28 Mart 2012 Çarşamba

Milan 0-0 Barcelona

Böyle 0-0'a can kurban! Şampiyonlar Ligi Milan 0-0 Barcelona

İki takım da maça çok hızlı ve üretken başladı. Henüz üçüncü dakikada gelişen Milan atağında Boateng'in ceza sahası dışından çektiği şutta savunmadan seken top yükseklik kazandı. Ibrahimovic, bu topu arka direkteki Robinho'ya indirdi. Brezilyalı oyuncunun müsait pozisyondaki volesinde top farklı bir biçimde auta gitti.

15'te Ambrosini'nin Messi'ye yaptığı faul sonrasında Barcelona, yaklaşık 30 metreden bir serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Xavi, yerden bir pasla Busquets'i gördü. Busquets'in tek topla savunmanın arkasına attığı pası Alexis aldı. Vuruş yapmak isterken dengesini kaybedip yerde kalınca atak sona erdi.

17'de Messi'nin gönderdiği pası alan Xavi, bekletmeden sağ kanattan kaçan Dani Alves'i gördü. Alves'in arka direğe yaptığı ortayı Messi, tek vuruşla ağlara yolladı ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı.

20'de Ibrahimovic, maçın en net pozisyonu harcadı. Ambrosini'nin presi sonrasında kaptığı topu Seedorf, şık bir ara pasıyla savunmanın arkasına gönderdi. Bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Ibrahimovic'in çektiği şutta Valdes topun sahibi oldu.

31'de sol kanatta topla buluşan Iniesta, Xavi ile paslaşarak ceza alanına sokuldu. Ara pasını alan Alexis, topuk pasıyla topu Xavi'nin önüne bıraktı. Xavi'nin bekletmeden çektiği sert şutta top Nesta'dan sekti ve tehlike oluşturmadı.

İlk yarının sonuna kadar iki takım da eşitliği bozamayınca Barcelona, bu sezon ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında ilk yarıda öne geçmeyi başaramadı.

Fırtına diniyor
İkinci yarıda iki takım da ilk yarıya oranla daha sakin bir oyun tarzıyla sahaya çıktılar. 67. dakikada Emanuelson, oyuna girer girmez net bir pozisyonu harcadı. Ibrahimovic'in sağ kanada açtığı pası alan Emanuelson, ceza sahasına girdi ancak şut çekmek yerine topu düzeltmeye çalışınca Pique araya girdi.

73'te Alexis'in pasını yay üzerinde alan Xavi, soldan kaçan Tello'yu gördü. Genç oyuncu, Antonini'den sıyrıldıktan sonra şutunu çekti ancak top yan ağlara takıldı.

77'de sol kanatta uzun pası kontrol eden Tello, topu içeriye çevirdi. Messi, ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ancak savunmadan seken top kornere gitti.

88'de Barcelona adına maçın en net pozisyonu yaşandı. Xavi'nin ara pasını alan Messi, Mesbah'ın düşüşüyle önünü bomboş buldu. Çektiği şutu Abbiati güçlükle çeldi. Boşta kalan topu arka direkte Tello tamamladı ancak son anda kayarak müdahale eden Antonini, golü önledi.

90+2'de Messi'nin pasını alan Xavi'nin yay üzerinden çektiği şut da yandan auta gidince maç başladığı gibi sona erdi.

Barcelona, bu sezon ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında gol atamadı. Rövanş, 3 Nisan'da Camp Nou'da oynanacak.

 

 

24 Mart 2012 Cumartesi

Mallorca 0-2 Barcelona

Barça'nın inadı inat!İspanya La Liga'da şampiyonluk için umutlanan Barcelona, zorlu Mallorca deplasmanında 10 kişi kalmasına rağmen 2-0 kazandı ve zirve takibini sürdürdü.

Mücadele düşük bir tempoda başladı. İlk bölümde Barcelona kalesinde gol de arayan Mallorca, 25. dakikada ise golü kalesinde gördü. Ceza sahasının sağ çaprazından Messi'nin kullandığı serbest vuruşta, arka direğe seken top Alexis Sanchez'in önünde kaldı. Şilili oyuncunun son müdahalesi ile top ağlara gitti ve Barça, 1-0 öne geçti.
Golden sonra kontrolü ele alan Barcelona, Mallorca karşısında daha etkili oynamaya başladı. Messi ve Sanchez ile net fırsatlar da yakalayan Katalan ekibi, ilk yarıda başka gol bulamadı ve devreyi 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda da kontrolü elden bırakmayan Barça, 57'de ise Thiago'nun ikinci sarı karttan atılmasıyla 10 kişi kaldı.

Rakibinin 10 kişi kalmasından sonra Mallorca, beraberlik için hareketlendi. Ancak rakibinin savunmada bıraktığı boşlukları iyi değerlendiren Barcelona da önemli fırsatlar buldu.
Son bölüme kadar maçın skoru değişmezken, 80'inci dakikada Barcelona farkı 2'ye çıkardı. Messi'nin sert şutunda top direkten döndü. Dönen topu iyi değerlendiren Gerard Pique, Barcelona'yı 2-0 öne geçirdi.

20 Mart 2012 Salı

Barcelona 5-3 Granada Messi 'Rekorların Efendisi'

 
Ligde 5 maç üst üste kazanan Barcelona, Messi'nin şov yaptığı gecede Granada'yı 5-3'lük skorla yenmeyi başardı.
Messi, 232. golünü atarak Cesar Rodriguez ile gol sayılarını eşitledi.

Maça hızlı başlayan Katalanlar 4. dakikada Xavi'nin golüyle öne geçmeyi başardı. Lionel Messi'nin verdiği kafa pasında topla buluşan Xavi, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla kaleciyi avlamayı başardı. 11. dakikada topla buluşan Sanchez, topu Arjantinli yıldızla buluşturmayı başardı. Topu sol ayağıyla ağlara göndermek isteyen Messi'nin şutuna kaleci Cesar engel olmayı başardı. Kanattan gelişen atakta Cuenca, topu Messi'ye göndermeyi başardı. Topa isabetli bir şekilde bulan Messi ise takımının 2. golünü attı. Barcelona forması altında toplamda 232 gole ulaşan yıldız oyuncu, efsane isim Cesar Rodriguez'in rekoruna da ortak olmuş oldu. İlk yarının son saniyelerinde Messi, topu Isaac Cuenca ile buluşturmayı başardı. Şut açısını bulamayan Cuenca defans engelini geçemedi ve ilk yarının skoru 2-0 Barcelona lehine sonuçlandı.

İlk yarıya sert başlayan Barcelona'da Keita, sarı kart gören oyuncu oldu. 51. dakikada ceza sahasına girmek isteyen Messi, son anda topu Cuenca ile buluşturmak istedi, fakat savunma oyuncuları araya girdi. Granada kalesine akın akın yükleyen Barcelona'da Cuenca, topu Messi ile buluşturmayı başardı. Ceza sahasında topla buluşan Messi istediği gibi bir vuruş yapamadı ve topu auta yolladı. 54. dakikada serbest vuruşu kullanan Martins, topu Mainz'a yollamayı başardı. Savunma oyuncuların arasından topa çok iyi yükselen Mainz ise Valdes'i avlayarak farkı 1'e indiren golü attı.

Messi, 233. golünü atarak Cesar Rodriguez'i geçmeyi başardı

58. dakikada serbest vuruşu kullanan Xavi, topu ceza sahasına yolladı. Pique'nin yaptığı vuruş ise kaleci Cesar'ı çok zorlamadı. 50. dakikada rakibini yere indiren Dani Alves penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına geçen Guillherme Siqueira, Valdes'i avlamayı başardı ve topu filelerle buluşturdu. Udinese'den kiralık gelen oyuncu bu sezon 4. golünü de atmış oldu. 64. dakikada topla buşuşan Uche, isabetli bir vuruş yapamadı ve takımını öne geçirme şansını değerlendiremedi. 66. dakikada Dani Alves'in pasında topla buluşan Messi, yine klasik plaselerinden birini yaptı ve topu filelerle buluşturdu. Messi bu golü ile birlikte Cesar Rodriguez'i geçerek Barcelona tarihinin en çok gol atan oyuncusu ünvanını ele geçirmeyi başardı.

75. dakikada Messi'nin harika pasında topla buluşan Tello, kaleciden sıyrılmayı başardı, fakat açısını kaybetti ve topu filelere yollayamadı. Iniesta'nın hazıraldığı pozisyonda kaleye çok sert bir şut gönderen Messi'nin şutu kaleci Cesar'dan döndü ve Tello'nun önüne düştü. Plase ile topu gönderen Tello, takımının 4. golünü atmayı başardı. 85. dakikada topla buluşan Messi, dar açıdan kaleyi çok güzel gördü ve topu tekrar ağlarla buluşturarak hat-trick'e imza attı. 87. dakikada yine aynı pozisyonda rakibini yere düşüren Dani Alves, bir kez daha penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına tekrar geçen Guillherme Siqueira, çok şık bir vuruşla Valdes'i bir kez daha avlamayı başardı. Kalan sürede başka gol olmadı ve Barcelona 3 puanı hanesine yazdrımayı başardı.
 

Rekorlu maçın özetini izleyin.

18 Mart 2012 Pazar

Abidal'e karaciğer nakli yapılacak

Éric Abidal 

Barcelona'nın deneyimli savunma oyuncusu Eric Abidal bir kez daha bıçak altına yatmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sezon Fransız yıldızın karaciğerinde tümör tespit edilmiş ve Abidal ameliyat masasına yatmıştı. Başarılı bir operasyonun ardından yıldız oyuncu yeniden sahalara dönerek Şampiyonlar Ligi finalinde forma giymişti.
Ancak Katalan ekibinin resmi internet sitesinden kötü bir haber duyuruldu. Eric Abidal'in karaciğer nakli için önümüzdeki haftalarda bıçak altına yatacağı bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Birkaç hafta içinde, oyuncu karaciğer nakli için bir operasyon geçirecek. Bu nakil geçtiğimiz yıl tedavinin başlamasından beri bir seçenek olarak duruyordu. Oyuncumuzun isteği doğrultusunda, Barcelona konuyla ilgili ayrıntı vermeyecek ve oyuncunun mahremiyetine saygı gösterecektir." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan kaptan Charles Puyol takım arkadaşına destek vererek, "Önemli olan şey Abidal'in iyileşmesi. Takım olarak birleştik ve onun tarafındayız. Onun tavrı hepimiz için bir örnektir." dedi.
 

17 Mart 2012 Cumartesi

Sevilla 0-2 Barcelona

İspanya La Liga'da lider Real Madrid'i takibini sürdüren Barcelona, Xavi ve Messi'nin harika golleriyle Sevilla'yı 2-0 mağlup etti.

Lider Real Madrid'in 10 puan gerisinde bulunan Barcelona, Ramon Sanchez Pizjuan'da konuk olduğu Sevilla karşısında mücadeleye hızlı başladı. 18'inci dakikada ceza sahası çizgisinin yarım metre önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Xavi, harika bir vuruşla Barça'yı 1-0 öne geçirdi.

Farkı artırmak için baskıyı sürdüren Barcelona'da sahneye Messi çıktı. 26'ıncı dakikada orta sahada atağı başlatan Messi, ceza sahasına girerken yeniden topla buluştu. Çok şık bir çalımla Sevilla defansını çalımlayan Arjantinli yıldız, kaleci Palop'un üzerinden muhteşem bir vuruş yaptı ve skoru 2-0'a getirdi.

Barcelona bu gollerle ilk yarıyı, 2-0 önde tamamladı.
İkinci yarıda da rakibine göre daha iyi oynayan Barcelona, skoru korumak adına zaman zaman tempoyu düşürdü. Barça'nın konsantrasyonunu kaybettiği anlarda çok net fırsatlar bulan ev sahibi Sevilla, bu pozisyonlardan ise Manu del Moral ve Kanoute ile yararlanamadı.
Kalan dakikalarda da kontrolü elden bırakmayan Barcelona, sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı ve ligde üst üste 5. galibiyetini aldı. Bu sonucun ardından Barcelona, La Liga'da puanını 63'e çıkardı.
Maç Özeti.

11 Mart 2012 Pazar

Racing Santander 0-2 Barcelona

La Liga'da Barcelona, deplasmanda Racing Santander'i 2-0 mağlup etti.


Maçın başlamasıyla birlikte Bacelona oyunu kontrolü altına aldı. 6. dakikada Pedro'nun şutu auta gitti. 16. dakikada Messi'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci gole izin vermedi. 23. dakikada ise Iniesta'nın sol çaprazdan şutunda top direkte patladı. Barcelona'nın aradığı gol 29. dakikada geldi. Fabregas'ın sağ taraftan ceza sahası içine gönderdiği topta Messi'ye sadece dokunmak kaldı:0-1. Kalan dakikalarda oyunun temposu biraz düştü ve ilk yarı 1-0 Barcelona'nın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda da durum değişmedi ve konuk ekip adeta tek kale oynadı. 55. dakikada Santander ceza alanı içinde Cisma'nın Fabregas'a yaptığı hareket sonrasında hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti:0-2. 60. dakikada ceza sahası içinde şık hareketlerle kendisine şut pozisyonu hazırlayan Cuenca'nın vuruşunda top direkten geri döndü. 65. dakikada Messi'nin ceza sahası ön çizgisi civarından yaptığı vuruşta kaleci başarılıydı. 85. dakikada Pedro kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak aşırtma vuruşunda kaleci gole izin vermedi. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca, Barcelona sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Maçın Özeti: 

7 Mart 2012 Çarşamba

Barcelona 7-1 Bayer Leverkusen Maç Özeti İzle

Barcelona'nın Bayer Leverkusen i dağııtı maç.
Messi 5 Tello 2 gol attı.
Video'yu izleyemiyorsanız Buraya tıkalyınız.

