28 Mayıs 2011 Cumartesi

Barcelona 3-1 Manchester Özet ve Kupa Töreni

Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi Finalinde Manchester United takımını 3-1 yendiği maçın özeti görüntüleri, golleri ve fupa töreni.

Barcelona 3-1 Manchester - Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Barça

İngiltere'nin Wembley Stadyumu'nda oynanan Şampiyonlar Ligi Final maçında Manchester United'ı 3-1 mağlup eden Barcelona kupayı müzesine götürdü. 

 
2009 yılında Roma'da Manchester United'ı yenerek Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Barça, bu kez de Wembley'de ManU'yu devirerek Avrupa'nın en büyüğü oldu. Maçın ilk yarısı Pedro ve Rooney'in karşılıklı golleriyle geçilirken, Barcelona'ya galibiyeti getiren goller ikinci yarıda Messi ve David Villa'dan geldi.
Karşılaşmaya etkili başlayan taraf İngiliz ekibi Manchester United oldu. Savunmanın arkasına sarkan Rooney'i topla buluşturmaya çalışan ManU, ilk 5 dakikada Barcelona kalesinde etkili oldu.
 
Ancak maçın 10. dakikasından itibaren alışılagelmiş Barcelona sahadaydı. Özellikle orta sahadaki pasları ile oyunu kontrolüne alan İspanyol ekibi, Messi ve Iniesta'nın ataklarıyla üstünlük sayısını aradı.
 
Barça'nın beklenen golü ise 27. dakikada Xavi'nin güzel ara pası ile topla buluşan Pedro'nun sert şutuyla geldi. Sağ çaprazdan vuruşunu yapan Pedro, kaleci Van Der Sar'ın solundan topu ağlara gönderdi ve takımını Şampiyonlar Ligi Finali'nde 1-0 öne geçirdi.
 
Yediği golün ardından daha çok hücumu düşünen Kırmızı Şeytanlar, Wayne Rooney ile beraberliği yakaladı. Sağ kanattan tek başına topu sürükleyen Rooney, Giggs ile yaptığı verkaç sonrası ceza sahasında topla buluştu. Uzak köşeye çok sert bir şut çıkaran İngiliz oyuncu, çok güzel bir gole imzasını attı.
 
Dev finalin ilk devresi iki takımın karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.
 
Maçın ikinci yarısına ise İspanyol ekibi çok hızlı başladı. Rakip sahada yaptığı baskı ile Manchester United'ın sahasından çıkmasına izin vermedi.
 
54. dakikada sahneye Messi çıktı. Ceza sahası dışında topla buluşan Arjantinli, yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu ve Van Der Sar'ı avladı. İkinci yarıdaki etkili oyunu ile Barça yeniden öne geçmeyi başardı.
 
Üstünlük sayısının ardından daha rahat bir oyun sergileyen Barcelona, Xavi,Messi ve Iniesta'nın uzaktan etkili şutları ile farkı artırmak istese de, kalesi Van Der Sar bu kez izin vermedi.
 
Dakikalar 70'i gösterirken harika bir gol geldi Barcelona adına. Messi sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına girdi ancak içeri çeviremedi. Boşta kalan top ceza sahası dışındaki David Villa'ya kadar açıldı. Golcü oyuncu, iki direğin birleştiği noktaya muhteşem bir plase yaptı ve Barcelona'yı maçta 3-1 öne geçirdi.
 
Bu golle rahatlayan Barcelona, maçın kalan dakikalarında pas yaparak oyunu soğuttu. Oyuncu değişiklikleri ile süreyi eriten Barça, sahadan 3-1 galip ayrıldı ve 2009 yılının ardından bir kez daha Manchester United'ı yenerek Avrupa'nın en büyüğü oldu.

 

27 Mayıs 2011 Cuma

Barcelona - Manchester United Finali Yarin

Barcelona - Manchester United Şampiyonlar Ligi 2011
Barcelona Şampiyonlar Ligi finalinde yarın (28.Mayıs.2011) İngiltere'de Wembley stadyumunda Manchester United  takımı ile karşılaşacak. Daha önce 2009 senesinde iki takım yine şampiyonlar ligi finalinde Roma 'da karşılaşmışlardı bu maçı Barça, Eto ve  Messi'nin golleriyle 2-0 alıp Şampiyonlar Ligi kupasının sahibi olmuştu. Otoriteler yarın oynanacak maçta Barça 'yı favori gösteriyor, haydi barça göster kendini.

26 Mayıs 2011 Perşembe

Abidal: Para, şöhret çok boş.

Barcelona’nın başarılı savunma oyuncusu Eric Abidal, geçirdiği rahatsızlık sonrası hayatının değiştiğini belirten açıklamalarda bulundu.

Karaciğerindeki tümör nedeniyle bir operasyon geçiren Barcelona’nın Fransız savunma oyuncusu Eric Abidal, rahatsızlığı sonrasında hayatındaki önceliklerin değiştiğini belirtti. Para, şöhret gibi kavramların geçici olduğunu belirten Abidal, sağlığın hayattaki en önemli değer olduğunu söyledi.
Böyle bir durum karşısında sahip olduklarının önemsizleştiğini belirten Abidal, Telegraph’a yaptığı açıklamada, “Böyle bir rahatsızlık sonrasında, maddi değerler anlamsız kalıyor. Benzer rahatsızlıkları yaşayan insanlarla bütün varlığımı paylaşmak istiyorum. Hızlı arabalar, para, şan, şöhret hiçbir şey ifade etmiyor” dedi.
Hastanedeki çocuklarda çok şey öğrendiğini belirten 31 yaşındaki oyuncu, “O çocuklardan çok şey öğrendim. Bana güç ve dayanma azmi verdiler. Kontrollerime devam edeceğim. Bugün karaciğerimde çıktı. Yarın başka bir yerde de çıkabilir. Sürekli olarak kontrol altında olacağım” dedi.
Önemli bir rahatsızlık atlatan Abidal, Wembley’deki Şampiyonlar Ligi finalinde takımdaki yerini almaya hazırlanıyor.

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Malaga 1-3 Barcelona Maç Raporu

İspanya La Liga'nın şampiyonu Barcelona, ligde son hafta maçında Malaga'yı deplasmanda 3-1 mağlup etti ve sezonu 96 puanla tamamladı. 

Karşılaşmaya önemli yıldızlarını dinlendirerek, yedek ağırlıklı bir kadro ile başlayan Barcelona, bu sezon alışılmış oyununun oldukça uzağındaydı.
Malaga, maçın 31. dakikasında Sebastian Fernandez'in golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanattan gelişen Malaga atağında, ceza sahası içinde topu önünde bulan Fernandez, kaleci Pinto'yu ters köşeye yatırdı ve takımını öne geçirdi.
Beraberlik golü için yüklenen Barça, karşılaşmanın 43. dakikasında Bojan Krkic'in ceza sahası içinde düşürülmesi ile penaltı kazandı. Kullanılan penaltıyı da kullanan Krkic, 44. dakikada Katalan ekibine beraberliği getirdi. Takımlar karşılıklı atılan iki golle soyunma odasına gitti.
İkinci devre sahada daha üstün bir Barcelona vardı. Dani Alves, Mascherano ve Pedro gibi oyuncuların da oyuna girmesiyle kontrolü eline alan Barça, 76. dakikada Ibrahim Afellay'ın muhteşem golüyle 2-1 öne geçti. Ceza sahası dışında rakibini geçen Afellay, çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.
Maçın skorunu belirleyen gol ise 84. dakikada genç oyuncu Marc Bartra'nın kafa vuruşu ile geldi. Kullanılan köşe vuruşunda iyi yükselen genç Bartra, şık bir kafa vuruşuyla Barça'yı 3-1 öne geçirdi.
Bu sonuçla Barcelona, İspanya La Liga'yı 96 puanla şampiyon olarak tamamlarken, Malaga da 46 puanda kaldı.

15 Mayıs 2011 Pazar

İspanya'da Barcelona şöleni!

Şampiyon Barcelona kupasına kavuştu. Deportivo ile oynanan maçtan sonra şampiyonluk kupasını alan Barcelona'da futbolcular bu başarıyı saatlerce kutladı. Barcelona kenti ise tam bir festival yeri gibiydi.

Üstüste 3. kez La Liga şampiyonluğuna ulaşan Barcelona kupasını Deportivo maçından sonra aldı. Barcelona'da kupa Xavi ve Puyol'un ellerinde havalanırken tüm futbolcular saatlerce bu büyük başarıyı doyasıya kutladılar.

21. kez İspanya'da mutlu sona ulaşan Barcelona şampiyonluk kupasını Deportivo ile 0-0 berabere kaldığı maçın sonunda aldı.  Birçok yıldız futbolcusundan yoksun olarak sahaya çıkan Barcelona, Deportivo ile 0-0 berabere kaldı. Deportivo da 1 puan alarak kümede kalma yolunda önemli bir adım attı. Deportivo son haftada Valencia ile oynayacak.
La Liga'da oynanan diğer maçta ise Villarreal sahasında Real Madrid'i ağırladı. İdeale yakın 11'iyle sahaya çıkan Real Madrid Villarreal'i 3-1 yenerken goller 17. dakikada Marcelo, 22. dakikada Cristiano Ronaldo, 51. dakikada Cani ve 90. dakikada Ronaldo'dan geldi. Ronaldo attığı 2 golle gol sayısını 38'e çıkardı.

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Barcelona Şampiyonluğuna 1 Puan Kaldi


Bu akşam 21.00'de Levante ile deplasmanda karşılaşacak olan Barcelona, deplasmanda 1 puan alması durumunda La Liga'da peş peşe 3'üncü şampiyonluğunu ilan edecek. Levante-Barcelona maçı 21.00'de canlı yayınla NTV Spor'da.

Barcelona'da La Liga'da şampiyonluğa çok yaklaştı. Katalan ekibi, bu gece Levante deplasmanından 1 puan alması halinde, bitime 2 hafta kala, üst üste 3. şampiyonluğunu ilan edecek.  Barcelona'nın şampiyonluğunu ilan etmek için Levante ile deplasmanda yapacağı maçı, bu gece saat 21.00'den itibaren NTV Spor'dan canlı olarak izleyebilirsiniz.

8 Mayıs 2011 Pazar

FC Barcelona 2-0 Espanyol Maç Raporu


Barcelona [2 - 0] Espanyol
29' [1 - 0] A. Iniesta
48' [2 - 0] G. Piqué

Şampiyonlar Ligi'nde ezeli rakibi Real Madrid'i eleyerek adını finale yazdıran ve Manchester United'ın karşısına çıkan Barcelona, La Liga'nın 35. haftasında Espanyol'u konuk etti.

   Ev sahibi Barça; "Katalunya Derbisi"ne Valdes, Pique, Mascherano, Fontas, Alves, Busquets, Iniesta, Xavi, Villa, Messi, Pedro 11'i ile çıkarken, Espanyol ise sahada Kameni, Rodriguez, Amat, Torres, Galan, Marquez, Verdu, Callejon, Lopez, Osvaldo, Alonso 11'i ile yer aldı.

Çoğu maçta olduğu gibi derbide de topun kontrolünü elinde tutan Barcelona, 29. dakikada Iniesta'nın  bireysel çabasıyla golü bulurken, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Barça, 48. dakikada Pique'nin kafa golüyle rahatladı ve farkı 2'ye çıkardı.

Kalan sürede skoru koruyan ve derbiyi 2-0 kazanan Barcelona, haftayı 3 puanla kapatarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Barça 35 maç sonunda puanını 91 yaparken, ezeli rakibi Real Madrid'le arasındaki 8 puanlık farkı korudu. Barcelona'ya kalan 3 haftada 1 puan alması şampiyonluk için yeterli olacak. Konuk Espanyol ise 48 puanla 8. sırada kalırken, UEFA Avrupa Ligi şansını azalttı.

5 Mayıs 2011 Perşembe

Barcelona Manchester Finali Ne Zaman ?

FC Barcelona vs Manchester United - UEFA Şampiyonlar Ligi Final Maçı

28 Mayıs 2011 Cumartesi günü gözler Londra'da Wembley Stadyumunda olacak iki takım burada karşılaşacak Barcelona Manchester United Şampiyonlar Ligi Final Maçı

28 Mayıs 2011 Cumartesi günü saat kaçta ve hangi kanalda olacak ?

Saat: 21:45′te naklen Star TV’den izlenebilecek.
Daha önce 2009  Şampiyonlar Ligi Final maçında da karşılaşan Barcelona ile Manchester United kapışmasında gülen taraf kupayı alan Barcelona olmuştu.

Barcelona Manchester United Maçı Hangi Kanalda 28 Mayıs 2011,Barcelona Manchester United Şampiyonlar Ligi Final Maçı Hangi Kanalda 28.05.2011,Barcelona Manchester United Maçını Hangi Kanal Veriyor 28 Mayıs 2011,Şampiyonlar Ligi Finali Hangi Kanalda 2011,28 Mayıs Barça Manu Final Maçı Hangi Kanalda,Barcelona Manchester United Maçını Yayınlayan Kanallar

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Pedro Rodriguez Ledesma

İşte o kareler
Daha fazlası için Facebook sayfamızı ziyaret edip beğeniniz.





3 Mayıs 2011 Salı

Barcelona 1-1 Real Madrid - Barcelona Finalde

Barcelona Finalde

Barcelona 1-1 Real Madrid

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final mücadelesinde

Barcelona, ilk maçta deplasmanda 2-0 yendiği Real Madrid ile 1-1 berabere kalarak adını finale yazdıran ilk takım oldu. Böylelikle 18 günlük El Classico fırtınası sona ererken Şampiyonlar Ligi ve La Liga'da Barcelona gülmüş oldu. Real Madrid'in tesellisi ise Kral Kupası.



 Maça daha önde basarak başlayan Real Madrid, yine de ilerde çoğlamayı başaramadı. Özellikle Di Maria ve Ronaldo buluştukları toplarda pas atacak takım arkadaşı bulamayınca topları kaybettiler. Barcelona ise ilk 30 dakikada bilinenin aksine çok pas hatasıyla oynadı.
MESSİ FIRTINASI
Ancak 31. dakikadan 38. dakkaya kadar tam bir Messi fırtınası esti. 31 ve 33. dakikalarda ceza sahası ön çizgisiden kaleyi yoklayan Arjantinli yıldız golü bulamadı. 35. dakikada orta sahada yaptığı presle Lassana Diarra'dan topu kapan Messi, solundaki Villa'ya pas verdi, İspanyol golcü güzel bir plase ile golü bulmak istedi ancak Casillas vatandaşına izin vermedi. 37. dakikada Messi bir kez daha kaleyi yokladı ancak Casillas yine gole izin vermedi.
Real Madrid 40. dakikada Ronaldo ile etkili gelmeye çalıştı. Sağ kanattan müthiş bir deparla atağa kalkan Ronaldo'nun ceza sahasına ortası Di Maria'ya gelmeden Valdes'in ellerinde eridi. Bu dakikadan sonra herhangi bir pozisyon olmayınca ilk yarı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.


Maçın ikinci yarısına Real Madrid yine istekli başladı. Dakikalar 49'u gösterirken Ronaldo orta sahadan aldığı topla Barcelona defansının üstüne gitti. 3 Barcelonalı defans oyuncusunun arasına giren Portekizli yıldız yerde kaldı, seken topu Higuain aldı, topu ağlara yolladı ancak hakem Frank De Bleeckere Ronaldo'nun düşerken Mascherano'ya faul yaptığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
10 DAKİKADA 2 GOL
54. dakikada ise Real Madrid'in umutlarını iyice azaltan gol geldi. Orta sahada topla buluşan İniesta defansın arkasına mükemmel bir pas attı, topla buluşan Pedro ilk yarının yıldızı Casillas'ın yanından topu ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak Real Madrid bu gole 63. dakikada cevap verdi. Barcelona orta sahasının geri pasında topu kapan Di Maria güzel bir hareketle rakibinden sıyrılıp ceza sahasına girdi, vuruşunda top direkten geri geldi. Tekrar topa sahip olan Arjantinli yıldız, bu kez Mercelo'yu gördü, Brezilyalı oyuncu da topu ağlara yollayarak maçta durumu 1-1 yaptı.
Bu dakikadan sonra Real Madrid'in baskı yapması beklenirken, yine Barcelona'nın pas trafiği çıktı ortaya. Madridli oyuncuların topla oynamasına izin vermeyen ev sahibi ekipte özellikle Messi oyunu çok güzel bir şekilde soğuttu ve maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı.
REAL MADRİDLİ OYUNCULAR YİNE HAKEMDEN MEMNUN DEĞİL
İlk maçı 2-0 kazanmasının verdiği rahatlıkla oynayan Barcelona eski futbolunu gösteremese de zaman zaman oynadığı futbolla yine rakibini çok yıprattı. Real Madrid ise diğer maçlara göre daha ofansif oynamaya çalışsa da istediği pozisyonları bulamadı. Ancak bu maça yine hakem kararları damga vurdu, Real Madrid'in bir golü verilmezken, Madridli oyuncuların sık sık maçın hakemi Frank De Bleeckere'e itiraz etmesi de gözlerden kaçmadı.

ABİDAL'E MÜTHİŞ SEVGİ
Barcelona taraftarı maçın son dakikalarında oyuna giren Eric Abidal'e büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Fransız oyuncu yaklaşık 45 gün önce karaciğerindeki tumör nedeniyle ameliyat olmuştu.
MOURİNHO NOU CAMP'A GELMEDİ
Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile Barcelona arasında oynanan ilk yarı final maçında oyundan atılan Jose Mourinho, cezası nedeniyle bu maçta takımın başında sahaya çıkamadı. Portekizli teknik adam takımına taktik vermek amacıyla maçı oteldeki odasından takip etti. Mourinho eğer Nou Camp'a gitmeyi tercih etseydi, maçı UEFA'nın bir görevlisiyle beraber izleyeceği için takımına taktik verme şansını yakalayamayacaktı.