26 Eylül 2010 Pazar

Athletic Bilbao 1-3 Barcelona Özeti Golleri izle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da deplasmanda zorlu Atletico Madrid ekibini 2-1 ile geçiyor..
25 Eylül 2010 23:00
Stad: Estadio San Mames -Bilbao
Athletic Bilbao 1-3 FC Barcelona
Goller:
55' 0-1 Seydou Keita
   74' 0-2 Xavi Hernandez
90' 1-2 Gabilondo
90+2' Sergio BusquetsYoutube Videosudur

25 Eylül 2010 Cumartesi

Athletic Bilbao 1-3 Barcelona

Athletic Bilbao 1-3  Barcelona
Müthiş maç yoğun yağmur altında başladı, henüz 12. dakikada maça yağan yağmur gibi başlayan Barça'nın David Villa ile girdiği pozisyonda top direkten döndü.34. dakikada Athletic Bilbao oyuncusu Fernando Amorebieta, Xavi'ye yaptığı hareket sonucu kırmızı kart gördü. İlk yarısı golsüz tamamlandı. İkinci yarı yağan yağmur gibi başladı Barça ve 55. dakikada Seydou Keita ile öne geçti, daha sonra ataklarını hızla sürdüren barça 74.dakika Xavi Hernandez'in ceza sahası dışından sert vurduğu şut köşeden ağlarla buluştu ve Barça durumu 2-0 yaptı.Bu golden sonrada Barça ataklarına devam etti özellikle sağ kanattan Dani Alvesle yüklenen barça çok fazla pozisyona girdi ve birçoğunu değerlendiremedi, Bilbao takımı ise kırmızı kart gördüğü dakikadan itibaren kontra ataklarla Barça kalesinde etkili olmaya çalıştı fakat başarılı olamadı. 87. dakikada David Villa yaptığı hareket sonucu kırmızı kartla cezalandırıldı ve her iki takımda 10 kişi kaldı. 90. dakikada gelişen ani Bilbao atağında kaleci Valdez topu ilk hamlede çevirmeyi başardı fakat dönen topta Bilbao takımı golü buldu ve durum 2-1 oldu.Bu golden 1 dakika sonra Athletic Bilbao 1 puan için rakip kaleye gitmeye çalıştığı anda savunmasının sağında büyük bir boşluk bıraktı ve Barcelona sağdan geliştirdiği atakla 3. golü Sergio Busquets ile buldu ve bu gol maçın skorunu belirledi.
Athletic Bilbao 1-3  FC Barcelona
Maçın Özetini İzlemek İçin Tıklayınız...

Athletic Bilbao Barcelona Maçı Canlı İzle

İspanya Premier Lig (La Liga) 2010/2011 Maçları
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da Athletic Bilbao deplasmanına gidiyor.
25.09.2010
25 Eylül 2010 23:00
Stad: Estadio San Mames -Bilbao
Canlı Yayın 
Maç Sonucu
Ath. Bilbao Athletic Bilbao 1-3 Barcelona Barcelona

Maçın Özetini İzlemek İçin Tıklayınız...

23 Eylül 2010 Perşembe

Lionel Messi'nin Sakatlandığı Pozisyon

Lionel Messi'nin 19.09.2010 tarihinde Atletico Madrid maçında Madrid'in savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi'ninyağtığı hareket sonucu sakatlandığı pozisyonu izle.
Pozisyonun Videosunu İzle
Uploaded by barcelonafan. - 


Youtube Videosu

Ujfalusi'nin Cezası Açıklandı


Atletico Madrid'in savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi, Barcelona karşılaşmasında Lionel Messi'nin bileğine basarak gördüğü kırmızı kartın karşılığında iki maç ceza aldı.

Messi'nin bu müdahele sebebiyle iki hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanırken İspanyol basını iki gündür 32 yaşındaki stoperin 12 maça kadar cezalandırılabileceğini vurguluyordu.

Buna rağmen Futbol Rekabet Kurulu (LFP), verdiği kararda pozisyonun tehlikeli olsa da sakatlamaya yönelik olmadığını ifade ederek Ujfalusi'ye iki maçtan fazla ceza verilmesini uygun görmedi.

Çek oyuncu, takım arkadaşı Kun Agüero'nun cep telefonundan mesaj atarak Messi'den özür dilemiş ve pozisyonda kasıt olmadığını belirtmişti.

Goal.com Türkiye 

Barcelona 1-0 Sporting Gijon Gol Özeti İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da deplasmanda zorlu Atletico Madrid ekibini 2-1 ile geçiyor..
22 Eylül 2010 21:00
Stad: Nou Camp
FC Barcelona 1-0 Sporting Gijon
Goller:
49' 1-0 David Villa
Barcelona 1-0 Sporting Gijon Maçın Gollerini ve Özetini Aşağıdaki Videodan İzleyebilirsiniz.

Barcelona 1-0 Sporting Gijon


İspanya La Liga'nın güçlü ekibi Barcelona, Camp Nou'da Sporting Gijon'u ağırladı.

Geçtiğimiz hafta Atletico Nadrid maçında Tomas Ujfalusi'nin sert darbesi sonrasında sakatlanan ve uzun bir süre sahalardan uzak kalacak olan Messi'nin oynamadığı mücadelenin ilk yarısında deplasman ekibinin iyi savunması vardı.

Barcelona karşısında geri yaslanmayan ve hem önde basıp hem de defans hattını ileri çıkararak yaratıcı gücü oynamayan Barcelona karşısında ipleri eline almak isteyen Sporting Gijon düşüncesinde başarılı oldu ve Camp Nou'da oynayan Barcelona'ya ilk 45 dakikada önemli bir fırsat vermeden ilk yarının 0-0 noktalanmasında önemli rol oynadı.
İkinci yarıya Puyol - Pique ve Keita - Pedro değişiklikleriyle giren Barcelona, özellikle Pedro'nun hareketliliğiyle hızlanmaya başladı. 49. dakikada Dani Alves'in sağ çizgiden harika bir savunma arkası pasına hareketlenen David Villa, ceza sahasının sağında aldığı topla kaleye sokularak çok klas bir vuruş sonrasında golü bularak ev sahibini 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra oyundaki kontrolü rakibe vermeden rakip yarı sahada oynamaya devam eden Barcelona oyunu rölantiye alarak pasif üstünlüğünü korudu. Maçın geri kalan süresinde Sporting Gijon'a kaleye şut atma fırsatı vermeyen ve mücadelede %79'luk topla oynama oranına ulaşan Barcelona, Messi'siz oynadığı ilk maçta çok fazla pozisyon üretemese de zorlanmadı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

20 Eylül 2010 Pazartesi

Atletico Madrid 1-2 Barcelona Golleri İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da deplasmanda zorlu Atletico Madrid ekibini 2-1 ile geçiyor..
19 Eylül 2010 20:00
Stad: Estadio Vicente Calderon -Madrid
Atletico Madrid 1-2 Barcelona
Goller: 
13' 0-1 Lionel Messi
25' 1-1 Raul Garcia
32' 1-2 Gerard Pique
Atletico Madrid 1-2 Barcelona Maçın Gollerini ve Özetini Aşağıdaki Videodan İzleyebilirsiniz.

Lionel Messi Sakatlandı, İki Hafta Yok


Atletico Madrid maçında bileğinden sakatlanan Lionel Messi'ninyaklaşık hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Ujfalusi, pozisyonun ardından direkt kırmızı kart görürken Messi'nin bileğinde kırık olmadığı, bu sebeple Arjantinlinin daha uzun sürebilecek bir sakatlığı kısa sürede atlatacağı İspanyol basınında yer buldu.

Durumu bugün kesinleşecek olan Messi'nin Sporting Gijon, Athletic Bilbao, Malaga ve Rubin Kazan karşılaşmalarında forma giymesi zor gözüküyor.

Atletico Madrid 1-2 Barcelona, Barça Mutlu

Deplasmandaki maça iyi başlayan Barcelona henüz 13. dakikada golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Pedro'nun ara pasına hareketlenen Messi kaleci De Gea'yla karşı karşıya kaldı ve çaprazdan ustaca bir plaseyle topu ağlara gönderdi: 0-1

Ancak maçın 25. dakikasında evsahibi takım Raul Garcia'yla eşitliği yakaladı. Sol kanattan Simao'nun kullandığı kornere kalabalığın arasından iyi yükselen Garcia maça eşitlik getirdi: 1-1

Ancak deplasmanda oynamasına rağmen daha çok pozisyon bulan Barcelona, 32. dakikada yeniden öne geçti. Messi'nin arka direğe açılan kornerini bir forvet gibi göğsünde yumuşatan Pique, çaprazdan sert bir vuruşla ilk yarının skorunu belirledi: 1-2

Maçın ikinci yarısında ise Barcelona daha rahat bir futbol oynadı. Pedro ile 50 ve 59. dakikalardaki bulunan pozisyonları kaçıran Barcelona'nın, 74'te David Villa'yla yakaladığı pozisyonda ise kaleci De Gea başarılı olunca maçta başka gol olmadı ve Barcelona, geçen hafta yaşanan Hercules şokunun ardından haftayı önemli bir galibiyetle kapamış oldu.

19 Eylül 2010 Pazar

Atletico Madrid Barcelona 19.09.2010

İspanya Premier Lig (La Liga) 2010/2011 Maçları
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da üçüncü maçında Atl. Madrid takımına konuk oluyor.
19.09.2010
19 Eylül 2010 20:00
Stad: Estadio Vicente Calderón — Madrid

Atl. Madrid Atletico Madrid  vs  Barcelona Barcelona

Calderon'da Büyük Kapışma


Atletico Madrid - Barcelona
Yer: Vicente Calderon Stadyumu, Madrid
Zaman: 19 Eylül Pazar, 20:00
Yayın: NTV

Kontrolü yeniden ele almak

Süper Kupa finalinde Inter'i yenerek dikkatleri üzerine çeken Atletico Madrid, iyi performansını ligde de sürdürdü. Ligin ilk maçında Gijon'u 4-0 yenen Atletico, geçtiğimiz sezon ne Barcelona'nın ne de Real Madrid'in çıkabildiği Athletic Bilbao deplasmanında 2-1 ile güldü. Yakalanan iyi hava hafta içinde Selanik'te bozuldu. Aris karşısında etkili bir oyun ortaya koyamayan Atletico'da Barça maçı öncesinde moraller bozulmuştu. Ancak teknik direktör Quique Sanchez Flores, Aris maçında alınan yenilginin telafi edilebileceğini düşünüyor. Maçtan sonra konuşan Flores, "Biz iyi bir takımız ancak bu gece kontrolü kaybettik. Rakibin ataklarına cevap veremedik ve etkisiz bir oyun sergiledik. Bu sorunları aşabileceğimizi düşünüyorum. Bu yenilginin önümüzdeki maçları etkilemesine izin vermeyeceğiz" diyerek takımını yeniden toparlamaya çalışıyordu. Barcelona'nın en çok zorlandığı deplasmanlardan birine çıkması ve geçtiğimiz sezon tek mağlubiyetini burada alması Atletico'nun şansını iyice artırıyor.

Muhtemel 11: De Gea; Perea, Godin, Dominguez, Lopez; Reyes, Assunçao, Raul Garcia, Simao; Forlan, Agüero

Rahatsız
Panathinaikos maçında Barcelona'nın da panik yapabileceğinigördük. Govou'nun golüyle öne geçen Yunan temsilcisi biraz dikkat olsaydı skoru korumayı başarabilirdi. Barça'nın geçtiğimiz hafta Hercules'e 2-0 yenilmesi takımda bir gerginlik yaratmışa benziyor. Ne var ki Messi ve Xavi gibi usta isimler takımın hücum hattında gereken etkinliği sağlıyorlar ve savunma üzerindeki baskıyı azaltıyorlar. Bu zorlu deplasman maçı öncesinde takımın şansını değerlendiren Iniesta, "Gerçekçi olmamız gerekirse Atletico Madrid, Süper Kupa'yı ve ligde çıktığı ilk iki maçı kazandı. Üstelik kaliteli futbolcuları da oldukça formda. Geçtiğimiz yıl tek maçımızı orada kaybettik. Bu bizde bir rahatsızlık yaratıyor. Takım olarak iyi durumdayız ve kendi futbolumuzu oynayarak sonuca gitmek istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Daima kendi futbolunu oynamak isteyen Barcelona, bu maçta da aynı anlayışla sahada olacaktır. Ancak galibiyete ulaşmak istiyorlarsa daha dikkatli olmaları şart.

Muhtemel 11: Valdes; Dani Alves, Puyol, Pique, Maxwell; Xavi, Mascherano, Iniesta; Messi, Villa, Pedro

15 Eylül 2010 Çarşamba

Barcelona 5-1 Panathinaikos Özeti İzle

2010-2011 UEFA Şampiyonlar Ligi Maç Özetleri
D Grubunun ilk maçında Barcelona sahasında Panathinaikos takımını konuk ediyor ve Lionel Messi'nin şov yaptığı maçta Barça rakibi 5-1 mağlup ediyor.
Barcelona 5-1 Panathinaikos
Goller: 
20' 0-1 Sidney Govou 
21' 1-1  Lionel Messi
32' 2-1 David Villa
44' 3-1 Lionel Messi
77' 4-1 Pedro Rodriguez
90+2' 5-1 Daniel Alves 
Barcelona 5-1 Panathinaikos Maçın Özetini Aşağıdaki Videodan İzleyebilirsiniz.

14 Eylül 2010 Salı

Güzel Başlangıç "Barcelona 5-1 Panathinaikos"

 Barcelona 5-1 Panathinaikos

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Barcelona ilk maçta sahasında Panathinaikos takımını konuk etti ve rakibi 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti.
Barcelona'nın  22. dakikada1-0 geriye düştüğü maçta Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 22. ve 45. dakikalarda Lionel Messi, 33. dakikada David Villa, 78. dakikada Pedro ile 90. dakikada Dani Alves kaydetti.
Lionel Messi'nin 43. ve 78. dakikalarda kaleye gönderdiği şutlarda direkler gole engel oldu.
54'üncü dakikada Busquets'in ceza sahasında Kante tarafından düşürüldüğü pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen messi'nin vuruşunda kaleci Tzorvas gole izin vermedi.
Bu galibiyetle Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde gruplara 3 puanla başladı. 

13 Eylül 2010 Pazartesi

Barcelona Panathinaikos Maçi Canli İzle

2010-2011 UEFA Şampiyonlar Ligi 1. Tur D Grubu
D Grubunun ilk maçında Barcelona sahasında Panathinaikos takımını konuk ediyor. Maç saat 21:45'te Nou Camp stadında oynanacak ve sitemizden canlı yayınlanacak.Grubun diğer maçı ise  yine aynı saatlerde Fc Cobenhagen ve Rubin Kazan arasında olacak.

14.09.2010
 Tarih: 14 Eylül 2010 Cumartesi Saat: 21:45 Stad: Nou Camp
Canlı Yayın
Barcelona FC Barcelona  vs Panathinaikos Panathinaikos
Sonuç:
Barcelona 5-1 Panathinaikos

Şampiyonlar Ligi Barça Panathinaikos

 2010-2011 UEFA Şampiyonlar Ligi 1. Tur D Grubu
D Grubunun ilk maçında Barcelona sahasında Panathinaikos takımını konuk ediyor. Maç saat 21:45'te Nou Camp stadında oynanacak ve sitemizden canlı yayınlanacak.Grubun diğer maçı ise  yine aynı saatlerde Fc Cobenhagen ve Rubin Kazan arasında olacak.
Maçı Canlı Olarak Sitemizden İzleyebilirsiniz.

Barcelona Panathinaikos Takım Kadroları

Barcelona ve Panathinaikos arasında oynanacak maçın muhtemel ilk 11'leri şöyle.

FC Barcelona
Valdés 1
Daniel Alves 2
Gerard Piqué 3
Puyol 5
Éric Abidal 22
Busquets 16
Seydou Keita 15
Xavi 6
Andrés Iniesta Luján 8
Lionel Messi 10
David Villa 7

Panathinaikos

Alexandros Tzorvas 30
Giourkas Seitaridis 25
Josu Sarriegi 3
Jean-Alain Boumsong 4
Loukas Vyntra 24
Gilberto Silva 15
Simão 23
Sotiris Ninis 7
Giorgos Karagounis 26
Sidney Govou 14
Djibril Cissé 

İki Takımın Son 5 Maçı
Son 5 Maç
11 Eyl 2010    Barcelona 0 - Hércules 2    
29 Ağu 2010    Santander 0 - Barcelona 3    
25 Ağu 2010    Barcelona 3 - AC Milan 2    
21 Ağu 2010    Barcelona 4 - Sevilla 0   
14 Ağu 2010    Sevilla 3 - Barcelona 1 

04 Ağu 2010    Inter 2 - Panathinaikos 3   
18 Nis 2010    PAS Giannena 0 - Panathinaikos 0
11 Nis 2010    Panathinaikos 0 - Iraklis 0    
28 Mar 2010    Atromitos 0 - Panathinaikos 0    
21 Mar 2010    Panathinaikos 0 - Olympiakos 0    

David Villa: "Panathinaikos maçi farklı olacak"


Barcelona'nın yıldız futbolcusu, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları karşılaşma öncesi konuştu...
Barcelona'nın İspanyol golcüsü David Villa, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Panathinaikos karşılaşmasında Hercules yenilgisini unutturacaklarını söyledi.

Sport'a konuşan Villa, "Yarınki maçta Hercules yenilgisini unutturacağız. Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla başlamak istiyoruz. Takım olarak Panathinaikos maçına odaklanmış durumdayız. Temkinliyiz ancak kazanacağız" dedi.

Villa, Barcelona forması altında gollerine devam etmeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi.

12 Eylül 2010 Pazar

Andres Iniesta Maç Yorumu: Çok gergindik

 
La Liga'nın yeni ekiplerinden Hercules'e kendi sahasında 2-0 mağlup olarak büyük bir şok yaşayan Barcelona'da başarılı orta saha oyuncusu Andreas Iniesta, maçın ardından yaptığı açıklamada korkak bir futbol oynadıklarını söyledi.

Maçtan sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Iniesta, "Geçmişte kazandıklarımız sahada bize yardımcı olmuyor. Umarım bu maçtan gereken dersi alırız ve ilerleyen haftalarda futbolumuzu düzeltiriz. Gergin bir ruh haliyle sahaya çıktık. Kontrolümüzü kaybettik ve amaçsızca atak yaptık. Denedik ancak gol atmayı başaramadık" ifadelerini kullandı.

Katalan ekibi bu hafta Şampiyonlar Ligi'nde Panathinaikos ile oynayacak daha sonra ise ligde ikide iki yapan Atletico Madrid'e konuk olacak.

Barcelona 0-2 Hercules Özet Golleri İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da ikinci maçında sahasında 16 ay sonra mağlubiyet yüzü gördü. Ligin yeni ekiplerinden Hercules Barçayı 0-2 mağlup etti.
  Tarih : 11.09.2010 Saat: 19:00   Stadyum :Nou Camp
Barcelona 0-2 Hercules
Goller: 
27' 0-1 Nelson Valdez
59' 0-2 Nelson Valdez
Barcelona 0-2 Hercules Maçın Gollerini ve Özetini Aşağıdaki Videodan İzleyebilirsiniz.
 

Uzun Bir Aradan Sonra Barça Mağlup Oldu

 11 Eylül 2010 Cumratesi Barcelona sahasında La Liga'nın yeni ekiplerinden Hercules takımını konuk etti.
2010-2011 sezonunda La Liga'da seyircisi önüne ilk kez çıkan ve La Liga'da 16 aydır sahasında kaybetmeyen Barcelona,  Hercules takımına 0-2 mağlup oldu.
Hercules'e galibiyeti getiren golleri 27. ve 59.dakikalarda  Nelson Valdez kaydetti.
Barcelona bu sonucun ardından ligde mağlubiyetle tanıştı ve 3 puanda kaldı. Hercules ise puanını 3'e yükseltti.

Sahasında son olarak 23 Mayıs 2009'da Osasuna'ya kaybeden Barca, böylece La Liga'da 16 ay sonra Nou Camp'tan boynu bükük ayrıldı. Barca, geçen sezon kupada Sevilla'ya, Şampiyonlar Ligi'nde de Rubin Kazan'a evinde 2-1 yenilmişti
Öte yandan Barcelona, Guardiola yönetiminde 3. kez 2 farklı kaybetti. Katalan ekibi, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Inter'e ve İspanya Süper Kupası ilk maçında Sevilla'ya 3-1 kaybetmişti

11 Eylül 2010 Cumartesi

11.09.2010 Barcelona Hercules Maçi

İspanya Premier Lig (La Liga) 2010/2011 Maçları
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da ikinci maçında sahasında Hercules takımını konuk ediyor.

11.09.2010
Tarih: 11 Eylül 2010 Cumartesi Saat: 19:00
Barcelona Barcelona - Hercules Hércules

9 Eylül 2010 Perşembe

Abidal: Ya Barça, ya hiç


La Liga ekiplerinden Barcelona'da forma giyen Fransız sol bek Eric Abidal, kulübüyle olan ve 2012 yılında biten sözleşmesinin yenilenmemesi halinde futbolu bırakamayı düşündüğünü açıkladı.

El Mundo Deportivo'ya konuşan Abidal, "Benim için Barcelona defteri kapandığında futbolculuk defterinin de kapanacaktır. Burada her şeyi kazandım ve mutlu bir aile yaşantım var. Ailemle daha fazla vakit geçirmek istiyorum. Ama Barça sözleşmemi uzatmamı isterse seve seve kabul ederim. Başka bir takımdan gelecek teklifleri değerlendirmeyeceğim. Teknik direktörümüz beni stoperde kullanmak istiyor. Bunun üstesinden gelebilirim. Sol bekte oynamayı seviyorum ancak teknik direktörden gelecek her türlü talimata uyarım" ifadelerini kullandı.30 yaşındaki Abidal, 2007 yılında 15 milyon avro karşılığında Olympique Lyon'dan Barcelona'ya transfer olmuştu.

Kaynak: Goal.com

7 Eylül 2010 Salı

Xavi: Mascherano bize güç katacak

Barcelona'lı Xavi, yeni transfer Mascherano'ya övgüler yağdırdı.
Barcelona'nın maestrosu Xavi Hernandez, Arjantinli Mascherano'nun kendini geliştirerek takıma büyük katkısı olacağını belirtti.

Yaz transfer sezonunda İnter'in de ilgilendiği Mascherano'yu Liverpool'dan 21 Milyon Avro karşılığı kadrosuna katan Katalan ekibinin oyun kurucusu Xavi, El Mundo Deportivo'ya yaptığı açıklamada, "Mascherano'yu şahsen tanımıyorum. Ama çalışkanlığıyla bize güç katacak. Genç olmasına karşın uluslararası tecrübeye sahip olması büyük avantaj." açıklamalarında bulundu.Ibrahimovic'in takımdan ayrılması hakkında da konuşan Xavi, "Guardiola açık bir dille taktiksel nedenlerle kendisini düşünmediğini söyledi. Takımdan ayrılmasına üzüldüm. İyi bir arkadaşlığımız vardı. Ama başka bir takımda oynayacak olması onun için daha iyi oldu." dedi.

Kaynak: Goal.com

5 Eylül 2010 Pazar

Daniel Alves: İbrahimovic Uyum Sağlayamadı


Barcelona'nın yeni transferi, kupalar kaldırmak ve başarının keyfini çıkarmak istediğini açıkladı.
Barcelona'nın başarılı sağ bek oyuncusu Daniel Alves, Zlatan Ibrahimovic'in sabırsız davranarak takımdan ayrılma kararı verdiğini söyledi.

El Mundo Deportivo'ya konuşan Brezilyalı yıldız, "Belki de Ibrahimovic fazla sabırlı değildi. Takımın oyun sistemine adapte olamadı. Sabırlı davranarak bunu başarabilirdi çünkü o gerçekten çok yetenekli bir oyuncu" dedi.

Alves, basında sıkça yer alan İsveçli golcünün teknik direktör Pep Guardiola ile arasında bulunan soğukluk yüzünden takımdan ayrıldığı yönündeki haberler hakkında ise, "Ben böyle bir durum göremedim. Bana göre onu rahatsız edecek bir durum yoktu. Ancak kararına saygı duymak gerek" diye konuştu.

Adriano: Oldukça Umutluyum


 Barcelona'nın yeni transferi, kupalar kaldırmak ve başarının keyfini çıkarmak istediğini açıkladı.
Geçtiğimiz transfer döneminde beş yıldır giydiği Sevilla formasını çıkartan ve Pep Guardiola'nın takımına katılan Adriano, yeni sezondan oldukça umutlu.

Barcelona'da çok m
utlu olduğunu açıklayan sambacı, "Yeni sezona çok iyi bir başlangıç yaptık. Raincg Santander karşısında rahat bir galibiyet aldık. Bu sezonu çok iyi geçireceğimizi düşünüyorum. Barcelona'da kupalar kazanmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Barcelona'nın bu sezonki diğer transferleri David Villa ve Javier Mascherano'yu da değerlendiren Adriano, "Çok önemli oyuncular. Hepimiz burada forma savaşı vereceğiz. Bu savaştan takımımız kârlı çıkacak" ifadelerini kullandı.

Barcelona, milli maç arasından sona La Liga'nın yeni ekibi Hercules ile karşılaşacak.

4 Eylül 2010 Cumartesi

2010 Barcelona Şampiyonlar Ligi Fikstürü

 2010-2011 FC Barcelona Şampiyonlar Ligi Fikstürü
 



14.09.2010         Barcelona       vs        Panathinaikos   [Yunanistan]  
29.09.2010    [Rusya]  Rubin Kazan     vs    Barcelona    
20.10.2010       Barcelona     vs
FcCobenhagen  [Danimarka] 
02.11.2010    [Danimarka] FcCobenhagen     vs    Barcelona    
24.11.2010    [Yunanistan]  Panathinaikos     vs    Barcelona    
07.12.2010       Barcelona     vs    Rubin Kazan  [Rusya] 

2 Eylül 2010 Perşembe

Carles Puyol 3 Hafta Sahalarda Yok


Barcelona'nın ve İspanya Milli Takımı'nın başarılı defans oyuncusu Carles Puyol'un üst baldırından yaşadığı sakatlık nedeniyle üç hafta boyunca forma giyemeyeceği açıklandı.

La Liga'nın ilk haftasında Racing Santander ile oynadıkları maç öncesinde ısınırken sakatlanan Puyol'un sol üst baldırında yırtık olduğu tespit edildi. Yapılan testlerin ardından Puyol'un üç hafta boyunca sahalardan uzak kalacağı ifade edildi.

Bu sakatlık nedeniyle Puyol, İspanya'nın Liechtenstein ile oynayacağı Euro 2012 eleme maçı ve Arjantin ile oynanacak hazırlık maçının aday kadrosundan da çıkarıldı. 32 yaşındaki Katalan oyuncunun yerine Osasuna'dan Nacho Monreal çağrıldı.

Puyol'un Barcelona'nın 26 Eylül'de Athletic Bilbao ile deplasmanda oynayacağı maçta sahalara dönmesi bekleniyor. 

1 Eylül 2010 Çarşamba

Aliaksandr Hleb Barcelonadan Ayrildi

 Geçtiğimiz sezon Stuttgart’ta kiralık oynayan Aliaksandr Hleb, Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola’yı kadroya girme konusunda ikna edemedi. Premier Lig eiplerinden Birmingham City,29 yaşındaki orta saha oyuncusunun kadrosuna kattı.
İspanya’da yeterince forma şansı bulamayacağını düşünen Belaruslu orta saha oyuncusu 3 yıl forma giydiği Premier Lig’e geri dönüyor. Hleb, Arsenal formasıyla 130 maça çıkmıştı.
Hleb transferinin takıma büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Birmingham menajeri Alex McLeish, “Hleb birinci sınıf bir oyuncu. Onun gibi isimleri kadromuzda görmek büyük mutluluk. Orta sahada bize liderlik yapacak ve hücum gücümüzü arttıracak. Onu transfer etmek için çok girişimlerimiz oldu ama bu işi bitirebileceğimizi düşünmüyordum” dedi.
Kaynak: Goal.com