26 Kasım 2010 Cuma

Barça Taraftarından Dev Organizasyon Geliyor

 
Barcelona

Nou Camp tribünleri pazartesi günü oynanacak El Clasico'da yapılacak koreografi ile renklenecek. 

Pazartesi günü La Liga'nın 13. haftasında Real Madrid'i konuk edecek olan Barcelona'da taraftarlar büyük bir organizasyonla maça hazırlanıyorlar.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada maç öncesinde koltuklara bırakılacak 100,000 renkli kartla tribünlerde bir organizasyon yapılacağı bildirildi. Buna göre çıkış tünelinin karşısında tribünde Katalanca "Barça'yı seviyorum" anlamına gelen "T'estimo Barça" cümlesi kartlarla yazılacak. Kale arkası tribünlerinde ise Katalan bayrağında bulunan renkler yer alacak. 

20 Kasım 2010 Cumartesi

Almeria Barcelona 0-8 Golleri Özeti izle

2010-2011 Sezonu İspanya Ligi Fc Barcelona Maç Özetleri
FC Barcelona 2010-2011 La liga'da deplasmanda Almeria takımını darmadağın etti.
20.11.2010
20 Kasım 2010 Saat: 21:00
 Almeria 0-8 Barcelona
Maçın Özetini İzle

Barcelona Barçaladı 8-0

La Liga'nın 12. haftasında Mediterraneo Stadı'nda Barcelona ile Almeria karşı karşıya geldi. 

Karşılaşma her Barcelona maçından beklendiği gibi Katalan ekibinin ataklarıyla başladı. 17. dakikada Lionel Messi ceza sahasının dışından sert bir şutla topu ağlara gönderip gol perdesini açtı. Golden henüz 2 dakika sonra, Iniesta sol köşeden sağ ayağıyla topu ağlarla buluşturan Iniesta, Barça'yı 2 farkla öne geçirdi. Barcelona'nın üstünlüğü bu dakikalardan sonra da devam etti. 27. dakikada David Villa'nın pasıyla ceza sahasına giren Maxwell'inyerden ortasını Santi kendi kalesine gönderdi ve Barça üçüncü golünü böylece atmış oldu. 35. dakikada genç oyuncu Fontas'ın defanstan gönderdiği mükemmel pası düzgün bir vuruşla gole çeviren Pedro, takımının dördüncü golünü attı. İlk yarı bitmeden, 37. dakikada Messi o müthiş sol ayağıyla yakın mesafeden topu ağlarla buluşturup Almeria'nın direncini iyice kırmış oldu. Barça soyunma odasına 5-0 önde gitti.

Barcelona, El Clasico'yu düşünüp ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Xavi'nin yerine Thiago, Iniesta'nın yerine Keita oyuna girdi. Almeria'nın maçı buradan çeviremeyeceğine kesin gözle bakılsa da, Barcelona işi sıkı tutmaya baktı ve 62. dakikada altıncı golü attı: Bojan Messi'nin pasını sağ ayağıyla sağ köşeye gönderdi ve topu ağlarla buluşturdu. Ama henüz hiçbir şey bitmiş değildi. 67. dakikada Messi yine sol ayağıyla ve yine yakın bir mesafeden topu ağlara gönderdi ve iyice yıkılmış Almeria'ya takımının yedinci golünü attı. Bu da Barça'ya yetmedi; Bojan yeniden sahneye çıktı. Yine Messi'nin asistini sağ ayağıyla bu sefer sol köşeye
gönderdi ve maçın skorunu ilan etti: 0-8.

Almeria 0-8 Fc Barcelona Maçın Özetini İzlemek için Tıklayın 

16 Kasım 2010 Salı

Lionel Messi: "Biz daha iyiyiz"

FIFA.com'a röportaj veren Arjantinli oyuncu "Real Madrid geçen sezondan daha güçlü. Her zaman olduğu gibi bizim en büyük rakibimiz Real Madrid. Geçen sezon son maça kadar bizi zorladılar. Geçen seneki kadrolarını korudular, ama bence başarılarındaki en önemli faktör Jose Mourinho oldu" şeklinde konuştu.

El Classico'ya da değinen Messi "Büyük bir maç olacak, her zaman böyle oldu. Onların bu maça çok istekli çıkacaklarına eminim, ama biz kendi oyunumuzu oynarsak, yine kazanırız. Real Madrid daha güçlenmiş olabilir, ancak Barcelona hala onlardan daha iyi bir takım" ifadelerini kullandı.

David Villa'yı eski takım arkadaşı Eto'o'ya benzettiğini söyleyen Messi "Oyuna bakış açıları ve golün nerede olduğunu bilmeleri konusunda birbirlerine benziyorlar. İkisi de yakaladıkları pozisyonları değerlendirebilmek için her şeylerini ortaya koyuyor" dedi.

Barcelona ile Real Madrid arasındaki mücadele 29 Kasım'da oynanacak.

İbrahim Afellay Barcelonalı gibi

Katalan devi Barcelona, Hollandalı oyun kurucunun transferini bitirdi.
PSV'nin başarılı oyun kurucusu Ibrahim Afellay'ın bağlı olduğu menajerlik şirketi, Barcelona'nın Hollanda ekibiyle ile ocak transfer dönemi için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Haftalardır transfer spekülasyonları bitmeyen 24 yaşındaki Afellay için pazarlıkların sonuna gelen iki kulüp bonservis bedeli konusunda anlaşma sağladı.
Buna karşın Barcelona'nın henüz Hollandalı oyun kurucuyla anlaşmaya varmadığını belirten menajer Rob Jansen, "Henüz anlaşma yok. Herhangi bir gelişme olduğunda taraftarlara internet sitemizden açıklama yapacağız" şeklinde konuştu.