29 Ağustos 2011 Pazartesi

Barcelona 5-0 Villarreal

La Liga: Barcelona 5-0 Villarreal

Thiago Alcantara'nın iki asist, bir golle damgasını vurduğu ve Guardiola'nın taktisyenlikteki yeteneğine sahne olan maçta Barcelona, Villarreal'i 5-0 yendi.

La Liga'nın açılış haftasında Barcelona Villarreal'i Camp Nou'da 5-0 yendi.

Guardiola'dan farklı bir diziliş

Barcelona'nın 3-4-3 dizilişiyle sahaya çıktığı maçta, altıncı dakikada Alexis Sanchez, Lionel Messi'nin pasında topla buluştu ve şutunu çekti ama savunmadan seken şut Villarreal kalecisi Diego Lopez'de kaldı. 12. dakikada Messi neredeyse Lopez'le karşı karşıya kalacaktı fakat tecrübeli kaleci erkenden çıkarak topa sahip oldu. 17. dakikada Barcelona'nın kullandığı kornerde Sergio Busquets'in kafa vuruşu az farkla auta çıktı. 


Thiago açılışı yaptı

19. dakikada Messi'nun uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta Lopez falso alan topu kolaylıkla kontrol etti. 21. dakikada Fabregas savunmanın arkasına sarkarken Messi onu ara pasında kaleciyle karşı karşıya bırakmaya çalıştı ama savunma araya girerek topu dışarı gönderdi. 24. dakikada Barcelona aradığı golü buldu. Thiago'nun sürüklediği atakta Barcelona Villarreal'i hazırlıksız yakaladı; arkadaşlarına pas vermek yerine kaleye vurmayı tercih eden genç yıldızın sol ayağıyla yerden yaptığı vuruş ağlarla buluştu: 1-0.

Fabregas'tan ilk lig golü

38. dakikada Barcelona savunmasının geri pası Giuseppe Rossi'de kaldı, İtalyan yıldızın şutunu Victor Valdes müthiş bir refleklse kurtardı, sonra da çizgiden çeldi. Barcelona 45. dakikada farkı ikiye çıkardı. Savunmanın arkasına sarkan Fabregas, Messi'nin ara pasında topla buluştu ve kaleciyi geçip topu yerden düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve Barcelona'daki ilk lig golünü attı: 2-0. İlk yarı bu skorla bitti.

Alexis Sanchez de siftah yaptı

Barcelona ikinci yarıya golle başladı. 47. dakikada Thiago Alcantara'nın ayağının dışıyla attığı muhteşem pasta Alexis Sanchez, Lopez'i avlayarak Barcelona'daki ilk golünü attı: 3-0. Sanchez golden sonra formasını çıkardığı için sarı kart gördü. 52. dakikada Andres Iniesta'nın sol ayağıyla verdiği topu Messi, Lopez'i geçtikten sonra sağ ayağıyla ağlara gönderdi çevirdi ve farkı dörde çıkardı: 4-0. 74. dakikada Messi Thiago'ya pasını verdi ve ceza sahasına koşusunu yaptı; sonra da Thiago'nun pasını kale ağzına gole çevirdi: 5-0. 87. dakikada Javier Camunas Barcelona ceza sahasının dışından sert bir şut çıkardı, bu şutu Valdes kurtardı. Maç bu skorla bitti.

26 Ağustos 2011 Cuma

Barcelona 2-0 Porto Süper Kupa Barça'nin

Süper Kupa Barça'nın

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Barcelona ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Porto, Avrupa'nın en büyüğünü belirlemek üzere Süper Kupa maçında karşı karşıya geldiler.

Porto'nun dirençli başladığı karşılaşmada Barcelona alışıldık bol pasa dayalı oyununu sergilemekte ilk başta zorlandı. Ama kısa sürede pas trafiğini yoğunlaştıran Katalanlar, açık bir gol pozisyonuna girmek için sabır gösterdiler. 39. dakikada Guarin'in hatası pahalıya maloldu. Portolu oyuncu rahat pozisyonda topu ayağından kaçırınca, arkada bekleyen Messi topu kaptı, kaleciyi çalımlayarak Barça'yı öne geçirdi: 1-0. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda Porto beraberliği yakalamak için büyük mücadele sarfetti. 51. dakikada Moutinho'nun şutunda Valdes topu güçlükle dışarı çeldi. 54. dakikada Guarin ceza sahasının dışında çok sert bir şut çıkarıp hatasını telafi etmeye çok yaklaştı, ama direği geçemedi. Oyunda dengeyi yeniden sağlayan Barça daha sonraki dakikalarda top hakimiyetini eline geçirdi, ama net pozisyon yaratmakta sıkıntı yaşadı.

85. dakikada Messi'yi düşüren Rolanda ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Porto'yu 10 kişi bıraktı. Messi 87. dakikada Fabregas'a ustaca bir pas verdi, Arsenal'dan bu sezon transfer olan oyuncu bu fırsatı boşa çıkarmadı: 2-0. İlk golde büyük hata yapan Guarin, 89. dakikada Mascherano'ya kayarak müdahele edince direkt kırmızı kart gördü. Maç Barça'nın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Barcelona - Porto Süper Kupa Maçı

Süper Kupa Finali Bu Akşam Oynanacak.

Futbolda 37. UEFA Süper Kupa, İspanya'nın Barcelona ile Portekiz'in Porto takımları arasındaki bugünyapılacak maç sonucu sahibini bulacak.

Geçen sezon Avrupa'nın kulüpler bazında iki büyük kupasını kazanan takımları karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa maçı, Monaco'da yapılacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götüren Porto takımları, şimdi de Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele edecek.

Karşılaşma Monaco'daki 2. Louis Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak. Karşılaşma Star TV'den yayınlanacak.

25 Ağustos 2011 Perşembe

Yılın Futbolcusu: Lionel Messi

Barcelonalı futbolcu Lionel Messi UEFA'nın düzenlediği "Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü"nü aldı.

Monaco'da gerçekleştirilen Şampiyonlar Ligi kura çekiminde "Yılın Futbolcusu Ödülü" sahibini buldu.

İlk etapta 10 adayın olduğu ödülde Rooney, Pique, Xavi, Iniesta, Ronaldo, Messi, Falcao, Vidic, İbrahimovic, Neuer gibi isimler yer alıyordu.

Ancak bu listenin 3'e düşürülmesinin ardından Xavi, Messi ve Ronaldo arasında oylama yapıldı.

Michel Platini'nin açıkladığı oylama sonucunda Arjantinli yıldız Lionel Messi ödülü kazanan isim oldu.

Şampiyonlar Ligi Kuraları Çekildi

Şampiyonlar Ligi Kuraları Çekildi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 13-14 Eylül'de başlayacak. Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli kupasında final maçı ise 19 Mayıs 2012'de Almanya'nın Münih kentindeki Allianz Arena'da oynanacak.

Barcelona'nın 1.torbadan katıldığı ve kuralar sonucu H gurubunda yer aldığı kura çekimi şöyle.

ve işte kura sonuçları oluşan tablo.


ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI

A Grubu: B.Münih (Almanya) - Villarreal (İspanya) - Manchester City (İngiltere) - Napoli (İtalya)
B Grubu: Inter (İtalya) - CSKA Moskova (Rusya) - Lille (Fransa) - TRABZONSPOR (TÜRKİYE)C Grubu: Manchester United (İngiltere) - Benfica (Portekiz) - Basel (İsviçre) - Otelul Galati (Romanya)
D Grubu: Real Madrid (İspanya) - Lyon (Fransa) - Ajax (Hollanda) - Dinamo Zagreb (Hırvatistan)
E Grubu: Chelsea (İngiltere) - Valencia (İspanya) - B.Leverkusen (Almanya) - Racing Genk (Belçika)
F Grubu: Arsenal (İngiltere) - Marsilya (Fransa) - Olympiakos (Yunanistan) - B.Dortmund (Almanya)
G Grubu: Porto (Portekiz) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Zenit (Rusya) - APOEL (Kıbrıs R.K.)
H Grubu: Barcelona (İspanya) - AC Milan (İtalya) - BATE (Belarus) - Viktoria Plzen (Çek Cum.)

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Barcelona 5-0 Napoli Fabregas Barçadaki İlk Golünü Attı

Barcelona 5-0 Napoli  

Joan Gamper Kupası'nda Barcelona Camp Nou'da Napoli'yi 5-0 yendi ve kupayı aldı.

Fabregas ilk golünü attı

Barcelona'nın Arsenal'dan transferi Cesc Fabregas'ın Lionel Messi'nin rolünde oynadığı maçın ilk yarısında iki gol oldu. Daha önceden Morgan De Sanctis'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda heyecanlanarak topu üstten auta atan Fabregas, 26. dakikada takımı adına ilk golünü attı.

Adriano'nun soldan yaptığı ortada topu boş kaleye gönderen yetenekli futbolcu böylece gol perdesini açmış oldu: 1-0. 31. dakikada ise Andres Iniesta'nın muhteşem pasını Seydou Keita kafasıyla Napoli ağlarına gönderdi ve ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

Lionel Messi Napoliyi'de Vurdu.

İkinci yarıya daha hızlı başlayan Barcelona'nın birçok şutunda direkler gole art arda izin vermedi. Fakat Lionel Messi'yi direkler de durduramayacaktı. Oyuna Fabregas'ın yerine ikinci yarıda giren Arjantinli yıldızın 62. dakikada kullandığı frikik De Sanctis'in de müdalesiyle direkten döndü fakat dönen topu Pedro ağlara gönderdi: 3-0.

Daha sonra bu sefer Pedro'nun asistini 66. dakikada Messi ağlara gönderdi ve farkı dörde çıkardı: 4-0. Arjantinli süper star, 77. dakikada Eric Abidal'in pasında da De Sanctis'i avlamayı başardı: 5-0. Maç bu skorla bitti.

Maçın Gollerini İzlemek İçin TIklayınız.

20 Ağustos 2011 Cumartesi

İspanya'da Ligler Ertelendi

İspanya'da bu hafta 1. ve 2. Lig'de maçlar ertelendi ve bu İspanya'da 4. grev olarak tarihe geçti. 

İspanya'da, futbolcular derneği "AFE" ile Profesyonel Futbol Ligi (LFP) arasında anlaşma  sağlanamamasından dolayı futbolcuların greve gitme kararı bozulmadı ve 1. ve 2. futbol liginde 2011-2012 sezonunun başlaması ertelendi.

1. ve 2. ligdeki yaklaşık 200 futbolcunun kulüplerinden alacaklarını tedarik edememeleri ve bu futbolcular için oluşturulan fonun yetersiz bulunması, İspanyol futbolunu tarihinde 4. kez greve götürdü. Son olarak 1984 yılında grevin olduğu La Liga'da, bu hafta sonu oynaması gereken maçlar ertelendi.

AFE'nin grevin bozulması için son saat olan Perşembe akşamı 24.00'a kadar kararını değiştirmemesi sonucu, 1. hafta maçlarının oynanamayacağı kesinleşti.

AFE ve LFP yetkilileri bugün ve haftasonu görüşmelerine devam edeceklerini açıklasa da, İspanyol basınında yer alan yorumlarda taraflar arasında "tam bir uçurum" olduğu söyleniyor. İspanya'daki tüm futbolcular grev kararına destek verirken, Espanyol'dan Luis Garcia, "Ya bu sorun tamamen çözülür ya da oynamayız", Hercules'den Tote de, "Eğer gerekirse tüm yıl İspanya'da futbol oynanmayacak" şeklinde konuştu.

AFE ilk aşamada iki haftalık grev kararı almış olsa da, LFP yetkilileri gelecek Pazartesiye kadar anlaşmanın sağlanmasını ve grevin kaldırılmasını temenni ediyor.
İspanyol basınında yer alan habelerde, gelecek hafta La Liga'ya direkt 2. hafta maçlarından başlanacağı ve kayıp olan 1. hafta maçlarının noel tatili döneminde oynatılmasına çalışılacağı iddia ediliyor.

Bu arada greve rağmen Barcelona, 22 Ağustos'ta Gamper Turnuvası'nda Napoli'ye, Real Madrid de 24 Ağustos'ta Santiago Bernabeu Turnuvası'nda Galatasaray'a karşı maçlarını yapacak.

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Barcelona 3-2 Real Madrid Barça Şampiyon

Barcelona 3-2 Real Madrid  Barça Şampiyon

İspanya Süper Kupası'nın rövanş maçında Real Madrid'i 'süper' yıldızı Messi'nin iki golüyle 3-2 mağlup eden Barcelona, Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Barça'ya kupayı getiren goller Inieste ve Messi'den (2) gelirken, Real Madrid adına Cristiano Ronaldo ve Benzema'nın golleri mağlubiyete engel olamadı.
Maçın sonunda yaşananlar ise bu muhteşem maça gölge düşürdü. Son dakika içinde Mesut Özil de dahil olmak üzere üç oyuncu kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Maça beklenenin aksine konuk takım Real Madrid daha istekli başladı. Henüz ilk dakikalarda Cristiano Ronaldo ile bir gol pozisyonu da yakalayan Madrid, buna rağmen öne geçmeyi başaramadı.
Real Madrid'in baskılı oyunu karşısında hızlı ataklarla etkili olmaya çalışan Barcelona, Iniesta ile 15. dakikada 1-0 öne geçti. Orta sahada topla buluşan Messi'nin güzel ara pası ile savunmanın arkasına hareketlenen Iniesta, Iker Casillas'ın üzerinden topu filelere gönderdi.

Barça'nın galibiyet sevinci sadece 5 dakika sürdü. 20. dakikada kullanılan köşe vuruşunda, Benzema ceza sahası dışında topu kontrol etti. Onun kaleye gönderdiği topa ayak koyan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, beraberliği sağladı.

Beraberlik golünün hemen ardından Barcelonalı Pedro, harika bir vuruş yaptı ceza sahasının çaprazından. Casillas ise bu şutu, aynı güzellikte kurtardı.
İlk yarının ilerleyen dakikalarda Real Madrid, Barcelona kalesine sık sık galibiyet golü için yüklendi. Özelikle Ronaldo'nun şutunda üst direkte patlayan top, adeta eflatun beyazlılar için kader anıydı.
Ronaldo'nun direkten dönen topunun ardından Barcelona, ilk devre biterken Arjantinli Messi ile yeniden öne geçti. Kullanılan köşe vuruşunda Messi topu ceza sahasının dışında kontrol etti ve Pique'ye verdi. Pique'nin muhteşem topuk pası ile hareketlenen Messi, Madrid savunmasının bakışları arasında Barça'yı 2-1 öne geçirdi.

'El Clasico'nun ilk devresi de Barcelona'nın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarı ise ilk devrenin aksine temposuz başladı. Barcelona oyunu kendi sahasında kabul ederek, hızlı hücumlarla tehlike aradı. Real Madrid ise rakibine göre daha fazla koşup, mücadele ederek oyunda kontrolü sağlamak için büyük uğraş verdi.

Zaman zaman maçta ciddi gerginlikler de yaşandı. Marcelo ve Mascherano ile başlayan tartışmaya Dani Alves ve Cristiano Ronaldo da dahil olunca uzun süre ortalık yatışmadı.

Barcelona, Real Madrid'i uyutup kupaya yaklaştığını düşünürken sahneye ilk maçın en büyük hayal kırıklığı Karim Benzema çıktı. 81. dakikada köşe vuruşu sonrası Barça ceza sahasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Fransız oyuncu, bitime sadece 9 dakika kala eşitliği sağladı.
Beraberlik golünün hemen ardından ise Katalanların yıllardır hayalini kurduğu bir düş gerçek oldu. Cesc Fabregas, Camp Nou çimlerine Barcelona forması ile adım attı. Fabregas oyuna girerken adeta stat yıkıldı.
Maçın uzatmaya gideceğini düşünenler ise bir ismi hesaba katmadılar. Messi..
Sağ kanattan ceza sahasına giren Adriano'nun ortasına, uçarak gelen Messi, muhteşem bir vuruşla Barça'yı yeniden öne geçirdi ve maçta durumu 3-2 yaptı.

Maçın son dakikası ise 'El Clasico'ya gölge düşürdü. Marcelo'nun Fabregas'a sert hareketi ile başlayan gerginlik, Jose Mourinho ve Barcelona teknik heyetinin de olaya dahil olması ile büyüdü. Olayların ardından Marcelo, Mesut Özil ve David Villa kırmızı kartla oyundan atıldı.

Bu pozisyonun ardından karşılaşma sona erdi ve Katalanlar Süper Kupa'ya uzanan taraf oldu.

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Fabregas Barcelona'da

Fabregas Barcelona'da
Barcelona, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Cesc Fabregas ile anlaşma sağladığını resmen açıkladı.

Arsenal ile Barcelona kulüpleri uzun süren görüşmelerin ardından anlaşmaya vardı. Resmi açıklamalar gece geç saatlerde yapıldı. Transferin gerçekleşmesindeki en önemli etken, Fabregas'ın Barcelona'ya gitmek istemesi oldu.

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, "Açıkcası Fabregas'ın ayrılmasını istemiyorduk. Ancak yetiştiği kulübe dönme isteğini anlıyorum. Bu yüzden Barcelona'nın teklifini kabul ettik. Fabergas'a Arsenal'e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz ve kariyerinde başarılar diliyoruz" sözleriyle yaşananları özetledi.

İki kulüp de Fabregas'ın bonservis ücretiyle ilgili açıklama yapmazken, Barcelona'nın bu transfer için 30 milyon sterlin civarında bir rakam ödeyeceği ifade ediliyor. Bugün sağlık kontrolünden geçecek Fabregas, daha sonra altyapsından yetiştiği Barcelona ile sözleşme imzalayacak.

14 Ağustos 2011 Pazar

Real Madrid 2-2 Barcelona Özet Golleri İzle

Real Madrid 2-2 FC Barcelona Süper Kupa 2011 Finali ilk Maçı


Real Madrid 2-2 FC Barcelona

İspanya Süper Kupası Finali İlk Maç Sonucu:
 
Real Madrid 2-2 FC Barcelona

İspanya'da Süper Kupa'nın 1. maçında Santiago Bernabeu'da Real Madrid ile Barcelona yenişemedi.
Maç çok hızlı tempoda başladı ve ev sahibi Real Madrid özellikle ilk dakikalarda Barcelona'ya inanılmaz bir baskı kurdu.
Dakikalar 13'ü gösterdiğinde Benzema'nın pasında topla buluşan Mesut Özil, kaleci Valdes'in yanından topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Ev sahibi Real Madrid golden sonra da baskılarına devam etmesine rağmen ilk yarım saatin sonlarına doğru Barcelona da oyunda denge kurmaya başladı.
36. dakikada sol kanatta Messi'nin pasıyla buluşan David Villa, mükemmel bir vuruşla skora dengeyi getirdi.
İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken bu kez bir başka yıldız sahneye çıktı ve Messi attığı golle Barcelona'yı 1-0 geriden 2-1'lik galibiyete taşıdı ve devre bu skorla sona erdi.
İki takım da ikinci yarıya aynı kadrolarla başladı.
İlk oyuncu değişikliğini Mourinho yaptı ve 53. dakikada Di Maria'nın yerine yeni transfer Coentrao'yu alarak yaptı.
Bu değişiklikten 1 dakika sonra Xabi Alonso tekrar skora dengeyi getirdi.
Dakikalar 58'i gösterdiğinde iki takım da değişikliğe getti ve Barcelona'da Alcantara'nın yerine Xavi, Real Madrid'de ise Sami Khedira'nın yerine Callejon oyuna dahil oldu.
61. dakikada Guardiola ikinci değişikliğini Correia'nın yerine Gerard Pique'yi sahaya sürdü.
73. dakikada Guardiola son oyuncu değişikliğini yaptı ve ilk golün sahibi David villa'nın yerine Pedro'yu sahaya sürdü.
Real Madrid'de Mourinho son hamlesini yapıyor ve 81. dakikada Benzema'nın yerine Higuain sahaya girdi.
Kalan dakikalarda iki takımın da gol çabası sonuç getirmedi ve maç 2-2 eşitlikle sona erdi.
İspanya Süper Kupası'nda ikinci maç Çarşamba günü oynanacak.

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Real Madrid - FC Barcelona Dev Maç Bu Gece

 Dev Maça Bu Gece

Real Madrid - FC Barcelona arasında 
oynananacak İspanya Süper Kupa finali ilk maçı bu gece türkiye saatiyle 23:00 da başlayacak.

Dünyanın merakla beklediği maç için artık nefesler tutuldu.

Real Madrid - FC Barcelona Maçı Hangi Kanalda ?
Maç türkiye saati ile 23.00 da Kanal D de yayımlanacak.

MUHTEMEL İLK 11'LER
Real Madrid (4-2-3-1)Casillas; Arbeloa, Pepe, Carvalho, Marcelo; Alonso, Khedira; Mesut, Di Maria, Ronaldo; Benzema 

Barcelona (4-1-2-3)Valdes; Dani Alves, Pique, Puyol, Abidal; Mascherano; Xavi, Iniesta; Pedro, Messi, Villa

Sakat Durumu:
İspanya Milli Takımı fomasıyla oynadıkları İtalya maçında darbeler alan Gerard Pique, Sergio Busquets ve Xavi'den yoksun olarak çıkabilir. Xavi Cuma günü takımla çalıştı ve maça yetişmesi bekleniyor; Busquets ve Pique ise tam olarak hazır olmasalar da Pep Guardiola risk alabilir.

Genç teknik adamın sahaya güçlü bir 11 sürmesi bekleniyor ama Alexis Sanchez'in kenarda oturması daha muhtemel görüşler arasında yer alıyor.
 

9 Ağustos 2011 Salı

Iniesta "Bernabeu'ya kazanmaya gideceğiz"

İniesta İspanya Süper Kupası için konuştuç

Barcelona'nın başarılı orta saha oyuncusu Andres Iniesta, Real Madrid ile Santiago Bernabeu'da oynayacakları İspanya Süper Kupası ilk ayak maçı hakkında konuştu.

Katalan devi geçtiğimiz sezon İspanya Süper Kupası'nın ilk maçında Sevilla'ya 3-1 mağlup olsa da rövanş maçında rakibini 4-0'lik skorla mağlup ederek kupanın sahibi olmuştu.

EFE'ye konuşan Iniesta, "Bu yıl geçtiğimiz yılki gibi başlamak istemiyoruz Süper Kupa'ya. İlk maçta iyi bir performans ortaya koyarak kazanmak istiyoruz. Bernabeu'da kaybetmeyeceğiz. Oraya kazanmaya gideceğiz. İyi hazırlandık. Tamamen sezonun ilk kupasını kazanmaya odaklanmış durumdayız." dedi.

14 Ağustos'ta Santiago Bernabeu'da oynanacak maçın rövanşı üç gün sonra Camp Nou'da oynanacak.

5 Ağustos 2011 Cuma

Barça Gabriel Milito ile Yollarini Ayirdi

Milito Barcelona'dan Ayrıldı

Barcelona'nın Arjantinli savunma oyuncusu Gabriel Milito takımdan ayrılarak ülkesinin yolunu tuttu.

Uzun süredir Katalan ekibinden ayrılacağı yönünde haberler çıkan Milito, sonunda Independiente'ye transfer oldu.

Arjantinli oyuncu kariyerine Independiente'de başlamış ve yaklaşık 6 sene profesyonel olarak formasını giydiği kulüpten, 2003 yılında Real Zaragoza'ya transfer olmuştu. 2008 yılında Barcelona'ya katılan Milito, Pep Guardiola'nın gözüne girmeyi başaramadı ve forma şansı bulmakta oldukça zorlandı.

Jeffren Suarez Sporting Lizbon'da

 Jeffren Suarez Sporting Lizbon ile Anlaştı

Sporting Lizbon, Barcelona'nın kanat oyuncusu Jeffren'i 3.7 milyon avro karşılığında kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

Barcelona'nın altyapısında yetişen 23 yaşındaki orta saha oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Portekiz kulübü, Jeffren'i satması halinde alacağı bonservis bedelinin %20'sini Barcelona'ya verecek.

Jeffren, transferiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Sporting muhtemeşem bir takım. Bu formayı giyeceğim için çok mutluyum. Bana güvendikleri için transferimde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Buradaki amacım takımla beraber büyümek ve daha iyi bir oyuncu haline gelmek olacak." dedi.

1 Ağustos 2011 Pazartesi

İbrahim Afellay Sakatlandi 4 Hafta Yok

 İbrahim Afellay Sakatlığı nedeniyle 4 hafta yok.

Sol bacağında yırtık olduğu belirlenen Afellay'ın 4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Başarılı oyuncu Afellay, Barcelona'nın 14 ve 17 Ağustos'ta Real Madrid ile oynayacağı İspanya Süper
Kupası ve 26 Ağustos'ta Porto ile oynanacak Avrupa Süper Kupası maçlarında forma giyemeyecek.


Genelde yedek başlayıp oyuna sonradan dahil olan Afellay takımı adına kanatlardan ani ve hızlı bir şekilde ilerlemesi ile dikkat çeken bir oyuncu. 

Geçen sezon  Real Madrid - Barcelona  arasında oynanan ve Barcelona'nın 2-0 üstün ayrıldığı Yarı Şampiyonlar Ligi  Final ilk maçında oyuna dahil olduktan 2 dakika sonra sağ kanattan geliştirdiği hızlı atak sonucu Marcelo'yu geride bırakıp içeriye açığı orta ile Lionel Messi'ye mükemmel bir asist yaparak maçı getiren oyunculardan biri olmuştu.