29 Ocak 2011 Cumartesi

Hercules 0-3 Barcelona Özet Golleri İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da 21. hafta mücadelesinde Hercules'i deplasmanda   farklı mağlub etti.

29 Ocak 2011 21:00:00 EET
Estadio José Rico Pérez — Alicante
Hakem:‬ D. Fernandez Borbalan‎
Seyirci Sayısı:‬ 25000‎


Hercules 0-3 Barcelona 
Maçın Özetini İzleyin

 

Hercules 0-3 Barcelona Maç Raporu

Barcelona, bu sezon La Liga'da kendilerini yenen tek takım olan Hercules'e acımadı.
 
İspanya La Liga 21. hafta mücadelesinde Hercules'e konuk olan Barcelona, üç puanı üç golle aldı.

Xavi yine asistini yaptı

Henüz 9. dakikada David Villa'nın ara pasına hareketlenen Lionel Messi zor açıda şutunu çıkardı fakat top rakip kalecide kaldı. 21. dakikada Hercules atağa çıktı; David Trezeguet müsait pozisyonu değerlendiremedi ve topu soldan dışarı attı.

43. dakikada sessizlik bozuldu. Xavi'nin her zamanki muazzam paslarından birisinde topla buluşan Pedro, sağ ayağıyla sert bir şut çıkardı ve ağları sarstı: 0-1. İlk yarı bu skorla bitti.

Messi'den duble

İkinci yarı daha düşük bir tempoda başladı. Barcelona skor üstünlüğüyle gayet rahat oynadı fakat ikinci golü de bulmak için saldırmayı ihmal etmedi. 85. dakikada, Hercules'te Farinos ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı.

Barcelona maçı son dakikalarda kopardı. 87. dakikada ceza sahası dışında rakiplerinden sıyrılan Messi sol ayağıyla şutunu çekerek topu uzak köşeye gönderdi ve farkı ikiye çıkardı: 0-2.  89. dakikada Iniesta'nın pasını Dani Alves yerden içeri ortaladı; Messi topu boş kaleye gönderdi ve maçın skorunu ilan eden golü attı: 0-3. 

17 Ocak 2011 Pazartesi

Barcelona Kırılmadık Rekor Bırakmadı

İspanya Ligi ‘nde Barcelona fırtınası esmeye devam ediyor.
FC Barcelona
Barcelona, Real Madrid ’in lig sonuncusu Almeria ‘yla deplasmanda 1-1 berabere kaldığı haftada Malaga ‘ıy 4-1 yenerek, üst üste 28. maçından da yenilmedi ve kendisine ait 27 maçlık yenilmezlik rekorunu 28′e çıkardı.

Barcelona Andreas Iniesta, David Villa ve Pedro Rodriguez ‘in golleriyle sonuca giderken, 111 yıllık tarihinde daha önce 1973-74 sezonlarında kırdığı 27 maçlık yenilgisizlik serisini 28’e çıkardı.

Barcelona ilk yarıyı 52 puanla tamamlarken, ezeli rakibi Real Madrid ’in kalbini bir kez daha kırdı. İlk yarıda 56 gol atan ve kalesinde sadece 6 gole izin veren Barcelona, Real Madrid ‘in 1960-61 sezonundaki ilk yarısında topladığı 17 galibiyetlik devre arası puanını da kırdı.

Barcelona 2 maç daha kazanırsa,1960-61’de 15 maç üst üste kazanan Real Madrid’in lig rekorunu egale edecek.

Barcelona 4-1 Malaga Maç Özeti İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da ilk yarının son haftası 19. hafta mücadelesinde Malaga'yı konuk etti ve rakibini farklı mağlub etti.
Tarih: 16 Ocak 2011
Saat: 22:00:00 
Stad: Camp Nou, Barcelona
Barcelona 4-1 Malaga
 Goller:
8′ Andrés Iniesta Luján
Duda 68′
18′ David Villa
36′ Pedro
74′ David Villa 

Barcelona 4-1 Malaga Maçın Özetini İzleyin

Barcelona Malaga'ya Acımadı

Barcelona fırtınası devam ediyor.Katalanlar Malaga'yı konuk ettiği maçtan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.
Real Madrid’in Almeria’yla berabere kalması sonrasında puan farkını açma fırsatı yakalayan Barcelona, ligde tutunmaya çalışan Malaga’yı Camp Nou’da konuk etti.

Maç Barcelona fırtınasıyla başladı. Üst üste gelen goller Malaga’nın direncini erken kırdı. 7. dakikada Messi’nin pasında topla buluşan Dani Alves, ceza yayı üzerindeki Iniesta’yı gördü. İspanyol yıldız gelişine çok etkili bir vuruş yaparak Barcelona’yı 1-0 öne geçirdi.

16. dakikada uzak mesafeden harika bir şut çıkaran Xavi, üst direğe takıldı. 17. dakikada mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamayan David Villa, 18. dakikada Barcelona’nın ikinci golünü attı. Messi’nin ara pasında David Villa çaprazda topla buluştu. İspanyol golcü düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

36. dakikada gol şov Pedro’yla devam etti. Messi akıllara zarar bir ara pasıyla Iniesta’yı topla buluşturdu. Kaleciden dönen top Pedro’nun önünde kaldı. Genç oyuncu boş kaleye topu gönderdi.

Barcelona ikinci yarıda da üstün futbolunu sürdürdü. Malaga’nın tek golü 68. dakikada geldi. Harika bir serbest vuruş golü atan Duda, farkı ikiye indirdi 3-1. 73. dakikada Xavi’nin ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan David Villa, Asenjo’yu da geçerek topu boş kaleye gönderdi 4-1.

11 Ocak 2011 Salı

2010'un En İyi Oyuncusu Lionel Messi Seçildi



Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, FIFA tarafından 2010’un en iyi oyuncusu seçildi.

2010 Dünya Kupası’nda sergilediği performansla hayal kırıklığı yaratan Messi, La Liga şampiyonluğu dışında kupa kazanmadığı sezonun en iyi oyuncusu seçildi. Bireysel performansıyla yıldızlaşan Arjantinli yıldız, evindeki koleksiyona bir ödül daha ekledi.
Lionel Messi, FIFA Ballon d'Or Ödülü'nün sahibi olmasını beklemediğini açıkladı.


Takım arkadaşları Xavi Hernandez ile Andres Iniesta'nın önünde ödüle layık görüşen Messi, "Bu gece benim için çok özel. Bugün kazanmayı beklemiyordum. Burada arkadaşlarımla bulunmak bile mutluluk vericiyken bir de ödül aldım" şeklinde konuştu.


Messi: "Ödülü beklemiyordum"


Arjantinli yıldız, ödülün kendisi için sürpriz olduğunu söyledi...

Genç Arjantinli, La Liga'da gösterdiği muazzam performansla gol krallığına uzanmış ve birçokları tarafından dünyanın en iyisi olarak kabul edilir hale gelmişti.