28 Ocak 2012 Cumartesi

Villarreal 0-0 Barcelona - Deplasman kAYIBI

Liga BBVA: Villarreal-Barcelona: Mateo Musacchio, Lionel MessiFC Barcelona deplasmanda kayıp: 0-0

La Liga’nın şampiyonluk adaylarından Barcelona, 20. hafta karşılaşmasında Villarreal’e konuk oldu. İlk 20 dakikalık bölümde konuk Barcelona’nın üstünlüğü vardı. Bu bölümde hücumda etkin olan Katalan devi, ilk yarının geri kalan bölümünde ev sahibi Villarreal’in baskısı vardı.

Konuk ekibin ilk yarıdaki en etkili ismi Dani Alves ve Lionel Messi’ydi. 3. ve 15. dakikada Brezilyalı savunma oyuncusu, Deigo Lopez’i zor duruma soktu. 15. dakikada Xavi’nin sağdan ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Busquets, gole çok yaklaştı.

17. dakikada Lionel Messi kaleyi yokladı ancak çerçeveyi bulamadı. İlk yarının kalan bölümünde Marcos Senna, Marco Ruben, Joselu gibi oyuncularla önemli gol pozisyonları yakalayan ev sahibi Villarreal, istediği üstünlük golünü bulamadı. 35. dakikada Gonzalo Rodriguez’in attığı gol, ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı.

İkinci yarıya da tutuk başlayan Barcelona’da Guardiola oyuna müdahale etti. Alexis Sanchez ve Tello gibi gole dönük isimleri oyuna süren İspanyol teknik adam, istediği sonucu alamadı. 69. dakikada Messi’nin kullandığı serbest vuruş, az farkla dışarı çıktı.

78. dakikada Fabregas’ın yarattığı tehlikede Diego Lopez kalesini gole kapattı. Son bölümde Messi ve Alexis Sanchez ile önemli fırsatlar yakalayan Katalan devi, Lopez’i geçemedi ve bir puana razı
oldu.

Barcelona bu beraberlikle puanını 45’e, Villarreal ise 20’ye yükseltti.

25 Ocak 2012 Çarşamba

Barcelona 2-2 Real Madrid - Barça turu geçti

'El Clasico'da turu geçen Barcelona oldu
İspanya Kral Kupası'nda Barcelona, deplasmanda 2-1 kazandığı maçın rövanşında Real Madrid ile Nou Camp'ta 2-2 berabere kaldı ve finale çıktı. Barça, yarı finalde ise Valencia-Levante eşleşmesinin kazananı ile oynayacak.

Dani Alves ve Pique'nin henüz 20. saniyesinde ortaklaşa yaptıkları büyük hata sonucu, kaleci Pinto ile karşı kaşıya kalan Arjantinli Gonzalo Higuain, müsait durumda topu auta gönderdi ve ilk dakikada Real Madrid'i öne geçirme fırsatını kullanamadı.
Real Madrid, ilk dakikalarda çok istekli ve arzuluydu. Orta sahada yaptığı presle Barcelona'nın pas trafiğini engelleyen Eflatun-beyazlılar, Katalan ekibinin savunmasını da zor durumda bırakacak pozisyonlar buldu.

Ancak Barcelona, 5. dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline geçirdi. Messi ve Fabregas ile gol pozisyonlarını da zorlayan Katalanlar, zaman zaman hızlı gelişen Real Madrid ataklarında da zorlandı.
Karşılaşmanın 25'inci dakikasında ise çok önemli bir gol pozisyonu yaşandı. Mesut Özil, yaklaşık 35 metreden olağanüstü vurdu ancak kaleci Pinto'nun bakışları arasında top, çataldan döndü. Bu pozisyondan sonra maçın ibresi yeniden Real Madrid'e döndü. Pinto'nun hatalı pasıyla topla buluşan Higuain'in vuruşunu savunma güçlükle uzaklaştırdı.

İlk yarının sonlarına doğru, maçın temposu biraz olsun düşmeye başladı. Karşılıklı ataklarla geçilen son bölümlerde, kendisini unutturan Messi çıktı sahneye. Orta sahadan aldığı topla ilerleyen Arjantinli, tüm Real Madrid savunmasını üzerine geçti ve sağ çaprazda Pedro'yu topla buluşturdu. Onun da sert vuruşu, Barcelona'yı 43. dakikada 1-0 geçirdi.

Bu golden sonra sahada gergin dakikalar başladı. Messi'nin Pepe'ye sert hareketinin ardından, Lassana Diarra da Messi'yi ceza sahasının sol çizgisi önünde düşürdü. Kullanılan serbest vuruşta top, Real Madrid savunmasına çarptı ve ceza sahası dışına açıldı. Orada topla buluşan Dani Alves, muhteşem bir vuruşla Casillas'ı avladı ve Barcelona, ilk yarının son dakikasında farkı 2'ye çıkardı.

 İki yarıda Barcelona, oyunun tek hakimiydi. Orta sahada klasikleşmiş pas düzenini kuran ve rakibi sahasına uzun dakikalar hapseden Katalan ekibi, 2-0'lık avantajı korumak için fazla risk almamaya dikkat etti.


İkinci yarının başlarında kullanılan Real Madrid serbest vuruşunda, Sergio Ramos'un kafayla filelere gönderdiği top, faul nedeniyle geçerlilik kazanmadı. Bu pozisyon sonrası Real Madridli oyuncuların, hakeme yoğun bir itirazı vardı.
68'inci dakikada ise Real Madrid'in farkı 1'e indiren golü geldi. Mesut Özil'in güzel ara pası ile hareketlenen Cristiano Ronaldo, Pinto'yu da geçti ve boş ağlara topu gönderdi. Eflatun-beyazlı ekip, bu golle biraz olsun umutlandı.

Bu golden sadece 4 dakika sonra Nou Camp'ta 2-2'lik beraberliği sağladı. Callejon'un kafa pasıyla ceza sahasına giren Karim Benzema, Puyol'u şık bir çalımla geçtikten sonra vuruşunu yaptı ve Madrid'e beraberliği getirdi. Bu golden sonra Nou Camp tribünlerinde, gergin dakikalar yaşanmaya başladı.

Eğer bir gol daha atması durumunda turu geçecek olan Real Madrid, Barcelona karşısında gol bulamayınca, Barcelona, 2-1'in rövanşında 2-2 ile turu geçen taraf oldu.

22 Ocak 2012 Pazar

Malaga 1-4 Barcelona

Lionel Messi - BarcelonaBarça Messi ile coştu.

La Liga'da, daha önce futbolcuların grevi nedeniyle ertelenen ilk hafta mücadelesinde Malaga, Barcelona'yı konuk etti.

Mücadeleye rakibine göre daha istekli ve hızlı giren taraf ev sahibi ekip oldu. 14. dakikada Isco'nun ceza sahası dışından vurduğu şutu Valdes muhteşem çıkardı. Sonrasında gelişen kornerde Isco bu kez de kafa vuruşuyla gole yaklaştı ancak Valdes yine izin vermedi.

Barcelona bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline almaya başladı. 33. dakikada Adriano'nun ortasında topa yükselen Lionel Messi, muhteşem bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Kalan bölümlerde gol olmayınca, ilk yarı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Barcelona, rakibini adeta sahadan silen bir oyun ortaya koydu. Devreye çok hızlı giren Barça 48. dakikada golü bulmayı başardı. Adriano'nun soldan ortasında Thiago'nun şutu kaleciden döndü, ancak Alexis Sanchez tamamladı ve skoru 2-0 yaptı.

Dört dakika sonra pres sonucunda topu kapan Barcelona'da Lionel Messi, savunmayı aciz durumda bırakarak plaseyi bıraktı ve skoru 3-0'a getirdi. 73. dakikada Arjantinli yıldızın frikiği direkte patladı. 81. dakikada orta saha yakınlarında topu kapan Messi, topu muhteşem sürdü ve klasikleşen gollerinden biriyle hat-trick'e imza atarak skoru 4-0'a getirdi.

85. dakikada Malaga, Recio'nun şutunda Valdes'den dönen topu tamamlayan Rondon, takımının tek golüne imza attı ve mücadele 4-1 Barcelona üstünlüğüyle tamamlandı.
Malaga 1-4 Barcelona Maçın Özetini İzleyin:  

18 Ocak 2012 Çarşamba

Real Madrid 1-2 Barcelona Maç Özeti İzle

İspanya Kral Kupası Real Madrid 1-2 Barcelona Maç Özeti İzle

Real Madrid 1-2 Barcelona

İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçında Barcelona, Santiago Bernabeu'da Real Madrid'e konuk oldu.

Karşılaşmanın 11. dakikasında Ronaldo ile öne geçen ve devreyi de aynı skorla üstün kapatan Real Madrid, Barcelona'nın ikinci yarıda kaydettiği gollere engel olamadı. 49'da Puyol, 77'de de Eric Abidal ile sonuca giden Barca, rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skor elde etti.
Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, milli oyuncumuz Halil Altıntop'a ilk 11'de görev verirken, Madrid temsilcisi sahaya Casillas, Hamit, Ramos, Carvalho, Coentrao, Xabi Alonso, Diarra, Pepe, Ronaldo, Benzema ve Higuain'le çıktı.
Hamit Altıntop 90 dakika oyunda kalırken, Mesut Özil de 66. dakikada Gonzalo Higuain'in yerine oyuna dahil oldu.

Barcelona ise Pinto, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas, Messi ve Alexis Sanchez'in 11'yle sahada yer aldı.

Karşılaşmanın gol perdesini Cristiano Ronaldo açtı. 11. dakikada Benzema'nın pasında ceza alanına giren Ronaldo, düzgün ve sert bir vuruşla kaleci Pinto'yu mağlup etti ve takımını 1-0 öne taşıdı.
Golden sonra Barcelona, tehlikeli gelmeye başladı. Önce Iniesta gole yaklaşırken, ardından da Alexis Sanchez'in kafa vuruşunda top direkten döndü. Konuk takım, o dakikaya kadarki en net pozisyonunu elde ederken, beraberlik şansını da değerlendiremedi.


26. dakikada Barcelona, bu kez Messi'yle gole yaklaştı. Soldan ceza alanına giren Messi'nin sert vuruşunda, kaleci Casillas kapattığı köşeden topu çok iyi çıkarttı ve tehlikeyi kornere çelerek uzaklaştırdı.

Skorda 1-0 geriye düşen Barcelona, rakip kalede pozisyonlar bulmasına rağmen skoru değiştirecek golü kaydedemezken, ev sahibi Real Madrid, savunmanın arkasına attığı toplar ve kontra ataklarla Barcelona kalesinde etkili olmaya çalıştı.
Karşılaşmanın ilk yarısı Real Madrid'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Mücadelenin ikinci yarısına Barcelona, golle başladı. Xavi'nin kullandığı korner vuruşunda, ceza alanı içerisinde Puyol, güzel bir kafa vuruşuyla kaleci Casillas'ı mağlup etti ve skoru 1-1'e getirdi.
Skorda eşitliği sağlayan Barcelona, golden 5 dakika sonra direğe takıldı. Fabregas'ın pasında Iniesta, dar açısına rağmen düzgün bir vuruş yaptı. Top önce Ramos'a ardından da kale direğine çarparak oyuna dışına çıktı.

57. dakikada Hamit Altıntop, Iniesta'dan sıyrıldıktan sonra ceza alanı içerisinde Benzema'ya yaptığı ortada, Benzema'nın kafa vuruşunda top direkten dışarı çıktı.
Barcelona aradığı golü bir başka defans oyuncusuyla buldu. Karşılaşmanın 77. dakikasında Messi'nin harika pasında defansın arkasına sarkan ve kaleci Casillas ile karşı karşıya kalan Eric Abidal, topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-1 öne taşıdı.

Kalan dakikalarda üstünlüğünü koruyan Barcelona, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Kral Kupası çeyrek finalinde rövanş maçı 25 Ocak'ta Nou Camp'ta oynanacak.

Maçın Özetini İzleyin.

15 Ocak 2012 Pazar

Barcelona 4-2 Real Betis


Barcelona, Camp Nou'da terledi


 Barcelona 4-2 Real Betis

Barcelona sahasında ilk 12 dakikada bulduğu gollerle 2-0 öne geçmesine rağmen daha sonar 2-2 yi yakalayan Real Betis'e karşı zorlansada maçı 4-2 kazandı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Barcelona, aradığı golü 10. dakikada tecrübeli yıldızı Xavi ile buldu. Alexis Sanchez’in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Fabregas’ın vuruşunda top direkten geri geldi. Pozisyonu çok iyi takip eden Xavi, topu Real Betis ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sadece 2 dakika sonra Katalan ekibi farkı 2’ye çıkardı. Alexis Sanchez’in sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada boş pozisyonda topla buluşan Messi, kaleci Barriga’yı mağlup ederek skoru 2-0’a getirdi. 

Barcelona oyunu rakip sahaya yıkmasına rağmen kontrataklarla ev sahibi takımın kalesine zaman zaman etkili gelen Real Betis, 32. dakikada Castro’nun attığı golle durumu 2-1’e getirerek yeniden umutlandı: 2-1. 

Barcelona savunması ofsayt bekletisi içinde duraksarken, ceza sahası içinde topu önünde bulan ve bekletmeden vuruşunu yapan Castra Barcelona filelerini havalandırdı. İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmazken, Barcelona soyunma odasına 2-1 önde gitti. 


Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan taraf Real Betis oldu. Konuk takım, Iniesta’nın 52. dakikada orta sahada yaptığı top kaybını çok iyi değerlendirdi ve skoru 2-2 yaptı. Ceza sahasının hemen dışında topu kontrol eden Santa Cruz, çok şık bir vuruşla kaleci Victor Valdes’i mağlup ederek skora 2-2 eşitlik getirdi.

Puan kaybına tahammülü olmayan Barcelona, bütün hatlarıyla Real Betis kalesine yüklenirken, konuk ekipte Mario Alvarez 71. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı.

Real Betis’in sahada 10 kişi kalmasıyla birlikte rakip kaleye daha etkili gelmeye başladı. Barcelona aradığı golü 75. dakikada Alexis Sanchez ile buldu. Xavi’nin ara pasıyla ceza sahası içine hareketlenen Şilili futbolcu, topa çok sert vurudu. Top kaleci Barriga’nın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 3-2.

Karşılaşmanın 86. dakikasında Barcelona, penaltı vuruşu kazandı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Lionel Messi, kaleciyi ve topu farklı köşelere göndererek golünü attı ve soru 4-2 yaptı. Kalan sürede başka gol olmazken, Barcelona maçı 4-2’lik skorla kazandı. 

13 Ocak 2012 Cuma

Real Madrid - Barcelona Maçı Hangi Kanalda ?

İspanya Kral Kupası Çeyrek Final ilk maçı Real Madrid - FC Barcelona maçı 18.01.2012 tarihinde Santiago Bernabeu Stadında oynanacak. İkinci maç ise 25.01.2013 tarihinde Nou Camp stadında oynanacak.

Real Madrid - Barcelona
Tarih: 18.01.2012
Saat:23:00
Yayın: TRT Spor - TRT HD

Maçın  Klib Özeti

12 Ocak 2012 Perşembe

Osasuna 1-2 Barcelona

İspanya Kral Kupası'nda Barcelona, sahasında 4-0 devirdiği Osasuna'yı deplasmanda da 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşma oldukça tempolu başladı. 5. dakikada Pedro'nun vuruşunda kaleci topu kornere çeldi. 8. dakikada Cejudo, müsait pozisyonda topu auta gönderdi. 16. dakikada Osasuna'da önce Lekic ardından da Punal net bir fırsatı değerlendiremedi.
40. dakikada ise Lekic bu kez affetmedi. Loe'nin pasında topla buluşan Sırp oyuncu, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Osasuna ilk devreyi 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda ise Barcelona sazı eline aldı. 48. dakikada Adriano'nun ortasında Alexis Sanchez topa dokundu ve skora denge geldi:1-1. 71. dakikada Messi'nin şık pasında Sergi Roberto, aynı güzellikte bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçirdi. Maçta başka gol sesi çıkmadı ve Barcelona çeyrek finale yükseldi.

10 Ocak 2012 Salı

FİFA Yilin Teknik Direktörü: Josep Guardiola

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Barcelona Teknik Direktörü Josep Guardiola'yı ''yılın teknik direktörü'' seçti.

Barcelona, İspanyol teknik adamın yönetiminde 2011'de 5 kupa almıştı. Katalan ekibi, Şampiyonlar Ligi, İspanya Ligi, İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupası ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu oldu.

Ödülün adayları arasında, Manchester United'ın İskoç teknik direktörü Alex Ferguson ve Real Madrid'in Portekizli Teknik Direktörü Jose Mourinho da bulunuyordu.

FİFA Yılın Oyuncusu: Lionel Messi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından yılın en iyi futbolcusu ödülünü Lionel Messi kazandı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından yılın en iyi futbolcusuna verilen ''Altın Top'' ödülünü üst üste 3. kez kazanan Arjantinli Lionel Messi, çok büyük gurur duyduğunu söyledi.
Messi, Zürih'teki ödül töreninde yaptığı konuşmada, ''Bu benim için gerçekten büyük bir gurur. Büyük bir zevk. 3. kez bu ödülü kazandım. Benim için oy kullanan herkese, Barcelona ve Arjantin Milli Takımındaki arkadaşlarıma, antrenörlerime teşekkür ederim'' dedi.

24 yaşındaki Messi, ''Ödülü, adaylar arasındaki takım arkadaşım Xavi ile paylaşmak istiyorum. O da bu ödülü hak ediyor'' dedikten sonra Xavi'ye, ''Bunu seninle paylaşacağım, çünkü sen de benim kadar hak ediyorsun'' diye seslendi.

Gazetecilerin ve FIFA'ya üye 208 ülkenin milli takımlarının teknik direktör ve kaptanlarının oylarıyla sahibi belirlenen Altın Top Ödülü'nün bu yılki adayları arasında Lionel Messi ve Xavi (Barcelona) ile Cristiano Ronaldo (Real Madrid) yer alıyordu.
Barcelona'nın geçen sezon hem İspanya Ligi, hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmasında önemli rol oynayan Messi, ''Altın Top'' ödülüne 3. kez layık görülen 4. futbolcu oldu.

8 Ocak 2012 Pazar

Espanyol 1-1 Barcelona

La Liga'da 17. hafta mücadelesinde Espanyol, sahasında Barcelona ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmaya oldukça tempolu başladı. 5. dakikada Bifouma'nın ortasında Verdu kafayı vurdu ancak Valdes harika bir kurtarışla topu çelmeyi başardı. Dönen topu önünde bulan Verdu yerden bir vuruş yaptı ancak bu kez de savunma topu çizgiden çıkarttı. 15. dakikada Espanyol defansının hatalı geri pasında araya giren Alexis Sanchez, kaleciyi geçti ancak topu oyunda tutamadı. 16. dakikada Dani Alves'in sağ kanattan ortasına Fabregas, ceza sahası ön çizgisinden kafayla vurdu ve topu ağlara gönderdi:0-1.

Golün hemen ardından ev sahibi ekipte Sergio Garcia uzak mesafeden şansını denedi ancak Valdes başarılıydı. 28. dakikada Sanchez'in ara pasında topla buluşan Iniesta bekletmeden vuruşunda top kalecinin kucağına gitti. Bu dakikadan sonra oyunda tempo biraz düştü. 40. dakikada Espanyol'da Thievy'nin uzaktan vuruşundan da sonuç gelmedi ve ilk yarı 1-0 Barcelona'nın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı düşük bir tempoyla başladı. 50. dakikada Dani Alves'in vuruşu kalecide kaldı. 54. dakikada Verdu'nun şutu ise isabetli değildi. Bir süre pozisyonsuz geçilen maçta, 77. dakikada Lionel Messi dar açıdan vurdu ancak top direkte patladı. 86. dakikada Bifouma'nın ortasında Thievy kafayla topu indirdi ve Alvaro topu yakın mesafeden tamamlayarak skora dengeyi getirdi. Son dakikada Pique'nin vuruşunda top direkten döndü, tamamlamak isteyen Peddro'nun vuruşu ise defansa çarptı. Defanstan dönen topa Iniesta'nın şutu ise auta gitti ve maç 1-1 tamamlandı.

Bu sonucun ardından Barcelona 38 puana ulaştı ve Real Madrid ile arasındaki fark 5'e çıktı. Espanyol ise puanını 24'e yükseltti.

4 Ocak 2012 Çarşamba

Barcelona 4-0 Osasuna

İspanya Kral Kupası maçında Barcelona, Osasuna karşısında 4-0 galip geldi.

Maça yedek ağırlıklı bir kadroyla başlayan Katalan devi, ilk 45 dakikayı 14 ve 19. dakikalarda Cesc Fabregas'ın attığı gollerle 2-0'lık skorla önde kapattı.

İkinci yarıda Lionel Messi'nin oyuna girmesiyle daha da hareketlenen Barcelona, Arjantinli yıldızın 73. dakikadaki golüyle farkı üçe çıkardı. 90. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Lionel Messi, maçın sonucunu belirleyen golü attı: 4-0.
Barcelona ile Osasuna arasındaki rövanş mücadelesi 11 Ocak tarihinde oynanacak.