19 Aralık 2010 Pazar

Barcelona yine 5 attı

Katalan derbisinde galip belli: Espanyol 1-5 Barcelona
6 maç aradan sonra ilk kez gol yiyen Barcelona yine şaşırtmadı.

İspanya La Liga 16. hafta mücadelesinde Katalunya derbisinde Barcelona, Cornella-El Prat Stadı'nda Espanyol'a konuk oldu.

Maç öncesi puan durumunda Barcelona 40 puanla liderken, Espanyol 28 puanla 4. sıradaydı.

Henüz 9. dakikada Lionel Messi akıllara zarar bir gol kaçırdı. Arjantinli yıldız gerçekten de klasına yakışmayan bir vuruş yaptı. Ama 19. dakikada bu sefer klasına yakışan bir asist yaptı. Pedro Messi'den gelen pasla kaleciyle karşı karşıya kaldı ve şık bir plaseyle Kameni'yi avlayıp topu ağlarla buluşturdu: 0-1. 30. dakikada Barcelona farkı ikiye çıkardı. Sol kanatta topla buluşan David Villa pasını Pedro'ya aktardı, Pedro topu Messi'ye çıkardı, Messi Xavi'yi gördü, Xavi gelen pası gerilerden hızla kaleye doğru sokulan Dani Alves'e aktardı, Brezilyalı oyuncunun ayağı kayınca top yine Xavi'de kaldı ve tecürübeli oyuncu topu ağlara gönderdi: 0-2. İlk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarı daha durgun başladı. 60. dakikada Messi'nin ceza sahası dışından çektiği şutu Kameni kurtardı, fakat geriden yetişen Pedro topu ağlara gönderdi ve farkı üçe çıkardı: 0-3. Bu gole Espanyol'un cevabı gecikmedi. Mavi-beyazlılar kontra atağa çıktı, Jose Callejon'un derinlerden gönderdiği ara pasıyla Pablo Osvaldo Victor Valdes'le karşı karşıya kaldı, tecrübeli oyuncu Valdes'i avladı ve farkı ikiye indirdi: 1-3. 76. dakikada Barça seri paslarla atağa çıktı, Messi orta saha çizgisinde topu Villa'ya aktardı, yetenekli golcü topu Kameni'nin solundan sağ ayağıyla ağlara gönderdi ve farkı yeniden üçe çıkardı: 1-4. 84. dakikada Villa yine sahneye çıktı, bu sefer asisti yapan bir başkasıydı. Xavi'nin pasıyla Kameni'yle karşı karşıya kalan Villa'nın topunu Kamerunlu kaleci bu sefer neredeyse çıkarıyordu fakat topun ağlarla buluşmasını engelleyemedi ve fark dörde çıktı: 1-5.

Bu sonuçla 6 haftadan ve 31 golden sonra ilk kez gol yiyen Barça 43 puanla liderliğini sürdürürken Espanyol 28 puanla 4. sırada kaldı

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder