29 Ekim 2011 Cumartesi

Barcelona 5-0 Mallorca Maçın Özetini İzle

Barcelona 5-0 Mallorca

FC Barcelona LA Liga'da bu hafta sahasında konuk ettiği Mallorca takımını 5-0 gibi net bir skorla mağlub etmeyi başardı.


Barça teknik direktörü Josep Guardiola, Isaac Cuenca ve Gerard Deulofeu gibi genç oyunculara forma şansı tanıdı.

Lionel Messi'nin 3 gol atarak hattrick yaptığı maçta Mallorca takımı hücumda herhangi bir varlık güstermezken maça ilk 11 de başlayan Isaac Cuenca 50. dakika Barça adına İspanya Premier Liginde çıktığı 2. maçında ilk golünü kayadetti ayrıca Dani Alves 90. dakikada mükemmel bir gol attı ve Barça rahat kazandı.

Barcelona 5-0 Mallorca Maçin Özetini İzle

25 Ekim 2011 Salı

Granada 0-1 FC Barcelona Maçın Golünü İzle

La Liga: Granada 0-1 FC Barcelona

Barcelona, Granada deplasmanında 3 puanı, 1-0 ile aldı ve maç fazlasıyla yeniden liderliğe yükseldi.

Katalan ekibine galibiyeti getiren gol, maçın 35'inci dakikasında Xavi'den geldi.

İlk dakikalarda rakibi karşısında oldukça üstün olan Katalan ekibi, buna rağmen tamamiyle kapanan Granada savunması karşısında gol pozisyonu üretmekten zorlandı.

İlerleyen dakikalarda Messi ve Fabregas ile tehlikeli gol pozisyonları yakalayan Barcelona, aradığı golü ise maçın 35'inci dakikasında Xavi'nin frikik golüyle buldu. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Xavi, harika bir vuruşla kaleci Roberto Fernandez'i mağlup etti.

İlk yarı boyunca iki takım da başka gol bulamadı ve Barcelona devreyi 1-0 üstünlükle tamamladı.

İkinci yarıya da baskılı giren Barça, farkı artırmak için rakip savunmada boşluklar aradı. Karşılaşmanın 53'üncü dakikasında ise ev sahibi Granada, 10 kişi kaldı. Jaime Gomez, Maxvell'e yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu dakikadan sonra Barcelona daha da rahat oynamaya başladı. 59'da Villa'nın pası ile Granada ceza sahasına giren Messi, kalecinin üzerinden güzel bir vuruş yaptı ancak kale çizgisi üzerinden defans oyuncusu Diego Mainz Garcia çıkardı.

Maçın geride kalan dakikalarında tempo iyice düştü. Barcelona, 10 kişi kalan Granada karşısında çok önemli bir gol pozisyonuna giremezken, ev sahibi Granada maçın 90'ıncı dakikasında 9 kişi kaldı. Daniel Benitez de ikinci sarı karttan, kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

Sevilla beraberliği ile zirvede yara alan Barcelona, Granada deplasmanında zorlansa da 3 puanı, 1-0'lık skorla aldı.

Katalan ekibi bu galibiyetle 21 puana yükseldi ve maç fazlasıyla yeniden La Liga'da liderlik koltuğuna oturdu.
İşte Xavi'nin Attığı Gol:

22 Ekim 2011 Cumartesi

FC Barcelona 0-0 Sevilla

FC Barcelona 0-0 Sevilla

La Liga'nın yenilgisiz iki takımının mücadelesinde Barcelona ile Sevilla golsüz berabere kaldı.

La Liga'nın 8. haftasında Nou Camp'ta karşılaşan Barcelona ile Sevilla, golsüz berabere kaldı.

Hakemin başlama düdüğünden itibaren Barcelona, rakip kaleye yüklenirken savunmaya yaslanan Sevilla kontrataklarla pozisyon aramayı planladı.

Maçın ilk ciddi atağı 10. dakikada ev sahibinden geldi. 10. dakikada Adriano'nun getirdiği topta Iniesta, beş Sevilla'lı arasından altıpas civarından şutunu çekti ancak isabet bulamadı. İlk yarının ilerleyen bölümünde Messi, Villa ve Iniesta ile etkili olan Katalanlar, Sevilla kalecisi Javi Varas'ı geçemeyince karşılaşmanın ilk 45 dakikası golsüz sona erdi.

İkinci devreye daha baskılı başlayan Barcelona, sağlı sollu ataklarla Sevilla kalesine yüklendi. Takım halinde ceza sahasına hapsolan konuk ekip, bir türlü hücuma çıkma şansı bulamadı. İlerleyen dakikalarda baskısını iyice artıran Katalanlar, yaptıkları tam saha presle rakiplerinin yarı sahayı geçmesine izin vermedi.

Son dakikalar adeta tek kale şeklinde geçti. Barcelona, maçın uzatma dakikalarında Iniesta'nın ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı. Hakemin bu kararınını ardından futbolcular arasında çıkan kavgada Sevilla'lı Kanoute kırmızı kart gördü. Penaltıyı kullanan Messi, topu maçın kahramanı Javi Varas'a nişanladı. Konuk ekipte Navarro 90+4'te gördüğü kırmızı kartla takımını dokuz kişi bıraktı. Kalan sürede iki takım da gol atamayınca karşılaşma golsüz sona erdi.

Bu beraberliğin ardından Barcelona 18, Sevilla 16 puana yükselirken iki ekip de ligdeki yenilmezlik unvanlarını korudu.

19 Ekim 2011 Çarşamba

Barcelona 2-0 Viktoria Plzen Maç Özeti İzle

FC Barcelona Şampiyonlar Ligi H grubundaki 3. maçında sahasında konuk ettiği Viktoria Plzen takımını Andres İniesta (10.dk) ve David Villa'nın (82.dk) attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

Barcelona 2-0 Viktoria Plzen Maçın Özetini İzleyin:

Barcelona - Viktoria Plzen Maçı

Barcelona - Viktoria Plzen Maçı

Şampiyonlar Ligi H grubu 3. maçında FC Barcelona sahasında Çek Cumhuriyeti takımlarından Viktoria Plzen takımını konuk ediyor.
Bu maç için Galatasaray'ın Çek savunması Thomas Ujfalusi şöyle konuştu:" Galibiyeti hayal etmeyin. Çünkü konuk takım oyuncuları, Nou Camp'ta birer kukladır. 30 ya da 40. dakikada 3-0 ya da 4-0 yenik duruma düşersiniz. Bir de bakarsınız ki maçın bitmesine daha 1 saat var! Başınız döner. Korkarsınız.
Nou Camp'taki ilk maçımda 6-1 yenilmiştik. Tek kelimeyle korkunçtu.

-Stattaki atmosferi anlatmak kolay değil. Yaşamanız gerekir. Avrupa'daki en büyük stat. Ama Barcelona sadece Nou Camp'ta değil her yerde tehlikeli. Kazanmayı düşünmeyin.
-Plzen'in Milan maçını izledim. Gol atamadılar ama iyi oynadılar. Ama Milan ile Barcelona kıyaslanmaz bile. Onlara karşı adam adama savunma yapmak intihar olur. Blok halinde savunma yapmak kesin çözüm olmasa bile daha mantıklı.

-Barcelona'nın rakibi olan teknik direktörler, kaybetmemek için elinden geleni yaparlar. Ama son 3 yılda bunu başarabilen teknik direktör sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Real Madrid bile oradan kurtulamıyor."

15 Ekim 2011 Cumartesi

FC Barcelona 3-0 Racing Santander Özeti İzle

FC Barcelona 3-0 Racing Santander Maçın
Özeti
İspanya La Liga'nın yedinci haftasında Barcelona, Racing Santander'i Camp Nou'da 3-0 yendi.

Maçta ilk gol 11. dakikada geldi. Lionel Messi, ceza sahasına hareketlenen Andres Iniesta'ya pasını aktardı; daha sonra Iniesta'nın etrafındaki savunmacılara rağmen kendisine geri verdiği topu müthiş bir hareketle etrafındaki dört savunmacıyı alt ederek kurtardı, rakip kaleciyi de geçip sağ ayağıyla topu ağlara gönderdi: 1-0.

27. dakikada Pedro soldan rakip ceza sahasına girdi, karşısındaki savunmacıyı geçip ortasını yaptı, onun ortasını Xavi kafasıyla ağlara gönderdi: 2-0. 32. dakikada ceza sahasına hareketlenen Pedro, topu iyi kontrol edemedi ve mutlak gol şansını kaçırdı. 39. dakikada Messi'nin ara pasına hareketlenen David Villa, kaleciyi geçti fakat topu auta attı. İlk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarıdaki gol 68. dakikada geldi. Messi'nin pasıyla buluşan Iniesta, şık hareketlerle karşısındaki savunmacıları geçerek sol ayağıyla şutunu çekti. Iniesta'nın direkten dönen şutunu Messi sağ ayağıyla tamamlayarak maçın skorunu ilan etti: 3-0.

Böylece Barcelona puanını 17 yaparken, Racing dört puanda kaldı.
Maçın Özetini İzleyin:

9 Ekim 2011 Pazar

Ertem Şener Lionel Messi'yi Anlatıyor

Ertem Şener, Katıldığı bir televizyon programında Lionel Messi'nin hayatını ve Lionel Messi ile olan bir anısını anlatıyor.

Sandro Rosell: "Guardiola'yı ölsem bırakmam"

Sandro Rosell: "Guardiola'yı ölsem bırakmam"

Barcelona Başkanı Sandro Rosell, teknik dierktör Pep Guardiola'yı takımda tutmak için her şeyi yapacağını söyledi.

40 yaşındaki teknik adamın son günlerde takımdan ayrılacağı şeklinde basına yansıyan haberlerle ilgili La Repubblica'ya açıklamalarda bulunana Rosell, "Kulüp olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Takımın şu an ona ihtiyacı var ve daha uzun süreler onunla birlikte çalışmak istiyoruz. Ben burada olduğum sürece başka bir takıma gidemez" dedi.

Guardiola'yı bırakma gibi bir niyetleri olmadığını belirten Rosell, "Bence o, kulüp tarihinin en iyi teknik direktörü. Karakter olarak da Barcelona imajıyla çok iyi örtüşüyor. Bu yüzden basında ayrılacağı şeklinde çıkan haberlerin hiçbirini ciddiye almıyoruz" şeklinde konuştu.

5 Ekim 2011 Çarşamba

La Liganin en iyi futbolcusu: Lionel Messi

La Liganin en iyi futbolcusu: Lionel Messi seçildi.

Marca gazetesi, La Liga'da artık gelenekselleşen ödülleri dağıttı. Geçen sezonun en iyi futbolcusu, bir kez daha Lionel Messi seçildi. En golcü oyuncuya verilen Pichichi Ödülü Cristiano Ronaldo'ya giderken, yılın en iyi teknik direktörü ödülüne ise Jose Mourinho layık görüldü.

 La Liga'da, Barcelona'nın şampiyonluğu ile sonuçlanan 2010-11 sezonunun yıldızları, Marca gazetesinin organize ettiği geleneksel törende ödüllendirildi. Katalan ekibinin yıldızı Lionel Messi, üst üste 3. kez ligin en iyi oyuncusuna verilen Alfredo Di Stefano ödülüne layık görüldü.

Sezonun gol kralına verilen Pichichi Ödülü, Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'ya verildi.

Portekizli oyuncu, geçen sezon 41 gol atarak La Liga tarihinin bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu unvanını eline geçirmişti. Ronaldo ödül töreninde yaptığı konuşmada, rekorunu daha  da geliştirebileceği konusunda iddialı konuştu.

En az gol yiyen kaleciye verilen Ricardo Zamora Ödülü ise 3. sezon üst üste Barcelona'nın kalecisi Viktor Valdes'e gitti. Geçen sezon toplam 18 gole izin veren Valdes kadar Barcelona'nın takım savunmasının da ödülde payı büyüktü.

En iyi teknik direktör ise Real Madrid çalıştırıcısı Jose Mourinho seçildi. Henüz ilk sezonunda Miguel Munoz ödülünü kazanan Mourinho mutluydu. Söz konusu ödül, önceki 2 sezon Barcelona çalıştırıcısı Pep Guardiola'ya verilmişti.

En golcü İspanyol futbolcuya verilen Zarra Ödülü’nün sahibi ise Sevilla forması giyen Alvaro Negredo oldu. Negredo geçen sezon 20 kez fileleri havalandırmıştı.

2 Ekim 2011 Pazar

Sporting Gijon 0-1 Barcelona Maç Özeti

Sporting Gijon 0-1 Barcelona Özet Golü İzle
FC Barcelona deplasmanda Sporting Gijon takımını Adriano'nun attığı golle 1-0 mağlub etti.