30 Nisan 2011 Cumartesi

Real Sociedad 2-1 Barcelona Maç Raporu

Barcelona, NTV Spor’dan canlı yayınlanan maçta, Real Sociedad’a deplasmanda 2-1 yenildi. Katalan ekibi, La Liga’daki en yakın takipçisi Real Madrid’in puansız kapattığı haftada rakibiyle arayı açma fırsatını kullanamadı. 

spanya La Liga’nın 34. haftasında lider Barcelona, ligin alt sıralarında yer alan Real Sociedad’a konuk oldu.
Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’i deplasmanda mağlup ederek moral depolayan Barcelona, NTV Spor’dan canlı yayınlanan maçta, Real Sociedad’a ikinci yarıda yediği gollerle 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.
La Liga’de en yakın takipçisi Real Madrid’in puansız kapattığı haftada puan farkını açma şansını kullanamayan Barcelona 88 puanda kalırken, Real Sociedad puanını 41’e çıkarttı.
Barcelona, ligde 32 hafta aradan sonra sahadan mağlubiyetle ayrılırken, deplasmanda da ilk kez kaybetti. 
Karşılaşmanın 29. dakikasında Messi’den seken topu rakip ceza sahası içinde kontrol eden Thiago, düzgün bir vuruşla topu Real Sociedad ağlarına yolladı ve Barcelona deplasmanda 1-0 öne geçti.
İlk yarının kalan bölümünde iki takım da başka gol bulamazken, Barcelona soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.
İkinci yarıda daha etkili olan taraf Real Sociedad’dı. Barcelona kalesine daha etkili gelmeye başlayan Ev sahibi takım, aradığı golü 71. dakikada Ifran ile buldu. Ceza sahası içine atılan pasla topla buluşan Ifran, kaleci Jose Pinto’yu mağlup etti: 1-1.
Barcelona kalesine gelmeye devam eden Real Sociedad, 82. dakikada Prieto’nun penaltıdan attığı golle 2-1 öne geçti.
Kalan sürede iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, Real Sociedad güçlü rakibi Barcelona’yı 2-1 mağlup etti. Barcelona bu sonuçla ligde 32 haftada sonra maç kaybederken, bu sezon deplasmanda ilk yenilgisini aldı.

27 Nisan 2011 Çarşamba

Real Madrid 0-2 Barcelona Özeti İzle

2010-2011 UEFA Şampiyonlar Ligi Maç Özetleri
Yarı Final ilk maçınada Barça deplasmanda  konuk olduğu Real Madrid'i 0-2 mağlub etti.


Real Madrid 0-2 Barcelona Özeti İzle

Real Madrid 0-2 Barcelona Maç Raporu

Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk Maçı
Real Madrid 0-2 FC Barcelona

La Liga ve İspanya Kral Kupası olmak üzere beş günde iki kez karşılaşan dünyanın iki devi, bu kez Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında kozlarını paylaştılar.

Jose Mourinho ve Pep Guardiola'nın basın toplantılarındaki konuşmalarıyla daha önce başlayan maçta Real Madrid'de sakatlığı süren Sami Khedira ve cezalı Ricardo Carvalho forma giymezken Barcelona'da ise Osasuna maçında sakatlanan Maxwell kadroda yer almadı. Sakatlıktan kurtulan Gabriel Milito yedekler arasında yer alırken kaptan Carles Puyol ise Santiago Bernabeu'da ilk 11'de maça başladı.
İki takım şu 11'lerle sahaya çıktı:
Real Madrid:
1-Iker Casillas; 17-Alvaro Arbeloa, 18-Raul Albiol, 4-Sergio Ramos, 12-Marcelo; 3-Pepe, 14-Xabi Alonso, 10-Lassana Diarra; 23-Mesut Ozil, 7-Cristiano Ronaldo, 22-Angel Di Maria.
Barcelona: 1-Victor Valdes; 2-Daniel Alves, 3-Gerard Pique, 14-Javier Mascherano, 5-Carles Puyol; 16-Sergio Busquets, 6-Xavi, 15-Seydou Keita; 17-Pedro, 10-Lionel Messi, 7-David Villa.

BARCELONA, REAL'E TOP GÖSTERMEDİ
İLK YARIDA KONTROLLÜ BARÇA, FIRSATÇI REAL - TANSİYON YÜKSEK

Karşılaşmanın ilk tehlikeli pozisyonu 11. dakikada yaşandı. Ceza sahası dışının sağ çaprazından sert vuran David Villa'nın şutu direğin dibinden auta gitti. İlk dakikalarda Barcelona'nın devamlı paslaşması dikkat çekerken Real Madrid ise sanki hata kovalar gibiydi. Karşılaşmanın ikinci pozisyonu da Barcelona'dan geldi. 25. dakikada ceza sahası içinden Xavi'nin vuruşu tecrübeli Iker Casillas'dan döndü. İlk 30 dakikada topu hakimiyetinde bulunduran Barcelona uzak şutlarla kaleyi yokladı. İlk 30 dakikada Xavi 3 kez kaleyi yokladı. 38. dakikada ise tansiyon yükseldi. Arbeloa ve Pedro arasında yaşanan mücadele sonunda Barcelonalı yerde kalırken birden bire maçta elektrik yükseldi. Özellikle Barcelonalı futbolcular hakeme büyük tepki gösterirken ortam kısa süre içerisinde eski sukunetine geri döndü. İlk yarının son dakikasında Real Madrid'de Ronaldo'nun ceza sahası dışından attığı şut kaleci Valdes'den geri döndü. Dönen topa Mesut Özil hareketlendi fakat yan hakem ofsayt bayrağıyla pozisyonun gelişimini durdurdu. İlk yarı 0-0 sona ererken ilk yarıda pozisyondan çok Barcelonalı futbolcuların faul itirazları dikkat çekti. Barcelona kontrollü futbolu seçerken Real Madrid Kral Kupası'nda olduğu gibi geir çeklip fırsat kovaladı.

PINTO'YA KIRMIZI KART!
Devre arasında her iki takım da soyunma odasına giderken bir anda tünelin önünde kavga çıktı. Valdes'in başrolde olduğu kavga sonucu Barcelona'nın yedek kalecisi Pinto'ya kırmızı kart çıktı.
50. DAKİKA - %71 BARCELONA %29 REAL MADRİD
YÜKSEK TANSİYON!

İkinci yarıya Mourinho bir değişiklikle başladı. İlk yarıda etkili olamayan Mesut Özil'i çıkartan Portekizli onun yerine Togolu forvet Emmanuel Adebayor'u soktu. İkinci yarıyla beraber Real Madrid biraz daha ofansif oynamaya başladı. 50.dakikada yüzde 71'e-29 Barcelona'nın top hakimiyeti bulunurken Real, Ronaldo ile gol şansı yakaladı fakat tecrübeli Puyol buna izin vermedi.
RAMOS RÖVANŞTA YOK53. dakikada Messi'ye faul yapan Sergio Ramos'a hakem sarı kartını gösterdi. İspanyol savunma oyuncusu böylece cezalı duruma düştü. Ramos, Camp Nou'daki rövanş maçında takımını yalnız bırakacak.

PEPE'YE KIRMIZI KART! MOURİNHO DA TRİBÜNLERE61. dakikada Real Madrid'de Pepe kırmızı kartla oyundan atıldı. Dani Alves'e sert bir faul yapan Pepe'ye hakem Wolfgang Stark kırmızı kartını gösterdi. Böylelikle Ramos'tan sonra Pepe de rövanş maçında forma giyemeyecek. Bu pozisyon sonrası itirazlarını sürdüren Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho'ya Stark kırmızı kartını gösterdi. 63. dakikadan sonra Mourinho maçı tribünlerden takip etti.
68. dakikada Barcelona önemli bir fırsattan yararlanamadı. David Villa'nın sol çaprazdan şutunu Iker Casillas çeldi. Dönen topa Pedro kafayla vurdu ve top auta gitti.
VE MESSİ SAHNEYE ÇIKTI
Barcelona sonunda golü buldu. 77. dakikada sağ kanattan gelen ortaya ayağını sokan Arjantinli Messi, Casillas'ı avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Messi, kariyerinde ilk kez bir yarı final golü kaydetti. 87. dakikada Messi'den ikinci gol geldi. Messi rakiplerinden teker teker sıyrılarak Casillas'a karşı karşıya kaldı ve hemen yanından topu filelere gönderdi. Barcelona bu golle 2-0 öne geçti.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Barcelona Santiago Bernabeu'da Real Madrid'i 2-0 yendi. Barcelona'nın gollerini Lionel Messi atarken Barcelona final yolunda büyük avantaj sağladı. Diğer yarı final maçında da Manchester United Schalke'yi 2-0 yenmişti.

24 Nisan 2011 Pazar

Messi İspanya Liginde Gol Rekoru Kırdı

Barcelona'nın yıldız ismi Lionel Messi, İspanya'da bir sezonda 50 gol atan ilk futbolcu oldu.

Messi tarih sayfalarında... Barcelona'nın Arjantinli forveti Lionel Messi, dün takımının ligde Osasuna'yı 2-0 yendiği maçta attığı golle bu sezon lig ve kupalarda toplam 50 gole ulaşarak, İspanya'da bir sezonda 50 gol atan ilk futbolcu oldu.

Osasuna maçında takımının 2. golünü atan Messi, Real Madrid'in efsane Macar yıldızı Ferenc Puşkaş'ın 49 gollük rekorunu geçti.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) bu sezon 31 gole ulaşan Messi'nin, kalan 5 haftada bu sayıyı artıracağı sanılıyor.

Kral Kupası'nı 7 golle tamamlayan 24 yaşındaki Messi'nin, Şampiyonlar Ligi'nde de 9 golü bulunuyor. Lionel Messi, İspanya Süper Kupası'nda Barcelona'nın Sevilla'yı 4-0 yendiği maçta da 3 gol atmıştı.


23 Nisan 2011 Cumartesi

Barcelona 2-0 Osasuna Özeti İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da 33. hafta mücadelesinde sahasında Osasuna takımını David Villa ve Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlub etti.
23.04.2011
 Barcelona 3-1 Almeria 

Barcelona 2-0 Osasuna Maç Raporu

İspanya La Liga'da lider Barcelona, Cam Nou'da konuk ettiği Osasuna'yı Villa ve Messi'nin golleriyle 2-0 yenerek, Real Madrid ile arasındaki 8 puanlık farkı devam ettirdi.

NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanan maça as kadrodaki oyuncularını dinlendirerek başlayan Barcelona, 24. dakikada İspanyol golcüsü David Villa ile 1-0 öne geçti. Jeffren'in soldan iyi ortasına arka direkte dokunan Villa, ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi.Maçın ilk yarısı bu skorla sonuçlandı.
İkinci yarıda zaman zaman rakip kaleye giden Osasuna, Barcelona'ya zor anlar yaşattı. Ancak teknik direktör Guardiola, Iniesta-Messi ve Xavi gibi oyuncularını ikinci yarıda sahaya sürdü.

Karşılaşmanın 87. dakikasında Dani Alves'in ara pası ile hareketlenen Messi, kalecinin yanından topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı.

Maç bu sonuçla tamamlandı ve Katalan ekibi bu galibiyetle puanını 88'e çıkardı.

22 Nisan 2011 Cuma

David Villa: "O tılsımı geri kazanmalıyım"

Şubat ayından bu yana kulüpler düzeyinde ağları havalandırmayı başaramayan Barcelona'nın golcü oyuncusu David Villa, bu durumun kendisini tedirgin etmeye başladığını itiraf etti.

Gol orucunun kendisini endişelendirdiğini ifade eden Villa, AS'ye verdiği demeçte, "Elbette ben de bu konu hakkında kaygı duyuyorum. Ancak o tılsımı geri kazanmak için daha fazla çalışmaktan başka yapabileceğim birşey yok." dedi.

Real Madrid yenilgisi sonrası Katalan ekibinin durumunu değerlendiren golcü futbolcu, "Bu noktada soğukkanlılığımızı korumamız gerekiyor. Koca bir maratonun sonlarına yaklaşırken, bir sezonluk emeğimizi berbat etmek istemiyoruz. Takım elinden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

Sezon başında Valencia'dan transfer edilen yıldız oyuncu, bu sezon Barcelona formasıyla 21 gole imza attı.

20 Nisan 2011 Çarşamba

Barcelona 0-1 Real Madrid Maç Raporu


Barcelona'da teknik direktör Guardiola, ligdeki maçtan farklı bir kadroyla sahaya çıktı.
Guardiola, sakatlığı bulunan Puyol ve Valdes yedekler arasında yer alırken, bu oyuncuların yerlerine Mascherano ve Pinto ilk onbirde sahaya çıktı. Afellay, Milito ve Keita gibi yıldız oyuncular maça kulübede başladı.
Real Madrid'de ise teknik direktör Mourinho, ligdeki maçtan farklı olarak kırmızı kart cezalısı Albiol'un yerine Arbeloa ve Benzema'nın yerine de Mesut Özil'i sahaya sürdü. Benzema, Kaka, Adebayor ve Higuain gibi yıldızlar yedekler arasında maça başladı.
Yarı finalde Barcelona, ilk maçta 5-0 mağlup ettiği Almeria'yı ikinci maçta da 3-0 mağlup ederek finale adını yazdırmış, Real Madrid ise deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Sevilla'yı rövanşta da 2-0 mağlup ederek finale gelmişti.

Barcelona ile Real Madrid, Kral Kupası finalinde 6. kez karşılaşıyordu. Daha önce oynanan 5 maçın 3'ünde kupayı Barcelona kazanırken, 2'sinde de Real Madrid üstünlük sağlamış ve kupayı evine götürmüştü.
Barcelona 25 kez ile Kral Kupası'nı en fazla kazanan takım unvanını elinde bulunduruyordu ve en son 2009 yılında bu kupanın sahibi olmuştu.

Real Madrid ise 36 kez bu kupada final oynamasına rağmen 17 kez mutlu sona ulaşmıştı.
İki takım arasında hafta sonunda oynanan lig maçında ise eşitlik bozulmamış ve maç 1-1 eşitlikle sona ermişti.
İlk yarıda iki takım da ataklar üretmesine rağmen gol atma başarısı gösteremedi ve devre golsüz sona erdi.
İki takım da ikinci yarıya aynı kadrolarla başladı. Ancak ikinci yarıda Barcelona, Real Madrid'i adeta sahasına hapsediyor ve bir çok önemli pozisyondan yararlanamıyordu.

Dakikalar 69'u gösterdiğinde Pedro topu Real Madrid ağlarına gönderdi ama hakem Mallenco ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.
İlk oyuncu değişikliği 70. dakikada Mourinho'dan geldi ve Mesut Özil'in yerine Adebayor oyuna dahil oldu. Mourinho orta saha oyuncusu Mesut'u çıkarmış ve golcü Adebayor'u sahaya sürüyordu ve artık golü düşünmeye başlamıştı.

Dakikalar 87'i gösterdiğinde Adebayor'un pasında solda topla buluşan Ronaldo ceza sahasına girdi ve kaleye yaptığı vuruşu Dani Alves ayak koyarak uzaklaştırdı.
İki takım teknik direktörü de sanki uzatmaları bekliyormuş gibi dakika 90'a gelmesine rağmen oyuncu değişikliğine gitmiyorlardı.

90. dakikada Di Maria sağ ayağıyla ceza sahası dışından mükemmel vurdu ve bu güzel vuruşu aynı güzellikle kaleci Pinto son anda parmaklarının ucuyla kornere uzaklaştırdı ve Real Madrid kornerden sonuç alamadı.
Hakem Mallenco 90+1'de maçı bitirdi ve artık tüm gözler uzatmalara çevrilmişti.
Uzatmaların ilk yarısının en önemli atağı 98. dakikada Ronaldo'dan geldi. Portekizli yıldız oyuncu müthiş bir hızla sağ taraftan ceza sahasına girerken yerden yaptığı vuruş kaleci Pinto'nun uzanmasına rağmen direğin hemen yanından auta gidiyordu.

Dakikalar 103'ü gösterdiğinde soldan Di Maria'nın müthiş ortasında topa çok iyi yükselen Ronaldo kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Golden hemen Mourinho, Khedira'nın yerine Granero'yu oyuna aldı ve ilk uzatma dakikaları Real Madrid'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci uzatmaların başında Guardiola, David Villa'nın yerine Afellay'ı sahaya sürdü. 109. dakikada ikinci hamlesini yapan Guardiola, Busquets'in yerine Keita'yı sahaya sürdü.

118. dakikada Adebayor'un vuruşunu kaleci Pinto çeldi, dönen topu önünde bulan Ronaldo'nun vuruşunu da Dani Alves yatarak çelmeyi başardı.

Mourinho son oyuncu değişikliğini 120. dakikada Carvalho'nun yerine Garay'ı alarak yaptı.
120. dakikada Messi'yi düşüren Di Maria kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve Real Madrid artık son anları 10 kişi tamamlayacaktı.

Kazanılan serbest vuruşta Messi'nin vuruşundan Barcelona yararlanamadı ve hakem Mallenco'nun düdüğüyle maç sona erdi.

17 Nisan 2011 Pazar

Real Madrid 1-1 Barcelona Maç Raporu

Tüm dünyada merakla beklenen 'El Clasico' muhteşem bir heyecan sahne oldu. Barcelona 1-0 öne geçtiği maçta, 10 kişi kalan rakibi Real Madrid karşısında üstünlüğünü koruyamadı ve iki takımda sahadan 1 puanla ayrıldı. 

İspanya La Liga'da 'El Clasico' heyecanı NTV Spor ekranlarında yaşandı. Dev maçta Messi'nin penaltı golü ile 1-0 öne geçen Barcelona, 10 kişi kalan rakibi karşısında üstünlüğünü koruyamadı. Real Madrid, 82. dakikada Ronaldo'nun penaltı golü ile 5-0'ın rövanşında 1 puanı alarak, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi öncesi moral kazandı.

Dünyanın merakla beklediği 'El Clasico' heyecanı, beklendiği gibi gerilim ve stres dolu başladı. İlk dakikalarda oyunu kotrolüne alan Katalan ekibi, Real Madrid'in hata yapmasını beklerken kalesinde de hızlı ataklarla tehlike yaşadı.
Bu ataklardan birisinde Barça savunmasının arkasına hareketlenen Sami Khedira'yı düşüren Adriano, maçın da ilk sarı kartını gördü. Tam da sevdiği noktadan frikiği kullanan Portekizli Cristiano Ronaldo, Valdes'i geçemedi.
Maçın ilk tehlikeli pozisyonu ise 19. dakikada Barcelona'dan geldi. Iniesta'nın güzel pası ile savunmanın arkasına hareketlenen Messi, kaleci Casillas ile karşı karşıya kaldı. Arjantinli'nin vuruşu Casillas'ın ellerinde kaldı. 

Barcelona dakikalar ilerledikçe Madrid kalesine daha tehlikeli gelmeye başladı. 26. dakikada çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı. Messi'nin ara pası ile hareketlenen David Villa, kaleci Casillas'ı da geçti ancak yerde kaldı. Hakem Cesar Muniz Fernandez, devam kararı verdi. Katalan oyuncular bu pozisyonun ardından karşılaşmanın hakemine yoğun bir şekilde itirazda bulundu.

Real Madrid, maçın ilk 25 dakikasının ardından maçta dengeyi kurdu ve zaman zaman rakip kalede de etkili oldu. Özellikle Barcelona orta saha oyuncularından kaptıkları toplarla tehlike yaratan Madridli oyuncular, maçın 34. dakikasında önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Marcelo'nun pası ile ceza sahasına giren Cristiano Ronaldo, gol vuruşunu yapmadan araya Adriano girdi ve tehlikeyi önledi.
Maçın 44. dakikasında Messi fırtınası esti sahada. Sağ kanatta aldığı topla, kaleye paralel bir şekilde Real Madrid savunmasını geçen Arjantinli, peşine taktığı 4 eflatun-beyazlı oyuncuya rağmen şutunu çıkardı. Sert şutunda kaleci Casillas'ı yine geçemedi.

İlk yarının son dakikasında yine Adriano sahneye çıktı ve topu çizgiden çıkardı. Soldan kullanılan köşe vuruşunda Ramos yükseldi ve uzak direğe doğru topu yükseltti. Orada iyi yükselen Ronaldo'nun kafa vuruşu kaleci Valdes'i geçti ve ağlara gitmek üzereyken Brezilyalı Adriano çizgi üzerinden kafasıyla tehlikeyi uzaklaştırdı.

İkinci yarıya da ev sahibi daha etkili başladı. 50. dakikada yaklaşık 25 metreden serbest vuruş kullanan Cristiano Ronaldo, direği geçemedi. Bu pozisyonun dönüşünde ise karşılaşmanın adeta kader anı yaşandı.
Sergio Busquets, savunmanın arkasına harika bir pas attı ve David Villa'yı kaçırdı. Raul Albiol ile mücadeleye giren Villa, rakibini geçerek kaleci ile karşı karşıya kaldığı sırada yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Son adam olan Raul Albiol ise kırmızı kartla oyundan atılırken, Jose Mourinho'nun tüm planları alt üst oldu.
Penaltıda topun başına geçen Arjantinli, 53. dakikada Katalan takımını 'El Clasico'da 1-0 öne geçirdi.
Sahada 10 kişi kalan Real Madrid'in oyundan düşmesi beklenirken, eflatun-beyazlılar beraberlik golü için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Adebayor ve Ronaldo ile tehlikeli pozisyonlar da yakalayan Madrid ekibi, 57. dakikada Mesut'un da oyuna girmesiyle etkinliğini artırdı.
Real Madrid, bu baskısının sonucunu 82. dakikada kazandığı penaltı ile aldı. Sol kanattan ceza sahasına giren Marcelo, Daniel Alves'in müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem maçta ikinci kez beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Cristiano Ronaldo, 10 kişi kalan Madrid ekibine beraberliği getirdi.

Ev sahibi Madrid, beraberlik golünün morali ile Barcelona kalesinde çok etkili pozisyonlar da buldu. Ancak bu pozisyonlardan gol sesi çıkmadı ve 'El Clasico' 1-1 beraber tamamlandı. 

14 Nisan 2011 Perşembe

El Clasico Hangi Kanalda ?

Real Madrid - Barcelona El Clasico 16 Nisan Cumartesi akşamı saat 23:00'te NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak. Dev maçı Ercan Taner anlatacak, Rıdvan Dilmen de yorumlayacak.

SON 4 SEZONDUR BARÇA ÜSTÜN!

Cumartesi akşamı Real Madrid'in sahası olan Santiago Barnebau'da karşılaşacak olan iki ekibin son yıllardaki rekabetinde Barcelona üstünlüğü dikkat çekiyor. Ligde oynanan son 5 maçı da kazanan Barcelona, son 3 maçtır rakibinden gol dahi yemiyor. Geçen sene oynanan 2 "El Clasico"dan ilkinde kendi evinde 1-0 galip gelen Katalanlar, ligin ikinci yarısında ise Real Madrid'i Santiago Barnebau'da 2-0 mağlup etmeyi bilmişti. Bu seneki unutulmaz maçta ise Barcelona, Real Madrid'i 5-0 gibi tarihi bir skorla devirmeyi başarmıştı. Bu yenilgi ayrıca Real Madrid'in ligdeki ilk yenilgisi olmuştu.

BU SEZONKİ 5 EL CLASICO'NUN 2. SİNİ İZLEYECEĞİZ!

Ligdeki 2. maçlarını oynayacak ezeli rakipler, 20 Nisan'daki Kral Kupası Finali'nde de karşı karşıya gelecek. Bu önemli maç da NTV Spor'dan canlı yayınlanacak. Ayrıca Şampiyonlar Ligi Yarı Finali'nde de eşleşen iki takım bu sezon toplamda 5 kez karşılaşmış olacak.

12 Nisan 2011 Salı

Shakhtar Donetsk 0-1 Barcelona Yarı Finalde

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında 5-1'in rövanşında Barcelona deplasmanda Shakhthar Donetsk'i 1-0 yendi ve yarı finale yükseldi. Arjantinli yıldız Messi yine attığı mükemmel golle gözlerin pasını sildi. 

