23 Eylül 2010 Perşembe

Barcelona 1-0 Sporting Gijon


İspanya La Liga'nın güçlü ekibi Barcelona, Camp Nou'da Sporting Gijon'u ağırladı.

Geçtiğimiz hafta Atletico Nadrid maçında Tomas Ujfalusi'nin sert darbesi sonrasında sakatlanan ve uzun bir süre sahalardan uzak kalacak olan Messi'nin oynamadığı mücadelenin ilk yarısında deplasman ekibinin iyi savunması vardı.

Barcelona karşısında geri yaslanmayan ve hem önde basıp hem de defans hattını ileri çıkararak yaratıcı gücü oynamayan Barcelona karşısında ipleri eline almak isteyen Sporting Gijon düşüncesinde başarılı oldu ve Camp Nou'da oynayan Barcelona'ya ilk 45 dakikada önemli bir fırsat vermeden ilk yarının 0-0 noktalanmasında önemli rol oynadı.
İkinci yarıya Puyol - Pique ve Keita - Pedro değişiklikleriyle giren Barcelona, özellikle Pedro'nun hareketliliğiyle hızlanmaya başladı. 49. dakikada Dani Alves'in sağ çizgiden harika bir savunma arkası pasına hareketlenen David Villa, ceza sahasının sağında aldığı topla kaleye sokularak çok klas bir vuruş sonrasında golü bularak ev sahibini 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra oyundaki kontrolü rakibe vermeden rakip yarı sahada oynamaya devam eden Barcelona oyunu rölantiye alarak pasif üstünlüğünü korudu. Maçın geri kalan süresinde Sporting Gijon'a kaleye şut atma fırsatı vermeyen ve mücadelede %79'luk topla oynama oranına ulaşan Barcelona, Messi'siz oynadığı ilk maçta çok fazla pozisyon üretemese de zorlanmadı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder