29 Nisan 2012 Pazar

Rayo Vallecano 0-7 FC Barcelona

Barcelona '7' bitirdiLa Liga'nın 35. hafta mücadelesinde Rayo Vallecano, Barcelona'yı konuk etti.
Son haftalarda kötü bir dönemden geçen Katalan ekibi mücadeleye iyi başladı. İlk dakikalardan itibaren oyunu rakip sahaya yıkan Barça, alışıldık oyunuyla etkili oldu. 16. dakikada Alexis'in pasında sağ kanatta topla buluşan Pedro, topu Messi'ye çıkardı ve Arjantinli yıldız takımını 1-0 öne geçirdi. 17. dakikada Trashorras'ın ortasında Diego Costa'nın ortasını kaleci Pinto çıkardı. 

Dakikalar 26'yı gösterirken Keita'nın pasında topa hareketlenen Alexis'in şutunda Rober kendi kalesine topu gönderdi ve fark 2'ye çıktı. 38. dakikada Lionel Messi'nin muazzam asistinde topla buluşan Keita hata yapmadı ve skoru 3-0 yaptı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıyla birlikte konuk ekibin maçtaki üstünlüğü sürdü. 47. dakikada Messi'nin şutu direkt patlarken dönen topu tamamlayan Pedro durumu 4-0'a getirdi. Bu dakikadan itibaren rahat oyununu sürdüren Barcelona, her zamanki top hakimiyetiyle maçı sürdürdü. Rayo Vallecano, 70. dakikada Diamanka ile önemli bir şansı değerlendiremedi. 


72. dakikada Trashorras'ın ortasında Juorge Pulido'nun kafa vuruşunu Pinto çok iyi çıkardı. Dakikalar 77'yi gösterirken Alves'in sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Thiago güzel bir kafa vuruşuyla durumu 5-0'a getirdi. 88. dakikada bir kez daha sahne alan Lionel Messi, bir muhteşem asist daha yaparken topu ağlara gönderen isim Pedro oldu. Süper yıldız 1 dakika sonra bu kez kendi insiyatifini eline aldı. Bu defa Pedro'nun asistinde Messi durumu 7-0 yaptı ve mücadele bu skorla tamamlandı.

Bu sonucun ardından Barcelona puanını 84 yaparken, Rayo Vallecano ise 40 puanla 15. sırada kaldı.

27 Nisan 2012 Cuma

Guardiola'nın yerine Vilanova

Tito Vilanova. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB. 
Barcelona'da Pep Guardiola'nın ayrılacağını açıklamasının ardından yeni teknik direktör de belli oldu.

Barcelona'da sezon sonunda Pep Guardiola'nın takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından yerine yardımcı antrenör Tito Vilanova'nın geçeceği belirtildi.

Uzun süredir beklenen basın toplantısı bugün düzenlendi ve Guardiola, başarılarla dolu Barcelona kariyerini bu sezon sonunda sonlandıracağını açıkladı.
 

Guardiola Takımdan Ayrıldı

Barcelona teknik direktörü, görevinden ayrıldığını düzenlediği basın toplantısı ile resmen açıkladı.

Pep Guardiola, gelecek sezondan itibaren Barcelona'nın başında olmayacağını düzenlediği basın toplantısı ile resmen açıkladı.

2008 yılında Frank Rijkaard'ın yerine göreve gelen teknik adam, başarılarla dolu geçen 4 yıllık Barcelona kariyerine nokta koyacağını basın toplantısından önce oyuncuları ile paylaştı.

 Oyuncuları ile konuştuktan sonra basının karşısına çıkan 41 yaşındaki çalıştırıcı, "Bu kararı almak benim için hiç kolay olmadı. Son bir kaç hafta da yaşanan karışıklıklar nedeniyle herkesten özür dilerim. Ama neden bu kararı aldığımı herkesin anlamasını istiyorum.Ben her zaman kısa süreli sözleşmelerle çalışmak istedim. Çünkü barcelona çok büyük bir takım. Burada futbolcu olarak da görev yaptığım için bunu çok iyi biliyorum." dedi.

4 yıl boyunca çok yorulduğunu sözlerine ekleyen Guardiola, "Eylül, ekim aylarında başkanımıza devam etmek istemediğimi açıkladım. Benden sonra göreve gelecek olan teknik adam benim artık daha fazla veremeyeceğim şeyleri bu kulübe verecektir. Çok önemli bir koltuğu bırakıyor olduğumun farkındayım. Ama bence bu doğru zaman." dedi.

