22 Aralık 2011 Perşembe

Barcelona 9 - 0 Hospitalet

Kral Kupası, 4. tur rövanş karşılaşmasında Barcelona, Hospitalet'i dağıttı.

Karşılaşmanın 11. dakikasında Pedro Rodriguez'in golüyle 1-0 öne geçen Barcelona, Iniesta ve Thiago'nun golleriyle 23. dakikada skoru 3-0'a taşıdı. 36'da Xavi ve 43'te de Cristian Tello'nun golleriyle Barcelona, ilk 45 dakikayı 5-0 önde kapattı.

Guardiola'nın öğrencileri gollerine ikinci yarıda da devam eti. 49. dakikada Isaac Cuenca, farkı 6'ya çıkartan golu atarken, 54. dakikada kazanılan penaltı atışında Thiago skoru 7-0'a taşıdı. Cristian Tello ve Isaac Cuenca'nın golleriyle karşılaşmadan 9-0 galip ayrılan Barcelona, kupada 5. tura yükseldi.

18 Aralık 2011 Pazar

Santos 0-4 Barcelona Maç Özeti Golleri İzle

FIFA Dünya Kulüpler Kupasında, Santos takımını 4-0 yenen Barcelona şampiyon oldu.

Dünya Barçalandı. Santos 0-4 Barcelona

FIFA Dünya Kulüpler Kupasında, finalde Brezilya'nın Santos takımını 4-0 yenen İspanya'nın Barcelona takımı şampiyon oldu. 
Beklendiği üzere top hakimiyetini eline alan Barcelona sabırla sürdürdüğü pas oyununun sonucunu almak için çok beklemedi. 16. dakikada Xavi'nin pasıyla savunmanın arkasına sarkan Messi, şık bir aşırma ile ilk golü kaydetti: 0-1. Dakikalar 23'ü gsterirken bu kez asisti yapan Dani Alves, golü atan Xavi'ydi: 0-2. Baskısını sürdüren Barça, 38. dakikada Fabregass'ın direği bulan vuruşu ile gole bir kez daha yaklaştı. 44. dakikada ise Barça rakip kaleyi ablukaya aldı, Iniesta'nın kaleciden dönen vuruşunu Fabregas tamamladı: 0-3. Bu gol ilk yarının skorunu ilan etti.

İkinci yarıda galibiyeti değilse bile iyi bir mücadeleyi hedeflemiş görünen Santos daha rahat pas yapar göründü. Brezilya kulübünden Borges 54. dakikada yakaladığı fırsatta Valdes'i geçemedi. İki dakika sonra ise gecenin suskun ismi Neymar vuruşunu yaptı, ama Valdes gole geçit vermedi. 
Bu dakikadan sonra Barcelona oyunun kontrolünü yeniden eline alıp pozisyonlara girmeye başladı. Maçta her zamanki çalışkanlığı ile göz dolduran Dani Alves, Pedro'nun topu çizgiden geriye çıkardığı pozisyonda düzgün vurdu, ama kale direğine takıldı. 82. dakikada rakibi çıldırtan pas oyununu sürdüren Barça'da Dani Alves çabuk bir pasla Messi'yi ceza sahasına soktu, kaleciyle karşı karşıya kalan Arjantinli yıldız ağları buldu: 0-4. Santos'un işkencesi bu golle sonlandı.

15 Aralık 2011 Perşembe

Barça'da Şok: David Villa Sakatlandı

FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda  Al Sadd ile oynanan mücadelede, 37. dakikada, iki rakibinin arasında ters basarak acılar içinde yerde kalan David Villa sedyeyle kenara gelmek zorunda kalmış ve yerini Alexis Sanchez'e bırakmıştı.

Barcelona kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, yapılan ilk kontrolde 30 yaşındaki futbolcunun sol kaval kemiğinde kırık meydana geldiğinin saptandığı bildirildi.

İki rakibiyle birlikte ceza sahasına giren Villa'nın, herhangi bir darbe almamasına karşın vücut ağırlığının sol bacağına binmesi üzerine kaval kemiği kırıldı.

Yokohama Rose Hastanesi'ne kaldırılan İspanyol yıldızın yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalmasının beklendiği ve sezonu kapattığı ifade edildi.

Barcelona teknik direktörü Josep Guardiola ise yaptığı açıklamada, "David Villa Barcelona'ya dönecek ve en yakın zamanda ameliyat olacak. Hepimiz onun için çok üzgünüz. Muhteşem bir kişilik ve onun yokluğu takımımız için büyük darbe. Uzun süre aramızda olamayacak. Tam olarak ne kadar bilmiyorum ancak böylesine bir sakatlıktan dönmek uzun zaman alır" dedi.

Al Sadd 0-4 Barcelona

Al Sadd 0-4 Barcelona

FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda yarı final maçında Katar'ın Al Sadd takımıyla karşılaşan Barcelona, sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı ve Japonya'da düzenlenen Dünya Kulüpler Kupası'nda adını finale yazdırdı.

Japonya'da düzenlenen şampiyonanın yarı finalinde Katar takımı Al Saad ile eşleşen Katalan ekibi, maçın 25'inci dakikasında Brezilyalı Adriano'nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk devre boyunca rakibine büyük bir üstünlük kuran Barça, devrenin sonlarında ise farkı ikiye çıkardı.
Barcelona adına yeniden sahneye çıkan Adriano, 43'te durumu 2-0 yaptı ve ilk 45 dakikanın skorunu belirledi.
İkinci yarıya ise Al Saad, eski Fenerbahçeli Mamadou Niang ve eski Galatasaraylı Abdul Kader Keita'nın gol arayışları ile daha etkili başladı.

Ancak dakikalar ilerledikçe, kontrolü yine ele alan Barcelona, 64'üncü dakikada Seydou Keita'nın golüyle 3-0 öne geçti. 81'inci dakikada Maxwell'in golü ise karşılaşmanın skorunu belirledi.
Mücadele Barcelona'nın 4-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından adını Dünya Kulüpler Kupası'nda finale yazdıran Barça, final de ise Brezilya ekibi Santos ile karşılaşacak.
Barcelona-Santos finali pazar günü saat 18:00'de başlayacak.

10 Aralık 2011 Cumartesi

Real Madrid 1-3 Barcelona Maç Özeti İzle

Real Madrid 1-3 Barcelona Maçın özetini ve gollerini izleyin.

Eğer videoyu izleyemiyorsanız buraya tıklayın.

Real Madrid 1-3 Barcelona - KRAL BENİM

Real Madrid 1-3 Barcelona
İspanya La Liga'da Barcelona, Santiago Bernabeu'da Real Madrid'i 3-1 mağlup etti ve bir El Clasico'dan daha galibiyet sevinci ile ayrıldı. Barça, bu sonuçla La Liga'da da 1 maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Rakibine son yıllarda büyük bir üstünlük sağlayan Barcelona, Benzema'nın golüyle 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen, Alexis Sanchez, Xavi ve Fabregas'ın golleriyle zafere ulaştı.

'El Clasico' adeta golle başladı. Maçın henüz ilk saniyelerinde gelen Real Madrid presi karşısında büyük bir hata yapan kaleci Victor Valdes, pasını Angel Di Maria'nın önüne attı. Arjantinli'nin ara pasında araya Barcelona savunması girse de top, Mesut'un önünde kaldı. Mesut Özil de kaleyi denedi, Barça savunmasından seken top bu kez Benzema ile buluştu. Çok müsait durumdaki Fransız golcü de, güzel bir vuruşla Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi. Eflatun-beyazlılar, maçın 20'inci saniyesinde öne geçmeyi başardı.

Golün şokunu üzerinden çabuk atan Barcelona, Messi ile 6'ıncı dakikada gole çok yaklaştı. Sergio Ramos'un kayarak, düşmesi ile topu kapan Arjantinli süper yıldız, savunmayı çalımladı ve uzak köşeye vuruşunu yaptı. Ancak kaleci Casillas, inanılmaz bir hamle ile kornere çeldi.
Üstünlük sayısını bulduktan sonra oyunu kendi sahasında kabul eden ve hızlı hücum oyuncuları ile kontra atak arayan Real Madrid, maçın 25'inci dakikasında Portekizli yıldızı Ronaldo ile önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Sol kanatta hücumu başlatan Benzema, ceza sahasına yaklaşan Ronaldo'yu topla buluşturdu. Önü açık kalan Ronaldo'nun vuruşu ise Valdes'in bakışları arasında az farkla auta gitti.

Dakikalar ilerledikçe, alışılagelmiş futbolunu sahaya yansıtmaya başlayan Barcelona, maçın 30'uncu dakikasında da beraberlik golünü buldu. Kendi yarı sahasında topla buluşan Messi, 4 Real Madridli oyuncuyu çalımladı ve ara pasında Alexis Sanchez'i savunmanın arkasına kaçırdı. Alexis, zor durumda olmasına rağmen sağ çaprazdan çok düzgün bir vuruş yaptı ve Katalan ekibi adına beraberliği sağladı.
37'inci dakikada sarı kart gören Messi, ilk yarının son dakikalarında birkaç defa kırmızı kartın eşiğinden döndü. Santiago Bernabeu tribünleri, Messi'nin her yaptığı tehlikeli hareketin ardından ayağa kalksa da, Arjantinli devreyi atılmadan tamamladı.

İkinci yarıya ise, ilk yarının aksine konuk takım Barça daha iyi başladı. Orta sahadaki klasik pas akışını sağlayan Katalanlar, 53'üncü dakikada da maçta skor üstünlüğünü yakaladı. Real Madrid ceza sahası içinde etkili bir biçimde paslaşmalar sırasında araya Madridli savunma oyuncuları girdi. Ceza sahası dışına seken top, Xavi'nin önüne düştü. Xavi, hiç bekletmeden gelişine çok sert vurdu ve Marcelo'nun ayaklarına çarpan top, Casillas'ın tüm çabalarına rağmen filelerle buluştu.
El Clasico'nun kırılma anı ise 65'te Ronaldo'nun kaçırdığı pozisyon oldu. Sol taraftan ceza sahasına etkili bir orta yapan Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo'ya adeta 'al da at' dedi. Ancak bomboş durumdaki Portekizli yıldız, topu kafayla auta gönderdi.

Bu pozisyonun dönüşünde ise Barcelona'nın 3'üncü golü geldi. Iniesta ve Messi'nin bireysel yetenekleri ile başlayan hücumda top, sağ kanattan hareketlenen Dani Alves'e kadar geldi. Alves'in adrese teslim ortasında ise arka direkte Fabregas, kafayla ağları buldu. Bu golle Barcelona, 65'inci dakikada 3-1 öne geçti.

Maçın kalan dakikaları ise Real Madrid'in umutsuz gol arayışları ve Barcelona'nın gol kokan kontra atakları ile geçildi. Ancak iki takım da skoru değiştiremedi ve Real Madrid'in favori olarak çıktığı El Clasico, Barcelona'nın 3-1 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonucun ardından Barça, La Liga'da 37 puana yükseldi ve 1 maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

9 Aralık 2011 Cuma

Büyük Kapışma NTV Spor'da

Real Madrid ve FC Barcelona arasında oynanacak muhteşem El Clasico bu akşam saat 23:00'de.
Nefesler Tutuldu...
 Real Madrid - Barcelona
Stad: Santiago Barnebau
Saat: 23:00
Yayın: NTV Spor
Facebook Takip: FC Barcelona

6 Aralık 2011 Salı

Barcelona 4-0 BATE Borisov: Gençler Coştu.

Şampiyonlar Ligi'nde H Grubu'nda mücadele eden Barcelona, genç oyuncuların ağırlıklı olduğu bir kadroyla çıktığı maçta BATE Borisov'u mağlup etmeyi başardı.

BATE'den şaşırtıcı başlangıç
Belarus temsilcisi BATE, maça hızlı başlayan taraf oldu. 15. dakikada Bressan'ın sol kanattan yaptığı ortada top savunmaya çarptı ve yön değiştirdi. Ancak Pinto, hata yapmadı ve topun sahibi oldu. 27'de Bressan'ın sağ kanattan yaptığı ortayı arka direkte Yurevich kafayla tamamlamak istedi ancak araya giren Bartra, topu uzaklaştırdı. 34'te Montoya'nın sağ kanattan kestiği ortayı Roberto şık bir vuruşla ceza sahasında tamamladı ama top üstten auta gitti. 35'te paslarla BATE yarı sahasına giren Barcelona'da savunmadan seken topu önünde bulan Roberto, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. İlk yarıda başka gol olmadı ve Barcelona soyunma odasına mutlu giden taraf oldu.

Barça ağrılığını koyuyor
İkinci yarıda Barcelona, rakibine daha yoğun ataklarla yüklenmeye başladı. 50'de Montoya, sağ kanattan Pedro'ya yerden bir pas gönderdi ancak araya giren Filipenko, mutlak golü önledi. 60'ta Cuenca'nın sağ kanattan sürüklediği atakta ceza sahasında topla buluşan Montoya, farkı ikiye çıkarmayı başardı: 2-0. Bu golden üç dakika sonra sağ kanattan bir kez daha ortayı yapan Cuenca'nın pasını Pedro, şık bir topuk vuruşuyla gole çevirdi: 3-0. 88'de Valadzko, ceza sahasına giren Cuenca'yı düşürünce Katalan ekibi penaltı kazandı. Topun başına geçen Pedro, Barcelona kariyerinin 50. golünü attı: 4-0. Kalan sürede başka gol olmadı ve Barcelona, üç puanla grup aşamasını tamamladı.

Bu sonuçla 16 puana yükselen Barcelona, H Grubu'nun lideri olarak bir üst tura yükseldi. BATE ise iki puanla grubu son sırada tamamladı.

3 Aralık 2011 Cumartesi

Barcelona 5-0 Levante

Barcelona 5-0 Levante
Barça esti...

İspanya La Liga'da Barcelona, NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanan Nou Camp'ta konuk ettiği sezonun flaş ekiplerinden Levante'yi 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve lider Real Madrid'i takibini sürdürdü.

Henüz 4'üncü dakikada Iniesta'nın nefis topuk pası ile ceza sahasında topla buluşan Cesc Fabregas, yerden bir vuruşla Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. Fabregas, maçın 33'üncü dakikasında yeniden sahneye çıktı ve takımını 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. Xavi'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşa, ceza sahasında çok iyi yükselen Fabregas, Katalan ekibine iki farkı getirdi.

Barcelona, Levante karşısında boğucu baskısını ilk yarının son dakikalarına kadar sürdürdü. 37'inci dakikada Messi'nin sağ kanattan getirdiği topu, yine çok şık bir topuk pasıyla hücum hattına servis eden Iniesta, Cuenca'nın golünün hazırlayıcısı oldu. Sol çaprazda topu önünde bulan genç Cuenca, sağ ayağının içiyle uzak köşeye, çok güzel bir plase bıraktı ve Barcelona adına durumu 3-0 yaptı.
Katalan ekibinin büyük üstünlüğü ile geçen ilk yarı, 3-0'lık Barcelona üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya da orta sahadaki ezici üstünlüğü ve yüksek pas yüzdesi ile başlayan Barcelona, 55'inci dakikada ise Messi'nin golüyle 4-0'ı yakaladı. Dani Alves'in ara pası ile topla buluşan Arjantinli süper yıldız, sol ayağının içiyle Barcelona'nın 4'üncü golünü kaydetti.

Baskısını sürdüren Barcelona, 61'inci dakikada 5'inci golü de buldu. Messi'nin sürüklediği atakta, son olarak topla buluşan Alexis Sanchez, şık bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Savunmaya da çarpan top, 5'inci kez Levante ağları ile buluştu.

Karşılaşmanın son dakikalarında Iniesta'nın attığı gol, hakem tarafından iptal edildi ve Barcelona, sahasında konuk ettiği Levante'yi 5-0 mağlup etti. Bu galibiyetin ardından La Liga'da puanını 34'e çıkaran Barça, maç fazlasıyla Real Madrid ile arasındaki puan farkını da 3'e indirdi.

İspanya La Liga'da Barcelona, önümüzdeki hafta Santiago Bernabeu'da Real Madrid ile karşılaşacak. El Clasico, 10 Aralık Cumartesi akşamı saat 23:00'ten itibaren NTV Spor ekranlarından canlı olarak yayınlacak.