İlk maçının ardından bu maçta da rakibini 1-0 yenen Barcelona adını yarı finale yazdırdı.
İlk maçı 5-1 kazanılması ve hafta sonu El Classico'nun oynanacak olması nedeniyle teknik direktör Guardiola'nın bu maça yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkması bekleniyordu. Ancak Messi, Xavi, Alves gibi önemli oyuncular bu maçta da forma giydi. Barcelona 43. dakikada Messi'nin attığı golle maçtan 1-0 galip ayrılmayı başardı ve adını yarı finale yazdırdı.

9 Nisan 2011 Cumartesi

Barcelona 3-1 Almeria Golleri Özeti İzle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da 31. hafta mücadelesinde sahasında Almeria takımını konuk etti ve rakibi 3-1 mağlub etti.
09.04.2011
 Barcelona 3-1 Almeria 
 Barcelona 3-1 Almeria Golleri Özeti İzle

FC Barcelona 3-1 Almeria Maç Raporu

Barcelona 3-1 Almeria
La Liga'da şampiyonluğun en büyük adayı olan Barcelona, evinde ağırladığı Almeria karşısında 
maçı kazanmayı bildi.

Haftaya oynanacak Real Madrid maçını düşünen Pep Guardiola, kadroda rotasyona giderek Adriano, Keita ve Villa'yı yedek kulübesinde oturttu. Busquets ve Valdes'in cezalı oldukları için mücadele edemedikleri maçın başlarında organize olmakta zorlanan Barcelona, Almeria kalesine gitmekte zorlandı. Maçın ilk tehlikeli atağında Thiago'nun ceza sahası içinde seken topa vurduğu top auta gittiğinde dakikalar 16'yı gösteriyordu. 19. dakikada Javier Mascherano sarı kart görerek, haftaya oynanacak olan Real Madrid maçında cezalı duruma düştü. Bu dakikadan sonra Iniesta ve Messi ile ileride etkili olmaya çalışan Barcelona, kaleyi bulmakta zorlandı. 31. dakikada Bojan sakatlanarak yerini David Villa'ya bıraktı. Messi'nin daha etkili oynamaya başladığı ikinci yarının ikinci bölümünde de fazla pozisyon bulamayan iki takım, soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gittiler.

Şok gol Barça'yı kendine getirdi

Maçın ikinci yarısına Barça etkili başlarken dakikalar 48'i gösterdiğinde Iniesta'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Villa'nın vuruşu direkten döndü. Bu pozisyonun hemen dönüşünde kontraatakta yakalanan Barcelona savunması Almerialı oyuncuları durduramayınca konuk ekibin şok golü geldi. Pablo Piatti'nin asistinde kaleciyle karşı karşıya kalan Angel Corona şık bir vuruşla Almeria'yı 1-0 öne geçiren golü attı. Ancak Almeria'nın gol sevinci fazla uzun sürmedi. 52. dakikada David Villa kaleciyi geçmeye çalışırken yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Almeria kalecisi Alves Carreira Diego bu pozisyon sonrası sarı kart gördü. Penaltı atışı için topun başına geçen Lionel Messi, skoru eşitleyen golü kaydetmeyi başardı. Golden sonra Guardiola, Milito'yu oyundan çıkararak oyuna Pedro'yu sürdü. Baskısını iyice artıran Barcelona ikinci golü bulmakta da gecikmedi. Dakikalar 64'ü gösterirken Messi'nin kullandığı kornere iyi yükselen Thiago, güzel bir kafa vuruşuyla skoru 2-1'e getirdi. Golü atan genç oyuncu Thiago, 66. dakikada yerini Keita'ya bıraktı. Bu dakikadan sonra oyunu rölantiye alan Barcelona, Pedro ve Alves ile sağ kanattan etkili ataklar geliştirse de bunlada sonuca ulaşamadı. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Almeria savunmasının hatasını değerlendiren Messi şık bir vuruşla skoru belirledi: 3-1.

Bu sonucun ardından Barcelona puanını 84'e yükselterek, Real Madrid'in 8 puan önünde liderliğini sürdürdü.

6 Nisan 2011 Çarşamba

FC Barcelona 5-1 Shakhtar Donetsk Özeti İzle

2010-2011 UEFA Şampiyonlar Ligi Maç Özetleri
Çekrek Final ilk maçınad Barça sahasında konuk ettiği  Shakhtar Donetsk  takımını 5-1 mağlub etti.


Barcelona 5-1 Shakhtar Donetsk Maç Raporu

Barça, 8 maçta 8 gol yiyen Lucescu'nun takımı Shakhtar'a 5 gol atarak evine gönderdi. Katalan ekibi rakibinin işini mucizelere bırakırken yarı finale de göz kırptı. 
Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında kupanın en büyük favorisi Barcelona sahasında Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk'i ağırladı. Karşılaşmanın mutlak favorisi olarak sahaya çıkan Barcelona henüz 2. dakikada Inıesta'nın attığı golle 1-0 öne geçti ve ilerleyen dakikaların haberini verdi. 34. dakikada Inıesta'nın pasında defansın arkasına sarkan Dani Alves kalecinin zamanlama hatasından da yararlanarak topu önünde bulup filelere gönderdi ve takımını rahatlatan golü kaydetti. Barcelona bu golle 2-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda Ukrayna temsilcisi gol için Barcelona'ya karşı daha atak oynamak isteyince Katalanlar yine gaza bastı. İkinci yarının ilk golü 53. dakikada Gerard Pique'den geldi. Geçtiğimiz hafta oynanan Villarreal maçında gol atıp tribünlere bir işaret yapan Pique bu maçta da bunu tekrarlarken sevgilisi Shakira'ya selamını gönderdi.
Pique'nin bu golüyle 3-0 öne geçen Barcelona 59. dakikada Rakitskyi'den yediği golle tabelada 3-1'i gördü. 60'da sahneye Seydou Keita, 86. dakikada ise Xavi çıktı ve skoru belirledi. Barcelona, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Shakhtar'ı 5-1 yenerek rövanş öncesi büyük avantaj sağladı hatta Ukrayna temsilcisinin işini mucizelere bırakıp yarı final için göz kırptı.
Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Shakhtar 8 maçta 8 gol yemişti. Bu maçta 5 gol yiyerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

3 Nisan 2011 Pazar

Villarreal 0-1 Barcelona Gol Pique 02.04.2011

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da 30. hafta mücadelesinde zorlu Villarreal deplasmanında 67.dakikada Gerard Pique'nin attığı golle rakibi mağlub etmeyi başardı.
02.04.2011

 Villarreal - Barcelona
Goller:
67 ' Gerard Pique 0-1 

Pique'nin golünü izlemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.
Villarreal 0-1 Barcelona Gol Pique 02.04.2011 

Villarreal 0-1 Barcelona Maç Raporu

 Lider Barcelona, deplasmanda Villarreal’i Pique’nin kaydettiği tek golle 1-0 mağlup etti. Lig ikincisi Real Madrid’in mağlup olduğu haftayı galibiyetle noktalayan Barça, rakibiyle arasındaki puan farkını 8’e çıkarttı. 

İspanya La Liga’nın 30. haftasında lider Barcelona, ligin güçlü takımlarından Villarreal’e konuk oldu.
NTV Spor’dan canlı yayınlanan maçta çok zorlanan Barcelona, Pique’nin kaydettiği tek golle rakibini 1-0 yenmeyi başardı. Bu galibiyetle puanını 81’e çıkaran Katalan ekibi, en yakın takipçisi Real Madrid ile arasındaki puan farkını 8’e yükseltti.

Karşılaşmanın ilk devresinde iki takım da gol yollarında etkili olamadı. Barcelona yakaladığı net fırsatları gole çevirmeyi başaramazken, kendi sahasından hızlı çıkarak pozisyon arayan Villarreal de kaleci Victor Valdes’i aşamadı ve ilk devre 0-0 sona erdi.

Barcelona ikinci yarıda oyuna ağırlığını koymayı bildi. Oyunu rakip sahaya yıkan Katalan ekibi, aradığı golü 67. dakikada Gerard Pique ile buldu: 0-1.

Kalan bölümde Barcelona daha kontrollü bir oyun sergilerken, Villarreal son bölümde rakip kalede baskı kurdu, ancak skoru değiştirmeyi başaramadı. Katalan ekibi de başka gol bulamayınca karşılaşma konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.