Oyuncularına da teşekkür eden Guardiola, "Burada yakaladığımız her başarıyı onlara borçluyum. Onlarla antrenman yapmak bile çok özeldi. Ama artık enerjim kalmadı. Dinlenmem lazım. Buraya geldiğim ilk günkü duygulara şu an sahip değilim. Barcelona bunu hak etmiyor. Bu yüzden ayrılıyorum." şeklinde konuştu.

4 yıl boyunca yakaladığı başarılarla gurur duyduğunu açıklayan Guardiola, "Buradaki görevimi yaptığımı düşünüyorum. Bununla gurur duyuyorum. Bu kulübün durdurulamaz bir gücü var. Benden sonra göreve gelecek kişi de bu görevin gereklerini fazlasıyla yerine getirecektir." dedi

24 Nisan 2012 Salı

Barcelona 2-2 Chelsea

FCB-Chelsea. FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB.Şampiyonlar Ligi Yarı Final Rövanş maçında Chelsea, uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Barcelona ile Nou Camp'ta 2-2 berabere kaldı ve İngiltere'de aldığı 1-0'lık galibiyetin avantajıyla finale yükselen taraf oldu. 

Hafta sonu El Clasico'da Real Madrid'e yenilerek La Liga'daki şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Barcelona, Şampiyonlar Ligi'ne de Chelsea karşısında veda etti.
STAR TV'den canlı olarak yayınlanan maçta, Barcelona henüz 3. dakikada gole çok yaklaştı. Alexis Sanchez ile duvar pası yapan Arjantinli, Petr Cech'le karşı karşıya kaldı. Sağ ayağıyla çok sert vurdu ancak topu yan ağlara nişanladı.

Ceza sahasına duvar ören Chelsea'yi aşmakta zorlanan Barcelona, 19'da da Messi ile gole yaklaştı. Yine Sanchez ile duvar pası yapan Messi, bu kez sol ayağıyla daha müsait durumda vuruşunu yaptı ancak kaleci Petr Cech, gole izin vermedi. Dönen topu tamamlamak isteyen Iniesta da Chelsea savunmasını geçemedi.


Barcelona'nın ilk 20 dakikadaki baskısının ardından konuk takım Chelsea, oyunda tempoyu düşürmeyi başardı. Oyunu soğutan İngiliz ekibi, zaman zaman hızlı ataklarla da Barça kalesinde etkili olmaya çalıştı.

Maçın 35'inci dakikasında ise savunmadan çıkan Chelsea, Dani Alves'e topu kaptırdı. Alves'in pasıyla sol tarafta topla buluşan Cuenca, kale sahasına çevirdi. Orda topla buluşan Sergio Busquets, boş kaleye golü yapmakta zorlanmadı ve Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.

Kalesinde gördüğü golün ardından Chelsea'de moraller az da olsa bozuldu. 37'de Chelsea kaptanı John Terry, Alexis Sanchez'e topsuz alanda yaptığı hareketin ardından, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Cüneyt Çakır, hiç tereddüt etmeden Terry'i oyun dışına yolladı.

Npu Camp'ta Barcelona karşısında 10 kişi kalan Chelsea, oyundan tamamen düştü. 1 kişi eksik oynayan rakibi karşısında oyunun kontrolünü tamamen eline alan Barcelona, 43'üncü dakikada farkı 2'ye çıkardı. Messi'nin ara pasıyla hareketlenen Iniesta, düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi.

İlk yarının son dakikalarında 2-0'lık üstünlüğü yakalayan Barcelona, bir anlık rehavetin sonucunu ise kalesinde gördüğü golle ödedi. Lampard'ın pasıyla Barça savunmasının arkasına sarkan Ramires, harika bir vuruşla Alves'i geçti ve 45+1'de skoru 2-1 yaptı. Ramires, bu golle ilk yarının da sonucunu belirledi.

İlk yarının son dakikasında kalesinde gördüğü golün ardından, tur için artık 2 farklı kazanmak zorunda kalan Barcelona, ikinci yarıya ise büyük bir baskıyla başladı. 48'inci dakikada Drogba'nın Fabregas'a yaptığı hareketin ardından Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Messi'nin sert şutu ise üst direkten döndü. Arjantinli, turun kapısını aralayacak fırsatı değerlendiremedi.
Penaltının ardından maç, adeta tek kale oynandı. Sahada 10 kişi olan Chelsea'nin ceza sahası ve etrafında oynanan mücadelede kilidi açacak pozisyonlar çok fazla yaşanmadı. 82'de Iniesta'nın ağlara gönderdiği top, ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmazken, 83'te Messi'nin ceza sahası dışında sert şutu ise direkten döndü.
Nou Camp'ta son dakikalar ise adeta nefes kesti. Son saniyelere kadar kurduğu bunaltıcı baskıyı sürdüren Barcelona, golü bir türlü bulamadı. İspanya'da sonucu ise bir İspanyol belirledi. 90+2'de kontra atağa çıkan Chelsea'de Fernando Torres, kaleci Victor Valdes'i de geçti ve Barcelona ağlarını havalandırdı.

Bu golün ardından Nou Camp'ta tribünler ve oyuncular, adeta donup kaldı. Şampiyonlar Ligi Yarı Final Rövanş maçı, 2-2 beraberlikle tamamlandı ve son şampiyon Barcelona'yı saf dışı bırakan Chelsea, adını finale yazdırdı.

21 Nisan 2012 Cumartesi

Barcelona 1-2 Real Madrid

Liga : Thiago Alcantara vs Cristiano Ronaldo (FC Barcelona vs Real Madrid)La Liga'da şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Camp Nou'da gülen taraf 2-1'lik skorla Real Madrid oldu.

Madrid ekibine galibiyeti getiren goller, Khedira ve Ronaldo'dan geldi.

Maç sonu yorumcuların ortak görüşleri "Guardiola'nın Tello ve Thiago'yu ilk 11'de sahaya sürmesi yanlış bir karardı. Değişikliklerde tercihlerini yanlış kullandı. Pas işleyişini sağlayan Xavi'yi oyundan alması hataydı" şeklinde oldu.

Barcelona'da gözler Salı günü oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Chelsea maçına çevirildi.

18 Nisan 2012 Çarşamba

Chelsea 1-0 Barcelona

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Chelsea, Stamford Bridge’de Barcelona’yı ağırladı.

Chelsea, oyunun kontrolünün büyük ölçüde Barcelona’da olduğu karşılaşmayı Drogba’nın attığı tek golle 1-0 kazandı.

Chelsea bu galibiyetle ikinci maç öncesinde avantajı ele geçirdi.

2 şutu direkten dönen Barcelona ise, avantajı rakibine kaptırdı ve hafta sonunda ligde Real Madrid ile oynayacağı maç öncesinde yara aldı.
Karşılaşmaya ev sahibi Chelsea kontrollü başladı.  Kendi sahasından hızlı çıkarak zaman zaman rakip kalede etkili olan Chelsea, ilk devrenin duraklama dakikalarında Drogba ile golü buldu. 


Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan taraf Barcelona oldu. Kendi sahasına çekilen Chelsea’nin yarı sahasına oyunu yıkmakta zorlanmayan Katalan ekibi, ilk dakikalarda uzaktan atılan şutlarla kaleyi yokladı, ancak kaleci Cech’i geçmeyi başaramadı. 

Oyunun kontrolünü elinde tutmasına rağmen kapanan Chelsea savumasını aşmakta zorlanan Barcelona, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 

İkinci yarıda iki takım da son vuruşlarda başarılı olamazken, Chelsea tecrübeli yıldızı Drogba’nın kaydettiği tek golle sahadan 1-0 galip ayrılarak ikinci maç öncesinde avantajlı bir skor elde etti.

14 Nisan 2012 Cumartesi

Levante 1-2 Barcelona


Pedro Lopez, Thiago, Levante, BarcelonaBarcelona, ligin güçlü ekiplerinden Levante’ye konuk oldu.

Konuk Barcelona ilk yarının genelinde hücum hattında daha etkin bir görüntü sergilese de gol Levante’den geldi.

10. dakikada Alexis Sanchez’in ortasında ceza sahası içinde kafayla son dokunuşu yapamayan Thiago önemli bir fırsattan yararlanamadı.

19. dakikada Messi’nin kullandığı serbest vuruş sonrasında markajdan kurtulan Thiago’nun kafa vuruşu kaleci Munus’ta kaldı. 23. dakikada ceza sahası içinde topa elle müdahale eden Sergio Busquets, Levante’nin penaltı kazanmasına neden oldu. Topun başına geçen Jose Bakero, takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda Barcelona’nın baskısı sonuç vermedi.

Konuk ekip, ikinci yarıda baskıyı arttırdı. 54. dakikada oyuna giren Iniesta, Barcelona formasıyla 400. maçına çıktı. Adriano ve Fabregas ile gole yaklaşan Barcelona, Arjantinli yıldız oyuncusuyla skora denge getirdi. Alexis Sanchez’in asistinde ceza sahası içinde topla buluşan Messi, skoru 1-1’e taşıdı. Barcelona, 72. üstünlük sayısını buldu.

Oyuna sonradan giren Ceunca, Botelho’yla girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi, takımını öne geçiren golü kaydetti 1-2.
Barcelona bu galibiyetle puanını 81’e yükseltirken, Levante 48 puanda kaldı.

12 Nisan 2012 Perşembe

Abidal'e karaciğer nakli yapıldı

Abidal'e karaciğer nakli yapıldı!Barcelona'nın Fransız futbolcusu Abidal'e kuzeninin karaciğerinden alınan parça nakledildi.
Daha önce de karaciğerindeki tümör alınan ve sahalara dönmeyi başaran Abidal'in futbola bu kez ne zaman döneceği bilinmiyor.
Barcelona'nın Fransız futbolcusu Eric Abidal'e karaciğer nakli yapıldı. Barcelona Kliniği'nde yapılan ameliyat yaklaşık 9 saat sürdü ve 32 yaşındaki Fransız futbolcuya kuzeni Gerard'ın karaciğerinden parça nakledildi. 
 
Abidal'in ne kadar sürede iyileşeceği belirsiz ama 8 Haziran'da başlayacak EURO 2012'de forma giyemeyeceği kesin...

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, çok güçlü bir bünyeye sahip olan Abidal'in bunu atlatacağına ve kısa sürede iyileşeceğine inandığını söyledi.

Barcelona Kulübü, 2011'de karaciğerindeki tümör alınan Abidal'in durumunun 3 hafta önce yeniden ele alındığını ve futbolcuya karaciğer nakli yapılacağını açıklamıştı. Abidal, ilk ameliyatın ardından çok kısa sürede iyileşerek sahalara dönmüştü. 

10 Nisan 2012 Salı

Barcelona 4-0 Getafe

İspanya La Liga'da Barcelona, Nou Camp'ta konuk ettiği Getafe'yi 4-0 mağlup etti ve maç fazlasıyla Real Madrid ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi. Katalan ekibine galibiyeti getiren goller, Alexis Sanchez (2), Messi ve Pedro'dan geldi.

Lider Real Madrid ile arasındaki puan farkının 4'e inmesinin ardından, Barcelona bu maça oldukça istekli başladı. İlk dakikadan itibaren Getafe kalesinde gol arayan Katalan ekibi, henüz 13. dakikada Alexis Sanchez ile 1-0 öne geçti. Messi'nin göğüs pasıyla topla buluşan Sanchez, çok net bir vuruşla golü yaptı.

Baskısını devam ettiren Barcelona, 44. dakikada bulduğu golle rahatladı. Messi ile Iniesta'nın harika paslaşmasının ardından Arjantinli ceza sahasına girdi ve muhteşem bir şut çıkardı. Topu, kalecinin uzanamayacağı yere gönderen Messi, skoru 2-0'a getirdi. Maçın ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.
İkinci yarıda biraz tempoyu düşürdü.

Oyuncu değişikliklerinin ardından yeniden hız kazanan Barcelona, 73'üncü dakikada ilk golün sahibi Alexis Sanchez ile 3-0 öne geçti. Cuenca'nın sağdan etkili ortasına, çok iyi yükselip kafa vuruşunu yapan Şilili oyuncu, takımının 3. golüne imza attı.

Bu golden sadece 2 dakika sonra Pedro'nun golü geldi. Messi'nin sağdan kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Pedro, Barcelona'yı maçta 4-0'lık üstünlüğe taşıdı.
Farkı artıran Barça, kalan dakikalarda ise tempoyu iyice düşürdü. Katalan temsilcisi, Nou Camp'ta aldığı 3 puanın ardından, puanını 78'e çıkardı.

7 Nisan 2012 Cumartesi

Real Zaragoza 1-4 Barcelona

Barça'nın inadı inatBarcelona, geriye düştüğü maçta Real Zaragoza'yı Carles Puyol, Lionel Messi ve Pedro'nun golleriyle geçti.

 Ev sahibi ekip ikinci yarıyı bir kişi eksik oynamak zorunda kaldı.

Mücadele kötü zemin şartlarında oynanırken, son haftalarda yakaladığı form grafiğiyle dikkat çeken Zaragoza rakibine zor anlar yaşattı. Organize olamayan Barça, ilk pozisyonunu 17. dakikada Messi ile buldu ancak savunma kritik bir müdahale ile topu uzaklaştırdı. 23. dakikada gelişen Zaragoza atağında önce Aranda'nın vuruşu direkten döndü, ardından Lafita, Valdes'in müdahalesiyle kendini yere bıraktı ve ev sahibi ekip penaltı kazandı. Topun başına geçen Aranda'nın vuruşunda Victor Valdes golü önledi.

Dakikalar 30'u gösterirken Alvarez'in derin topuna hareketlenen Aranda'nın vuruşu önce Valdes'den döndü ancak top Aranda'nın kafasına çarptı ve Puyol'un çabalarına rağmen ağlarla buluştu. 36. dakikada önce Alexis Sanchez daha sonra Fabregas ile karambolde net fırsatı değerlendiremeyen Barça, takip eden köşe atışında beraberliği sağladı.

Fabregas'ın ortasında kaleci topu elinden kaçırdı ve Puyol tamamlayarak skora denge getirdi. Bu golden 3 dakika sonra gelişen Barça kontratağında Alexis Sanchez'in pasında topla buluşan Messi güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi. 45. dakikada Abraham, Alexis Sanchez'i düşürdü ve ikinci sarı kartla oyundan atıldı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıyla birlikte Barça oyunun başlarında ritmini bulmakta zorlanırken, Zaragoza etkili oldu. 48. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Obradovic, müsait durumda topu auta gönderdi. 63. dakikada Messi'nin pasında Alexis Sanchez karşı karşıya vurdu ama kaleci çıkardı. 74. dakikada Messi yine harika bir pas attı ama Adriano müsait durumda kötü ortaladı. 82. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Messi, kendinden beklenmeyen bir şekilde topu auta gönderdi. 85. dakikada Paredes'in Alexis'i düşürmesiyle kazanılan penaltıda topun başına geçen Arjantinli, bu kez affetmedi ve skoru 3-1 Barça lehine getirdi. Duraklama anlarında Messi'nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Pedro attığı golle maçın skorunu ilan etti ve Barça sahadan 4-1'lik zaferle ayrılmış oldu.

4 Nisan 2012 Çarşamba

Messi Şampiyonlar Ligi Rekorunuda Kırdı. SIRADAKİ ?


Lionel Messi, dün takımının Milan'ı 3-1 yenerek elediği Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında attığı 2 golle bu sezon 14 gole ulaştı ve Şampiyonlar Liginde bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanını elde etti. Messi aynı zamanda “Avrupa kupalarında bir sezonda en çok gol atma rekorunu” da egale etti.
 Bu rekor 1962-63 sezonunda Milan’da forma giyen Jose Altafini’ye ait.
Karşılaşmanın 11 ve 42. dakikalarında 2 penaltı golüne imza atan Messi, 12 golle Hollandalı Ruud Van Nistelrooy ile paylaştığı ''Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan oyuncu'' unvanının tek başına sahibi oldu. Van Nistelrooy, Manchester United'da oynadığı 2002-2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 12 gol atmıştı. 

Şampiyonlar Ligi'nde attığı toplam gol sayısını 51'e çıkaran Lionel Messi, son 3 sezonda Şampiyonlar Ligi'nde gol kralı olarak lig tarihine geçmşti. Messi, bu sezon 2. tur maçında Bayer Leverkusen'e attığı 5 golle, Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta 5 gol atan ilk futbolcu unvanını da ele geçirmişti.

Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan futbolcu unvanı ise İspanyol Raul'un elinde bulunuyor. 16 yıl Real Madrid forması giyen ve 2010'da Schalke'ye transfer olan Raul'un Şampiyonlar Ligi'nde 71 golü var.

3 Nisan 2012 Salı

Barcelona 3-1 Milan Maç Özeti İzle

Şampiyonlar Ligi
Barcelona 3-1 Milan 


Barcelona 3-1 Milan


Barcelona 3-1 MilanŞampiyonlar Ligi'nde Barcelona, 0-0'ın rövanşında Nou Camp'ta ağırladığı Milan'ı 3-1 mağlup etti ve yarı final biletini cebine koydu.

Gecenin yıldızı ise 2 penaltı golüne imza atan Arjantinli yıldız Lionel Messi oldu.

Star Tv ekranlarından canlı olarak yayınlanan maça büyük bir baskıyla başlayan Barcelona, henüz ilk dakikalarda Messi ile gole çok yaklaştı. 7. dakikada Fabregas'ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Lionel Messi, müsait durumda vurdu ancak az farkla auta gitti.

Baskısını devam ettiren Barça, 10. dakikada penaltı kazandı. Mexes'in büyük hatası ile pozisyona giren Messi, bu pozisyonu olumlu değerlendiremedi ancak ceza sahasında top, yeniden Messi'nin önüne geldi. Bu Nesta'nın hareketiyle yerde kalan Messi, takımına penaltı kazandırdı. Penaltıda da topun başına geçen Arjantinli, 11'de Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 32'yi gösterirken Nou Camp buz kesti. Ibrahimovic'in harika pasıyla hareketlenen Nocerino, Valdes'in yanından topu filelerle buluşturdu ve Milan'a 1-1'lik beraberliği getirdi.

Bu şok golün ardından çabuk toparlanan ev sahibi Barcelona, yeniden Milan kalesindeki ataklarını sıklaştırdı. Maçın 40'ıncı dakikasında çok ilginç bir olay yaşandı. Barcelona kornerinin ardından yaşanan karambolde, yeniden penaltı kararı çıktı. Topun başına geçen Messi, kendisinin ve takımının ikinci penaltı golünü kaydetti. Bu golle Barcelona, 2-1 öne geçti.
Mücadelenin ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda ise Milan'ın tekrar beraberliği yakalama çabası vardı. Robinho ve Ibrahimovic ile etkili de olan konuk takım, girdiği pozisyonlarda ise kaleci Valdes'i geçemedi.
Milan'ın beraberlik için fazla umutlanmasına izin vermeyen Barcelona, 53'te farkı 2'ye çıkardı. Messi'nin ceza sahası dışında sert şutu, savunmadan sekti ve Iniesta'nın önünde kaldı. Onun vuruşu da ağlarla buluştu ve Barcelona, skoru 3-1'e getirerek oldukça rahatladı.

Maçın kalan dakikaları ise düşük bir tempoda geçti. Rakibinin gol bulup tekrar maça ortak olmasını istemeyen Barcelona, orta sahadaki pas trafiğini artırdı. Uzun dakikalar topun peşinden koşan Milanlı oyuncular da kazandıkları topları olumlu değerlendiremedi.

Son dakikalara kadar Barcelona'nın kontrolünde geçen mücadele, Katalan ekibinin 3-1'lik üstünlüğüyle de tamamlandı. İtalya'da 0-0 sona eren mücadelenin rövanşında 3-1 kazanan Barça, Milan'ı geçerek adını Şampiyonlar Ligi yarı finaline yazdırdı.
Gerard Piqué, Ibai Gómez -- FC Barcelona vs Athletic Club de BilbaoLa Liga'da 30. hafta mücadelesinde Barcelona, sahasında Athletic Bilbao'yu 2-0 mağlup etti.
İlk yarıda Barcelona adeta tek kale oynadı. 5. dakikada Dani Alves'in ceza sahası dışından vuruşunu kaleci kurtardı. 25. dakikada bu kez Messi'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruş kalecide kaldı. 28. dakikada Iniesta'nın ceza sahası içinden yaptığı vuruşu kaleci kornere çeldi. Kornerden gelen topa Busquets'in vuruşunu ise yine kaleci kurtardı. 

Barcelona'nın aradığı gol 40. dakikada geldi. Messi'nin pasında topla buluşan Iniesta, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu:1-0. 41. dakikada Messi ve 44. dakikada Adriano'nun vuruşlarından sonuç çıkmadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya Athletic Bilbao iki oyuncu değiştirerek başladı ancak Barcelona'nın oyundaki hakimiyeti değişmedi. 55. dakikada Tello'nun çaprazdan vuruşunda top kalecide kaldı. 


57. dakikada bir kez daha ceza alanına sokulan Tello, Javi Martinez'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi, güzel bir vuruşla farkı 2'ye çıkarttı:2-0. Bu golden sonra oyunun temposu düştü. 69. dakikada Pique'nin kafa vuruşundan sonuç çıkmadı. 80. dakikada gelişen Athletic Bilbao atağında Muniain'in şutunu defans çizgiden çıkarttı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Barcelona maçı 2-0 kazandı.
Maçın Özetini İzleyin