1 Aralık 2010 Çarşamba

Barcelona 5-0 Real Madrid

 Son söz Barçanın !


Günlerdir beklediğimiz El Clasico'dan zaferle ayrılan taraf ev sahibi Barcelona oldu. Katalan devi Camp Nou'da tarihi bir farka imza attı ve Real Madridi hezimete uğrattı.

Jose Mourinho, El Clasico’dan ağır bir mağlubiyetle ayrıldı. 11 sarı kartın gösterildiği maç, gergin bir atmosferde gerçekleşti.
25 dakika yetti
Maçın ilk ciddi tehlikesi Barcelona’dan geldi. 5. dakikada Puyol ceza sahası içinde topu Messi’ye bıraktı. Arjantinli yıldız dar açıdan harika bir plaseyle topu kaleye gönderdi. Top direkten geri döndü. Katalan devi 10. dakikada golü buldu. Iniesta akıl dolu bir ara pasıyla kaleye hareketlenen Xavi’yi gördü. Savunmadan seken top Xavi’nin önünde kaldı. İspanyol maestro Casillas’ı klas bir vuruşla avladı 1-0. 12. dakikada Xabi Alonso’nun pasıyla sol çaprazda topla buluşan Di Maria, çok etkili bir şut çıkardı. Valdes topu kornere çeldi.
14. dakikada Ronaldo solda hareketlendi. İçerideki Benzema’ya gelmeden araya girmek isteyen Abidal az kalsın kendi kalesine topu gönderiyordu. 18. dakikada Barcelona’nın ikini golü geldi. Sağda topla buluşan Xavi, solda boş kalan David Villa’ya harika bir pas gönderdi. Soldan çizgiye inen Villa, topu içeriye çevirdi. Casillas’ın elinden kaçırması sonrasında Pedro’ya topu boş ağlara göndermek kaldı 2-0.
Pep&Ronaldo gerginliği
İlk 25 dakikalık bölümde Real Madrid’in sezon boyunca övündüğü takım savunmasının çöktüğünü gördük. 28. dakikada Pedro soldan fırtına gibi ceza sahasına girdi. Casillas hızlı davranarak genç oyuncunun açısını kapattı. 31. dakikada Cristiano Ronaldo ile Pep Guardiola arasındaki gerginlik sonrasında saha bir anda karıştı. Guardiola’dan taç atmak için topu isteyen Ronaldo, genç çalıştırıcıyı itince ortalık karıştı.
35. dakikada kaleyi cepheden gören bir serbest vuruş kazandı Real Madrid. Topun başına geçen Cristiano Ronaldo, çok etkili bir vuruşla kaleyi yokladı. Baraja da çarpan top direğin dibinden dışarı çıktı. 42. dakikada Messi’nin baskısı sonuç verdi. Ceza sahasına sağ çaprazdan giren Messi, Pepe’den topu kurtaramadı. İlk yarının son dakikalarında ortam yine gerildi. Carvalho ile Messi arasındaki ikili mücadele sonrasında tansiyon yükseldi.
Lass da yetmedi
Maça ilk onbirde başlayan Mesut Özil, ikinci yarıda yerini Lassana Diarra’ya bıraktı. 48. dakikada orta sahadaki baskısı sonrasında topu kapan Messi, hızla ceza sahasına yöneldi. Ceza yayına paralel ilerleyen Arjantinli yıldızın vuruş savunmadan dönüp, sağ çaprazdaki David Villa’nın önünde kaldı. İspanyol golcünün vuruşu Casillas’tan döndü. 51. dakikada yine sahneye çıkan Messi, mükemmel bir ara pasıyla Xavi’yi ceza sahası içinde topla buluşturmak istedi. Real savunması son anda topa müdahale ederken, Xavi araya girmeyi başardı. İspanyol yıldızın vuruşunda top yan ağlarda kaldı.
Messi’yi durdurmak imkânsız
56. dakikada ara paslarıyla Real savunmasının aklını başından alan Messi, bu kez David Villa’yı topla buluşturdu. İspanyol golcü topu çok iyi kontrol edip Casillas’ın yanından ağlara gönderdi 3-0. Messi için bu kadarı da fazla demek lazım. 58. dakikada inanılmaz bir pasla sahneye bir kez daha çıktı Arjantinli yıldız. Sağdan hareketlenen Messi derinlemesinde bir pasla soldan ilerleyen David Villa’yı topla buluşturdu. David Villa da klasına yakışır bir vuruşla topu ağlara gönderdi 4-0. 60. dakikada Ronaldo ceza sahası dışından etkili bir serbest vuruş daha kullandı. Top az farkla dışarıya gitti.
Kırmızı sonunda çıktı
65. dakikada orta saha çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta Casillas’ın önde olduğunu gören Busquets, aşırtma bir vuruşla şansını denedi. Top üst direğin dibinden dışarı çıktı. Genel anlamda hücumda etkisiz kalan Real Madrid hücum hattı, ikinci yarının genelinde Barcelona’nın durdurulması imkânsız pas trafiğiyle iyiden iyiye silik bir görüntü çizdi. Mourinho, savunmayı ileriye çıkararak Barcelona orta sahasını kaleden uzak tutmaya çalıştı. David Villa'nın yerine oyuna dahil olan Bojan Krkic, 77. ve 79. dakikada iki önemli fırsattan yararlanamadı. 91. dakikada Krkic topu sağdan içeriye çevirdi. Casillas'ı da geçen topu Jeffren boş kaleye gönderdi 5-0. Tarihi fark Real'e fazla geldi ortam bir anda gerildi. 90 dakika boyunca kırmızı kartı cebinden çıkarmayan maçın hakemi, daha fazla dayanamadı. Gerignliğin baş kahramanı Sergio Ramos, Messi'yi tam anlamıyla biçti. Sonra Puyol ve Xavi'yle tartışan Ramos, kırmızıyı gördü.
Barcelona bu tarihi galibiyetle puanını 34'e yükselterek liderliği ezeli rakibinden aldı. Real Madrid ise 32 puanda kaldı.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder