29 Kasım 2011 Salı

Barcelona 4-0 Rayo Vallecano Özeti İzle

La Liga'da 17'inci haftada oynayacağı Rayo Vallecano maçını, Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılacağı için bu akşam oynayan Barça, NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanan mücadeleyi 4-0 kazandı.


Getafe mağlubiyetinin moral bozukluğu ile maça başlayan Katalan ekibi, maçın ilk bölümünde oldukça etkisizdi. Orta sahada da istediği kadar topa sahip olamayan Barça, üstünlük sayısı için Rayo Vallecano savunmasını zorlayamadı.

Maçın ilk 20 dakikalık bölümünün ardından oyuna ağırlığını koymaya başlayan Barcelona, 29'uncu dakikada Alexis Sanchez'in harika golüyle 1-0 öne geçti. Ceza sahasının sol tarafından topla buluşan Şilili oyuncu, uzak direğe muhteşem bir vuruş yaptı ve direğe çarpan top ağlarla buluştu.

Bu golle rahatlayan Barcelona, aşılmış oyununu sahaya yansıtmaya başladı. 41'inci dakikada Messi'nin güzel ara pası ile ceza sahasına giren Xavi, topu kontrol edemedi ve sektirdi. Ancak seken top, Alexis Sanchez'in önünde kaldı ve Şilili oyuncu, takımını güzel bir vuruşla 2-0 öne geçirdi.

Rakibinin direncini tamamen kıran Barça, 43'te ise farkı 3'e çıkardı. Pique'nin ara pasıyla hareketlenen Dani Alves, kaleye vurmak yerine David Villa'yı topla buluşturdu ve Villa, Barcelona'yı 3-0 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı da ev sahibinin 3 farklı üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarı da golle başladı. Dani Alves'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Messi, savunmayı kolay geçti ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sol ayağı ile uzak direğe bırakan Arjantinli, maçın 50'inci dakikasında skoru 4-0'a getirdi.

4 farklı üstünlüğü yakalayan Barcelona, oyunun temposunu ikinci yarı boyunca düşük tuttu. Villa ile bazı pozisyonlar da yakalayan ev sahibi, bu tehlikeleri değerlendiremedi. Nou Camp'ta zorlanmadan 4-0 kazanan Barcelona La Liga'da puanını 31'e çıkardı.
Barcelona 4-0 Rayo Vallecano Maçın Özetini İzle.

26 Kasım 2011 Cumartesi

Getafe 1-0 Barcelona Özeti İzle

Barcelona La Liga'da geçen yılın nisan ayından bu yana ilk defa mağlub oldu.


La Liga'da 13. hafta mücadelesinde Barcelona, deplasmanda Getafe'ye 1-0 mağlup oldu.

İlk yarıda oyunun kontrolü Barcelona'nın elindeydi. 2. dakikada Villa ve 3. dakikada Abidal yakın mesafeden iki önemli fırsatı değerlendiremedi. 13. dakikada Messi'nin ceza sahası içinden vuruşunda defans araya girerek mutlak bir golü önledi. 25'te Villa ve 27'de Alexis Sanchez'in ceza sahası dışından vuruşlarında ise top kaleyi bulmadı.

37. dakikada Dani Alves'i pasında topla buluşan Sanchez, altı pas üzerinden vuruşunu yaptı ancak kaleci gole izin vermedi. 42. dakikada gelişen Getafe atağında ise Diego Castro'nun şutu az farkla auta gitti ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya da Barcelona etkili başladı. David Villa 49 ve 51. dakikalarda yakaladığı iki önemli fırsatı değerlendiremedi. 56. dakikada Messi'nin ceza sahasına girerken çektiği şut kalecide kaldı. 67. dakikada ev sahibi ekibin geliştirdiği ender ataklardan birinde top kornere gitti. Sarabia'nın kullandığı köşe vuruşunda Juan Valera topu kafayla ağlara gönderdi ve Getafe 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra Barcelona beraberlik için rakip kalede baskı kurdu. 79 ve 81. dakikadalarda Pedro'nun sağ çaprazdan yaptığı vuruşlarda kaleci Moya başarılıydı. 84. dakiada Daniel Alves'in uzaktan çektiği şut da kalecide kaldı. Getafe kalan dakikalarda da rakibine gol şansı tanımadı ve maç 1-0 sona erdi.


Getafe 1-0 Barcelona Maçın Golünü İzleyin.

23 Kasım 2011 Çarşamba

Milan 2-3 Barcelona Maç Özeti İzle

Şampiyonlar Ligi H Grubu

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Milan'ın konuğu olan Barcelona, iki takım açısından da son derece büyük önem taşıyan mücadeyi 3-2 kazanmayı bildi.
San Siro'da nefes kesen maçta Barça kaçtı Milan kovaladı.
İlk yarı nefes kesti
Maçın ilk yarısında tempo son derece yüksekti ancak maçın genel hakimi Barcelona oldu. Milan ise daha çok ani hücumlarla rakip kalede etkili olmak istedi ve zaman zaman bunu başardı.

1. dakikada maçın ilk tehlikeli pozisyonunda Barcelona golü buldu. Bu dakikada ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan Abidal'ın kale ağzına yerden çevirdiği top Mark Van Bommel'e çarparak Milan ağlarına gitti: 0-1.
19. dakikada sol kanatta topla buluşan Ibrahimovic'in arka direğe ortaladığı topu Boateng bekletmeden altıpas içersinde bomboş durumdaki Robinho'ya çıkardı. Ancak Brezilyalı oyuncu zor olanı yaparak topu üstten auta gönderdi.

Bu pozisyonun hemen bir dakika sonrasında ise Milan beraberliği yakaladı. Sol kanatta topla buluşan Seedorf, şık bir dokunuşla pasını ceza sahası içine koşu yapan Ibrahimovic'e aktardı. İsveçli golcü de müsait pozisyonda yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı: 1-1.



Penaltı tekrar edildi
29. dakikada Messi'yle yaptığı verkacın ardından ceza sahasına sokulan Xavi, Aquilani'nin müdahelesiyle yerde kalınca maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi, topu ağlara yolladı ama kaleciyi şaşırttığı gerekçesiyle atış tekrar edildi. Arjantinli oyuncu sağ köşeye sert bir vuruş yaparak tekrar ağları buldu: 1-2.

33'te Messi'nin şık pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Villa'nın sol ayağıyla yaptığı vuruşta top auta çıktı ve ilk 45 dakika 2-1'lik Barcelona üstünlüğüyle sona erdi.

Milan direndi ama...
Karşılaşmanın ikinci yarısı da oldukça yüksek tempoda başladı. 54. dakikada Zambrotta'nın soldan yaptığı ortada Mascherano'nun uzaklaştıramadığı top Boateng'in önünde kaldı. Boateng de Abidal'den sıyrılarak ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşla skora dengeyi getiren golü attı: 2-2.
63. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Lionel Messi, ceza sahasına doğru koşu yapan Xavi'nin önüne inanılmaz bir yolladı. Deneyimli futbolcu da müsait pozisyonda yaptığı düzgün vuruşla bu güzel pası golle tamamladı: 2-3.
69'da Thiago'nun kullandığı serbest vuruşta ön direkteki Alexis Sanchez zor pozisyonda topa dokunarak kaleyi yokladı ama Abbiati son anda köşeye giden topu çelmeyi başardı.

Maçın geri kalan bölümlerinde ise tempo oldukça düşerken, 90 dakika sonunda gülen taraf skor avantajını korumayı bilen Barcelona oldu.
Bu sonuçla Barcelona puanını 13'e yükselterek gruptan lider olarak çıkmayı garantilerken, Milan ise 8 puanda kaldı.

19 Kasım 2011 Cumartesi

FC Barcelona 4-0 Real Zaragoza Mac Özeti İzle

FC Barcelona 4-0 Real Zaragoza

La Liga'da Real Madrid'i takibini sürdüren Barcelona, 12. hafta maçında alt sıralardaki Zaragoza'yı ağırladı.

Maç başladıktan 9 dakika sonra Barcelona ilk tehlikeli atağını sakatlıktan dönen Alexis Sanchez ile yakaladı, ama Şilili oyuncu Fabregas'ın ortasıyla zor bir açıda buluştuğu topu ağlara gönderemedi. Barça 11. dakikada sakatlıklardan muzdarip kaptan Puyol'un kornerden gelen topa vurduğu kafa ile gole yaklaşsa da sonuç alamadı. Beklenen gol 18. dakikada kullanılan kornerden, bir başka savunmacı Pique'den geldi: 1-0. Konuk ekip 25. dakikada yine bir kornerle karşılık vermek istedi, ama Maurizio Lanzaro kafa vuruşunda kaleyi tutturamadı. 27. dakikada serbest vuruş kullanan Xavi ise topu az farkla auta gönderdi. Maçın 29. dakikasından itibaren Messi show yaşandı, ama Arjantinli oyuncu iki dakika içinde yakaladığı üç pozisyonda da golü bulamadı. Bu dakikalarda iyice bunalan Zaragoza kalesini son yoklayan Alexis Sanchez oldu. 32. dakikada uzun süredir forma şansı bulamayan Maxell sol taraftan sert bir şut çıkardı, ama kaleci gole geçit vermedi. 35 ile 40. dakika arasında üst üste pozisyonlar yakalayan Barça, 43. dakikada Fabregas'ın pasını iyi değerlendiren Messi ile farkı artrdı: 2-0. Bu gol ilk yarının skorunu belirledi.

Maçın ikinci yarısı da Barcelona akınıyla başladı. 48. dakikada Messi'nin ara pasıyla ceza sahasının ortasında topla buluşan Fabregas golü bulamadı. Oyuna ikinci yarıda giren Lafita 51 ve 52. dakikalarda iki pozisyon yakaladı, ama Zaragoza adına farkı azaltamadı. Kaptan Puyol 54. dakikada ileri çıktı, ilk olarak Keita'dan gelen kafa pasına ayakla vurdu, sonuç alamadı, ama aynı dakikada kullanılan serbest vuruşta kaleye yakın mesafede topa kafayla vurdu: 3-0. Oyunu tamamen kontrol altına alan Barcelona, rakibi çaresiz bırakan pas oyununu sabırla sergilemeye başladı ve rakip defansta açık kovaladı. Bunun meyvesini de 75. dakikada David Villa ile aldı: 4-0. Dakilar 90'ı gösterirken Thiago'nun ara pasıyla ceza sahasına dalan Messi, çizgide topu geriden gelen Cuenca'ya çıkardı, ama topun yerde sekmesi oyuncunun istediği vuruşu yapmasını engelledi. Karşılaşmada başka gol olmadı.

Barcelona bu skorla puanını 28'e yükselterek zirve takibini sürdürürken, Zaragoza 10 puanda kaldı.

FC Barcelona 4-0 Real Zaragoza Mac Özeti İzle

9 Kasım 2011 Çarşamba

İspanya Kral Kupası Hospitalet 0-1 Barcelona

İspanya Kral Kupası Maçları

FC Barcelona Kral Kupası karlışalmasında  Hospitalet takımına konuk oldu. 

Barça maça ağırlıklı olarak yedek kadro ile başladı, maç boyu kontrolü elinde tutan Barça ilk yarının 42. dakikasında Andres İniesta'nın attığı muhteşem golle maçı 1-0 kazandı.

Maçta barcelona kontrolü elinde tuttu ve rakibi fazla zorlamadan topa sahip düşük tempolu bir oyunla maçı tamamladı.
Barcelona vs Hospitalet Rövanş maçı 21 Aralık 2011 tarihinde Nou Camp stadında oynanacak.

İşte Hospitalet 0-1 Barcelona maçın mükemmel golü.

6 Kasım 2011 Pazar

Athletic Bilbao 2-2 FC Barcelona Maç Özeti İzle

Athletic Bilbao 2-2 FC Barcelona
Barcelona, son 2 maçında da hattrick yapmayı başaran Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin gol atamadığı ender deplasmanlardan biri olan Athletic Bilbao'ya konuk oldu. Maç yoğun yağmur altında başlamasına rağmen konuk ekip oyunu ilk dakikalarda Athletic Bilbao yarı sahasına yıkmayı başardı. Maçın 13. dakikasında yakalanan pozisyonu kötü bir vuruşla Herrera değerlendiremedi. 

Oyunu kendi sahasında kabul eden ev sahibi ekip 20. dakikada Barcelona savunmasının az adamla yakaladığı pozisyonda Ander Herrera'nın golüyle 1-0 öne geçti ve Barcelona'nın 897 dakikadı gol yememe rekorunu daha da geliştirmesine izin vermedi. Golden sadece 4 dakika sonra Abidal'in sol kanattan açtığı ortayı şık bir vuruşla ağlara gönderen Fabregas skoru tekrar beraberliğe getirdi. Kalan sürede net gol pozisyonu yakalayamayan iki tarafta 1-1'lik eşitlikle soyunma odalarına gitti.

İkinci yarıya sağanak yağışın etkisiyle iki tarafta tutuk başladı. Barcelona'nın geliştirdiği ataklar ıslak zeminle birlikte eriyip gitti. 50. dakikada ev sahibi ekibin orta sahada topu kaptırmasıyla Inesta topu bir an için önünde buldu. Kaleci Iraizoz'un önde olduğunu farkeden oyuncu aşırtma bir vuruş denedi fakat topa istediği gibi vuramayan ve biraz da zeminin azizliğine uğrayan Iniesta topu kalecinin kucağına yolladı.

Barcelona, ikinci yarıda rakip kalede istediği pozisyonları yakalayamadı. Alexis Sanchez ve David Villa'nın oyuna girmesiyle biraz olsun ivme kazanan Katalan ekibin ataklarının yarısına rakip savunma diğer yarısına da ıslak ve ağır zemin izin vermedi. 78. dakikada Messi'nin top kaptığı pozisyonda açrığı ortada kimse topa vuramazken Athletic Bilbao, Mascerano'nun 60 metrelik geri pasında top kornere gitti. Kullanılan kornerde inanılmaz bir hata yapan Abidal, Pique'yi zor durumda bıraktı ve zeminin de azizliğine uğrayan Pique 80. dakikada topu kendi ağlarına gönderdi ve skoru ev sahibi ekibin lehine 2-1'e getirdi. Golden sonra tüm hatlarıyla rakip kaleye giden Barcelona, 83. dakikada David Villa'nın şutu kalecinin kucağında kaldı. Maçın son dakikalarda kalecinin hatasıyla top Messi'nin önünde kaldı ve usta oyuncu topu ağlara yolladı. Lionel Messi'nin Athletic Bilbao deplasmanında attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti.

Son dakikaları Bilbao kalesinde geçen maçta başka gol olmadı ve Barcelona yenilmezlik serisini sürdürdü.

Bu maç sonunda Barcelona  puanını 25 çıkarırken, Athletic Bilbao puanını 14'e çıkardı. Real Madrid puan farkını 3'e çıkartarak liderliğini sürdürdü.

1 Kasım 2011 Salı

Viktoria Plzen 0-4 FC Barcelona Özeti İzle

Şampiyonlar Ligin'de Lionel Messi Rüzgarı.

Messi Hattirck yapmaya devam ediyor.

FC Barcelona Şampiyonlar Ligi H grubu 4. maçında Viktoria Plzen takımını Fabregasın golü ve Lionel Messi'nin 3 gol atarak hattrick yaptığı ve maçta 4-0 mağlup edip grupta 1. sıraya yerleşti ve şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura yükselmeyi garantiledi.


işte H grubunda 4. maçlar sonucu oluşan puan durumu.
 
1 Barcelona              10     
2 AC Milan                8
3 BATE Borisov          2
4 Viktoria Plzen         1    
 Şampiyonlar Ligi
Viktoria Plzen 0-4 FC Barcelona Maçın Özetini İzleyin