8 Ocak 2012 Pazar

Espanyol 1-1 Barcelona

La Liga'da 17. hafta mücadelesinde Espanyol, sahasında Barcelona ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmaya oldukça tempolu başladı. 5. dakikada Bifouma'nın ortasında Verdu kafayı vurdu ancak Valdes harika bir kurtarışla topu çelmeyi başardı. Dönen topu önünde bulan Verdu yerden bir vuruş yaptı ancak bu kez de savunma topu çizgiden çıkarttı. 15. dakikada Espanyol defansının hatalı geri pasında araya giren Alexis Sanchez, kaleciyi geçti ancak topu oyunda tutamadı. 16. dakikada Dani Alves'in sağ kanattan ortasına Fabregas, ceza sahası ön çizgisinden kafayla vurdu ve topu ağlara gönderdi:0-1.

Golün hemen ardından ev sahibi ekipte Sergio Garcia uzak mesafeden şansını denedi ancak Valdes başarılıydı. 28. dakikada Sanchez'in ara pasında topla buluşan Iniesta bekletmeden vuruşunda top kalecinin kucağına gitti. Bu dakikadan sonra oyunda tempo biraz düştü. 40. dakikada Espanyol'da Thievy'nin uzaktan vuruşundan da sonuç gelmedi ve ilk yarı 1-0 Barcelona'nın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı düşük bir tempoyla başladı. 50. dakikada Dani Alves'in vuruşu kalecide kaldı. 54. dakikada Verdu'nun şutu ise isabetli değildi. Bir süre pozisyonsuz geçilen maçta, 77. dakikada Lionel Messi dar açıdan vurdu ancak top direkte patladı. 86. dakikada Bifouma'nın ortasında Thievy kafayla topu indirdi ve Alvaro topu yakın mesafeden tamamlayarak skora dengeyi getirdi. Son dakikada Pique'nin vuruşunda top direkten döndü, tamamlamak isteyen Peddro'nun vuruşu ise defansa çarptı. Defanstan dönen topa Iniesta'nın şutu ise auta gitti ve maç 1-1 tamamlandı.

Bu sonucun ardından Barcelona 38 puana ulaştı ve Real Madrid ile arasındaki fark 5'e çıktı. Espanyol ise puanını 24'e yükseltti.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder