8 Mayıs 2011 Pazar

FC Barcelona 2-0 Espanyol Maç Raporu


Barcelona [2 - 0] Espanyol
29' [1 - 0] A. Iniesta
48' [2 - 0] G. Piqué

Şampiyonlar Ligi'nde ezeli rakibi Real Madrid'i eleyerek adını finale yazdıran ve Manchester United'ın karşısına çıkan Barcelona, La Liga'nın 35. haftasında Espanyol'u konuk etti.

   Ev sahibi Barça; "Katalunya Derbisi"ne Valdes, Pique, Mascherano, Fontas, Alves, Busquets, Iniesta, Xavi, Villa, Messi, Pedro 11'i ile çıkarken, Espanyol ise sahada Kameni, Rodriguez, Amat, Torres, Galan, Marquez, Verdu, Callejon, Lopez, Osvaldo, Alonso 11'i ile yer aldı.

Çoğu maçta olduğu gibi derbide de topun kontrolünü elinde tutan Barcelona, 29. dakikada Iniesta'nın  bireysel çabasıyla golü bulurken, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Barça, 48. dakikada Pique'nin kafa golüyle rahatladı ve farkı 2'ye çıkardı.

Kalan sürede skoru koruyan ve derbiyi 2-0 kazanan Barcelona, haftayı 3 puanla kapatarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Barça 35 maç sonunda puanını 91 yaparken, ezeli rakibi Real Madrid'le arasındaki 8 puanlık farkı korudu. Barcelona'ya kalan 3 haftada 1 puan alması şampiyonluk için yeterli olacak. Konuk Espanyol ise 48 puanla 8. sırada kalırken, UEFA Avrupa Ligi şansını azalttı.

Artigos Relacionados

0 yorum:

Yorum Gönder