Barcelona 7-1 Bayer Leverkusen


Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Barcelona, ikinci turda 3-1'in rövanşında ağırladığı Bayer Leverkusen'i 7-1'lik skorla mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Bir Messi resitali
Maça etkili başlayan taraf Barcelona oldu. 11. dakikada Fabregas, savunmanın arkasına sarkan Messi'ye aşırtma bir pas gönderdi. Messi, sağ çaprazdan şutunu çekti ancak top Leno'dan sekti. Messi boşta kalan topu Pedro'ya çevirdi. Pedro'nun gelişine çektiği şutta top savunmadan döndü. 

24'te Xavi'nin serbest vuruştan yaptığı ortayı Pique kafayla tamamlasa da Leno topu rahatça kontrol etti. 25'te gelişen Barcelona kontratağında Xavi, savunmanın arkasına sarkan Messi'yi topla buluşturdu. Topu kontrol eden Messi, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı aşırtma vuruşla Leno'yu alt etti: 1-0. 42'de Iniesta'nın pasını alan Messi, sağ çaprazda topla buluştu. Ceza sahasında ters kanada kat eden Messi, penaltı noktası üzerinde sol ayağıyla çektiği şutla farkı ikiye çıkardı: 2-0. Kalan sürede başka gol olmadı ve soyunma odasına mutlu giden taraf Barcelona oldu.

İlk yarı hiçbir şey görmemişiz!
Maçın ikinci yarısında Messi çok daha dominant bir performans göstermeye başladı. 49'da Fabregas, orta sahanın ortasında kontrol ettiği topu aşırtma bir pasla Messi'ye gönderdi. Messi bomboş pozisyonda ceza sahasında aşırtma bir vuruşla Leno'yu ilk goldekine benzer bir şekilde avladı: 3-0. 55'te Valdes'in uzun kale vuruşuyla başlattığı atakta Fabregas, soldan kaçan Tello'yu gördü. Genç oyuncu ceza sahasına girdikten sonra sol ayağıyla düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 4-0. 

58'de kısa kullanılan kornerde Messi topu aldı ve Fabregas'la ver kaça girdi. Sıfıra inip Leno'dan sıyrılan Messi'nin şutunda top direkten sekti ve ağlarla buluştu: 5-0. 62'de Dani Alves, soldan kaçan Tello'ya şık bir pas yolladı. Genç oyuncunun ceza sahasına girdikten sonra çektiği şuta Leno müdahale etti ancak golü engelleyemedi: 6-0. 84'te Keita'nın tek topunu ceza yayı üzerinde kontrol eden Messi, sol ayağıyla çektiği sert şutla Leno'yu beşinci kez mağlup etti: 7-0. Maçın son anlarında sol kanatta Rolfes'le ver kaça girerek ceza sahasına giren Bellarabi'nin sert şutu maçın skorunu ilan etti: 7-1.

Bu skorla Barcelona, Bayer Leverkusen'i eleyerek çeyrek finale yükseldi.

3 Mart 2012 Cumartesi

Barcelona 3-1 Sporting Gijon

Barcelona, Lionel Messi'den yoksun çıktığı ve 10 kişi kaldığı maçta Sporting Gijon'u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Barcelona, maça çok iyi bir başlangıç yaptı. Henüz dokuzuncu dakikada Alves'in ortasında Fabregas'tan seken topu Pedro ağlara gönderdi. Ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırarak Barça'lıların sevincini bitirdi. 

14'te Adriano, sol kanattan ilerledi ve Carlos'tan sıyrılıp şutunu çekti. Top üstten auta gitti. 41'de Barcelona klasikleşen gollerinden birini attı. Üst üste pasların ardından Adriano'nun pasını alan Iniesta, düzgün bir vuruşla ilk yarının skorunu ilan etti: 1-0.

İkinci yarı Barça için kabus gibi başladı. 46. dakikada savunmanın arkasına sarkan De las Cuevas'ı düşüren Pique, son adam olduğu için bu faulü sonrasında kırmızı kart gördü. 49'da Barral'ın serbest vuruşunda top barajdan sekti ancak sağ kanattaki Mendy'nin önünde kaldı. Mendy'nin ortasında Barral, ön direkte dokunarak skoru eşitledi: 1-1. Barcelona bu golden sonra daha istekli bir görüntü çizdi. 


79. dakikada Alexis Sanchez'in harika pasında topu alan Keita, harika bir vuruşla Barça'yı yeniden öne geçirdi: 2-1. 87'de Iniesta'nın aşırtma pasında savunmanın arkasına sarkan Xavi, topu köşeye bıraktı: 3-1. Kalan sürede başka gol olmadı ve Barcelona sahadan galibiyetle ayrıldı.