedi. Real savunması son anda topa müdahale ederken, Xavi araya girmeyi başardı. İspanyol yıldızın vuruşunda top yan ağlarda kaldı.
Messi’yi durdurmak imkânsız
56. dakikada ara paslarıyla Real savunmasının aklını başından alan Messi, bu kez David Villa’yı topla buluşturdu. İspanyol golcü topu çok iyi kontrol edip Casillas’ın yanından ağlara gönderdi 3-0. Messi için bu kadarı da fazla demek lazım. 58. dakikada inanılmaz bir pasla sahneye bir kez daha çıktı Arjantinli yıldız. Sağdan hareketlenen Messi derinlemesinde bir pasla soldan ilerleyen David Villa’yı topla buluşturdu. David Villa da klasına yakışır bir vuruşla topu ağlara gönderdi 4-0. 60. dakikada Ronaldo ceza sahası dışından etkili bir serbest vuruş daha kullandı. Top az farkla dışarıya gitti.
Kırmızı sonunda çıktı
65. dakikada orta saha çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta Casillas’ın önde olduğunu gören Busquets, aşırtma bir vuruşla şansını denedi. Top üst direğin dibinden dışarı çıktı. Genel anlamda hücumda etkisiz kalan Real Madrid hücum hattı, ikinci yarının genelinde Barcelona’nın durdurulması imkânsız pas trafiğiyle iyiden iyiye silik bir görüntü çizdi. Mourinho, savunmayı ileriye çıkararak Barcelona orta sahasını kaleden uzak tutmaya çalıştı. David Villa'nın yerine oyuna dahil olan Bojan Krkic, 77. ve 79. dakikada iki önemli fırsattan yararlanamadı. 91. dakikada Krkic topu sağdan içeriye çevirdi. Casillas'ı da geçen topu Jeffren boş kaleye gönderdi 5-0. Tarihi fark Real'e fazla geldi ortam bir anda gerildi. 90 dakika boyunca kırmızı kartı cebinden çıkarmayan maçın hakemi, daha fazla dayanamadı. Gerignliğin baş kahramanı Sergio Ramos, Messi'yi tam anlamıyla biçti. Sonra Puyol ve Xavi'yle tartışan Ramos, kırmızıyı gördü.
Barcelona bu tarihi galibiyetle puanını 34'e yükselterek liderliği ezeli rakibinden aldı. Real Madrid ise 32 puanda kaldı.

26 Kasım 2010 Cuma

Barça Taraftarından Dev Organizasyon Geliyor

 
Barcelona

Nou Camp tribünleri pazartesi günü oynanacak El Clasico'da yapılacak koreografi ile renklenecek. 

Pazartesi günü La Liga'nın 13. haftasında Real Madrid'i konuk edecek olan Barcelona'da taraftarlar büyük bir organizasyonla maça hazırlanıyorlar.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada maç öncesinde koltuklara bırakılacak 100,000 renkli kartla tribünlerde bir organizasyon yapılacağı bildirildi. Buna göre çıkış tünelinin karşısında tribünde Katalanca "Barça'yı seviyorum" anlamına gelen "T'estimo Barça" cümlesi kartlarla yazılacak. Kale arkası tribünlerinde ise Katalan bayrağında bulunan renkler yer alacak. 

20 Kasım 2010 Cumartesi

Almeria Barcelona 0-8 Golleri Özeti izle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da deplasmanda Almeria takımını darmadağın etti.
20.11.2010
20 Kasım 2010 Saat: 21:00
 Almeria 0-8 Barcelona
Maçın Özetini İzle

Barcelona Barçaladı 8-0

La Liga'nın 12. haftasında Mediterraneo Stadı'nda Barcelona ile Almeria karşı karşıya geldi. 

Karşılaşma her Barcelona maçından beklendiği gibi Katalan ekibinin ataklarıyla başladı. 17. dakikada Lionel Messi ceza sahasının dışından sert bir şutla topu ağlara gönderip gol perdesini açtı. Golden henüz 2 dakika sonra, Iniesta sol köşeden sağ ayağıyla topu ağlarla buluşturan Iniesta, Barça'yı 2 farkla öne geçirdi. Barcelona'nın üstünlüğü bu dakikalardan sonra da devam etti. 27. dakikada David Villa'nın pasıyla ceza sahasına giren Maxwell'inyerden ortasını Santi kendi kalesine gönderdi ve Barça üçüncü golünü böylece atmış oldu. 35. dakikada genç oyuncu Fontas'ın defanstan gönderdiği mükemmel pası düzgün bir vuruşla gole çeviren Pedro, takımının dördüncü golünü attı. İlk yarı bitmeden, 37. dakikada Messi o müthiş sol ayağıyla yakın mesafeden topu ağlarla buluşturup Almeria'nın direncini iyice kırmış oldu. Barça soyunma odasına 5-0 önde gitti.

Barcelona, El Clasico'yu düşünüp ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Xavi'nin yerine Thiago, Iniesta'nın yerine Keita oyuna girdi. Almeria'nın maçı buradan çeviremeyeceğine kesin gözle bakılsa da, Barcelona işi sıkı tutmaya baktı ve 62. dakikada altıncı golü attı: Bojan Messi'nin pasını sağ ayağıyla sağ köşeye gönderdi ve topu ağlarla buluşturdu. Ama henüz hiçbir şey bitmiş değildi. 67. dakikada Messi yine sol ayağıyla ve yine yakın bir mesafeden topu ağlara gönderdi ve iyice yıkılmış Almeria'ya takımının yedinci golünü attı. Bu da Barça'ya yetmedi; Bojan yeniden sahneye çıktı. Yine Messi'nin asistini sağ ayağıyla bu sefer sol köşeye
gönderdi ve maçın skorunu ilan etti: 0-8.

Almeria 0-8 Fc Barcelona Maçın Özetini İzlemek için Tıklayın 

16 Kasım 2010 Salı

Lionel Messi: "Biz daha iyiyiz"

FIFA.com'a röportaj veren Arjantinli oyuncu "Real Madrid geçen sezondan daha güçlü. Her zaman olduğu gibi bizim en büyük rakibimiz Real Madrid. Geçen sezon son maça kadar bizi zorladılar. Geçen seneki kadrolarını korudular, ama bence başarılarındaki en önemli faktör Jose Mourinho oldu" şeklinde konuştu.

El Classico'ya da değinen Messi "Büyük bir maç olacak, her zaman böyle oldu. Onların bu maça çok istekli çıkacaklarına eminim, ama biz kendi oyunumuzu oynarsak, yine kazanırız. Real Madrid daha güçlenmiş olabilir, ancak Barcelona hala onlardan daha iyi bir takım" ifadelerini kullandı.

David Villa'yı eski takım arkadaşı Eto'o'ya benzettiğini söyleyen Messi "Oyuna bakış açıları ve golün nerede olduğunu bilmeleri konusunda birbirlerine benziyorlar. İkisi de yakaladıkları pozisyonları değerlendirebilmek için her şeylerini ortaya koyuyor" dedi.

Barcelona ile Real Madrid arasındaki mücadele 29 Kasım'da oynanacak.

İbrahim Afellay Barcelonalı gibi

Katalan devi Barcelona, Hollandalı oyun kurucunun transferini bitirdi.
PSV'nin başarılı oyun kurucusu Ibrahim Afellay'ın bağlı olduğu menajerlik şirketi, Barcelona'nın Hollanda ekibiyle ile ocak transfer dönemi için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Haftalardır transfer spekülasyonları bitmeyen 24 yaşındaki Afellay için pazarlıkların sonuna gelen iki kulüp bonservis bedeli konusunda anlaşma sağladı.
Buna karşın Barcelona'nın henüz Hollandalı oyun kurucuyla anlaşmaya varmadığını belirten menajer Rob Jansen, "Henüz anlaşma yok. Herhangi bir gelişme olduğunda taraftarlara internet sitemizden açıklama yapacağız" şeklinde konuştu.
 
                       

18 Ekim 2010 Pazartesi

Barcelona 2-1 Valencia Özeti İzle


2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da sahasında Valencia takımını yenmesini bildi.
16.10.2010
16 Ekim 2010 Saat: 21:00
Nou Camp
Barcelona 2-1 Valencia
Youtube Videosudur

16 Ekim 2010 Cumartesi

Barcelona Valencia 16 Ekim 2010

İspanya Premier Lig (La Liga) 2010/2011 Maçları

FC Barcelona 2010-2011 La liga'da Sahasında Valencia takımını konuk ediyor.
16.10.2010
16 Ekim 2010 Saat: 21:00
Nou Camp

5 Ekim 2010 Salı

David Villa: "Sorun yok"


 Barcelona'nın golcü futbolcusu, Mallorca karşısında alınan beraberliğin kendisini endişelendirmediğini söyledi.

Barcelona'nın yıldız futbolcusu David Villa, Rubin Kazan ve Mallorca karşılaşmalarında alınan 1-1'lik skorları şanssızlığa yordu.

Katalan ekibi, oynadığı son iki karşılaşmanın her ikisinde de oldukça etkili bir oyun ortaya koyarak pek çok gol pozisyonu üretmiş, ancak bu iyi oyunu skora yansıtmayı başaramamıştı.

Basın mensuplarına konuşan Villa, "Mallorca maçında tek eksiğimiz goldü. Son vuruşlarda biraz daha dikkatli olsaydık durum çok farklı olacaktı. Hiçbir takım bizim kadar pozisyon üretemiyor" dedi.

Takım içinde çeşitli sıkıntıların olduğu iddialarına da yanıt veren İspanyol futbolcu, "Kriz içinde falan olduğumuz yorumları çok saçma. Bazı sorunlarımız olsa bunun mutlaka farkına varırdık" diye konuştu.
Goal.com Türkiye 

Barcelona 1-1 Mallorca Özet Golleri İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da sahasında Mallorca takımına karşı puan kaybetti.
03.10.2010
03 Ekim 2010 Saat: 20:00
Nou Camp
Barcelona 1-1 Mallorca
Youtube Videosudur

Barcelona 1-1 Mallorca Barça evinde kayip

Son şampiyon Barcelona, evinde Mallorca'ya iki puan kaptırdı.

Guardiola'nın öğrencileri önemli bir sakatlığı kısa sürede atlatarak sporseverleri mutlu eden Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin 21.dakikada kaydettiği golle öne geçti. Bordo-mavililer bu üstünlükle soyunma odasına gidecek derken sahneye çıkan Emilio Nsue, deplasman ekibine beraberliği getirdi.

İkinci yarıyla birlikte Barcelona'nın baskısı vardı. Katalan ekibi aradığı golü bir türlü bulamazken Michael Laudrup'un öğrencileir kalesini iyi savundu ama ve önemli bir deplasmandan altın değerinde bir puan çıkarmış oldu. Mallorca'da ikinci yarıda beş oyuncunun sarı kart görmesi ise dikkat çekiciydi.

Barcelona, altıncı karşılaşmalarının sonunda puanına 13'e yükseltirken Mallorca'nın hanesinde artık 8 puan yazıyor.

2 Ekim 2010 Cumartesi

FC Barcelona Mallorca Maçı

İspanya Premier Lig (La Liga) 2010/2011 Maçları

FC Barcelona 2010-2011 La liga'da Sahasında Mallorca takımını konuk ediyor.
03.10.2010
03 Ekim 2010 Saat: 20:00
Nou Camp
Barcelona Barcelona vs Mallorca Mallorca 
BarcelonaFan.Net

Pedro: "Kimse Messi'ye rakip olamaz"

 Barcelona'nın İspanyol kanat oyuncusu, takım arkadaşı Lionel Messi'ye övgüler yağdırdı...

Barcelona'nın başarılı kanat oyuncusu Pedro Rodriguez, takım arkadaşı Lionel Messi'yi göklere çıkardı.

Basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulunan Pedro, "Messi, dünya üzerinde eşi görülmemiş bir yetenek. Onu herhangi bir futbolcuyla kıyaslanması yanlış. Her gün müthiş bir azimle çalışıyor, sürekli kendisini geliştirmek istiyor. Bu da sahadaki performansına doğrudan yansıyor" dedi.

Pedro, Şampiyonlar Ligi'nde alınan Rubin Kazan beraberliği hakkında ise, "Rakip takımlar bize karşı oldukça kapalı bir oyun anlayışı benimsiyorlar. Ancak biz buna rağmen pek çok pozisyona giriyoruz. Rubin maçında da öyle oldu ancak sonuca gidemedik. Son vuruşlarda daha dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

1 Ekim 2010 Cuma

Rubin Kazan 1-1 Barcelona Özeti İzle

2010-2011 UEFA Şampiyonlar Ligi Maç Özetleri
D Grubunda  Barcelona ikinci maçında Rubin Kazan deplasmanına gidiyor.
Rubin Kazan 1-1 Barcelona

Cüneyt Çakır'a İspanyollardan Tam Not Geldi


Şampiyonlar Ligi'nde Rubin-Barcelona maçını yöneten hakeme İspanya'dan övgü geldi.

Kariyerinde ilk kez bir Devler Ligi mücadelesinde düdük çalan Cüneyt Çakır, Barcelona'nın sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmasına karşın İspanyollar'ın da beğenisini topladı.

Gazetelerde yapılan değerlendirmelerde penaltı kararlarında ve kart tercihlerinde Çakır başarılı bulunırken FIFA kokartlı hakeme en yüksek notu Marca gazetesi verdi. Çakır 10 üzerinden 9 alırken, gazete "mükemmel yönetim" yorumunda bulundu.

El Mundo Deportivo gazetesi ise, Cüneyt Çakır için "Telaştan uzak, soğukkanlı bir yönetim gösterdi" yakıştırmasını yaparken iki penaltıyı da iyi tespit ettiğini, kartlarını doğru kullandığını belirtti.

Rubin Kazan 1-1 FC Barcelona

 Katalan ekibi Barça geçen yıl iki maçta da yenemediği rakibine yine puan kaybetti.
Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Rubin Kazan deplasmanına çıkan Barcelona, sahadan 1-1’lik berberlikle ayrıldı.

Gökdeniz Karadeniz’in 65 dakika forma giydiği ve Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta sonucu penaltılar belirledi. Rubin Kazan, hücuma destek veren Kaleshin’in, Daniel Alves tarafından düşürülmesiyle penaltı kazandı. Kazan, atışı gole çeviren Noboa’nın golüyle 20. dakikada 1-0 öne geçti. Bu golden sonra yarı alanına çekilen Rus ekibi, kaleci Ryzhikov’un kurtarışlarıyla ilk yarıyı önde tamamladı.

İkinic yarıda ataklarını sıklaştıran Barcelona’da, Iniesta çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra Salukvadze’nin darbesiyle yerde kaldı. Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Villa, 60. dakikada attığı golle takımı adına beraberliği sağladı. Bu dakikadan sonra Messi’nin oyuna girmesiyle daha etkili olan Barcelona, yakaladığı fırsatlarda Ryzhikov’u geçemedi. Son dakikalarda Nijeryalı golcü Martins'in şutu direkten dönünce maç 1-1 berabere sona erdi. 

Rusya’da en son 2002 yılında galip gelen Barcelona, şanssızlığını yine kıramadı. Bu sonucun ardından Rubin Kazan gruptaki ilk puanını alırken, Barcelona 4 puana yükseldi. 

Goal Türkiye

26 Eylül 2010 Pazar

Athletic Bilbao 1-3 Barcelona Özeti Golleri izle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da deplasmanda zorlu Atletico Madrid ekibini 2-1 ile geçiyor..
25 Eylül 2010 23:00
Stad: Estadio San Mames -Bilbao
Athletic Bilbao 1-3 FC Barcelona
Goller:
55' 0-1 Seydou Keita
   74' 0-2 Xavi Hernandez
90' 1-2 Gabilondo
90+2' Sergio BusquetsYoutube Videosudur

25 Eylül 2010 Cumartesi

Athletic Bilbao 1-3 Barcelona

Athletic Bilbao 1-3  Barcelona
Müthiş maç yoğun yağmur altında başladı, henüz 12. dakikada maça yağan yağmur gibi başlayan Barça'nın David Villa ile girdiği pozisyonda top direkten döndü.34. dakikada Athletic Bilbao oyuncusu Fernando Amorebieta, Xavi'ye yaptığı hareket sonucu kırmızı kart gördü. İlk yarısı golsüz tamamlandı. İkinci yarı yağan yağmur gibi başladı Barça ve 55. dakikada Seydou Keita ile öne geçti, daha sonra ataklarını hızla sürdüren barça 74.dakika Xavi Hernandez'in ceza sahası dışından sert vurduğu şut köşeden ağlarla buluştu ve Barça durumu 2-0 yaptı.Bu golden sonrada Barça ataklarına devam etti özellikle sağ kanattan Dani Alvesle yüklenen barça çok fazla pozisyona girdi ve birçoğunu değerlendiremedi, Bilbao takımı ise kırmızı kart gördüğü dakikadan itibaren kontra ataklarla Barça kalesinde etkili olmaya çalıştı fakat başarılı olamadı. 87. dakikada David Villa yaptığı hareket sonucu kırmızı kartla cezalandırıldı ve her iki takımda 10 kişi kaldı. 90. dakikada gelişen ani Bilbao atağında kaleci Valdez topu ilk hamlede çevirmeyi başardı fakat dönen topta Bilbao takımı golü buldu ve durum 2-1 oldu.Bu golden 1 dakika sonra Athletic Bilbao 1 puan için rakip kaleye gitmeye çalıştığı anda savunmasının sağında büyük bir boşluk bıraktı ve Barcelona sağdan geliştirdiği atakla 3. golü Sergio Busquets ile buldu ve bu gol maçın skorunu belirledi.
Athletic Bilbao 1-3  FC Barcelona
Maçın Özetini İzlemek İçin Tıklayınız...

Athletic Bilbao Barcelona Maçı Canlı İzle

İspanya Premier Lig (La Liga) 2010/2011 Maçları
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da Athletic Bilbao deplasmanına gidiyor.
25.09.2010
25 Eylül 2010 23:00
Stad: Estadio San Mames -Bilbao
Canlı Yayın 
Maç Sonucu
Ath. Bilbao Athletic Bilbao 1-3 Barcelona Barcelona

Maçın Özetini İzlemek İçin Tıklayınız...

23 Eylül 2010 Perşembe

Lionel Messi'nin Sakatlandığı Pozisyon

Lionel Messi'nin 19.09.2010 tarihinde Atletico Madrid maçında Madrid'in savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi'ninyağtığı hareket sonucu sakatlandığı pozisyonu izle.
Pozisyonun Videosunu İzle
Uploaded by barcelonafan. - 


Youtube Videosu

Ujfalusi'nin Cezası Açıklandı


Atletico Madrid'in savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi, Barcelona karşılaşmasında Lionel Messi'nin bileğine basarak gördüğü kırmızı kartın karşılığında iki maç ceza aldı.

Messi'nin bu müdahele sebebiyle iki hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanırken İspanyol basını iki gündür 32 yaşındaki stoperin 12 maça kadar cezalandırılabileceğini vurguluyordu.

Buna rağmen Futbol Rekabet Kurulu (LFP), verdiği kararda pozisyonun tehlikeli olsa da sakatlamaya yönelik olmadığını ifade ederek Ujfalusi'ye iki maçtan fazla ceza verilmesini uygun görmedi.

Çek oyuncu, takım arkadaşı Kun Agüero'nun cep telefonundan mesaj atarak Messi'den özür dilemiş ve pozisyonda kasıt olmadığını belirtmişti.

Goal.com Türkiye 

Barcelona 1-0 Sporting Gijon Gol Özeti İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da deplasmanda zorlu Atletico Madrid ekibini 2-1 ile geçiyor..
22 Eylül 2010 21:00
Stad: Nou Camp
FC Barcelona 1-0 Sporting Gijon
Goller:
49' 1-0 David Villa
Barcelona 1-0 Sporting Gijon Maçın Gollerini ve Özetini Aşağıdaki Videodan İzleyebilirsiniz.

Barcelona 1-0 Sporting Gijon


İspanya La Liga'nın güçlü ekibi Barcelona, Camp Nou'da Sporting Gijon'u ağırladı.

Geçtiğimiz hafta Atletico Nadrid maçında Tomas Ujfalusi'nin sert darbesi sonrasında sakatlanan ve uzun bir süre sahalardan uzak kalacak olan Messi'nin oynamadığı mücadelenin ilk yarısında deplasman ekibinin iyi savunması vardı.

Barcelona karşısında geri yaslanmayan ve hem önde basıp hem de defans hattını ileri çıkararak yaratıcı gücü oynamayan Barcelona karşısında ipleri eline almak isteyen Sporting Gijon düşüncesinde başarılı oldu ve Camp Nou'da oynayan Barcelona'ya ilk 45 dakikada önemli bir fırsat vermeden ilk yarının 0-0 noktalanmasında önemli rol oynadı.
İkinci yarıya Puyol - Pique ve Keita - Pedro değişiklikleriyle giren Barcelona, özellikle Pedro'nun hareketliliğiyle hızlanmaya başladı. 49. dakikada Dani Alves'in sağ çizgiden harika bir savunma arkası pasına hareketlenen David Villa, ceza sahasının sağında aldığı topla kaleye sokularak çok klas bir vuruş sonrasında golü bularak ev sahibini 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra oyundaki kontrolü rakibe vermeden rakip yarı sahada oynamaya devam eden Barcelona oyunu rölantiye alarak pasif üstünlüğünü korudu. Maçın geri kalan süresinde Sporting Gijon'a kaleye şut atma fırsatı vermeyen ve mücadelede %79'luk topla oynama oranına ulaşan Barcelona, Messi'siz oynadığı ilk maçta çok fazla pozisyon üretemese de zorlanmadı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

20 Eylül 2010 Pazartesi

Atletico Madrid 1-2 Barcelona Golleri İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da deplasmanda zorlu Atletico Madrid ekibini 2-1 ile geçiyor..
19 Eylül 2010 20:00
Stad: Estadio Vicente Calderon -Madrid
Atletico Madrid 1-2 Barcelona
Goller: 
13' 0-1 Lionel Messi
25' 1-1 Raul Garcia
32' 1-2 Gerard Pique
Atletico Madrid 1-2 Barcelona Maçın Gollerini ve Özetini Aşağıdaki Videodan İzleyebilirsiniz.

Lionel Messi Sakatlandı, İki Hafta Yok


Atletico Madrid maçında bileğinden sakatlanan Lionel Messi'ninyaklaşık hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Ujfalusi, pozisyonun ardından direkt kırmızı kart görürken Messi'nin bileğinde kırık olmadığı, bu sebeple Arjantinlinin daha uzun sürebilecek bir sakatlığı kısa sürede atlatacağı İspanyol basınında yer buldu.

Durumu bugün kesinleşecek olan Messi'nin Sporting Gijon, Athletic Bilbao, Malaga ve Rubin Kazan karşılaşmalarında forma giymesi zor gözüküyor.

Atletico Madrid 1-2 Barcelona, Barça Mutlu

Deplasmandaki maça iyi başlayan Barcelona henüz 13. dakikada golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Pedro'nun ara pasına hareketlenen Messi kaleci De Gea'yla karşı karşıya kaldı ve çaprazdan ustaca bir plaseyle topu ağlara gönderdi: 0-1

Ancak maçın 25. dakikasında evsahibi takım Raul Garcia'yla eşitliği yakaladı. Sol kanattan Simao'nun kullandığı kornere kalabalığın arasından iyi yükselen Garcia maça eşitlik getirdi: 1-1

Ancak deplasmanda oynamasına rağmen daha çok pozisyon bulan Barcelona, 32. dakikada yeniden öne geçti. Messi'nin arka direğe açılan kornerini bir forvet gibi göğsünde yumuşatan Pique, çaprazdan sert bir vuruşla ilk yarının skorunu belirledi: 1-2

Maçın ikinci yarısında ise Barcelona daha rahat bir futbol oynadı. Pedro ile 50 ve 59. dakikalardaki bulunan pozisyonları kaçıran Barcelona'nın, 74'te David Villa'yla yakaladığı pozisyonda ise kaleci De Gea başarılı olunca maçta başka gol olmadı ve Barcelona, geçen hafta yaşanan Hercules şokunun ardından haftayı önemli bir galibiyetle kapamış oldu.

19 Eylül 2010 Pazar

Atletico Madrid Barcelona 19.09.2010

İspanya Premier Lig (La Liga) 2010/2011 Maçları
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da üçüncü maçında Atl. Madrid takımına konuk oluyor.
19.09.2010
19 Eylül 2010 20:00
Stad: Estadio Vicente Calderón — Madrid

Atl. Madrid Atletico Madrid  vs  Barcelona Barcelona

Calderon'da Büyük Kapışma


Atletico Madrid - Barcelona
Yer: Vicente Calderon Stadyumu, Madrid
Zaman: 19 Eylül Pazar, 20:00
Yayın: NTV

Kontrolü yeniden ele almak

Süper Kupa finalinde Inter'i yenerek dikkatleri üzerine çeken Atletico Madrid, iyi performansını ligde de sürdürdü. Ligin ilk maçında Gijon'u 4-0 yenen Atletico, geçtiğimiz sezon ne Barcelona'nın ne de Real Madrid'in çıkabildiği Athletic Bilbao deplasmanında 2-1 ile güldü. Yakalanan iyi hava hafta içinde Selanik'te bozuldu. Aris karşısında etkili bir oyun ortaya koyamayan Atletico'da Barça maçı öncesinde moraller bozulmuştu. Ancak teknik direktör Quique Sanchez Flores, Aris maçında alınan yenilginin telafi edilebileceğini düşünüyor. Maçtan sonra konuşan Flores, "Biz iyi bir takımız ancak bu gece kontrolü kaybettik. Rakibin ataklarına cevap veremedik ve etkisiz bir oyun sergiledik. Bu sorunları aşabileceğimizi düşünüyorum. Bu yenilginin önümüzdeki maçları etkilemesine izin vermeyeceğiz" diyerek takımını yeniden toparlamaya çalışıyordu. Barcelona'nın en çok zorlandığı deplasmanlardan birine çıkması ve geçtiğimiz sezon tek mağlubiyetini burada alması Atletico'nun şansını iyice artırıyor.

Muhtemel 11: De Gea; Perea, Godin, Dominguez, Lopez; Reyes, Assunçao, Raul Garcia, Simao; Forlan, Agüero

Rahatsız
Panathinaikos maçında Barcelona'nın da panik yapabileceğinigördük. Govou'nun golüyle öne geçen Yunan temsilcisi biraz dikkat olsaydı skoru korumayı başarabilirdi. Barça'nın geçtiğimiz hafta Hercules'e 2-0 yenilmesi takımda bir gerginlik yaratmışa benziyor. Ne var ki Messi ve Xavi gibi usta isimler takımın hücum hattında gereken etkinliği sağlıyorlar ve savunma üzerindeki baskıyı azaltıyorlar. Bu zorlu deplasman maçı öncesinde takımın şansını değerlendiren Iniesta, "Gerçekçi olmamız gerekirse Atletico Madrid, Süper Kupa'yı ve ligde çıktığı ilk iki maçı kazandı. Üstelik kaliteli futbolcuları da oldukça formda. Geçtiğimiz yıl tek maçımızı orada kaybettik. Bu bizde bir rahatsızlık yaratıyor. Takım olarak iyi durumdayız ve kendi futbolumuzu oynayarak sonuca gitmek istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Daima kendi futbolunu oynamak isteyen Barcelona, bu maçta da aynı anlayışla sahada olacaktır. Ancak galibiyete ulaşmak istiyorlarsa daha dikkatli olmaları şart.

Muhtemel 11: Valdes; Dani Alves, Puyol, Pique, Maxwell; Xavi, Mascherano, Iniesta; Messi, Villa, Pedro

15 Eylül 2010 Çarşamba

Barcelona 5-1 Panathinaikos Özeti İzle

2010-2011 UEFA Şampiyonlar Ligi Maç Özetleri
D Grubunun ilk maçında Barcelona sahasında Panathinaikos takımını konuk ediyor ve Lionel Messi'nin şov yaptığı maçta Barça rakibi 5-1 mağlup ediyor.
Barcelona 5-1 Panathinaikos
Goller: 
20' 0-1 Sidney Govou 
21' 1-1  Lionel Messi
32' 2-1 David Villa
44' 3-1 Lionel Messi
77' 4-1 Pedro Rodriguez
90+2' 5-1 Daniel Alves 
Barcelona 5-1 Panathinaikos Maçın Özetini Aşağıdaki Videodan İzleyebilirsiniz.

14 Eylül 2010 Salı

Güzel Başlangıç "Barcelona 5-1 Panathinaikos"

 Barcelona 5-1 Panathinaikos

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Barcelona ilk maçta sahasında Panathinaikos takımını konuk etti ve rakibi 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti.
Barcelona'nın  22. dakikada1-0 geriye düştüğü maçta Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 22. ve 45. dakikalarda Lionel Messi, 33. dakikada David Villa, 78. dakikada Pedro ile 90. dakikada Dani Alves kaydetti.
Lionel Messi'nin 43. ve 78. dakikalarda kaleye gönderdiği şutlarda direkler gole engel oldu.
54'üncü dakikada Busquets'in ceza sahasında Kante tarafından düşürüldüğü pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen messi'nin vuruşunda kaleci Tzorvas gole izin vermedi.
Bu galibiyetle Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde gruplara 3 puanla başladı. 

13 Eylül 2010 Pazartesi

Barcelona Panathinaikos Maçi Canli İzle

2010-2011 UEFA Şampiyonlar Ligi 1. Tur D Grubu
D Grubunun ilk maçında Barcelona sahasında Panathinaikos takımını konuk ediyor. Maç saat 21:45'te Nou Camp stadında oynanacak ve sitemizden canlı yayınlanacak.Grubun diğer maçı ise  yine aynı saatlerde Fc Cobenhagen ve Rubin Kazan arasında olacak.

14.09.2010
 Tarih: 14 Eylül 2010 Cumartesi Saat: 21:45 Stad: Nou Camp
Canlı Yayın
Barcelona FC Barcelona  vs Panathinaikos Panathinaikos
Sonuç:
Barcelona 5-1 Panathinaikos

Şampiyonlar Ligi Barça Panathinaikos

 2010-2011 UEFA Şampiyonlar Ligi 1. Tur D Grubu
D Grubunun ilk maçında Barcelona sahasında Panathinaikos takımını konuk ediyor. Maç saat 21:45'te Nou Camp stadında oynanacak ve sitemizden canlı yayınlanacak.Grubun diğer maçı ise  yine aynı saatlerde Fc Cobenhagen ve Rubin Kazan arasında olacak.
Maçı Canlı Olarak Sitemizden İzleyebilirsiniz.

Barcelona Panathinaikos Takım Kadroları

Barcelona ve Panathinaikos arasında oynanacak maçın muhtemel ilk 11'leri şöyle.

FC Barcelona
Valdés 1
Daniel Alves 2
Gerard Piqué 3
Puyol 5
Éric Abidal 22
Busquets 16
Seydou Keita 15
Xavi 6
Andrés Iniesta Luján 8
Lionel Messi 10
David Villa 7

Panathinaikos

Alexandros Tzorvas 30
Giourkas Seitaridis 25
Josu Sarriegi 3
Jean-Alain Boumsong 4
Loukas Vyntra 24
Gilberto Silva 15
Simão 23
Sotiris Ninis 7
Giorgos Karagounis 26
Sidney Govou 14
Djibril Cissé 

İki Takımın Son 5 Maçı
Son 5 Maç
11 Eyl 2010    Barcelona 0 - Hércules 2    
29 Ağu 2010    Santander 0 - Barcelona 3    
25 Ağu 2010    Barcelona 3 - AC Milan 2    
21 Ağu 2010    Barcelona 4 - Sevilla 0   
14 Ağu 2010    Sevilla 3 - Barcelona 1 

04 Ağu 2010    Inter 2 - Panathinaikos 3   
18 Nis 2010    PAS Giannena 0 - Panathinaikos 0
11 Nis 2010    Panathinaikos 0 - Iraklis 0    
28 Mar 2010    Atromitos 0 - Panathinaikos 0    
21 Mar 2010    Panathinaikos 0 - Olympiakos 0    

David Villa: "Panathinaikos maçi farklı olacak"


Barcelona'nın yıldız futbolcusu, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları karşılaşma öncesi konuştu...
Barcelona'nın İspanyol golcüsü David Villa, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Panathinaikos karşılaşmasında Hercules yenilgisini unutturacaklarını söyledi.

Sport'a konuşan Villa, "Yarınki maçta Hercules yenilgisini unutturacağız. Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla başlamak istiyoruz. Takım olarak Panathinaikos maçına odaklanmış durumdayız. Temkinliyiz ancak kazanacağız" dedi.

Villa, Barcelona forması altında gollerine devam etmeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi.

12 Eylül 2010 Pazar

Andres Iniesta Maç Yorumu: Çok gergindik

 
La Liga'nın yeni ekiplerinden Hercules'e kendi sahasında 2-0 mağlup olarak büyük bir şok yaşayan Barcelona'da başarılı orta saha oyuncusu Andreas Iniesta, maçın ardından yaptığı açıklamada korkak bir futbol oynadıklarını söyledi.

Maçtan sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Iniesta, "Geçmişte kazandıklarımız sahada bize yardımcı olmuyor. Umarım bu maçtan gereken dersi alırız ve ilerleyen haftalarda futbolumuzu düzeltiriz. Gergin bir ruh haliyle sahaya çıktık. Kontrolümüzü kaybettik ve amaçsızca atak yaptık. Denedik ancak gol atmayı başaramadık" ifadelerini kullandı.

Katalan ekibi bu hafta Şampiyonlar Ligi'nde Panathinaikos ile oynayacak daha sonra ise ligde ikide iki yapan Atletico Madrid'e konuk olacak.

Barcelona 0-2 Hercules Özet Golleri İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da ikinci maçında sahasında 16 ay sonra mağlubiyet yüzü gördü. Ligin yeni ekiplerinden Hercules Barçayı 0-2 mağlup etti.
  Tarih : 11.09.2010 Saat: 19:00   Stadyum :Nou Camp
Barcelona 0-2 Hercules
Goller: 
27' 0-1 Nelson Valdez
59' 0-2 Nelson Valdez
Barcelona 0-2 Hercules Maçın Gollerini ve Özetini Aşağıdaki Videodan İzleyebilirsiniz.
 

Uzun Bir Aradan Sonra Barça Mağlup Oldu

 11 Eylül 2010 Cumratesi Barcelona sahasında La Liga'nın yeni ekiplerinden Hercules takımını konuk etti.
2010-2011 sezonunda La Liga'da seyircisi önüne ilk kez çıkan ve La Liga'da 16 aydır sahasında kaybetmeyen Barcelona,  Hercules takımına 0-2 mağlup oldu.
Hercules'e galibiyeti getiren golleri 27. ve 59.dakikalarda  Nelson Valdez kaydetti.
Barcelona bu sonucun ardından ligde mağlubiyetle tanıştı ve 3 puanda kaldı. Hercules ise puanını 3'e yükseltti.

Sahasında son olarak 23 Mayıs 2009'da Osasuna'ya kaybeden Barca, böylece La Liga'da 16 ay sonra Nou Camp'tan boynu bükük ayrıldı. Barca, geçen sezon kupada Sevilla'ya, Şampiyonlar Ligi'nde de Rubin Kazan'a evinde 2-1 yenilmişti
Öte yandan Barcelona, Guardiola yönetiminde 3. kez 2 farklı kaybetti. Katalan ekibi, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Inter'e ve İspanya Süper Kupası ilk maçında Sevilla'ya 3-1 kaybetmişti

11 Eylül 2010 Cumartesi

11.09.2010 Barcelona Hercules Maçi

İspanya Premier Lig (La Liga) 2010/2011 Maçları
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da ikinci maçında sahasında Hercules takımını konuk ediyor.

11.09.2010
Tarih: 11 Eylül 2010 Cumartesi Saat: 19:00
Barcelona Barcelona - Hercules Hércules

9 Eylül 2010 Perşembe

Abidal: Ya Barça, ya hiç


La Liga ekiplerinden Barcelona'da forma giyen Fransız sol bek Eric Abidal, kulübüyle olan ve 2012 yılında biten sözleşmesinin yenilenmemesi halinde futbolu bırakamayı düşündüğünü açıkladı.

El Mundo Deportivo'ya konuşan Abidal, "Benim için Barcelona defteri kapandığında futbolculuk defterinin de kapanacaktır. Burada her şeyi kazandım ve mutlu bir aile yaşantım var. Ailemle daha fazla vakit geçirmek istiyorum. Ama Barça sözleşmemi uzatmamı isterse seve seve kabul ederim. Başka bir takımdan gelecek teklifleri değerlendirmeyeceğim. Teknik direktörümüz beni stoperde kullanmak istiyor. Bunun üstesinden gelebilirim. Sol bekte oynamayı seviyorum ancak teknik direktörden gelecek her türlü talimata uyarım" ifadelerini kullandı.30 yaşındaki Abidal, 2007 yılında 15 milyon avro karşılığında Olympique Lyon'dan Barcelona'ya transfer olmuştu.

Kaynak: Goal.com

7 Eylül 2010 Salı

Xavi: Mascherano bize güç katacak

Barcelona'lı Xavi, yeni transfer Mascherano'ya övgüler yağdırdı.
Barcelona'nın maestrosu Xavi Hernandez, Arjantinli Mascherano'nun kendini geliştirerek takıma büyük katkısı olacağını belirtti.

Yaz transfer sezonunda İnter'in de ilgilendiği Mascherano'yu Liverpool'dan 21 Milyon Avro karşılığı kadrosuna katan Katalan ekibinin oyun kurucusu Xavi, El Mundo Deportivo'ya yaptığı açıklamada, "Mascherano'yu şahsen tanımıyorum. Ama çalışkanlığıyla bize güç katacak. Genç olmasına karşın uluslararası tecrübeye sahip olması büyük avantaj." açıklamalarında bulundu.Ibrahimovic'in takımdan ayrılması hakkında da konuşan Xavi, "Guardiola açık bir dille taktiksel nedenlerle kendisini düşünmediğini söyledi. Takımdan ayrılmasına üzüldüm. İyi bir arkadaşlığımız vardı. Ama başka bir takımda oynayacak olması onun için daha iyi oldu." dedi.

Kaynak: Goal.com

5 Eylül 2010 Pazar

Daniel Alves: İbrahimovic Uyum Sağlayamadı


Barcelona'nın yeni transferi, kupalar kaldırmak ve başarının keyfini çıkarmak istediğini açıkladı.
Barcelona'nın başarılı sağ bek oyuncusu Daniel Alves, Zlatan Ibrahimovic'in sabırsız davranarak takımdan ayrılma kararı verdiğini söyledi.

El Mundo Deportivo'ya konuşan Brezilyalı yıldız, "Belki de Ibrahimovic fazla sabırlı değildi. Takımın oyun sistemine adapte olamadı. Sabırlı davranarak bunu başarabilirdi çünkü o gerçekten çok yetenekli bir oyuncu" dedi.

Alves, basında sıkça yer alan İsveçli golcünün teknik direktör Pep Guardiola ile arasında bulunan soğukluk yüzünden takımdan ayrıldığı yönündeki haberler hakkında ise, "Ben böyle bir durum göremedim. Bana göre onu rahatsız edecek bir durum yoktu. Ancak kararına saygı duymak gerek" diye konuştu.

Adriano: Oldukça Umutluyum


 Barcelona'nın yeni transferi, kupalar kaldırmak ve başarının keyfini çıkarmak istediğini açıkladı.
Geçtiğimiz transfer döneminde beş yıldır giydiği Sevilla formasını çıkartan ve Pep Guardiola'nın takımına katılan Adriano, yeni sezondan oldukça umutlu.

Barcelona'da çok m
utlu olduğunu açıklayan sambacı, "Yeni sezona çok iyi bir başlangıç yaptık. Raincg Santander karşısında rahat bir galibiyet aldık. Bu sezonu çok iyi geçireceğimizi düşünüyorum. Barcelona'da kupalar kazanmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Barcelona'nın bu sezonki diğer transferleri David Villa ve Javier Mascherano'yu da değerlendiren Adriano, "Çok önemli oyuncular. Hepimiz burada forma savaşı vereceğiz. Bu savaştan takımımız kârlı çıkacak" ifadelerini kullandı.

Barcelona, milli maç arasından sona La Liga'nın yeni ekibi Hercules ile karşılaşacak.

4 Eylül 2010 Cumartesi

2010 Barcelona Şampiyonlar Ligi Fikstürü

 2010-2011 FC Barcelona Şampiyonlar Ligi Fikstürü
 



14.09.2010         Barcelona       vs        Panathinaikos   [Yunanistan]  
29.09.2010    [Rusya]  Rubin Kazan     vs    Barcelona    
20.10.2010       Barcelona     vs
FcCobenhagen  [Danimarka] 
02.11.2010    [Danimarka] FcCobenhagen     vs    Barcelona    
24.11.2010    [Yunanistan]  Panathinaikos     vs    Barcelona    
07.12.2010       Barcelona     vs    Rubin Kazan  [Rusya] 

2 Eylül 2010 Perşembe

Carles Puyol 3 Hafta Sahalarda Yok


Barcelona'nın ve İspanya Milli Takımı'nın başarılı defans oyuncusu Carles Puyol'un üst baldırından yaşadığı sakatlık nedeniyle üç hafta boyunca forma giyemeyeceği açıklandı.

La Liga'nın ilk haftasında Racing Santander ile oynadıkları maç öncesinde ısınırken sakatlanan Puyol'un sol üst baldırında yırtık olduğu tespit edildi. Yapılan testlerin ardından Puyol'un üç hafta boyunca sahalardan uzak kalacağı ifade edildi.

Bu sakatlık nedeniyle Puyol, İspanya'nın Liechtenstein ile oynayacağı Euro 2012 eleme maçı ve Arjantin ile oynanacak hazırlık maçının aday kadrosundan da çıkarıldı. 32 yaşındaki Katalan oyuncunun yerine Osasuna'dan Nacho Monreal çağrıldı.

Puyol'un Barcelona'nın 26 Eylül'de Athletic Bilbao ile deplasmanda oynayacağı maçta sahalara dönmesi bekleniyor. 

1 Eylül 2010 Çarşamba

Aliaksandr Hleb Barcelonadan Ayrildi

 Geçtiğimiz sezon Stuttgart’ta kiralık oynayan Aliaksandr Hleb, Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola’yı kadroya girme konusunda ikna edemedi. Premier Lig eiplerinden Birmingham City,29 yaşındaki orta saha oyuncusunun kadrosuna kattı.
İspanya’da yeterince forma şansı bulamayacağını düşünen Belaruslu orta saha oyuncusu 3 yıl forma giydiği Premier Lig’e geri dönüyor. Hleb, Arsenal formasıyla 130 maça çıkmıştı.
Hleb transferinin takıma büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Birmingham menajeri Alex McLeish, “Hleb birinci sınıf bir oyuncu. Onun gibi isimleri kadromuzda görmek büyük mutluluk. Orta sahada bize liderlik yapacak ve hücum gücümüzü arttıracak. Onu transfer etmek için çok girişimlerimiz oldu ama bu işi bitirebileceğimizi düşünmüyordum” dedi.
Kaynak: Goal.com

30 Ağustos 2010 Pazartesi

2010-2011 İspanya Ligi Puan Durumu

2010-2011 İspanya Ligi (La Liga) Puan Durumu
1.Hafta İspanya Ligi Puan Durumu



Sıralama Takım Puan
Averaj
1 Atletico Madrid 3 4
2 Sevilla 3 3
3 Barcelona 3 3
4 Espanyol 3 2
5 Valencia 3 2
6 Athletic Bilbao 3 1
7 Real Sociedad 3 1
8 Almeria 1 0
9 Deportivo La Coruna 1 0
10 Mallorca 1 0
11 Osasuna 1 0
12 Real Madrid 1 0
13 Zaragoza 1 0
14 Hercules 0 -1
15 Villarreal 0 -1
16 Getafe 0 -2
17 Malaga 0 -2
18 Levante 0 -3
19 Racing Santander 0 -3
20 Sporting Gijon 0 -4